Hyppää pääsisältöön

Näillä laitteilla käytät Areenaa, kevät 2016

Kaukosäädin kädessä.
Areenaa voi käyttää myös monilla äly-tv-laitteilla Kaukosäädin kädessä. Kuva: YLE areena,kuningaskuluttaja,sony

Areenan laitetuki on viime aikoina laajentunut jonkin verran, joten on aika päivittää tuettujen laitteiden ja alustojen listaa.

Uutuuksia listalla on uusi versio iPhone-sovelluksesta, sekä PlayStation 3- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille tehdyt versiot Areena-sovelluksesta. Alla kerrottujen laitteiden ja tapojen lisäksi Areenaa saattaa toimia muissakin laitteissa, mutta alla on lueteltu ratkaisut, joissa Areena virallisesti toimii perinteisen tietokone-selain-yhdistelmän lisäksi.

Muutamissa Areena-toteuksissa ei voi toistaa Areenassa julkaistuja sisältöjä, jotka on suojattu oikeuksien omistajien vaatimuksesta ns. vahvalla suojauksella. Nämä tapaukset on merkitty kursiivilla.

Puhelimet

iPhone, vaatii Areena-sovelluksen
Android-puhelimet, Android-versio 4.0 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen
Windows Phone -puhelimet, versio 7 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen

Tabletit

iPad, vaatii Areena-sovelluksen
Android-tabletit, vaatii Areena-sovelluksen

Äly-tv:t, tv-palvelut ja pelikonsolit

Samsung, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
LG, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
AndroidTV-laitteet, vaativat Areenan Android-sovelluksen
Sony Bravia, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
Sony Bravia -televisioiden ennen vuotta 2013 julkaistut mallit, käyttävät Sonyn Areena-toteutusta
Elisa Viihde, vanhemmat laitemallit
Elisa Viihde, uusin laitemalli
Sony PlayStation 3, vaatii Areena-sovelluksen
Sony PlayStation 4, vaatii Areena-sovelluksen
(Lisäksi Chromecast-tuki Areenan iOS- ja Android-sovelluksissa)

Avoimen APIn avulla tehdyt toteutukset

AreenaX, Areena-soitin OS X -tietokoneille sekä samanniminen sovellus AppleTV-laitteille
Colosseum, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Hippodrome, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Digitan HbbTV-pilotti, toimii Digitan maanpäällistä antenniverkkoa käyttävissä ja HbbTV-tekniikkaa käyttävissä televisioissa

Tulossa seuraavaksi

Tällä hetkellä valmistellaan äly-tv-laitteissa toimivan Areena-sovelluksen seuraavaa versiota, joka mm. tuo sovelluksiin Yle Tunnus -kirjautumisen. Lisäksi valmistellaan Areena-sovellusta AppleTV-laitteille. Täsmällistä julkaisuaikataulua näille sovelluksille ei vielä ole.

Aiemmin suunnitelmissa ollutta Xbox-sovellusta on jouduttu lykkäämään eteenpäin. Suunnitelmissa on nyt universaali Windows 10 -sovellus.

Tämän vuoden aikana pyrimme myös korvaamaan Flash-soittimen HTML5-soittimella selainpalvelussa.

Tässä siis tilanne tällä hetkellä. Mitäs te oikeasti haluaisitte?

Muokattu 15.3.2016: lisätty maininta Sony Bravia -laitteiden uudesta sovelluksesta

Muokattu 11.2.2016: lisätty maininta Hippodrome-sovelluksesta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Eikös tuon universaalin Windows 10-applarin pitäis nimenomaan toimia ainakin xbox onella?

Lähettänyt käyttäjä

Nuo äly-tv-sovellukset taitavat olla saatavilla vain valmistajien suomalaisista sovelluskaupoista? Ei ainakaan löydy Samsungin sovelluskaupasta Espanjassa. Olisi mukavaa, jos sen voisi täälläkin asentaa, vaikkei kaikki sisältö näykään ulkomailla.

Lähettänyt käyttäjä

Erittäin hienoa jos universaali sovellus tulossa W10:lle. Saan Xboxilta, Lumialta ja tabletilta samanlaisen käyttökokemuksen ja teidänkään ei tarvitse kuin yksi sovellus vaan tehdä, erittäin hyvältä kuulostaa :)

Lähettänyt käyttäjä

Xboxille kaivataan sovellusta täälläkin! Toivottavasti saatte Win 10 -version pian valmiiksi.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä Windows 10 universaali appi on hyvä uutinen. Sellainen, joka toimii kaikenkokoisissa näytöissä ja hyvin myös kosketuksella. Kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Tuo Xbox-tuki onkin mukava ylläri. Toivottavasti ei kovin paljon lykkäänny.

Lähettänyt käyttäjä

USAssa olisi kaupan Sonylla, Sharpilla ja parilla muulla AndroidTV-telkkuja. Putoaako näihin tuo applikaatio OK, vaikkei kaikki ohjelmat tietty näy? Esimerkkinä vaikka Sonyn XBR55X810C.

Lähettänyt käyttäjä

Kuten otsikossa jo tulikin, oikeasti toimiva Chromecast-tuki iPad/iPhone-versioihin ja Picture in Picture-tuki iPadille.

Chromecast-tuki on hieman ailahteleva, sovelluksesta poistuminen johtaa hyvin usein siihen, että toistoon ei pääse enää kiinni mitenkään. Pausetus ei siis onnistu yms. Jostain syystä Areena appis myös "kaappaa" Chromecastin pitkäksikin ajaksi. Eli kun käynnistää Areenan päivienkin päästä vain tv-oppaan selausta varten, niin se räppäsee telkkariin yhtäkkiä Areenan "etusivun".

Erikoista kun ottaa huomioon, että toistosessio kuitenkin hukkuu kovin helposti.

iPad-versioon pitää kirjautua jatkuvasti, eikä se taida muista missä olit jos jätät katselun kesken ja haluat jatkaa myöhemmin.

Lähettänyt käyttäjä

Haluaisin, että Areena ja muutkin Ylen jo netissä olevat lähetykset pysyvät siellä ja yleveron maksaja voi katsella niitä normaalilla (vähän vanhemmallakin) PC:llä PC:n käyttöjärjestelmästä riippumatta. Siis jos joku uusi sovellus tarvitaan, niin se on ilmainen ja toimii kaikissa käyttiksissä.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi Samsungin smart tv:ssä ei areena sovelluksen kautta voi katsoa suoria kanavalähetyksiä? Vai voiko?

Lähettänyt käyttäjä

ei mitään pakkokirjautumisia missään vaiheessa. siitä on liian lyhyt polku tiedon eteenpäinmyymiseen ja kohdennettuun mainontaan.

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko liian työlästä kehittää kuuntelutietojen tallentamista laitteen omiin asetuksiin? Olen erittäin vastahakoinen aina vain uusia käyttäjätunnuksia ja kirjautumisia kohtaan ja vältän yle-tunnusta viimeiseen saakka.

Lähettänyt käyttäjä

Xbox (win10) sovellus tulee tarpeeseen ehdottomasti. Yksi tärkeä asia mitä luulen useiden myös kaipaavan sovellukseen olisi 5.1 tuki äänille. Useilla olohuonetta komistaa tätä nykyä kotiteatterijärjestelmä ja Dolby Digital valmius. Eikös yle HD:lla ole 5.1 äänet joissain vaiheessa läpi tulleetkin. Iso kiitos Areenan päivittämisestä! Nykyään käyttökokemus kilpailee jo esim. Netflixin kanssa. Oman käyttäjäprofiilin luominen oli mainio lisä myös. Jatkakaahan samaan malliin!

Lähettänyt käyttäjä

Mitäkö oikeasti haluan? Sitä että tuette jatkossakin esim. näitä vanhempia Sonyn televisioita ettei käy kuten YouTuben kanssa että 2012 ostettu laite oli 2014 liian vanha pyörittämään Tubea.

Lähettänyt käyttäjä

Xbox 360:lle kaipaisin Yle Areena-sovellusta, onko päätöksiä tehty sen osalta?

Lähettänyt käyttäjä

Sony Bravian Areenaan on lupailtu tulevan uudistusta jo vuosien ajan, mutta edelleen on käytössä sama vanha puutteellinen sovellus. Toivoisin että vastaisitte rehellisesti, onko tuohon enää koskaan luvassa mitään parannusta? (ja älkää vain lopettako tukea tältä vanhalta, on se tyhjää parempi!)
Toinen vaihtoehto olisi tietenkin HbbTV, jota televisio kyllä tukee, mutta Areenaa ei meidän Braviassa punaisen napin takaa valitettavasti löydy, ainoastaan laajennettu ohjelmaopas. Olisiko tuota kautta mahdollista saada joskus Areena näkyviin? Kiitos vastauksista etukäteen.

Lähettänyt käyttäjä

Moi,

Ja kiitti hyvästä tietopläjäyksestä. Sen verran haluaisin mainita, että ainakin AppleTV:lle jo saatavat Areenaa selaavat applikaatiot sisältävät huomattavasti paremman hakukoneen kuin mitä teillä on itsellä. Siihen kannattaisi keskittää huomiota jatkossa. Joskus Areenasta hakemalla saa tulokseksi sellaista sillisalaattia, että enemmän haittaa teidän palvelusta nauttimista kuin edistää sitä.

Lähettänyt käyttäjä

"Windows tabletillakin olisi kiva katsella Areenaa"

Windows-tabletti ei tarvitse erillistä sovellusta Areenan katsomiseen. Areenaa, Katsomoa ja vaikka ruotsalaista svt:tä (suuri osa sisällöstä näkyy tosin vain Ruotsissa) voi katsoa Internet-selaimella ihan samalla lailla kuin millä tietokoneella tahansa. Ja kyllä tavalliselta www-sivulta löytää haluamansa helpommin kuin useimmista sovelluksista.

Areenan äly-tv-sovelluksissa ei tällä hetkellä ole tv-kanavien kanavalähetyksiä. Ominaisuutta ei ole kustannussyistä ole toistaiseksi tuotu sovelluksiin, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa tilanne muuttuu.

Kaikki Areena-sovellukset ovat ilmaisia ja niissä pyritään mahdollisimman laajaan laitetukeen eli että myös vanhemmilla laitteilla Areenaa pystyisi käyttämään. Joskus joudutaan kuitenkin leikkaamaan tukea vanhemmilta laitteilta, jotta kehittäminen onnistuisi. Esimerkiksi Sony Bravia -laitteiden Areena-palveluun ei voida tuoda vahvalla suojauksella varustettuja sisältöjä tai vain Areenassa lähetettäviä live-lähetyksiä. Tämän vuoksi Bravia-palvelu on tarkoitus korvata uudella Sonyn laitteille tarkoitetulla sovelluksella. Sovelluksen kehittäminen on kuitenkin ollut huomattavan vaikeaa verrattuna LG:n ja Samsungoin vastaaviin eikä sovellusta ole vielä saatu käyttöön.

HbbTV-sovellus on määräaikainen pilotti, jossa kokeillaan tekniikan toimivuutta. Se, että palvelu ei joissakin laitteissa toimi, on tietenkin arvokasta tietoa mahdollisen jatkokehityksen kannalta.

Xbox-sovellus siis saadaan, mikäli suunniteltu universaali Windows 10 -sovellus tehdään. Tämä on vielä auki. Xbox 360 -laitteelle sovellusta ei ole suunnitteilla, ei myöskään Symbian-laitteille.

AndroidTV-laitteissa Areenan Android-sovellus toimii, joskin kaukosäädinkäyttö on vielä varsin hankalaa. Pyrimme kohentamaan käyttökokemusta tältä osin. Philips-laitteille ei ole tulossa omaa Areena-sovellustaan, kun Philips on pitkälti siirtynyt käyttämään AndroidTV-alustaa.

Yle Tunnusta ei ole pakko käyttää eikä suunnitelmissa ole pakottaa ketään sen käyttäjäksi. Personointiominaisuudet, omat suosikit, katselun jatkaminen jne. kehitetään kuitenkin Yle Tunnuksen varaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kuulostaa hyvältä. Etenkin Flashin korvaus paremmalla tekniikalla ja AppleTV:n tuki lämmittävät sydäntä. AreenaX on jo varsin hyvä, mutta ilmeisesti kolmannet osapuolet eivät saa ihan kaikkea näytettäväkseen.

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko HMTL5 version sivustosta saada beta:na tarjolle mahdollisimman pian?

Lähettänyt käyttäjä

Hyviä nuo avoimen apin päälle tehdyt ratkaisut, mutta oma appi olisi tervetullut myös.

Lähettänyt käyttäjä

Menee vähäsen toistoksi, mutta Yle Areenaa odotetaan kieli pitkällä suoraan uudelle AppleTV:lle!!

Lisäksi laittaisin toivomuslistalle PiP- ja SplitScreen- toimintojen tukemisen iPadilla. Nelosen Ruutu tukee jo jälkimmäistä, mutta PiP:iä ei vielä yksikään tietämistäni kotimaisista videopalveluista.

=)juha

Lähettänyt käyttäjä

Kuvan ja äänen laatu pomppii edelleen aivan liian paljon. Miten youTube pystyy tasaiseen toistoon mutta te ette?

Lähettänyt käyttäjä

Mites toi HTML5-video toteutetaan kun Flash korvataan, vai onko vielä suunnitelmat valmiina? Firefox- ja Chromium-käyttäjänä kyselen. Chromiumissa ei ole kaikkia samoja kopiosuojausominaisuuksia kuin Chromessa.

Saisiko näitä Areenaa koskevia uutisia varten rss-syötteen, entinen Areena-blogi on ilmeisesti jäämässä pois käytöstä?

Lähettänyt käyttäjä

6 vuotta vanha Sony Bravia. Areena toimii, mutta uudet ohjelmat näkyvät siinä pitkääällä viiveellä. Miksi?

Selaintuki on yksi ratkaistavista kysymyksistä. DRM-tuki täytyy järjestää niin, että mahdollisimman monella modernilla selaimella palvelua voi käyttää, mutta voi olla, että aukkoja jää.

RSS-syöte tälle aihealueelle lienee http://yle.fi/aihe/rss/blogit/yle-areena

Ongelma lienee Sonyn tarvitsemien automaattisten ohjelmatietolistausten luomisessa tai noutamisessa. Sony-sovelluksen on tarkoitus korvata vanha Bravia-palvelu, joten korjausta tähän ei ole luvassa.

Lähettänyt käyttäjä

Erityisesti universaali Windows 10 -sovellus olisi kovasti toiveissa. Lumioiden sovellus on jäänyt vähän jälkeen. Myös HTML5-soitin olisi tervetullut.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä uudistus tosiaan! Areenaa ei kannata tuoda Symbialle koska ne ovat hävinneet markkinoilta ja niiden käyttäjämäärät ovat sen verran pienetkin. Lisäksi Nokia on lopettanut sovelluskaupan mistä ladattiin sovelluksia Symbian 3 laitteisiin.

Eli jos joku tätä toivoo niin heti uudemman kännykän ostoon! Esimerkiksi Android mallin.

Lähettänyt käyttäjä

Blogin otsikko ohjaa osoitteeseen http://yle.fi/aihe/blogit/yle-areena , joka taas sanoo että:
"Pääsy kielletty
Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle."
:-)

Lähettänyt käyttäjä

Areena on käyttökelvoton Android tv laitteilla. Koska se tulisi kuntoon?

Lähettänyt käyttäjä

Jokaisella TV-valmistajalla on omat kommervenkkinsä ja aika työlästä on saada sovellus toimimaan edes 5 suurimman valmistajan 5 yleisimmässä mallissa. Siksi minusta kannattaisi satsata noihin yleisiin ja/tai edullisiin ulkoisiin bokseihin. Uusi AppleTV olisi itselle tärkeä, mutta se ei ole kovin halpa. Jos vanhaan malliin saisi vielä sovelluksen, niin se ei olisi pahan hintainen laite kenellekään. Ja tietenkin nämä Pleikkarit ja Xboxit, pari uusinta sukupolvea.

Lähettänyt käyttäjä

Otsikko sanoo kaiken. Näitä odotellaan innolla! Kännykän tai tabletin varaaminen pelkästään TV:n katseluun koko illaksi on ikävää taloudessamme, jossa kaikki katselu tehdään puhtaasti iOS-laitteilla.

Lähettänyt käyttäjä

Lienee turha toivoa 3. sukupolven Apple TV:lle?

Lähettänyt käyttäjä

Panasonicin Viera äly-tv:stä puuttuu Yle Areena sovellus vielä. Tämä olisi erittäin toivottu lisä.

Lähettänyt käyttäjä

Tuleeko jatkossa myös API:n kautta sisältö HTML5-muodossa, tarkoittaen että jatkossa voi tehdä omia sovelluksia jotka toimivat myös puhelimissa ja padeissa? Mikäli näin niin saan vihdoin oman sovellukseni julkaistua, koodit on jo valmiina :)

Lähettänyt käyttäjä

Toivoisin "virallista" sovellusta KODI media-PC-käyttöjärjestelmään (XBMC) tai mikäli tämä ei ole mahdollista, niin ainakin sellaista avointa APIa, jota käyttämällä jokin kolmas osapuoli voisi kyseisen sovelluksen/tuen KODIlle tehdä.

Kodi-sovelluksesta ja muista puuttuvista toteutuksista kiinnostuneiden kannattaa tutustua Ylen avoimeen API:in: http://developer.yle.fi/

Lähettänyt käyttäjä

Maailmalta tarttui mukaan Roku hdmi tikku, ei tarvitse kuin wlan yhteyden, ei tablettia tai puhelinta. Areena app olisi pätevä lisä. Muutkin ovat hankkineet kun ovat nähneet käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Maailmalta tarttui mukaan Roku hdmi tikku, ei tarvitse kuin wlan yhteyden, ei tablettia tai puhelinta. Areena app olisi pätevä lisä. Muutkin ovat hankkineet kun ovat nähneet käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Olen jo pidemmän aikaa kaivannut sovellusta Amazon FireTV:lle. Ymmärrän rajallisen mielenkiinnon sitä kohtaa, koska laitteet eivät ole niin suosittuja (tai saatavilla?) Suomessa, mutta meidän Saksassa asuvien ulkosuomalaisten piirissä ne ovat selkeä kilpailija Applen laitteille. Nykyisen sovelluksen saa ilmeisesti toimimaan jotenkuten pienellä säätämisellä, mutta virallinen tuki olisi hieno asia. Varsinkin jos tarkoitus on siirtyä HTML5-pohjaiseen toistoon, niin sen pohjalta sovelluksen tekeminen pitäisi olla melko helppoa.

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti html5 versio toimii myös amr pohjaisissa tietokoneissa.. linuxin firefoxissa yms..
eikä vaadi drm palikkaa jota ei ole saatavilla kaikille alustoille..

DRM-tekniikaa tullaan käyttämään, koska nykyinen, flash-pohjainen sisällönsuojaus ei enää ole käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikki toimii aivan loistavasti! Mutta olis mahtavaa jos LG:n Areena sais kaverikseen LastenAreenan! Se on pädissäkin meidän käytetyin appsi. Oikein mainio sovellus! Suuret kiitokset siitä! 2-v opetti mummoakin käyttämään :D

Lähettänyt käyttäjä

Kuvanlaatu ps4 apilla on surkea. Kuva on epätarkka ja vielä kaikenlisäksi nykivä. Ongelma ei johdu netistä se on toimiva, vai tarviiko ylen HD yli 20 Mbit/s ? Esim netflix tarjoaa erinomaista kuvanlaatua. Nykyisellään areena on katselukelvoton joka on todella sääli.

Lähettänyt käyttäjä

Lämpimät kiitokset päätöksestä korvata flash HTML5:lla! Tätä on odotettu piiiiiiiiiitkään. Ryhdikäs linjaus!

Lähettänyt käyttäjä

Komppaan Playstationin kuvanlaatu-ongelmia, vaikka PS3:lla ikää alkaa olemaankin niin kyllä Netflixistä hyvin näkyy. HD kelpaisi myös.

Ja Full HD mieluiten.

Areenan kuvanlaatu riippuu käyttäjän internet-yhteyden laadusta (joka on siis eri asia kuin nimellinen maksiminopeus) ja joissakin tapauksissa käyttäjän laitteen ominaisuuksista. Areena jakelee kullekin käyttäjälle sen laatuista streamia, mitä käyttäjälle on mahdollista läpi saada ja vaihtaa laatua tilanteen mukaan. Tällä hetkellä paras laatu on 720p-tasoista, joskin FullHD-kokeiluja on tehty. Jakelusta ja laadunvalinnasta tarkemmin aiemmassa kirjoituksessa osoitteessa http://blogit.yle.fi/yle-areena/nain-areenan-jakelu-toimii

Lähettänyt käyttäjä

Sonyn Android-tv:n käyttöliittymä on tosi kummallinen ja hankala. Kaukosäätimellä käytettäessä kursori on aina hukassa ja liikkuminen elementtien välillä on tosi ihmeellistä. Tuntuu, että käytettävyydessä ei ole mitään logiikkaa.

AndroidTV-laitteilla kaukosäätökäyttö on valitettavasti vielä lapsenkengissään. Käyttökokemusta on jatkossa tarkoitus parantaa.

Lähettänyt käyttäjä

Yle areenan on toimittava jatkossakin normaalilla pc:llä, eihän palveluissa voida mennä taaksepäin! Eivät kaikki halua seurata ohjelmia pieneltä tabletin tai kännykän ruudulta, vaan nimenomaan läppäriltä tai päytäkoneelta. Ylen on koko kansan verollisena palveluna myös palveltava koko kansaa ja niinpäin, että palvelu laajenee entisestään ja kehittyy paremmaksi eikä heikenny. kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Hei

Mitä CDM-lisäosia tuetaan? Tarvitseeko kaikkien sisältöjen katselu sellaisen vai voiko esimerkiksi uutisia katsoa ilman CDM-lisäosaa? Chromessa on Widevine, mutta sitä ei tule Chromiumin mukana, ja Firefoxin CDM (käsittääkseni Adobe Primetime) on vielä työn alla. Firefox käyttäjänä toki toivoisin, että myös Firefoxia tuettaisiin. Kovin mielelläni en mitään suljetun koodin laajennoksia asentele, mutta vähemmänhän tuollaisessa CDM:ssä sitä on kuin Flashissä oli aikoinaan, joten muutos on oikeaan suuntaan. Onko eri ohjelmien välillä jotain muitakin rajoituksia, koska ainakin aiemmin Outlander-sarjan kanssa käytettiin jotain vahvempaa suojausta (aiheutti ainakin minulle päänsärkyä), vai saako kaikkia sisältöjä katsottua, jos selaimessa on tuettu CDM?

https://en.wikipedia.org/wiki/Encrypted_Media_Extensions

Käytettävät tekniikat ja sitä kautta myös tuettavat selaimet ovat vielä auki.

Eri sisällöt vaativat sopimussyistä eritasoista suojausta myös jatkossa. Outlander käytti SecureHD-suojaustekniikkaa, joka ei ole varsinainen DRM-tekniikka.

Areenaa voi jatkossakin käyttää selaimella ja perinteisellä tietokoneella. Tässä blogikirjoituksessa on tuotu esiin ne alustat, joilla Areenaa voi käyttää tietokoneen ja selaimen *lisäksi*, kuten ensimmäisessä tekstikappaleessa todetaan.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa Yle, että tulee kunnon uudistuksia ja erityisesti HTML5 tekniikan käyttöönotto, on hieno asia!
KODI (http://kodi.tv) on monella alustalla toimiva erittäin monipuolinen ja hyvä mediasoitin ja sopii juuri olohuoneeseen kuin ylen hd kanavat full-hd telkkariin! :)
Olisi hienoa jos tähän saisi Ylen puolesta toimivan plugarin!

Lähettänyt käyttäjä

"HTML5-playerilla toistetaan jo esim. Uutisten uutisklippejä (joissa ei ole suojaustarvetta)."

Voisiko saada linkin videoon, jotta pääsee testaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä itse pidän kaikkein tärkeimpänä kunnollisen HTML5-tuen saamista. Se tekee Areenasta saavutettavan kaikille alustoille.

Lähettänyt käyttäjä

Mahtavaa, jos lopultakin saadaan HTML5-tuki. Joudun nykyään aina ohjelmia katsoakseni käynnistämään erikseen Google Chromen, jossa on sisäänrakennettuna tuki Flashille. Olisi mahtavaa, mikäli tuleva HTML5-soitin toimisi myös Firefoxin kanssa – suojatutkin sisällöt. Ongelma kai on siinä, että eri selaimet tukevat eri videomuotoja kun HTML5:ttä käytetään. Patenttiongelmista vapaat tiedostomuodot olisivat tietysti käyttäjän kannalta parhaita.

Toinen toivomukseni liittyy Kodi-mediasoittimeen, jonka Areena-sovellus toimii epäluotettavasti. Olisi Yleltä huippuveto tuottaa erillinen plugin-sovellus kyseistä alustaa varten. Kuitenkin jo jossain kommentissa mainittu selkeä avoin API varmaankin auttaisi jonkin verran. (Käsittääkseni tällä hetkellä omien Areena-sovellusten kehittämiseen ei juuri kannusteta. Hyvä, jos tilanne muuttuu.)

Toivon, että sisältösuojauksen suhteen tekijänoikeuksien haltijat suostuisivat joustamaan linjastaan: tulevaisuudessa sisältöä katsotaan yhä erilaisemmilla laitteilla yhä erilaisemmissa ympäristöissä. Jossain vaiheessa suojausteknologiasta on pakko luopua, tai vähintään kehittää siihen jokin laajasti jaettu avoin standardi.

Lähettänyt käyttäjä

Kiva kuulla että äly-tv -versioita päivitetään. Ihan kelvollisesti toiminut LG:ssä, mutta käytettyvyyttä voisi parantaa. Erityisesti ärsyttää haku. Esimerkiksi Siskonpetiä etsiessä "sisko" ei löytänyt yhtään osumaa.

HTML5 kuulostaa myös hyvältä. Toivottavasti Linuxillekin saadaan tuki tarvittavalle DRM:lle.

Lähettänyt käyttäjä

Monet valittaneet Android TV tukea. Itselläni NexusPlayer johon storesta löytyy myös Areena; en ole varma onko sama softa kun kuitenkin NexusPlayer ja AndroidTV eivät ole sama asia... Tuon käytettävyys kuitenkin ihan kauhea kauko-ohjaimella. Ylen Liven ja Areenan katselu lisääntyisi meillä paljon kun saisi tuohon kunnolla toimimaan!

Lähettänyt käyttäjä

Moni asia meni korkealta yli hilseen, mutta jäi vaikutelma, että fire
olisi ongelma. Ymmärsinkö oikein?
Jos jtn oikein ymmärsin, esitän jyrkän toiveen, että ongelma setvitään.
Fire on kaikitenkin aika yleinen selain tai mikälie

Lähettänyt käyttäjä

Tabletilla ja älypuhelimella Areenan käyttäminen on sama kuin ajaisi mopoautolla moottoritiellä. Vaan mukavahan niitä leluja on vinguttaa - ainakin vähän aikaa. En kyllä keksi yhtään syytä, miksi esim. SSD:llä varustetun kevyen ja nopean kannettavan tilalle pitäisi hankkia kaikin puolin heikompi laitos. Mutta kukin tyylillään...

Lähettänyt käyttäjä

Joku aikaisemmista kommentoijista oli tästä jo kysynytkin, mutta en ainakaan nopealla lukemisella löytänyt vastausta kysymykseen. Eli onkohan Panasonicin Viera -laitteiden osalta valoa näkyvissä Yle Areenan osalta? Itselläni Yle Areena jo kyllä toimikin muutaman kuukauden uuden Panasonicin Vieran omalla selaimella, mutta nyt Areenan sisältöjä ei enää saa pyörimään... Tuokohan siirtyminen HTML5:een mitään muutoksia tilanteeseen Panasonic-laitteiden osalta?

Lähettänyt käyttäjä

Voisitte tukea Kodia ihan vaikka virallisesti.

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=144457

Lähettänyt käyttäjä

Kun Firefox ja/tai Chromium kykenee toistamaan Areenaa ilman eri säätöjä olen tosi tyytyväinen tulokseen. Kyllä piraatit silti lataa ohjelmansa, olipa suojaus minkälainen tahansa. Chrome/Safari/Edge/Flash-pakosta ei hyödy kukaan. Toivon, että tulevaisuudessa voin katsoa ohjelmat suoraan selaimessa eikä tarvitse mutkien kautta kiertää suojauksia.

KODI:lle voisi Yle ehkä tehdä oman plugin, käyttäjämäärät on kuitenkin varmaan aika samaa luokkaa kuin yhden merkin älytv:ssä. Ylläpito voisi myös olla helpompaa kuin noiden älytv-sovellusten kanssa, joissa alustat muuttuu yhtenään.

Lähettänyt käyttäjä

Voisin kuvitella, etten ole ainoa, jolla tietokone on tavalla tai toisella kiinni telkkarissa. Vaikka voin tietysti oivasti katsella kaikkea selaimen kautta, ainakin vielä kovin nuorelle jälkikasvulle voisi olla helpompi (ja turvallisempi) navigoida palvelua sovelluksen kautta. Tällaista siis toivoisin --- niin ja tietty HTML5-päivitys on kovasti mukava.

Lähettänyt käyttäjä

"Kyllä piraatit silti lataa ohjelmansa, olipa suojaus minkälainen tahansa."

Uskoisin että Ylellä tietävät hyvin tuon, ja että suojauksista on haittaa vain laillisessa käytössä, eli normaalit käyttäjät ja mediayhtiöiden maksavat asiakkaathan siinä joutuvat kärsimään.

Piraatit saavat paljon paremman käyttökokemuksen muita kanavia pitkin, eivätkä siten ikinä edes törmää suojauksiin.

Mediayhtiöt (ks. MAFIAA) kuitenkin sanelevat säännöt, useimpien sisältöjen oikeudet kuuluvat heille. Ei suojauksia = ei sisältöä. Yle tuskin siihen voi laittaa hanttiin, joten heiltä on turha anella laitetukea muulle kuin itse tuotetulle sisällölle.

Lähettänyt käyttäjä

Toimii jo muutenkin mediakeskuksena, olisi kiva jos sais sen pihalle ja nopeesti että voisi Areenan tsekkailla sitä kautta myös

Lähettänyt käyttäjä

Xbox 360:n Internet Explorer -selaimessa on ilmeisesti jonkinlainen HTML5-tuki. Onko odotettavissa, että Areena toimisi aikanaan sitä kautta?

Lähettänyt käyttäjä

Kodi. Tällä hetkellä jokaisen Kodi käyttäjän pitäisi tila itse API-avaimet? Ei näin.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä kaikille isoille valmistajille kuten Panasonic joilta Arena sovellus puuttuu ja kutsuu itseään smart televisioksi pitäisi appsit saada tehtyä. Ei ole mikään smart tv jos ei arenaa saa katsottua. Oma selain on niin surkea että sillä areenan katsominen on tuskaa.

Lähettänyt käyttäjä

"Sony-sovelluksen on tarkoitus korvata vanha Bravia-palvelu". Näin sanottiin aiemmin. Toimiiko tuo "Sony-sovellus" sitten vanhoissa Bravioissakin? Vai tarkoittaako tämä ehkä sitä, että jatkossa Yle Areenaa ei voi katsoa vanhoilla Bravioilla?

Lähettänyt käyttäjä

Ehdottomasti olisi lähitulevaisuudessa tarpeen saada netin eli Areenan kautta YLEn suorat lähetykset. Lähes kaikki muu tuleekin jo netin kautta, jolloin kaapelia tai antennia ei tarvita. Tämä on monelle jo kustannuskysymyskin. Kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Täälläkin on viime viikkoina aiheuttanut murhetta se, että Areena ei enää toimi Panasonicin telkkarilla. Olisi kiva kuulla, onko tämän korjaamiseksi tiedossa aikataulua vai pitääkö Areenaa tästä lähtien tuijottaa kannettavan pikkuruudulta!

Lähettänyt käyttäjä

Miksei automaattinen selainvaihtoehto toimi? Nyt tuntuu siltä, että jokaisen klipin kohdalla joutuu erikseen muuttamaan asetukset, jotta toimisi, ja kun vaihtoehtoja on kolme, niin on siin edestakaista hyppimistä ennen kuin pystyy katsomaan... Lisäksi ois kiva jos kuvanlaatu pysyisi kirkkaana koko ohjelman läpi.

Lähettänyt käyttäjä

Komppaan Juhaa. Itseä myös kovasti kiinnostaa miten käy vuoden 2014 Braviani areena sovelluksen.
-Korvataanko se uudella, missä toimivat myös "vahvemman suojauksen" ohjelmat?
-Lakkaako se toimimasta?
-Uusi sovellus uusille tv:eille ja vanha bravia jatkaa toimintaansa nykyisillä rajoituksella?

PS. On hienoa että yleensäkin pystyn katsomaan suurta osaa areenan sisällöstä suoraan töllöstä, kiitos siitä!

Blogikirjoitus siis listaa laitteet, joita tällä hetkellä tuemme. Panasonicille ei toistaiseksi ole olemassa Areena-sovellusta eivätkä äly-tv-laitteiden selain- ja flash-toteutukset yleensä mahdollista Areenan selainversion käyttöä.

Tarkoituksena on, että Bravia-laitteet vuoden 2013 vuosimalleist eteenpäin pystyisivät käyttämään Areena-sovellusta. Tätä vanhempiin laitteisiin sovellusta ei valitettavasti saada.

Lähettänyt käyttäjä

Itse en haluaisi asentaa Areena-sovellusta Android puhelimelle, vaan sen sijaan käyttäisin mieluummin mobiilisivua omalla selaimella. Vanhalla Android-puhelimella tämä oli mahdollista kun Adobe vielä tuki flash laajennosta androidilla.
Tulisiko tämä taas html5 myötä toimimaan näin? Tuetteko mobiilisivua niille jotka eivät halua appia puhelimelle? Esim. youtubea voi nykyään katsoa hyvin ilman erillis sovellusta koska he siirtyi flashista html5:een. :-)

Lähettänyt käyttäjä

Onpas tosi harmi kun muutama vuosi sitten ostettu telkka muuttuu lähes turhaksi kun Areena yhtäkkiä lopettaa siis toimintansa siinä. Aikoinaan valitsin Sonyn juuri tuon Areenan takia. Aina pitäisi ostaa uutta rautaa. Pistää ihan vihaksi!

Lähettänyt käyttäjä

Meillä on vuoden 2014 Sony Bravia (ei Android-TV), ja nyt pariin kolmeen päivään Areena-sovellus ei ole toiminut ollenkaan. Oikeastaan mitään tapahdu kun Areenaa yrittää käynnistää. Onhan näitä katkoja ollut ennenkin, mutta näin kauan Areena ei aiemmin ole ollut poissa pelistạ̈. Onkohan tämä nyt lopullinen stoppi, vai onko tilanteelle odotettavissa mitään parannusta enää?

Lähettänyt käyttäjä

Edelliseen kommentti: valikoista löytyikin uusi Areena - sovellus. Sony ei vaan osannut mitenkään ilmaista että sovellus on vanhentunut. Mutta kaikki kunnossa tällä erää!

Lähettänyt käyttäjä

Miksi vanha areena näkyi panasonicissa?uudessa arenassa näkyy kyllä lasten areena mutta ei muuta ohjelmaa areenasta.

Lähettänyt käyttäjä

Olisikohan tuohon Sony Bravia -sovellukseen mitään mahdollisuuksia saada Areenan radio-ohjelmia mukaan?

Lähettänyt käyttäjä

Moi. Toivottavasti on pelkkää aprillia, että muutaman vuoden ikäisillä Sony Bravioilla (ja Blu-Ray-soittimilla) ei kesän 2016 jälkeen enää katsota Areenaa?! Jos ei ole aprillia, niin voisiko ajatella, että sekä noin viisi vuotta vanhat Sonyt toimivat kuten tähänkin asti ja uudet, kyvykkäämmät Sonyt uudella tekniikalla. Miksi "vanhan" tekniikan tuen pitää loppua kokonaan?

Lähettänyt käyttäjä

Ehdottomasti nyt xbox one mukaan 1. priona. Kiitos.

Lähettänyt käyttäjä

Hbbtv lakkasi toimimasta ylen kanavien osalta jonkin aikaa sitten Panasonic tv:ssä. Ohjelman voi valita, mutta siihen se sitten jää. Ei lähde pyörimään. Nelosen Ruutu palvelu toimii yhä. Ohjelmaopas ei kylläkään toimi minkään kanavan yhteydessä (aiemmin toimi). 14.3. lähetetty Maken kommentti pätee myös.

Lähettänyt käyttäjä

Android version asennus Sony 49X83C laitteeseen ei onnistu koska Google Play väittää ettei sovellus ole yhteensopiva. Sovellusta ei löydy myöskään valmistajan omista sovelluskaupoista. Onko Android TV -tuki rajattu vain osaan laitteista vai mikä mättää kun Android 5.1.1 TV:ssä ei toimi?

HBBTV sentään toimii kohtuullisesti vaikka hidasteleekin välillä pahasti.

Lähettänyt käyttäjä

Virallinen tuki Android TV:lle olisi kiva juttu. Mallia voi ottaa maikkarin Katsomo-sovelluksesta. Nykyisen Android-sovelluksen saa sideloadin avulla myös Android TV:lle, mutta käyttöliittymä jättää toivomisen varaa. Katsomiskokemusta haittaa myös kuvan reunoille jäävät harmaat palkit.

Lähettänyt käyttäjä

Milloin uusille Samsung televisioille v. 2016 esim tyyppi UE55KS9005 on saatavissa yle areena? Nyt sitä ei ole ladattavissa eikä esiasennettuna.

Lähettänyt käyttäjä

Toistan yllä olevan käyttäjän kysymyksen: Milloin v.2016 Samsung televisioille on saatavissa yle areena. Tällä hetkellä sitä ei löydy Smart TV:stä. Eikä sitä ole esiasennettuna.

Lähettänyt käyttäjä

Kovasti kaivataan Areenaa Samsungin 2016 malliin ue65ks9005

Areena-sovellus ei tosiaan tällä hetkellä toimi Samsungin Tizen-järjestelmällä toimivissa vuoden 2016 malleissa. Asia tuli meille yllätyksenä, sillä viime vuoden Tizen-malleissa sovellus toimii. Areena-sovelluksesta on työn alla uusi versio ja tämä versio tukee myös 2016-malleja. Täsmällistä julkaisuaikaa uudelle versiolle ei vielä ole.

Lähettänyt käyttäjä

Jaa että yllätyksenä tuli.. Verovaroilla pelataan ja homma ei pelitä. Aika kovasti harmittaa, jos olympialaiset menee ohi ilman palvelua uudessa televisiossa. Useilla muilla toimijoilla on tullut vuoden 2016 samsung smart hubiin toimivia ohjelmia. HBO, Viaplay, Cmore etc. Netflix tottakai. Kannattaa olla valppaana jatkossa kaikkien laitevalmistajien uutuuksien kanssa. Tietoa saa, kun sitä haluaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ostin uuden Sony-smart-tv:n maaliskuussa. Tarkoitus oli katsoa areenasta ohjelmia. Kaupassa neuvottiin, että areena-sovelluksen voi ladata Google-play -kaupasta ilmaiseksi. Maikkarin katsomo sieltä kyllä löytyi, muttei areenaa. Kävin kaupassa kysymässä syytä areenan puuttumiseen. Eivät tienneet asiasta mitään, mutta lupasivat ottaa selvää. Nyt pitkän odottelun jälkeen ilmoittivat, että jokin uusi sovellus on tulossa yleltä Android-järjestelmään, jolloin areenan voi ladata. Aikataulusta eivät osanneet sanoa mitään. Siis tietääkö yle, milloin areena on ladattavissa? Aika ikävää, ettei saa edes vanhempaa versiota, mikäli se toimisi, ladattua uutta odotellessa!

Areenan AndroidTV-laitteille tarkoitettu versio Android-sovelluksesta poistettiin muutama viikko sitten AndroidTV-laitteiden käyttämästä Google Play -kaupan versiosta. Syynä tähän oli se, että sovellus ei Googlen mukaan täyttänyt tiettyjä teknisiä vaatimuksia. Tästä syystä vanhaakaan versiota ei siis voida tarjota käyttäjille.

Sovelluksesta tehdään parhaillaan uutta versiota ja se pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tarkoittaa mahdollisimman pian? Puhutaanko päivistä, viikoista, kuukausista vai vuosista? Olisi todella mukava päästä katsomaan yleareenaa isosta ruudusta, kuten maaliskuussa TV-liikkeessä luvattiin.

Lähettänyt käyttäjä

Areenan ohjelmat eivät päivity. Viimeisimmät 23.5. Sony Bravia käytössä.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä mahtaa tulla mahtava siitä Apple TV -sovelluksesta. Näytetään sitä sen verran huolella ja pitkään tehtävän. MIlle vuodelle tai vuosikymmenelle se oli suunnitteilla? Toivottavasti kuitenkin Apple TV 4:n käyttökaaren aikana...

Lähettänyt käyttäjä

Saisiko ruudunpäivityksen 50 fps:n tasolle nykyisen 25 fps:n sijaan? Varsinkin urheilulähetyksiä olisi mukavampi ja sulavampi katsella.

Lähettänyt käyttäjä

Olen samaa mieltä kuin aiemmat vanhempien Bravia - telkkujen käyttäjät. Olisiko mitenkään mahdollista säilyttää vanha BIV (tai mikä se oli) - tekniikka? Minulle se on riittänyt varsin hyvin.

Lähettänyt käyttäjä

Säilyttäkää nyt se Areena näissä "vanhoissa" Sony Bravioissa! Vaikka kuinka suppeana tai alkeellisena tahansa! Ei ole ennenkään haitannut Live -lähetysten tms turhan puuttuminen, eikä haittaa jatkossakaan. Päivittäisessä käytössä, koko perheellä, ja kaikki pitävät Areenasta.
Harmittaa ihan tajuttoman paljon, jos tämän teidän ratkaisun takia joudun ostamaan uuden television.
Tonnin laskun tulette siis käytännössä tänne talouteen lähettämään, emmekä varmasti ole ainoita!

Lähettänyt käyttäjä

Meillä on päivittäisessä käytössä yle areena, enkä voi käsittää, että palvelu loppuu noin typerästä asiasta! Tyttäreni oli todella pettynyt tähän tietoon enkä itsekään voi tätä hyväksyä!!! Kallis televisio kohta täysin hyödytön!

Lähettänyt käyttäjä

Hei ihan oikeasti nyt tämän Bravia -ratkaisun kanssa! Mitään teknistä estettä tämän palvelun jatkamiselle ei ole. Tahdosta se on vain kiinni. Lykätkää vaikka päätöstä vuodella tai parilla, jatkakaa suppeampana, ihan mitä tahansa mutta ei tätä lopettamista. Eikös näin yleensäkin Ylen tarjonnan pitäisi olla laajasti saatavilla koko kansalle, eikä vain niille jolla on varaa ostaa muutaman vuoden välein uus telkkari. Ja vieläpä jonku näin turhan jutun takia, kuin live-lähetykset Areenassa. Jos haluan telkussa katsoa jotain livenä, laitan k.o. kanavan kaukosäätimestä!

Lähettänyt käyttäjä

Odottelen edelleen vastausta, milloin Yleareena on katsottavissa upouudesta Sony-televisiosta! Voisiko tähän kysymykseeni joku vastata? Maksan ihan tarpeeksi TV-veroa, joten haluaisin rahoilleni myös vastinetta!

Google on poistanut Areenan Android-sovelluksen AndroidTV-laitteiden käyttämästä Google Play -kaupasta yhteensopivuusongelmien vuoksi. Uusi versio sovelluksesta on työn alla ja pyrimme saamaan sen Google Playhin mahdollisimman pian. Niissä laitteissa, joihin sovellus on asennettu, sovellus on edelleen käytettävissä.

Lähettänyt käyttäjä

Jos olisin tiennyt etukäteen että Areena häipyy sovelluskaupasta heti päivityksen jälkeen en olisi päivittänyt ja menettänyt säädyllisesti toimineen Areenan. Areena oli ainoa mahdollisuus taloyhtiössämme katsoa YLE HD:tä. En ymmärrä public broadcast -yhtiön Brezneviläsitä tiedotuspolitiikkaa kun asiasta on tullut tietoa samaan malliin kuin Tsernobylin onnettomuudesta. En ole saanut vastausta YLEltä lähettämääni viestiinikään. Sain lopulta tietoni Sonyn Suomen tuen kautta.

Lähettänyt käyttäjä

Olen hankkinut smart-television ainostaan sen takia, että voisin katsella Areenaa yms. Television kautta. Aluksi tuli yllätyksenä, ettei sille olekaan olemassa sovellusta ja nyt sitten televisiosta tuli tänä keväänä ihan käyttökelvoton, kun ohjelmat eivät lähde pyörimään nettiselaimenkaan kautta. Tehkää jotaon äkkiä!

Ns. äly-televisioissa käytettävät flash-versiot ovat usein niin vanhoja, että niiden avulla Areenaa ei voi käyttää. Valitettavasti laitevalmistajat eivät myöskään usein päivitä flash-versioitaan. Tämän takia Areenalle on tehty sovellukset eniten käytetyille äly-tv-merkeille. Panasonicin kanssa on käyty keskusteluja sovelluksesta, joten sellainen saattaa olla luvassa myöhemmin.

Lähettänyt käyttäjä

Toistan aiemman kommenttini. Kun televisiovalmistajia ja -malleja on hyvin suuri määrä, niin eikö olisi järkevää panostaa erityisesti näihin ulkoisiin mediatoistimiin, joilla saisi palvelut kohtuudella kaikkiin myös hieman vanhempiinkin televisioihin? Esimerkiksi AppleTV 3 maksaa reilusti alle satasen, Apple TV 4 vähän enemmän. Tavallisimmat pelikonsolit Xbox 360 ja One, PS3 & PS4 jne.

Näihin panostetaan myös. Chromecast-tuki löytyy iOS:n ja Androin Areena-sovelluksille, Areena-sovellus on olemassa PS3- ja PS4-konsoleilla ja AppleTV-sovellus on parhaillaan työn alla.

Lähettänyt käyttäjä

Uunituoreessa LG:n Smart TV:ssä oli YLE Areena sovellus valmiiksi asennettuna. En kuitenkaan löydä siitä mahdollisuutta kirjautua sisään omilla YLE tunnuksillani. Ongelma siis se, että jos kirjautumattomana keskeytän katselun, joudun hakemaan ohjelman uudelleen enkä pääse keskeytyskohtaan kuin hyyyyvin hitaasti nuolella kelaten.

Kun vastaavasti kirjautuneen ollen pääsen esim. iPadin YLE Areena sovelluksessa jatkamaan helposti samasta kohdasta ja se vieläpä pitää kirjaa kaikista kesken olevista katseluistani (=hyvää käyttäjäystävällisyyttä).

LG:n TV:n (50UF830V) sovelluksen valikkorakenne on: "Etusivu", "Ohjelmat", "Suorat", "Hae" ja Asetukset".
Asetuksissa on vain "Ohjeet" ja "Kieli".

Eikö sillä pääse kirjautumaan palveluun omilla tunnuksilla? Jollei, miksie?

Äly-tv-sovelluksiin ei vielä ole toteutettu kirjautumisominaisuutta. Tämä ominaisuus on kuitenkin työn alla eli tulossa myös LG:n Areena-sovellukseen.

Lähettänyt käyttäjä

Liittyen eo. ongelmaan (YLE Areenan käyttö kirjautuneena LG:n Smart TV:ssä ei mahdollista), eräs tapa kiertää kirjautumismahdollisuuden puuttuminen TV:n YLE Areena sovelluksessa olisi LG:n Wi-Fi Miracastin käyttö, jotta YLE Areenan ohjelman toistoa voisi ohjata mobiililaitteella kirjautuneena ollen.

Yllätyksekseni Youtuben katselu LG Smart TV:ssä iPadilla ohjaten lähti toimimaan hyvin yksinkertaisesti valitsemalla laitteeksi Chromecast2 laitteidemme sijasta LG:n TV (2-mallin "palleromme" ovat kiinni vanhemmissa töllöissä).

Vaan iPad:in YLE Areena appsissa ei tätä mahdollisuutta näyttäisi olevan, kun sen Chromecast ohjauspainiketta painaen tulevat valittaviksi ainoastaan Chromecast2 palleromme.

Chromecast tuesta löysin YLEn sivustolta tällaisen mainninnan: "Lisäys 23.1.2015: Yle Areenan iPad-sovelluksen Chromecast-tuki julkaistiin lokakuussa 2014."

Onkos YLE Areenassa mitään mahdollisuutta Wi-Fi Miracastin hyödyntämiseen, edes tulossa?
Tuntuisi hieman hölmöltä lähteä ostamaan juuri hankittuun Smart TV:hen vielä yhtä uutta Chromecast2 palleroa.

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko tosta HTML viitosen saapumisesta antaa jotain ETAa? Tälläisiä (http://muropaketti.com/uutiset/adobe-flashissa-jalleen-kriittinen-tietoturva-aukko-apple-naulaa-lisaa-nauloja-arkkuun/) uutisia kun satelee yhä tiheämpään tahtiin. Toinen ominaisuus mikä sietäisi kyllä tulla Areenaan on 50fps kuvataajuus, tuo jalkapallon seuraaminen ei ole erityisen mukavaa kun pallo liikkuu puoli kentänmittaa viidellä kuvalla. Laatu nyt on muutenkin melkoista kuraa. Kumpa YLE saisi HD-kanavansa taas Digitan verkkoon (tai areenaan samanlaatuisena).

Lähettänyt käyttäjä

Aluksi kiitos Areena palveluista! Aivan täys 10!

Olisi kuitenkin kiva lisä jos laadun valintaan voisi vaikuttaa. Lähinnä toivoisin että laadun voisi valita automaattiseksi tai sitten pienimmäksi. Ei kuluttaisi koko kaistaa :)

Lähettänyt käyttäjä

Hei, olisiko tarkempaa tietoa koska tuo Areena-sovellus saataisiin myös näihin 2016-vuoden Samsungin malleihin?

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti edes se sisältö, joka voidaan sopimusten puolesta jakaa ilman kopiosuojausta, toimii ilman mitään widevinejä tai muita lisäpalikoita.

Parasta tietysti olisi, että esimerkiksi Euroopan yleisradioyhtiöt päättäisivät yhdessä, että jos ei saada jakaa jotain ohjelmaa avoimilla standardeilla, niin sitten ei hankita koko ohjelmaa.

Lähettänyt käyttäjä

Miten on Sonyn uusien Gigantin yms. DVD soitinten kanssa? Vanhasta tuki loppuu, mutta miten on uudempien tuen kanssa? Listalta ei löydy, mutta http://www.sony.fi/support/fi/content/cnt-hn/prd-tvhc/Yle-Areena-Bravia-Internet-Video-Link-BIVL-palvelu-paattyy mukaan: 2014 ja sen jälkeen julkaistut Sony Blu-ray -soittimet

Lähettänyt käyttäjä

Samaa tiedustelen, eli koska Samsungille tulee tuo sovellus?

Lähettänyt käyttäjä

Miksi vanhojen Sonyjen areenasovellus pitää pimentää? Sovellus on jo olemassa. Miksi sen ei vain anneta olla käytössä sellaisenaan - puutteineen päivineen? Olisi hienoa kuulla miksi tähän on päädytty. Nyt syitä joutuu vain arvailemaan...

Lähettänyt käyttäjä

HbbTV:n kautta Areena näkyy, mutta vissiin vain antenniverkossa koska on Digitan projekti.
Tämän tyyppisiä laiteriippumattomia avoimia järjestelmiä pitäisi kehittää lisää. Eihän siitä tule mitään, että joka tv-merkille joutuu tekemään omat sovellukset. EU asialle ja äkkiä!

Lähettänyt käyttäjä

Mitä Yleen tulee, ei siihen EU:ta tarvita. Riittää, että Yle alkaa noudattaa lakia Yleisradio Oy:stä.

"Yhtiön tehtävänä on tuoda monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin."

Näin sanotaan lain 7 pykälässä. Areenan videoiden osalta yllä oleva ei ole vielä koskaan toteutunut eikä nyt käytössä olevalla mallilla voi koskaan toteutua.

Samsungin vuoden 2016 Tizen-laitteille saadaan tuki seuraavan päivityksen myötä. Päivitys on parhaillaan työn alla, mutta julkaisupäivämäärää sille ei vielä voi antaa, koska julkaiseminen on kiinni mm. Samsungin hyväksynnästä.

Bravia-laitteiden BIV-palvelun päättymisestä kerrotaan tässä tiedotteessa http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/01/yle-areena-sony-bravia-televisioihin-jatkossa-uudella-sovelluksella-vanha-biv Syitä lopettamiseen on monia, mutta päällimmäisinä vanhan palvelun tekniset rajoitteet: palvelussa ei ole voinut katsoa esim. vahvaa suojausta vaativia ohjelmia eikä normaalia pidempiä ohjelmia. Palvelun ylläpito on myös kustannuskysymys ja kun palvelun käyttö on jatkuvasti vähentynyt, on rajalliset resurssit syytä suunnata sinne, missä käyttö kasvaa.

Lähettänyt käyttäjä

"Panasonicin Viera äly-tv:stä puuttuu Yle Areena sovellus vielä. Tämä olisi erittäin toivottu lisä."

Tätä komppaan täysin!

Lähettänyt käyttäjä

Terve,
onko uusimman Apple tv:n sovelluksen julkaisuajankohta tarkentunut?

Lähettänyt käyttäjä

Pleikkari 4:sen Areena on täysi susi. Sovellus ei ilmeisesti puskuroi mitään, kun jatkuvasti pätkii ja kuva pikselöityy. Aloitin Areenan katselun PS4:sella, nyy kun tuki Sonyn clientille loppui heinäkuun alusta. Korostan, että nettiyhteydessäni ei ole mitään vikaa: Areena toimii loistavasti esim. tabletilla ja kännykällä, ja toimi myös erittäin sulavasti Sonyn clentillä. En tiedä kuka tuon PS4:n palikan on tehnyt, mutta melkoista kuraa se kyllä on.

Lähettänyt käyttäjä

Ihmetyttää suuresti kommentti, että Sony Bravia BIV on kustannuskysymys ? Kenelle ? Olemassa olevan jatkoylläpito on taatusti edullisempaa kuin uuden tekniikan ostaminen/testaaminen/käyttöönotto. Tämä yksipuolinen Sony-käyttäjien alasajo on kustannuskysymys Kuluttajille (YLE-veronmaksajille). Uuden television hankkiminen kaataa monen keskivertoperheen talouden.

Lähettänyt käyttäjä

Onhan tämä nyt hemmettiä kun pakoitetaan Ylen toimesta ostamaan uusi TV Areenan katselua varten. Ohjelmistosovellus pudottaa kymmeniä tuhansia laitteita pois Areenan piiristä. Monella perheellä ei varmaankaan ole taloudellisia mahdollisuuksia ostaa uutta laitetta. Laadukkaalle ohjelmatarjonnalle ja -jakelulle asetetaan tulppa - miksi tällaista ohjelmapolitiikkaa harjoitetaan Ylellä.

Lähettänyt käyttäjä

Ei ole kyllä hyvää palvelua Yleltä eikä Sonylta että areena lopetetaan ensimmäiseksi niiltä televisioilta joille se ensimmäiseksi tuotiin. Itsekin ostin aikanaan Sonyn juuri siksi että siinä näkyi areena ja tv:n piti olla sijoitus vuosiksi eteenpäin kun oli ensimmäisiä DVB-T2 malleja. no eipä tästä tietysti tule kuin reilut 200€/vuodessa lisää "YLE-veroa". Että kiitos vaan Sony ja Yle.

Lähettänyt käyttäjä

Josko tätä nyt joku vielä kommentoi ja lukee, niin Apple TV sovellusta odotellaan meidän perheessä. Helpottaisi olennaisesti Lasten Areenan katselua. Ja Lasten Areenaan toivoisimme käyttöä helpottavaa "Omaa etusivua" johon vanhemmat voisivat lisätä lasten suosikkeja helpottamaan käyttöä.

Lähettänyt käyttäjä

Ostin keväällä 2013 LG:n smart-tv:n ja Sonyn Blu-Ray-soittimen. Kumpikin on nyt liian vanha laite toistamaan Yle Areenaa, kun Sony lakkasi toimimasta 30.6 ja LG:n Areena-appsi toimii vain tuoreemmissa SmartTV-laitteissa. LG:n perusteluja en ole vielä kaivanut, mutta Sony osoittaa sormella Ylen suuntaan "YLE on päättänyt lopettaa tuen Yle Areena Bravia Internet Video Link (BIVL) palvelulle sen teknisten rajoitteiden takia." Kehitys toki kehittyy, mutta tämä kokonaan lopettaminen on iso karhunpalvelus tuhansille melko tuoreidenkin Sony-laitteiden käyttäjille, koska edessä on vähintään uusien lisälaitteiden hankinta, mikäli TV:n kautta Areenaa haluaa katsoa. Henkilökohtaisesti en voi ymmärtää, miten Yle voi katsoa, että 3 vuoden ikäisiltä laitteilta on kohtuullista katkaista niiden vaatima BIVL-tuki kokonaan. Mieluummin karvalakkiversiolla kuin kokonaan ilman.

Lähettänyt käyttäjä

Oma upouusi Philipsin televisioni ilmoittaa, että YLE Areena app on tulossa. Millä aikataululla tämä on tulossa? Onko kyse viikoista vai kuukausista?

Lähettänyt käyttäjä

Onko Areenaa mahdollista käyttää chromecastilla myös tietokoneella? Areenan Chromecast aloituskuvassa kun näyttäisi oleva puhelin, tabletti sekä tietokone, mutta tietääkseni areenan sisällön lähetys onnistuu vain areenan android ja ios sovelluksilla.

Lähettänyt käyttäjä

Aikas huonosti tuntuu yleareena toimivan ,kun ei toimi uusilla laitteilla ja vanhoistakin Sony Bravioistakin on toiminta loppunut . Olisin toivonut jatkoaikaa kolmevuotta vanhalle Sonylleni !

Lähettänyt käyttäjä

Nyt Android TV -sovellus on taas saatavilla Googlen sovelluskaupasta. Käyttöliittymä on parantunut ja kaukosäätimellä käyttäminen huomattavasti sujuvampaa. Kuvanlaatu on kuitenkin huonontunut, aiemmin laatu oli pari sekunttia huono jonka jälkeen muuttui "HD-tasoiseksi", nykyisin tulee jatkuvasti heikommalla laadulla. Nettiyhteys on pysynyt samana, enkä YLE Areena-sovelluksesta löydä asetusta kuvan laadulle.

Lähettänyt käyttäjä

Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Kuvan laatu ei ole vain heikompilaatuista, vaan niin epätarkkaa, ettei siitä saa mitään selvää, eikä ohjelmia voi näin ollen katsoa ollenkaan. Kauanhan tätä iloa kestikin, muutaman viikon! Miksi kuvan laatu muuttui? Samoin ohjelmien valinta kaukosäätimellä on arpapeliä, kun aktiiviseksi tarkoitettu merkintä on sen verran heikko (harmaa?), ettei siitä ota selvää, missä oikein mennään!

Lähettänyt käyttäjä

Emme voi enää käyttää Areenaa perheessämme ollenkaan, koska päivityksen jälkeen kuvan laatu on muuttunut aivan naurettavan huonoksi. Nyt sovellus toimii, mutta kuva on täysin puuroa. Mahtaako tämä ikinä korjaantua?

Lähettänyt käyttäjä

Xbox one tuki uupuu edelleen... jospa se tällä vuosikymmenellä..

Lähettänyt käyttäjä

XBOX ONE on toiseksi myydyin pelikonsoli/multimediakone, mutta tukea ei vaan näy? Onko mitään aikataulusuunnitelmia, vai onko viiveen syynä mahdolliset Microsoftin sertifioinnit tai rojaltit?

Lähettänyt käyttäjä

Xbox One sovellus ei selvästikään kiinnosta yleä, Loppuvuonna 2014 jo ilmoitettiin, että sovellus on tulossa, mutta ilmeisesti Yleläiset pelaa enemmän Playstationilla ja fanittaa Applea. Räikeää puuhaa julkiselta palvelulta...phah

Lähettänyt käyttäjä

Täälläkin on kuumeisesti odotettu Xbox Onen tukea...ehkä hieman jo ärtyneenäkin.

Lähettänyt käyttäjä

Lisätkää resursseja yleareena -sovelluksen saamisesta ainakin kaikille älytelkkareille ja justiinsa. Esim. Panasonicilta se vielä puuttuu, ja tämähän ohjaa jo tv -kauppaa, minkä ei pitäisi olla tarkoitus. Oudon nihkeätä toimintaa.

Lähettänyt käyttäjä

Huomasinkin netistä artikkelin "Äly-tv sorsii suomalaista kuluttajaa", josta löytyi uskottavia selityksiä sovellusongelmille. Eipä ole paljoa tapahtunut sen jälkeen, juttu oli neljän vuoden takainen.

Lähettänyt käyttäjä

Onko jo tiedossa aikataulua koska Yle Areena olisi tulossa Samsungin 2016 Tizen-malleille?

Lähettänyt käyttäjä

Samaan tiedustelen kuin yllä:
Onko jo tiedossa aikataulua koska Yle Areena olisi tulossa Samsungin 2016 Tizen-malleille?

Lähettänyt käyttäjä

En tiedä mihin tätä kommenttiani voisin laittaa kun tämä areenan nettisivut on niin epäselvästi tehty, ei löydy oikeata blogia mihin voisi tätä asiaa kommentoida, joten menköön tähän.

Sain juuri varmistuksen, että "Valitettavasti nykyareena ei tue enää RSS-syötelistauksia, ainoastaan podcast-feedit on tarjolla RSS-syötteinä." kun kyselin virheellisesti toimivasta RSS-fiidistä (joka siis on vielä olemassa mutta ei toimi oikein).

KIITOS YLE!!! KIITOS PALJON RSS-FIIDIEN TAPPAMISESTA (joita muuntelitte pari-kolme kertaa parin vuoden sisällä jolloin ne meni aina rikki). TAAS KERRAN MENEE HUONOMMAKSI PALVELU! Ja tästä pakkoveroa revitään. Sylettää.

Lähettänyt käyttäjä

Niin kauan kun televisiomaksuja peritaan verovelvolliselta pakonomaisesti, ei saa olla aukkoja palvelussa. Palvelut pitaa olla kaytettavissa vanhemmillakin laitteilla tai vaihtoehto on pakkomaksusta luopuminen.

Lähettänyt käyttäjä

Olis ihan kiva jos tuo toimis... Ja ei muuten oo toiminu aikoihin ps4:lla... On tämä työmaa. Töihin sieltä

Lähettänyt käyttäjä

Meillekkin kävi huonosti Sony Bravia /areenan kanssa , ei toimi enään. Hankittiin Chromecast ja pistin sen ensin telkkariin sitten kiinni kotiteatteriin , YLE Areena toimii muuten hyvin, mutta ääni tulee STEREOna, olisi toivottavaa että voisi nauttia GAME OF THRONES ja muitakin ohjelmia 5.1 äänenä.

Lähettänyt käyttäjä

Koska bittinikkarit saavat sen Windows 10 universaalin Areena appsin kasaan, kun on jo pari vuotta odoteltu Areenaa XBOX ONE:lle...

Lähettänyt käyttäjä

Hei,

Kiitos lisätiedoista.

Yleisesti vain, että ns. tavalliselta tallaajalta vaaditaan tänä päivänä ihan liikaa teknistä tv-tietämistä siitä, tästä ja tuosta. Vain pari-kolme vuotta vanha tv ei enää näytä Yle Areenaa. Nyt pitäisi ostaa joku lisälaite, joka palauttaa Areenan television valikoimaan. Taas lisää rahaa härpäkkeeseen, jonka käytööikä on arvailujen varassa. Jo TV itsessään maksoi mansikoita.

Nykyään mennään aivan liikaa tekniikka edellä. Ensin oli pakko ostaa digibokseja, jotka olivat aika nopeasti kuitenkin kaatopaikkatavaraa, kun tv:t kehittyivät. Digiboksien jälkeen on markkinoitu hd-ready- ja full-hd-tv:eitä. Vaikka on full-hd-tv, ei sekään riitä. Onko tämä kaikki tekninen kehittyminen tv:n osalta todella välttämätöntä? (hieman retorinenkin kysymys)

Joskus kaipaa aikaa, jolloin oli se 3 - 4 kanavaa, kaukosäädin ja väri-tv. Se riitti, ja voisi riittää monta kertaa tänäkin päivänä.

t. tv-katsoja, joka kuitenkin varsin näppärä tekniikan osaaja :)

Lähettänyt käyttäjä

Lakkasi jossain vaiheessa toimimasta Playstation 3:ssa. Nyt latasin appsin PSN Storesta uudestaan ja ulkoasu on nyt muuttunut ja videot toimii taas.
Miksi tämä ei ole tullut päivityksenä vanhaan Areenan versioon? Jotain infoa vois tämmösestä laittaa esim tämän sivun listaan.

Lähettänyt käyttäjä

On jo merkillistä, ettei Xboxille tule Areenaa. Kohta suutun ja sitä ei ole kiva katsella.
Xboxia on Suomi pullollaan, lapset käyttävät sitä ja haluaisivat käyttää myös Areenaa vaan kun ei: Yle satsaa vuoden budjettinsa sen sijaan 24/7 -olympiahömppään, kun voisi palvella koko Suomea!
Yle-pomot voi klikkailla oman mutun lisäksi vaikka alla olevaa linkkiä.

http://www.tilt.fi/uutiset/xbox-one-myi-heinakuussa-enemman-ps4-trendin-odotetaan-jatkuvan/

Lähettänyt käyttäjä

Hei, Entinen Areena sovellus herjasi jo että se ei toimi kunnolla ilman Google play serviceä jota Android tv boksistani ei löydy, mutta toimipahan silti.

Näin ulkosuomalisena huomauttaisin että ihan kaikkialla kuten Kiinassa - ei Googlen servicejä ole laitteisiin asennettu eikä niitä voi edes rajoituksista johtuen laittaa. Toivoisin siis googlen servisestä riippumatonta android sovellusta.

Lähettänyt käyttäjä

Voisitteko ystävällisesti tiedottaa veronmaksajalle, milloin Yle Areena on saatavilla Samsung televisioon? (2016) Tämä tieto vaikuttaa ostopäätökseen.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä moderni tv-käyttis kaipaa Areenaa valikoimiin. Hyvä jos keskustelut jo Panasonicin kanssa käynnissä. Kiitos, hyvin nyt pc:llä käytetystä Areena palvelusta.

Lähettänyt käyttäjä

Kodi-tuki Areenalle olisi hyvä, sitten voisitte minun puolestani viedä vaikka kaikki ohjelmat nettiin. Itse en osta älytelevisioita vaan laitan perheen perustelkkareihin Raspberry PI:n ja siihen OSMC Kodin. Kaikki perheenjäsenet osaavat käyttää kaikkien televisioiden älyominaisuuksia, ja ominaisuudet ovat itse säädettävissä. Helposti.

Lähettänyt käyttäjä

Ei vieläkään kuulu mitään tuesta Xbox onelle. Ylen on turha puhua verkkotelevision isosta harppauksesta kun ei ome laitteita milla katsoa. Unohtakaa noiden äly(kääpiö) televisioiden appsin kehittely, kun niiden elinkaari on verrattain lyhyt.

Lähettänyt käyttäjä

Kaipailisin areenaa samsungin telkkariin. Käyttis on Tizen 2016

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä on ihme, että kun meet myymälään ostamaan uutta telkkua, niin silloin kaikki pelaa ja siinä on myyjän mielestä netit ja kaikki mahdolliset herkut.
Mutta kun tuot sen kotiin, niin se on joko niin vanhentunut, tai liian uusi, eli juuri mikään luvattu ei pelaa.
Miten hemmetissä voidaan myydä telkkaria, jolla ei oikeesti voi katsoa telkkaria, muuta kuin suorana. Areena, eikä Katsomokaan toimi ollenkaan, lukuunottamatta niitä mainoskuvia, mutta kun yrität aloittaa katselun, niin eipä mitään apahdu, raivostuttavaa verorahojen tuhlausta koko homma.
Eikö mitään kuluttajansuojaa ole näitä vastaan olemassa, nyt vissiin pitäisi tehdä joku ryhmäkanne tms. kuka osaava ottaisi asiakseen?

Lähettänyt käyttäjä

Areenan osalta nämä ongelmat johtyvat siitä, että Yle ei noudata Lakia Yleisradio Oy:stä.

7 § (19.8.2005/635)
Julkinen palvelu

Yhtiön tehtävänä on tuoda monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin.

Yksikään Areena tai Elävän Arkiston versio ei ole ollut 'jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin'. Nyt älytelevisioiden aikaan tämä oikein korostuu, kun jokaiselle laitetyypille pitäisi tehdä oma sovellus. Se on tietysti mahdoton tehtävä Ylen resursseilla ja muutenkin. Ainoa mahdollinen ratkaisu on käyttä standardia jakelutapaa, ettei räätälöityjä sovelluksia tarvita.

Jonkun Ylen terävästä päästä olisi syytä vastata, miksi Yle tietoisesti rikkoo Lakia Yleisradio Oy:stä?

Lähettänyt käyttäjä

Onko suunnitelmissa areenan android tv versioon lisätä kirjautumismahdollisuutta?

Lähettänyt käyttäjä

Tätä on lupailtu toimivaksi seuraavan päivityksen yhteydessä, päivitys tuli muttei areena. Onpa surkeita koodareita, kun eivät puolessa vuodessa saa appi toimimaan. Yle verolla on kiva mällätä eikä minkään tarvitse toimia luvatusti.
HÄVETKÄÄ !

Lähettänyt käyttäjä

Vuosi kohta paketista, näitä odotellaan edelleen. Chromecast-tuki selaimesta olisi myös poikaa. Voisiko PLIIS saada edes suuntaa antavaa tietoa aikatauluista?

Lähettänyt käyttäjä

Miten voi olla mahdollista, että Suomen eniten myydyimmille televisioille Samsungeille ei ole saatu koodattua Areena sovellusta? Moni on kysynyt, mutta Yle ei ole edes viitsinyt vastata.

Onko sovellus tulossa Samsungin appseihin ja jos on, niin milloin?

Lähettänyt käyttäjä

Samaa vastausta olen minäkin odottanut jo puoli vuotta,viimeksi luvattiin että varmaan syyskuun aikana rupee toimimaan Areena...no eipä ole näkynyt. Olen kyllä aikas pettynyt!

Lähettänyt käyttäjä

Aika munatonta asiakaspalvelua vain sanoa, että "Kohta se jo tulee, ja ihan kohta se tulee" ...menee kuukausitolkulla aikaa, ja mitään ei tapahdu. Olisko reilua @yleareena sanoa, että "ei, me ei osata tehdä applikaatiota uudelle Samsung Tizen käyttikselle ja tämä tulee kestämään vuosikausia"

Siinä mielessä areena on yhtä huono, kuin muutkin kotimaiset Katsomo ja Ruutu =)

Lähettänyt käyttäjä

HD-kuvanlaadulla varustettu Android TV-sovellus. Android TV alkaa yleistymään televisioiden lisäksi myös erillisissä mediatoistimissa. Olisi tärkeää siina virallinen sovellus, joka täyttää Googlen standardit,että se löytyisi kaikille laitteille Play Storen Android TV-osiosta, ei kännykkäpuolelta.

Ja sitten joskus myöhemmin 1080p-materiaalioptio.

Lähettänyt käyttäjä

Moro
Ihan "uutena asiana" jota ei VIELÄ ole kukaan kysynyt,

M I L L O I N Y L E A R E E N A T O I M I I S A M S U N G T I Z E N K Ä Y T T I K S E L L Ä ?

Tätä on kysytty pari kerta, olisiko mahdollista julkaista aikataulu tälle "Projektille"

Areena toimii tällä hetkellä vuoden 2015 Tizen-malleissa. Vuoden 2016 Tizen malleissa sovellus ei vielä ole saatavilla. Sovellus on parhaillaan työn alla, tarkkaa valmistumisaikataulua ei vielä valitettavasti voi kertoa.

Lähettänyt käyttäjä

tänä keväänä ostettu samsung smart tv UE48J5205. onko se 2015 vai 2016 vuoden malli?-jos joku tietää,areena lakkasi toimimasta marraskuun päivityksen jälkeen(the app could not be loaded.please restart the app)

Joillakin Samsung-käyttäjillä Areena-sovellus ei ole käynnistynyt normaalisti sovelluksen päivityksen jälkeen. Joissakin laitteissa sovellus ryhtyy toimimaan normaalisti kun sovellus käynnistetään useampaan kertaan.
Ongelman korjaava päivitys on tällä hetkellä Samsungin hyväksyttävänä ja saadaan toivottavasti käyttäjille lähipäivinä.
Pahoittelut ongelmista.

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin koko tämän vuoden ilmennyt sellainen ongelma Ylen videoissa (sekä Areena että Elävä Arkisto) että kuva- ja/tai äänenlaatu menee satunnaisesti toiston aikana todella huonolaatuiseksi. Vika ilmenee ainakin Windows 10 käyttöjärjestelmällä ja Chrome & Firefox -selaimilla, mainosblokkerilla yms. ei vaikutusta asiaan. Yhteytenä nopea valokuituyhteys, joten siitäkään ei vika johdu kuten ei myöskään koneen tehosta.

Palvelinkapasiteetista ei voi olla kyse, koska vika ilmenee kaikkina kellonaikoina.
Ongelma johtunee siten nykyisen Flash-playerin puutteellisesta streamaus-tavasta.

Joko pian julkaisette HTML5-playerin kuten helmikuussa lupailitte?

Lähettänyt käyttäjä

Kohta on vuos räpelletty appia, mutta mitään ei näy edelleenkään. Ootetaanko vielä pari vuotta josko xboxille saatas. Eli siis onko mitää tietoa aikataulusta?

Lähettänyt käyttäjä

Innolla täälläkin odotetaan v. 2016 Samsungiin sovellusta! Toivottavasti saadaan se ennen joulua! :)