Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä
Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio pasila,studiotalo,yhtiösivu,yle

Tervetuloa tutustumaan Yleen ja Ylessä työskenteleviin. Yle Visiitin kautta pääset kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään toimintaamme sisältä päin.

Tutustumiskierroksia Yleen järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella. Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat - henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Lue tästä Yle Uutisten jutusta, mikä kierroksilla loksauttaa suun auki.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opaskierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin, kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää reilun tunnin.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan tapahtumakalenterin kautta. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet, kuinka monta paikkaa kierroksella on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Opaskierroksia järjestetään Pasilassa tiistaisin ja torstaisin klo 10, 14 ja 15. Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa. Tampereen kierros sopii myös lapsille, osallistujien tulisi kuitenkin olla vähintään 5-vuotiaita. Pasilan kierrosten sisältö sopii nuorille ja aikuisille, ja osallistujien tulisi olla vähintään kouluikäisiä.

Pasilan kierros lähtee Radiotalosta, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia, muun muassa YleX, sekä uutis- ja ajankohtaistoiminta. Kierroksella käydään myös Studiotalossa, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia.

Helsingin Yle-keskuksen kartta

Tampereen Mediapoliksen kiertokäynnillä pääsee tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeätä muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opaskierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme sopimuksen mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Tietoa Uutisvuodon nauhoituksista löydät ohjelman omilta sivuilta.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään, sähköposti yle.visiitti@yle.fi.

 • Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.

  Timo Huovinen: Oikein vai väärin?

  Journalismi ja etiikka ovat Timo Huovisen työkenttää.

  Timo Huovinen aloitti juuri Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkönä. Huovisen tehtävänä on edistää vastaavien toimittajien tukena Ylen journalismin laatua.

 • kuvassa Maija Hupli

  Maija Hupli: Toivotut – te valitsette, me toteutamme

  Yle Areenassa julkaistaan yleisön toivesisältöjä.

  Televisio- ja radio-ohjelmien tekijöitä edustavat järjestöt ja Yle solmivat vuoden 2016 lopussa sopimuksen, jolla Yle voi julkaista arkistostaan Yle Areenaan yli 5 vuotta vanhoja yhtiön tuottamia draama- ja viihdeohjelmia. Yle Areenassa julkaistaan suomalaisten toiveohjelmia.

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.