Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

“Täs on ollut nyt kolme retkikuntaa tänään tekemässä saslikia”

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, ruohikkopalo
Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, ruohikkopalo ville haapasalo,volga 30 päivässä

Ville Haapasalo matkaa uudessa Volga 30 päivässä -sarjassaan vanhaa viikinkireittiä pitkin. Matkan varrella hän tutustuu tavallisiin venäläisiin, jotka elävät ja asuvat Volgan varrella.

Haapasalon matkan varrelle osuu hänelle tuttu näky. Se saa Villen kritisoimaan välinpitämättömyyttä luontoa kohtaan, jota hän kohtaa Venäjällä usein. “Jotain asioita mitä mä en ymmärrä, on esimerkiksi se että kun sä juot vesipullon, niin sä heität sen tähän. Toinen on tää, mikä näkyy tuossa taustalla.”

Villen taustalla kohoaa sankka savu, mikä nousee maastopalojen sarjasta. “Sit täytyy aina tulla tollanen punavalkoinen auto, ne tulee aina grillijuhlat sammuttamaan täällä.” Ville päivittelee.

Volga 30 -päivässä sarja Yle Teemalla keskiviikkoisin kello 21. Kaikki jaksot katsottavissa myös Yle Areenasta.

 • Afganistanilaisen lammaspadan valmistusta.

  Pistaasi kruunaa afgaaniriisin

  Loihdi kasviksista herkullisia piirakoita. Ohjeet täältä.

  Villen keittiö 30 minuutissa, 6/8. Afganistanilaissyntyinen Zarmina perheineen opettaa Villelle lammaspadan, kasvispiirakoiden ja mausteisen riisin valmistusta. Ruoanlaiton ohessa Ville saa kuulla Zarminan perheen monivaiheisen tien Suomeen. Katso reseptit.

 • Brasilialaisessa keittiössä on harvoin hiljaista.

  Feijoada on brasilialaisten kansallisherkku

  Grillaa kanan sydämistä maukas alkupala. Katso ohje.

  Villen keittiö 30 minuutissa, 5/8. Pekonit poksahtelevat ja kanan sydämet marinoituvat brasilialaisvieraiden vallatessa Villen keittiön. Mariana ystävineen opettaa Villelle mustapapupadan teon ja avaa brasilialaisen grillauskulttuurin saloja. Katso reseptit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua