Hyppää pääsisältöön

Näillä laitteilla käytät Areenaa, kevät 2016

Areenaa voi käyttää myös monilla äly-tv-laitteilla Kaukosäädin kädessä. Kuva: YLE areena,kuningaskuluttaja,sony

Areenan laitetuki on viime aikoina laajentunut jonkin verran, joten on aika päivittää tuettujen laitteiden ja alustojen listaa.

Uutuuksia listalla on uusi versio iPhone-sovelluksesta, sekä PlayStation 3- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille tehdyt versiot Areena-sovelluksesta. Alla kerrottujen laitteiden ja tapojen lisäksi Areenaa saattaa toimia muissakin laitteissa, mutta alla on lueteltu ratkaisut, joissa Areena virallisesti toimii perinteisen tietokone-selain-yhdistelmän lisäksi.

Muutamissa Areena-toteuksissa ei voi toistaa Areenassa julkaistuja sisältöjä, jotka on suojattu oikeuksien omistajien vaatimuksesta ns. vahvalla suojauksella. Nämä tapaukset on merkitty kursiivilla.

Puhelimet

iPhone, vaatii Areena-sovelluksen
Android-puhelimet, Android-versio 4.0 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen
Windows Phone -puhelimet, versio 7 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen

Tabletit

iPad, vaatii Areena-sovelluksen
Android-tabletit, vaatii Areena-sovelluksen

Äly-tv:t, tv-palvelut ja pelikonsolit

Samsung, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
LG, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
AndroidTV-laitteet, vaativat Areenan Android-sovelluksen
Sony Bravia, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
Sony Bravia -televisioiden ennen vuotta 2013 julkaistut mallit, käyttävät Sonyn Areena-toteutusta
Elisa Viihde, vanhemmat laitemallit
Elisa Viihde, uusin laitemalli
Sony PlayStation 3, vaatii Areena-sovelluksen
Sony PlayStation 4, vaatii Areena-sovelluksen
(Lisäksi Chromecast-tuki Areenan iOS- ja Android-sovelluksissa)

Avoimen APIn avulla tehdyt toteutukset

AreenaX, Areena-soitin OS X -tietokoneille sekä samanniminen sovellus AppleTV-laitteille
Colosseum, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Hippodrome, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Digitan HbbTV-pilotti, toimii Digitan maanpäällistä antenniverkkoa käyttävissä ja HbbTV-tekniikkaa käyttävissä televisioissa

Tulossa seuraavaksi

Tällä hetkellä valmistellaan äly-tv-laitteissa toimivan Areena-sovelluksen seuraavaa versiota, joka mm. tuo sovelluksiin Yle Tunnus -kirjautumisen. Lisäksi valmistellaan Areena-sovellusta AppleTV-laitteille. Täsmällistä julkaisuaikataulua näille sovelluksille ei vielä ole.

Aiemmin suunnitelmissa ollutta Xbox-sovellusta on jouduttu lykkäämään eteenpäin. Suunnitelmissa on nyt universaali Windows 10 -sovellus.

Tämän vuoden aikana pyrimme myös korvaamaan Flash-soittimen HTML5-soittimella selainpalvelussa.

Tässä siis tilanne tällä hetkellä. Mitäs te oikeasti haluaisitte?

Muokattu 15.3.2016: lisätty maininta Sony Bravia -laitteiden uudesta sovelluksesta

Muokattu 11.2.2016: lisätty maininta Hippodrome-sovelluksesta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Eikös tuon universaalin Windows 10-applarin pitäis nimenomaan toimia ainakin xbox onella?

Lähettänyt käyttäjä

Nuo äly-tv-sovellukset taitavat olla saatavilla vain valmistajien suomalaisista sovelluskaupoista? Ei ainakaan löydy Samsungin sovelluskaupasta Espanjassa. Olisi mukavaa, jos sen voisi täälläkin asentaa, vaikkei kaikki sisältö näykään ulkomailla.

Lähettänyt käyttäjä

Erittäin hienoa jos universaali sovellus tulossa W10:lle. Saan Xboxilta, Lumialta ja tabletilta samanlaisen käyttökokemuksen ja teidänkään ei tarvitse kuin yksi sovellus vaan tehdä, erittäin hyvältä kuulostaa :)

Lähettänyt käyttäjä

Xboxille kaivataan sovellusta täälläkin! Toivottavasti saatte Win 10 -version pian valmiiksi.

Lähettänyt käyttäjä

Tuo Xbox-tuki onkin mukava ylläri. Toivottavasti ei kovin paljon lykkäänny.

Lähettänyt käyttäjä

USAssa olisi kaupan Sonylla, Sharpilla ja parilla muulla AndroidTV-telkkuja. Putoaako näihin tuo applikaatio OK, vaikkei kaikki ohjelmat tietty näy? Esimerkkinä vaikka Sonyn XBR55X810C.

Lähettänyt käyttäjä

Kuten otsikossa jo tulikin, oikeasti toimiva Chromecast-tuki iPad/iPhone-versioihin ja Picture in Picture-tuki iPadille.

Chromecast-tuki on hieman ailahteleva, sovelluksesta poistuminen johtaa hyvin usein siihen, että toistoon ei pääse enää kiinni mitenkään. Pausetus ei siis onnistu yms. Jostain syystä Areena appis myös "kaappaa" Chromecastin pitkäksikin ajaksi. Eli kun käynnistää Areenan päivienkin päästä vain tv-oppaan selausta varten, niin se räppäsee telkkariin yhtäkkiä Areenan "etusivun".

Erikoista kun ottaa huomioon, että toistosessio kuitenkin hukkuu kovin helposti.

iPad-versioon pitää kirjautua jatkuvasti, eikä se taida muista missä olit jos jätät katselun kesken ja haluat jatkaa myöhemmin.

Lähettänyt käyttäjä

Haluaisin, että Areena ja muutkin Ylen jo netissä olevat lähetykset pysyvät siellä ja yleveron maksaja voi katsella niitä normaalilla (vähän vanhemmallakin) PC:llä PC:n käyttöjärjestelmästä riippumatta. Siis jos joku uusi sovellus tarvitaan, niin se on ilmainen ja toimii kaikissa käyttiksissä.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi Samsungin smart tv:ssä ei areena sovelluksen kautta voi katsoa suoria kanavalähetyksiä? Vai voiko?

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko liian työlästä kehittää kuuntelutietojen tallentamista laitteen omiin asetuksiin? Olen erittäin vastahakoinen aina vain uusia käyttäjätunnuksia ja kirjautumisia kohtaan ja vältän yle-tunnusta viimeiseen saakka.

Lähettänyt käyttäjä

Xbox (win10) sovellus tulee tarpeeseen ehdottomasti. Yksi tärkeä asia mitä luulen useiden myös kaipaavan sovellukseen olisi 5.1 tuki äänille. Useilla olohuonetta komistaa tätä nykyä kotiteatterijärjestelmä ja Dolby Digital valmius. Eikös yle HD:lla ole 5.1 äänet joissain vaiheessa läpi tulleetkin. Iso kiitos Areenan päivittämisestä! Nykyään käyttökokemus kilpailee jo esim. Netflixin kanssa. Oman käyttäjäprofiilin luominen oli mainio lisä myös. Jatkakaahan samaan malliin!

Lähettänyt käyttäjä

Mitäkö oikeasti haluan? Sitä että tuette jatkossakin esim. näitä vanhempia Sonyn televisioita ettei käy kuten YouTuben kanssa että 2012 ostettu laite oli 2014 liian vanha pyörittämään Tubea.

Lähettänyt käyttäjä

Xbox 360:lle kaipaisin Yle Areena-sovellusta, onko päätöksiä tehty sen osalta?

Lähettänyt käyttäjä

Sony Bravian Areenaan on lupailtu tulevan uudistusta jo vuosien ajan, mutta edelleen on käytössä sama vanha puutteellinen sovellus. Toivoisin että vastaisitte rehellisesti, onko tuohon enää koskaan luvassa mitään parannusta? (ja älkää vain lopettako tukea tältä vanhalta, on se tyhjää parempi!)
Toinen vaihtoehto olisi tietenkin HbbTV, jota televisio kyllä tukee, mutta Areenaa ei meidän Braviassa punaisen napin takaa valitettavasti löydy, ainoastaan laajennettu ohjelmaopas. Olisiko tuota kautta mahdollista saada joskus Areena näkyviin? Kiitos vastauksista etukäteen.

Lähettänyt käyttäjä

Moi,

Ja kiitti hyvästä tietopläjäyksestä. Sen verran haluaisin mainita, että ainakin AppleTV:lle jo saatavat Areenaa selaavat applikaatiot sisältävät huomattavasti paremman hakukoneen kuin mitä teillä on itsellä. Siihen kannattaisi keskittää huomiota jatkossa. Joskus Areenasta hakemalla saa tulokseksi sellaista sillisalaattia, että enemmän haittaa teidän palvelusta nauttimista kuin edistää sitä.

Lähettänyt käyttäjä

"Windows tabletillakin olisi kiva katsella Areenaa"

Windows-tabletti ei tarvitse erillistä sovellusta Areenan katsomiseen. Areenaa, Katsomoa ja vaikka ruotsalaista svt:tä (suuri osa sisällöstä näkyy tosin vain Ruotsissa) voi katsoa Internet-selaimella ihan samalla lailla kuin millä tietokoneella tahansa. Ja kyllä tavalliselta www-sivulta löytää haluamansa helpommin kuin useimmista sovelluksista.

Areenan äly-tv-sovelluksissa ei tällä hetkellä ole tv-kanavien kanavalähetyksiä. Ominaisuutta ei ole kustannussyistä ole toistaiseksi tuotu sovelluksiin, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa tilanne muuttuu.

Kaikki Areena-sovellukset ovat ilmaisia ja niissä pyritään mahdollisimman laajaan laitetukeen eli että myös vanhemmilla laitteilla Areenaa pystyisi käyttämään. Joskus joudutaan kuitenkin leikkaamaan tukea vanhemmilta laitteilta, jotta kehittäminen onnistuisi. Esimerkiksi Sony Bravia -laitteiden Areena-palveluun ei voida tuoda vahvalla suojauksella varustettuja sisältöjä tai vain Areenassa lähetettäviä live-lähetyksiä. Tämän vuoksi Bravia-palvelu on tarkoitus korvata uudella Sonyn laitteille tarkoitetulla sovelluksella. Sovelluksen kehittäminen on kuitenkin ollut huomattavan vaikeaa verrattuna LG:n ja Samsungoin vastaaviin eikä sovellusta ole vielä saatu käyttöön.

HbbTV-sovellus on määräaikainen pilotti, jossa kokeillaan tekniikan toimivuutta. Se, että palvelu ei joissakin laitteissa toimi, on tietenkin arvokasta tietoa mahdollisen jatkokehityksen kannalta.

Xbox-sovellus siis saadaan, mikäli suunniteltu universaali Windows 10 -sovellus tehdään. Tämä on vielä auki. Xbox 360 -laitteelle sovellusta ei ole suunnitteilla, ei myöskään Symbian-laitteille.

AndroidTV-laitteissa Areenan Android-sovellus toimii, joskin kaukosäädinkäyttö on vielä varsin hankalaa. Pyrimme kohentamaan käyttökokemusta tältä osin. Philips-laitteille ei ole tulossa omaa Areena-sovellustaan, kun Philips on pitkälti siirtynyt käyttämään AndroidTV-alustaa.

Yle Tunnusta ei ole pakko käyttää eikä suunnitelmissa ole pakottaa ketään sen käyttäjäksi. Personointiominaisuudet, omat suosikit, katselun jatkaminen jne. kehitetään kuitenkin Yle Tunnuksen varaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kuulostaa hyvältä. Etenkin Flashin korvaus paremmalla tekniikalla ja AppleTV:n tuki lämmittävät sydäntä. AreenaX on jo varsin hyvä, mutta ilmeisesti kolmannet osapuolet eivät saa ihan kaikkea näytettäväkseen.

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko HMTL5 version sivustosta saada beta:na tarjolle mahdollisimman pian?

Lähettänyt käyttäjä

Hyviä nuo avoimen apin päälle tehdyt ratkaisut, mutta oma appi olisi tervetullut myös.

Lähettänyt käyttäjä

Menee vähäsen toistoksi, mutta Yle Areenaa odotetaan kieli pitkällä suoraan uudelle AppleTV:lle!!

Lisäksi laittaisin toivomuslistalle PiP- ja SplitScreen- toimintojen tukemisen iPadilla. Nelosen Ruutu tukee jo jälkimmäistä, mutta PiP:iä ei vielä yksikään tietämistäni kotimaisista videopalveluista.

=)juha

Lähettänyt käyttäjä

Mites toi HTML5-video toteutetaan kun Flash korvataan, vai onko vielä suunnitelmat valmiina? Firefox- ja Chromium-käyttäjänä kyselen. Chromiumissa ei ole kaikkia samoja kopiosuojausominaisuuksia kuin Chromessa.

Saisiko näitä Areenaa koskevia uutisia varten rss-syötteen, entinen Areena-blogi on ilmeisesti jäämässä pois käytöstä?

Lähettänyt käyttäjä

6 vuotta vanha Sony Bravia. Areena toimii, mutta uudet ohjelmat näkyvät siinä pitkääällä viiveellä. Miksi?

Selaintuki on yksi ratkaistavista kysymyksistä. DRM-tuki täytyy järjestää niin, että mahdollisimman monella modernilla selaimella palvelua voi käyttää, mutta voi olla, että aukkoja jää.

RSS-syöte tälle aihealueelle lienee http://yle.fi/aihe/rss/blogit/yle-areena

Ongelma lienee Sonyn tarvitsemien automaattisten ohjelmatietolistausten luomisessa tai noutamisessa. Sony-sovelluksen on tarkoitus korvata vanha Bravia-palvelu, joten korjausta tähän ei ole luvassa.

Lähettänyt käyttäjä

Erityisesti universaali Windows 10 -sovellus olisi kovasti toiveissa. Lumioiden sovellus on jäänyt vähän jälkeen. Myös HTML5-soitin olisi tervetullut.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä uudistus tosiaan! Areenaa ei kannata tuoda Symbialle koska ne ovat hävinneet markkinoilta ja niiden käyttäjämäärät ovat sen verran pienetkin. Lisäksi Nokia on lopettanut sovelluskaupan mistä ladattiin sovelluksia Symbian 3 laitteisiin.

Eli jos joku tätä toivoo niin heti uudemman kännykän ostoon! Esimerkiksi Android mallin.

Lähettänyt käyttäjä

Blogin otsikko ohjaa osoitteeseen http://yle.fi/aihe/blogit/yle-areena , joka taas sanoo että:
"Pääsy kielletty
Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle."
:-)

Lähettänyt käyttäjä

Areena on käyttökelvoton Android tv laitteilla. Koska se tulisi kuntoon?

Lähettänyt käyttäjä

Jokaisella TV-valmistajalla on omat kommervenkkinsä ja aika työlästä on saada sovellus toimimaan edes 5 suurimman valmistajan 5 yleisimmässä mallissa. Siksi minusta kannattaisi satsata noihin yleisiin ja/tai edullisiin ulkoisiin bokseihin. Uusi AppleTV olisi itselle tärkeä, mutta se ei ole kovin halpa. Jos vanhaan malliin saisi vielä sovelluksen, niin se ei olisi pahan hintainen laite kenellekään. Ja tietenkin nämä Pleikkarit ja Xboxit, pari uusinta sukupolvea.

Lähettänyt käyttäjä

Otsikko sanoo kaiken. Näitä odotellaan innolla! Kännykän tai tabletin varaaminen pelkästään TV:n katseluun koko illaksi on ikävää taloudessamme, jossa kaikki katselu tehdään puhtaasti iOS-laitteilla.

Lähettänyt käyttäjä

Tuleeko jatkossa myös API:n kautta sisältö HTML5-muodossa, tarkoittaen että jatkossa voi tehdä omia sovelluksia jotka toimivat myös puhelimissa ja padeissa? Mikäli näin niin saan vihdoin oman sovellukseni julkaistua, koodit on jo valmiina :)

Lähettänyt käyttäjä

Toivoisin "virallista" sovellusta KODI media-PC-käyttöjärjestelmään (XBMC) tai mikäli tämä ei ole mahdollista, niin ainakin sellaista avointa APIa, jota käyttämällä jokin kolmas osapuoli voisi kyseisen sovelluksen/tuen KODIlle tehdä.

Kodi-sovelluksesta ja muista puuttuvista toteutuksista kiinnostuneiden kannattaa tutustua Ylen avoimeen API:in: http://developer.yle.fi/

Lähettänyt käyttäjä

Maailmalta tarttui mukaan Roku hdmi tikku, ei tarvitse kuin wlan yhteyden, ei tablettia tai puhelinta. Areena app olisi pätevä lisä. Muutkin ovat hankkineet kun ovat nähneet käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Maailmalta tarttui mukaan Roku hdmi tikku, ei tarvitse kuin wlan yhteyden, ei tablettia tai puhelinta. Areena app olisi pätevä lisä. Muutkin ovat hankkineet kun ovat nähneet käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Olen jo pidemmän aikaa kaivannut sovellusta Amazon FireTV:lle. Ymmärrän rajallisen mielenkiinnon sitä kohtaa, koska laitteet eivät ole niin suosittuja (tai saatavilla?) Suomessa, mutta meidän Saksassa asuvien ulkosuomalaisten piirissä ne ovat selkeä kilpailija Applen laitteille. Nykyisen sovelluksen saa ilmeisesti toimimaan jotenkuten pienellä säätämisellä, mutta virallinen tuki olisi hieno asia. Varsinkin jos tarkoitus on siirtyä HTML5-pohjaiseen toistoon, niin sen pohjalta sovelluksen tekeminen pitäisi olla melko helppoa.

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti html5 versio toimii myös amr pohjaisissa tietokoneissa.. linuxin firefoxissa yms..
eikä vaadi drm palikkaa jota ei ole saatavilla kaikille alustoille..

DRM-tekniikaa tullaan käyttämään, koska nykyinen, flash-pohjainen sisällönsuojaus ei enää ole käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikki toimii aivan loistavasti! Mutta olis mahtavaa jos LG:n Areena sais kaverikseen LastenAreenan! Se on pädissäkin meidän käytetyin appsi. Oikein mainio sovellus! Suuret kiitokset siitä! 2-v opetti mummoakin käyttämään :D

Lähettänyt käyttäjä

Kuvanlaatu ps4 apilla on surkea. Kuva on epätarkka ja vielä kaikenlisäksi nykivä. Ongelma ei johdu netistä se on toimiva, vai tarviiko ylen HD yli 20 Mbit/s ? Esim netflix tarjoaa erinomaista kuvanlaatua. Nykyisellään areena on katselukelvoton joka on todella sääli.

Lähettänyt käyttäjä

Lämpimät kiitokset päätöksestä korvata flash HTML5:lla! Tätä on odotettu piiiiiiiiiitkään. Ryhdikäs linjaus!

Lähettänyt käyttäjä

Komppaan Playstationin kuvanlaatu-ongelmia, vaikka PS3:lla ikää alkaa olemaankin niin kyllä Netflixistä hyvin näkyy. HD kelpaisi myös.

Ja Full HD mieluiten.

Areenan kuvanlaatu riippuu käyttäjän internet-yhteyden laadusta (joka on siis eri asia kuin nimellinen maksiminopeus) ja joissakin tapauksissa käyttäjän laitteen ominaisuuksista. Areena jakelee kullekin käyttäjälle sen laatuista streamia, mitä käyttäjälle on mahdollista läpi saada ja vaihtaa laatua tilanteen mukaan. Tällä hetkellä paras laatu on 720p-tasoista, joskin FullHD-kokeiluja on tehty. Jakelusta ja laadunvalinnasta tarkemmin aiemmassa kirjoituksessa osoitteessa http://blogit.yle.fi/yle-areena/nain-areenan-jakelu-toimii

Lähettänyt käyttäjä

Sonyn Android-tv:n käyttöliittymä on tosi kummallinen ja hankala. Kaukosäätimellä käytettäessä kursori on aina hukassa ja liikkuminen elementtien välillä on tosi ihmeellistä. Tuntuu, että käytettävyydessä ei ole mitään logiikkaa.

AndroidTV-laitteilla kaukosäätökäyttö on valitettavasti vielä lapsenkengissään. Käyttökokemusta on jatkossa tarkoitus parantaa.

Lähettänyt käyttäjä

Yle areenan on toimittava jatkossakin normaalilla pc:llä, eihän palveluissa voida mennä taaksepäin! Eivät kaikki halua seurata ohjelmia pieneltä tabletin tai kännykän ruudulta, vaan nimenomaan läppäriltä tai päytäkoneelta. Ylen on koko kansan verollisena palveluna myös palveltava koko kansaa ja niinpäin, että palvelu laajenee entisestään ja kehittyy paremmaksi eikä heikenny. kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Hei

Mitä CDM-lisäosia tuetaan? Tarvitseeko kaikkien sisältöjen katselu sellaisen vai voiko esimerkiksi uutisia katsoa ilman CDM-lisäosaa? Chromessa on Widevine, mutta sitä ei tule Chromiumin mukana, ja Firefoxin CDM (käsittääkseni Adobe Primetime) on vielä työn alla. Firefox käyttäjänä toki toivoisin, että myös Firefoxia tuettaisiin. Kovin mielelläni en mitään suljetun koodin laajennoksia asentele, mutta vähemmänhän tuollaisessa CDM:ssä sitä on kuin Flashissä oli aikoinaan, joten muutos on oikeaan suuntaan. Onko eri ohjelmien välillä jotain muitakin rajoituksia, koska ainakin aiemmin Outlander-sarjan kanssa käytettiin jotain vahvempaa suojausta (aiheutti ainakin minulle päänsärkyä), vai saako kaikkia sisältöjä katsottua, jos selaimessa on tuettu CDM?

https://en.wikipedia.org/wiki/Encrypted_Media_Extensions

Käytettävät tekniikat ja sitä kautta myös tuettavat selaimet ovat vielä auki.

Eri sisällöt vaativat sopimussyistä eritasoista suojausta myös jatkossa. Outlander käytti SecureHD-suojaustekniikkaa, joka ei ole varsinainen DRM-tekniikka.

Areenaa voi jatkossakin käyttää selaimella ja perinteisellä tietokoneella. Tässä blogikirjoituksessa on tuotu esiin ne alustat, joilla Areenaa voi käyttää tietokoneen ja selaimen *lisäksi*, kuten ensimmäisessä tekstikappaleessa todetaan.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa Yle, että tulee kunnon uudistuksia ja erityisesti HTML5 tekniikan käyttöönotto, on hieno asia!
KODI (http://kodi.tv) on monella alustalla toimiva erittäin monipuolinen ja hyvä mediasoitin ja sopii juuri olohuoneeseen kuin ylen hd kanavat full-hd telkkariin! :)
Olisi hienoa jos tähän saisi Ylen puolesta toimivan plugarin!

Lähettänyt käyttäjä

"HTML5-playerilla toistetaan jo esim. Uutisten uutisklippejä (joissa ei ole suojaustarvetta)."

Voisiko saada linkin videoon, jotta pääsee testaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä itse pidän kaikkein tärkeimpänä kunnollisen HTML5-tuen saamista. Se tekee Areenasta saavutettavan kaikille alustoille.

Lähettänyt käyttäjä

Mahtavaa, jos lopultakin saadaan HTML5-tuki. Joudun nykyään aina ohjelmia katsoakseni käynnistämään erikseen Google Chromen, jossa on sisäänrakennettuna tuki Flashille. Olisi mahtavaa, mikäli tuleva HTML5-soitin toimisi myös Firefoxin kanssa – suojatutkin sisällöt. Ongelma kai on siinä, että eri selaimet tukevat eri videomuotoja kun HTML5:ttä käytetään. Patenttiongelmista vapaat tiedostomuodot olisivat tietysti käyttäjän kannalta parhaita.

Toinen toivomukseni liittyy Kodi-mediasoittimeen, jonka Areena-sovellus toimii epäluotettavasti. Olisi Yleltä huippuveto tuottaa erillinen plugin-sovellus kyseistä alustaa varten. Kuitenkin jo jossain kommentissa mainittu selkeä avoin API varmaankin auttaisi jonkin verran. (Käsittääkseni tällä hetkellä omien Areena-sovellusten kehittämiseen ei juuri kannusteta. Hyvä, jos tilanne muuttuu.)

Toivon, että sisältösuojauksen suhteen tekijänoikeuksien haltijat suostuisivat joustamaan linjastaan: tulevaisuudessa sisältöä katsotaan yhä erilaisemmilla laitteilla yhä erilaisemmissa ympäristöissä. Jossain vaiheessa suojausteknologiasta on pakko luopua, tai vähintään kehittää siihen jokin laajasti jaettu avoin standardi.

Lähettänyt käyttäjä

Kiva kuulla että äly-tv -versioita päivitetään. Ihan kelvollisesti toiminut LG:ssä, mutta käytettyvyyttä voisi parantaa. Erityisesti ärsyttää haku. Esimerkiksi Siskonpetiä etsiessä "sisko" ei löytänyt yhtään osumaa.

HTML5 kuulostaa myös hyvältä. Toivottavasti Linuxillekin saadaan tuki tarvittavalle DRM:lle.

Lähettänyt käyttäjä

Monet valittaneet Android TV tukea. Itselläni NexusPlayer johon storesta löytyy myös Areena; en ole varma onko sama softa kun kuitenkin NexusPlayer ja AndroidTV eivät ole sama asia... Tuon käytettävyys kuitenkin ihan kauhea kauko-ohjaimella. Ylen Liven ja Areenan katselu lisääntyisi meillä paljon kun saisi tuohon kunnolla toimimaan!

Lähettänyt käyttäjä

Moni asia meni korkealta yli hilseen, mutta jäi vaikutelma, että fire
olisi ongelma. Ymmärsinkö oikein?
Jos jtn oikein ymmärsin, esitän jyrkän toiveen, että ongelma setvitään.
Fire on kaikitenkin aika yleinen selain tai mikälie

Lähettänyt käyttäjä

Tabletilla ja älypuhelimella Areenan käyttäminen on sama kuin ajaisi mopoautolla moottoritiellä. Vaan mukavahan niitä leluja on vinguttaa - ainakin vähän aikaa. En kyllä keksi yhtään syytä, miksi esim. SSD:llä varustetun kevyen ja nopean kannettavan tilalle pitäisi hankkia kaikin puolin heikompi laitos. Mutta kukin tyylillään...

Lähettänyt käyttäjä

Joku aikaisemmista kommentoijista oli tästä jo kysynytkin, mutta en ainakaan nopealla lukemisella löytänyt vastausta kysymykseen. Eli onkohan Panasonicin Viera -laitteiden osalta valoa näkyvissä Yle Areenan osalta? Itselläni Yle Areena jo kyllä toimikin muutaman kuukauden uuden Panasonicin Vieran omalla selaimella, mutta nyt Areenan sisältöjä ei enää saa pyörimään... Tuokohan siirtyminen HTML5:een mitään muutoksia tilanteeseen Panasonic-laitteiden osalta?

Lähettänyt käyttäjä

Voisitte tukea Kodia ihan vaikka virallisesti.

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=144457

Lähettänyt käyttäjä

Kun Firefox ja/tai Chromium kykenee toistamaan Areenaa ilman eri säätöjä olen tosi tyytyväinen tulokseen. Kyllä piraatit silti lataa ohjelmansa, olipa suojaus minkälainen tahansa. Chrome/Safari/Edge/Flash-pakosta ei hyödy kukaan. Toivon, että tulevaisuudessa voin katsoa ohjelmat suoraan selaimessa eikä tarvitse mutkien kautta kiertää suojauksia.

KODI:lle voisi Yle ehkä tehdä oman plugin, käyttäjämäärät on kuitenkin varmaan aika samaa luokkaa kuin yhden merkin älytv:ssä. Ylläpito voisi myös olla helpompaa kuin noiden älytv-sovellusten kanssa, joissa alustat muuttuu yhtenään.

Lähettänyt käyttäjä

Voisin kuvitella, etten ole ainoa, jolla tietokone on tavalla tai toisella kiinni telkkarissa. Vaikka voin tietysti oivasti katsella kaikkea selaimen kautta, ainakin vielä kovin nuorelle jälkikasvulle voisi olla helpompi (ja turvallisempi) navigoida palvelua sovelluksen kautta. Tällaista siis toivoisin --- niin ja tietty HTML5-päivitys on kovasti mukava.

Lähettänyt käyttäjä

"Kyllä piraatit silti lataa ohjelmansa, olipa suojaus minkälainen tahansa."

Uskoisin että Ylellä tietävät hyvin tuon, ja että suojauksista on haittaa vain laillisessa käytössä, eli normaalit käyttäjät ja mediayhtiöiden maksavat asiakkaathan siinä joutuvat kärsimään.

Piraatit saavat paljon paremman käyttökokemuksen muita kanavia pitkin, eivätkä siten ikinä edes törmää suojauksiin.

Mediayhtiöt (ks. MAFIAA) kuitenkin sanelevat säännöt, useimpien sisältöjen oikeudet kuuluvat heille. Ei suojauksia = ei sisältöä. Yle tuskin siihen voi laittaa hanttiin, joten heiltä on turha anella laitetukea muulle kuin itse tuotetulle sisällölle.

Lähettänyt käyttäjä

Toimii jo muutenkin mediakeskuksena, olisi kiva jos sais sen pihalle ja nopeesti että voisi Areenan tsekkailla sitä kautta myös

Lähettänyt käyttäjä

Xbox 360:n Internet Explorer -selaimessa on ilmeisesti jonkinlainen HTML5-tuki. Onko odotettavissa, että Areena toimisi aikanaan sitä kautta?

Lähettänyt käyttäjä

Kodi. Tällä hetkellä jokaisen Kodi käyttäjän pitäisi tila itse API-avaimet? Ei näin.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä kaikille isoille valmistajille kuten Panasonic joilta Arena sovellus puuttuu ja kutsuu itseään smart televisioksi pitäisi appsit saada tehtyä. Ei ole mikään smart tv jos ei arenaa saa katsottua. Oma selain on niin surkea että sillä areenan katsominen on tuskaa.

Lähettänyt käyttäjä

"Sony-sovelluksen on tarkoitus korvata vanha Bravia-palvelu". Näin sanottiin aiemmin. Toimiiko tuo "Sony-sovellus" sitten vanhoissa Bravioissakin? Vai tarkoittaako tämä ehkä sitä, että jatkossa Yle Areenaa ei voi katsoa vanhoilla Bravioilla?

Lähettänyt käyttäjä

Ehdottomasti olisi lähitulevaisuudessa tarpeen saada netin eli Areenan kautta YLEn suorat lähetykset. Lähes kaikki muu tuleekin jo netin kautta, jolloin kaapelia tai antennia ei tarvita. Tämä on monelle jo kustannuskysymyskin. Kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Täälläkin on viime viikkoina aiheuttanut murhetta se, että Areena ei enää toimi Panasonicin telkkarilla. Olisi kiva kuulla, onko tämän korjaamiseksi tiedossa aikataulua vai pitääkö Areenaa tästä lähtien tuijottaa kannettavan pikkuruudulta!

Lähettänyt käyttäjä

Miksei automaattinen selainvaihtoehto toimi? Nyt tuntuu siltä, että jokaisen klipin kohdalla joutuu erikseen muuttamaan asetukset, jotta toimisi, ja kun vaihtoehtoja on kolme, niin on siin edestakaista hyppimistä ennen kuin pystyy katsomaan... Lisäksi ois kiva jos kuvanlaatu pysyisi kirkkaana koko ohjelman läpi.

Lähettänyt käyttäjä

Komppaan Juhaa. Itseä myös kovasti kiinnostaa miten käy vuoden 2014 Braviani areena sovelluksen.
-Korvataanko se uudella, missä toimivat myös "vahvemman suojauksen" ohjelmat?
-Lakkaako se toimimasta?
-Uusi sovellus uusille tv:eille ja vanha bravia jatkaa toimintaansa nykyisillä rajoituksella?

PS. On hienoa että yleensäkin pystyn katsomaan suurta osaa areenan sisällöstä suoraan töllöstä, kiitos siitä!

Blogikirjoitus siis listaa laitteet, joita tällä hetkellä tuemme. Panasonicille ei toistaiseksi ole olemassa Areena-sovellusta eivätkä äly-tv-laitteiden selain- ja flash-toteutukset yleensä mahdollista Areenan selainversion käyttöä.

Tarkoituksena on, että Bravia-laitteet vuoden 2013 vuosimalleist eteenpäin pystyisivät käyttämään Areena-sovellusta. Tätä vanhempiin laitteisiin sovellusta ei valitettavasti saada.

Lähettänyt käyttäjä

Itse en haluaisi asentaa Areena-sovellusta Android puhelimelle, vaan sen sijaan käyttäisin mieluummin mobiilisivua omalla selaimella. Vanhalla Android-puhelimella tämä oli mahdollista kun Adobe vielä tuki flash laajennosta androidilla.
Tulisiko tämä taas html5 myötä toimimaan näin? Tuetteko mobiilisivua niille jotka eivät halua appia puhelimelle? Esim. youtubea voi nykyään katsoa hyvin ilman erillis sovellusta koska he siirtyi flashista html5:een. :-)

Lähettänyt käyttäjä

Onpas tosi harmi kun muutama vuosi sitten ostettu telkka muuttuu lähes turhaksi kun Areena yhtäkkiä lopettaa siis toimintansa siinä. Aikoinaan valitsin Sonyn juuri tuon Areenan takia. Aina pitäisi ostaa uutta rautaa. Pistää ihan vihaksi!

Lähettänyt käyttäjä

Meillä on vuoden 2014 Sony Bravia (ei Android-TV), ja nyt pariin kolmeen päivään Areena-sovellus ei ole toiminut ollenkaan. Oikeastaan mitään tapahdu kun Areenaa yrittää käynnistää. Onhan näitä katkoja ollut ennenkin, mutta näin kauan Areena ei aiemmin ole ollut poissa pelistạ̈. Onkohan tämä nyt lopullinen stoppi, vai onko tilanteelle odotettavissa mitään parannusta enää?

Lähettänyt käyttäjä

Edelliseen kommentti: valikoista löytyikin uusi Areena - sovellus. Sony ei vaan osannut mitenkään ilmaista että sovellus on vanhentunut. Mutta kaikki kunnossa tällä erää!

Lähettänyt käyttäjä

Miksi vanha areena näkyi panasonicissa?uudessa arenassa näkyy kyllä lasten areena mutta ei muuta ohjelmaa areenasta.

Lähettänyt käyttäjä

Olisikohan tuohon Sony Bravia -sovellukseen mitään mahdollisuuksia saada Areenan radio-ohjelmia mukaan?

Lähettänyt käyttäjä

Moi. Toivottavasti on pelkkää aprillia, että muutaman vuoden ikäisillä Sony Bravioilla (ja Blu-Ray-soittimilla) ei kesän 2016 jälkeen enää katsota Areenaa?! Jos ei ole aprillia, niin voisiko ajatella, että sekä noin viisi vuotta vanhat Sonyt toimivat kuten tähänkin asti ja uudet, kyvykkäämmät Sonyt uudella tekniikalla. Miksi "vanhan" tekniikan tuen pitää loppua kokonaan?

Lähettänyt käyttäjä

Hbbtv lakkasi toimimasta ylen kanavien osalta jonkin aikaa sitten Panasonic tv:ssä. Ohjelman voi valita, mutta siihen se sitten jää. Ei lähde pyörimään. Nelosen Ruutu palvelu toimii yhä. Ohjelmaopas ei kylläkään toimi minkään kanavan yhteydessä (aiemmin toimi). 14.3. lähetetty Maken kommentti pätee myös.

Lähettänyt käyttäjä

Android version asennus Sony 49X83C laitteeseen ei onnistu koska Google Play väittää ettei sovellus ole yhteensopiva. Sovellusta ei löydy myöskään valmistajan omista sovelluskaupoista. Onko Android TV -tuki rajattu vain osaan laitteista vai mikä mättää kun Android 5.1.1 TV:ssä ei toimi?

HBBTV sentään toimii kohtuullisesti vaikka hidasteleekin välillä pahasti.

Lähettänyt käyttäjä

Virallinen tuki Android TV:lle olisi kiva juttu. Mallia voi ottaa maikkarin Katsomo-sovelluksesta. Nykyisen Android-sovelluksen saa sideloadin avulla myös Android TV:lle, mutta käyttöliittymä jättää toivomisen varaa. Katsomiskokemusta haittaa myös kuvan reunoille jäävät harmaat palkit.

Lähettänyt käyttäjä

Milloin uusille Samsung televisioille v. 2016 esim tyyppi UE55KS9005 on saatavissa yle areena? Nyt sitä ei ole ladattavissa eikä esiasennettuna.

Lähettänyt käyttäjä

Toistan yllä olevan käyttäjän kysymyksen: Milloin v.2016 Samsung televisioille on saatavissa yle areena. Tällä hetkellä sitä ei löydy Smart TV:stä. Eikä sitä ole esiasennettuna.

Areena-sovellus ei tosiaan tällä hetkellä toimi Samsungin Tizen-järjestelmällä toimivissa vuoden 2016 malleissa. Asia tuli meille yllätyksenä, sillä viime vuoden Tizen-malleissa sovellus toimii. Areena-sovelluksesta on työn alla uusi versio ja tämä versio tukee myös 2016-malleja. Täsmällistä julkaisuaikaa uudelle versiolle ei vielä ole.

Lähettänyt käyttäjä

Jaa että yllätyksenä tuli.. Verovaroilla pelataan ja homma ei pelitä. Aika kovasti harmittaa, jos olympialaiset menee ohi ilman palvelua uudessa televisiossa. Useilla muilla toimijoilla on tullut vuoden 2016 samsung smart hubiin toimivia ohjelmia. HBO, Viaplay, Cmore etc. Netflix tottakai. Kannattaa olla valppaana jatkossa kaikkien laitevalmistajien uutuuksien kanssa. Tietoa saa, kun sitä haluaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ostin uuden Sony-smart-tv:n maaliskuussa. Tarkoitus oli katsoa areenasta ohjelmia. Kaupassa neuvottiin, että areena-sovelluksen voi ladata Google-play -kaupasta ilmaiseksi. Maikkarin katsomo sieltä kyllä löytyi, muttei areenaa. Kävin kaupassa kysymässä syytä areenan puuttumiseen. Eivät tienneet asiasta mitään, mutta lupasivat ottaa selvää. Nyt pitkän odottelun jälkeen ilmoittivat, että jokin uusi sovellus on tulossa yleltä Android-järjestelmään, jolloin areenan voi ladata. Aikataulusta eivät osanneet sanoa mitään. Siis tietääkö yle, milloin areena on ladattavissa? Aika ikävää, ettei saa edes vanhempaa versiota, mikäli se toimisi, ladattua uutta odotellessa!

Areenan AndroidTV-laitteille tarkoitettu versio Android-sovelluksesta poistettiin muutama viikko sitten AndroidTV-laitteiden käyttämästä Google Play -kaupan versiosta. Syynä tähän oli se, että sovellus ei Googlen mukaan täyttänyt tiettyjä teknisiä vaatimuksia. Tästä syystä vanhaakaan versiota ei siis voida tarjota käyttäjille.

Sovelluksesta tehdään parhaillaan uutta versiota ja se pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian.