Hyppää pääsisältöön

Näin rekisteröit pönttösi helposti

Helmipöllön poikasia pöntössä.
Helmipöllö on kolopesijä. Helmipöllön poikasia pöntössä. Kuva: Yle, Sten Vikström helmipöllö

Näin saat linnunpönttösi rekisteröityä mukaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan. Voit rekisteröidä sekä vanhat asumiskelpoiset pöntöt että uudet.

1. Mene osoitteeseen yle.fi/miljoonaponttoa. Rekisteröintilomake ja kartta odottavat kampanjan etusivulla. Kuntatasoa tarkempia pönttötietoja ei karttaan tule, joten herkimpienkin lintujen pöntöt pysyvät turvassa.

2. Kirjoita pönttöjesi määrä ja paikkakunta merkittyihin kohtiin. Paikkakunta tulee vielä valita alas aukeavasta valikosta (ks. kuva alla). Näin varmistetaan, että pönttömäärät todella päätyvät kartalla oikeaan kuntaan. Sen jälkeen voit rekisteröidä pönttösi painamalla rekisteröi-nappulaa.

3. Jos olet sosiaalisessa mediassa, jaa saamasi pönttödiplomi ylpeänä. Teithän juuri upean teon luonnon puolesta! Jos pönttömääräsi eivät heti näy kartalla, älä huoli. Kyse on vain viiveestä.

4. Jos sinulla on pönttöjä useammassa kunnassa, toista edellinen joka kunnan osalta. Jokaisen kunnan pöntöt rekisteröidään erikseen.

5. Jos rekisteröit yli 25 pönttöä kerralla, kartta ehdottaa, että Yle Luonto ottaa sinuun yhteyttä. Tietoja ei kerätä talteen, vaan pönttömäärä siirretään karttaan tietokannan kautta. Tämä helpottaa rekisteröijän elämää – erityisesti, jos rekisteröijällä on satoja pönttöjä. Samalla estetään kartan väärinkäyttö. Toinen vaihtoehto on, että rekisteröit suuret pönttömääräsi osissa, maksimissaan 25 pönttöä kerrallaan yhteen kuntaan.

6. Jos teet lisää pönttöjä aikaisempien rekisteröintien päälle, ilmoita aina vain uudet pöntöt. Ei siis ole tarkoitus ilmoittaa aikaisempien ja uusiempien pönttöjesi yhteissummaa, vaan vain ne uudet.


Huom! Tämä kuva on vain ohjekuva rekisteröinnin avuksi. Tästä varsinaiseen rekisteröintiin.

Rekisteröintilomake. Miljoona linnunpönttöä.
Paikkakunta valitaan alas putoavasta valikosta ennen rekisteröintiä. Rekisteröintilomake. Miljoona linnunpönttöä. Kuva: Yle miljoona linnunpönttöä

Jos pöntön rekisteröinti ei onnistunut ohjeiden avullakaan, otathan yhteyttä toimitukseen yle.luonto(a)yle.fi.

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä

 • Käki istuu oksalla.

  Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • viirupöllö

  Tässä ovat Viiru ja Raita!

  Viirupöllönpoikasten nimikilpailu on ratkennut.

  Viirupöllönpoikasten nimikilpailu on ratkennut. Poikaset saivat nimensä ja tunnistamista helpottavat värirenkaat suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5.

 • viirupöllön poikanen

  Selviytyvätkö pöllönpoikaset kylmästä keväästä?

  Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä,kuten telkänpoikasia.

  Lähdimme viirupöllötutkijoiden matkaan selvittämään, miten pöllöjen pesintä tänä keväänä sujuu. Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä. Mitä tutkija tuumasi löytäessään pöllönpöntöstä terhakan telkänpoikasen?

 • viirupöllö

  Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!