Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä
Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio pasila,studiotalo,yhtiösivu,yle

Tervetuloa tutustumaan Yleen ja Ylessä työskenteleviin. Yle Visiitin kautta pääset kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään toimintaamme sisältä päin.

Tutustumiskierroksia Yleen järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella.
Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat - henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Lue tästä Yle Uutisten jutusta, mikä kierroksilla loksauttaa suun auki.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opaskierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin, kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää reilun tunnin.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan tapahtumakalenterin kautta. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet, kuinka monta paikkaa kierroksella on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Opaskierroksia järjestetään Pasilassa tiistaisin ja torstaisin klo 10, 14 ja 15. Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa. Tampereen kierros sopii myös lapsille, osallistujien tulisi kuitenkin olla vähintään 5-vuotiaita. Pasilan kierrosten sisältö sopii nuorille ja aikuisille, ja osallistujien tulisi olla vähintään kouluikäisiä.

Pasilan kierros lähtee Mediatalosta, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia, muun muassa YleX, sekä uutis- ja ajankohtaistoiminta. Kierroksella käydään myös Studiotalossa, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia.

Helsingin Yle-keskuksen kartta

Tampereen Mediapoliksen kiertokäynnillä pääsee tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeätä muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opaskierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme sopimuksen mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Tietoa Uutisvuodon nauhoituksista löydät ohjelman omilta sivuilta.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään, sähköposti yle.visiitti@yle.fi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • esa saarinen filosofi

  Nuoren Esa Saarisen mielestä kaikkein tärkeintä oli vittuilu

  Esa Saarinen laati vittuilun teorian 1980-luvulla.

  Suomalainen kulttuuriväki oli 1980-luvulla niin lamaantunutta, että se piti vittuilla hereille. Koska vittuilu kuului taiteen ja tieteen kanssa inhimillisen toiminnan korkeimpaan luokkaan, se ansaitsi myös oman teoriansa. Ja sellaisen laati nuori filosofi Esa Saarinen. Vaikka Saarinen on sittemmin tullut tunnetuksi myönteisyyden lähettiläänä, hän näkee vanhoissa teeseissään paljon hyvää. Tosin tänä päivänä hän kirjoittaisi vittuilun sijaan kohottavuudesta.

 • Mauno Koivisto metsänraivauksessa Inkoon Tähtelässä

  Mauno Koivisto sai olla Inkoon Tähtelässä luova puuhastelija

  Mauno Koivisto viihtyi maatilallaan Inkoon Tähtelässä-

  Inkoon Tähtelä oli presidentti Mauno Koivistolle enemmän kuin kiireisten virkavuosien loma-asunto. Se oli paikka, jossa presidentistä kuoriutui esiin nestemoottoreita, traktoreita ja muuta tekniikkaa rakastava ”pikkupoika”, kuten rouva Tellervo Koivisto hymyillen luonnehtii.