Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio pasila,studiotalo,yhtiösivu,yle

Tervetuloa tutustumaan Yleen ja Ylessä työskenteleviin. Yle Visiitin kautta pääset kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään toimintaamme sisältä päin.

Tutustumiskierroksia Yleen järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella. Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat - henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Lue tästä Yle Uutisten jutusta, mikä kierroksilla loksauttaa suun auki.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opaskierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin, kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää reilun tunnin.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan tapahtumakalenterin kautta. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet, kuinka monta paikkaa kierroksella on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Opaskierroksia järjestetään Pasilassa tiistaisin ja torstaisin klo 10, 14 ja 15. Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa. Tampereen kierros sopii lapsillekin. Pasilan kierrokselle osallistuvien tulisi olla vähintään kouluikäisiä.

Pasilan kierros lähtee Radiotalosta, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia, muun muassa YleX, sekä uutis- ja ajankohtaistoiminta. Kierroksella käydään myös Studiotalossa, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia.

Helsingin Yle-keskuksen kartta

Tampereen Mediapoliksen kiertokäynnillä pääsee tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeätä muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opaskierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme sopimuksen mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Tietoa Uutisvuodon nauhoituksista löydät ohjelman omilta sivuilta.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään, sähköposti yle.visiitti@yle.fi.

 • Toimeksianto: Ylen journalistisen päätöksentekoprosessin auditointi

  Ylen auditoinnin toimeksianto

  Taustaa Viime kuukausina julkisuudessa on käyty keskustelua Yleisradion journalistisen päätöksenteon laadusta ja prosessista. Yleisradion rooli verorahoitteisena julkisena palveluna edellyttää, että sen journalistinen ohjelmapäätöksenteko nauttii kansalaisten luottamusta.

 • JSN: Yle sai vapauttavan, Suomen Kuvalehti langettavan päätöksen

  Ratkaisut liittyvät samanaikaiseen kuulemiseen.

  Julkisen sanan neuvosto ratkaisi 22.2. pidetyssä kokouksessaan kaksi ensimmäistä päätöstä ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvistä kanteluista. JSN antoi samanaikaiseen kuulemiseen liittyvistä kanteluista Ylelle vapauttavan ratkaisun ja Suomen Kuvalehdelle langettavan ratkaisun loppuvuoden 2016 uutisista.

 • Yle teettää auditoinnin journalistisesta päätöksenteosta

  Auditointi valmistuu toukokuun puolivälissä.

  Ylen journalistinen johtaminen läpivalaistaan. Ylen vastaavat toimittajat ovat sopineet yhtiön hallituksen kanssa, että koko yhtiön journalismiin ja ohjelmiin liittyvä päätöksenteon laatu arvioidaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua