Hyppää pääsisältöön

Tuomas Holopainen mukaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan

Tuomas Holopainen on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa.
Tuomas Holopainen halusi pienenä meribiologiksi. Tuomas Holopainen on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa. Kuva: Yle miljoona linnunpönttöä,Tuomas Holopainen

Nightwish yhtyeen kosketinsoittaja, säveltäjä ja sanoittaja Tuomas Holopainen on lupautunut mukaan Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan: “Se tuntui erittäin hyvältä ja järkevältä hankkeelta.”

Tuomas Holopainen on ollut kiinnostunut luonnosta jo pienestä pojasta lähtien ja haaveili kuusivuotiaana jopa meribiologin ammatista. Bändihommat veivät myöhemmin mennessään, mutta hän kertoo suhtautuvansa edelleen luontoon pohjattomalla mielenkiinnolla ja kunnioituksella.

– Aina kun pääsen luontoon, se on samaan aikaan äärimmäisen rauhoittavaa ja inspiroivaa.

Tuomas Holopainen käy mielellään kanoottiretkillä ja vaeltamassa Lapissa. Hän kertoo, että kokee välillä jopa morkkista siitä, ettei retkeilyä tule harrastettua enempää. Hän on huomannut myös luonnossa liikkumisen auttavan sävellystyön ongelmissa.

– Kymmeniä ja kymmeniä kertoja on käynyt niin, että metsäretken jälkeen kaikki on selvää, mikä ei ollut vielä viisi – kuusi tuntia aiemmin. Luonnossa on mahtava voima.

Miten Tuomas Holopainen löysi evoluution kauneuden? Entä miten yhteistyö englantilaisen biologin ja kirjailijan Richard Dawkinsin kanssa alkoi? Kuuntele Minna Pyykön maailma su 6.3. Radio Suomessa klo 13.30 ”Tuomas Holopainen ja evoluution kauneus”

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä