Hyppää pääsisältöön

Sipilä ei maksa osinkoveroja, koska ei saa osinkoja

Juha Sipilä, yle tv1
Juha Sipilä, yle tv1 juha sipilä,yle tv1

Maanantaina 7.3.2016 lähetetyssä MOT -ohjelmassa ”Kapitalistin tilipäivä” käsiteltiin suomalaisten pörssiyritysten vuoden 2015 tuloksia ja niistä keväällä 2016 jaettavia osinkoja ja niihin kohdistuvaa verotusta.

Ohjelmassa käsiteltiin myös ns. vakuutuskuoria. Siinä yhteydessä kerrottiin, että myös Suomen pääministerillä Juha Sipilällä on omaisuutta sijoitettuna vakuutuskuorien alle.
Ohjelmassa tehtiin johtopäätös, että pääministeri Juha Sipilä ei maksa veroja vakuutuskuoriin kertyvistä osinkotuloista tänä keväänä.

Ohjelman Sipilää koskenut kohta on saattanut synnyttää mielikuvan, jonka mukaan järjestelyssä syyllistytään veronkiertoon. Vakuutuskuoriin sijoittaminen on kuitenkin laillista toimintaa.

Sipilä ei maksa tänä keväänä osinkoveroja, koska hänen ei kuuluisikaan niitä maksaa.

Vakuutuskuorien tuotoista maksetaan verot silloin kun niistä otetaan tuottoja ulos. Tuolloin niihin kohdistuu tavanomainen pääomaverotus. Tuotoissa ei eritellä sitä, onko tuotto kertynyt osingoista, korkotuotoista, kiinteistötuotoista tai muusta.

Sipilä luopui suorista osakesijoituksista vuonna 2013. Sipilän vakuutuskuorien sisällä ei myöskään ole suoria osakesijoituksia, vaan osakesijoitukset ovat ns. ”alakoreissa”.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Pääomatulojen verottamiseen perehtymättömissä katsojissa MOT ohjelma on varmasti aiheuttanut vääriä johtopäätöksiä. Ihmetyttää YLE:n selvästi tahalliset ja kärjistävät pyrkimykset väärän tiedon jakamisessa.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä tuo väittämä oli ihan sitä peruskauraa,tapa jolla koko Ylen toimittajakunta suhtautuu sekä hallitukseen,
että erityisesti keskustalaiseen pääministeriin.
Ollaan yksissä tuumin asettauduttu oppositiorintamaan.Yle tuntuu yhä enemmän Helsingin paikallisradiolta
ja poliittinen suuntautuminen näkyy kaikessa.
Uutistenlukija ottaa kantaa ja sanoo,että hallitus sekoilee,eli oma mielipide pitää tuoda esiin jopa uutisissa.

Lähettänyt käyttäjä

Aivan. Tämä on "laillinen" tapa suunnitella veroja, ts. jättää niitä maksamatta. Lainsäätäjät ovat näin päättäneet ja pankit ovat keksineet. Ja nythän verosuunnittelija ja lainsäätäjä ovat vielä sama persoona. Ei kai tule eturistiriitoja tai jääviyttä?

Mutta, ilmoitus pitäisi tehdä omaisuuksista ja sidonnaisuuksista kun on valtioneuvoston jäsen. Milloin sellainen saadaan, vaikka sitäkään ei ole ilmeisesti pakko tehdä kun ei ole määrätty sanktioita?

Lähettänyt käyttäjä

Totuus on kuitenkin se, ettei Sipilä maksa kapitalisaatiokuoreensa kertyvistä tuotoista (korot, osingot) veroja, koska ei kotiuta voittojaan vielä pääministerikaudellaan. Hänen ei nyt tarvitse myöskään kertoa sidonnaisuuksistaan. Sipilän rahoja on kiinni etenkin niissä suurissa suomalaisissa yrityksissä, joiden osingonmaksuvalmiutta Sipilän yhteiskuntasopimus nostaa. Hän siis voi siirtää tavallisten suomalaisten kuluttajien ostovoimaa näille osingonsaajille, joihin itsekin kätketysti kuuluu. Moraaliton pääministeri siis on joka tapauksessa, vaikkei lakia rikokaan.

Lähettänyt käyttäjä

Yle oli mukana päätoimittajien laajasti julkistetussa kirjeessä, jossa korostettiin " vakavien" tiedotusvälineiden ehdotonta pyrkimystä oikeisiin tietoihin ja asioiden tarkistamiseen. MOT osoitti jälleen kerran, että hurskaat puheet ovat vain hurskaita puheita. Käytännön ohjelmatyössä jalot periaatteet joutavat roskakoppaan. MOT onnistui tavoitteessaan: Sipilän maineen mustaamisessa. Kun Li Anderson vielä julisti MOTin sanomaa eduskunnassa, on aivan se ja sama korjaileeko MOT sanomisiaan netissä vai ei.

Lähettänyt käyttäjä

Niin, vakuutuskuorten verotus toimii samalla tavoin kuin esimerkiksi vapaaehtoisten eläkevakuutusten verotus: vero tuotosta maksetaan siinä vaiheessa kun tuotto nostetaan. Mikä tässä on niin tavattoman vaikeaa ettei sitä ymmärrä toimittajat eikä demarit?

Lähettänyt käyttäjä

On väärin väittää, ettei Sipilä tai kukaan mukaan vakuutuskuoressa sijoittaja maksa osinkoveroja, koska ei saa
osinkoja, sillä kysymyksessä on kuorenhaltijalle edullinen siirretty veronmaksu, Mitä kauemmin pystyy siirtämään rahan ulosottamista kuoresta, sitä edullisempi se sijoittajlle on koska veronosuus tuottaa myös.
Ei tällaisia tuotteita olisi olemassakaan, eikä niitä kukaan käyttäisi, elleivät ne olisi sijoittajille edullisia.
KYSYMYKSESSÄ ON SIIS PUHDAS LAILLINEN "VEROSUUNNITTELU".

Lähettänyt käyttäjä

Aikooko YLE:n johto pyytää pääministeri Sipilältä anteeksi levittämäänsä virheellistä tietoa liittyen väitteisiin Sipilän osinkotuloista. Virhe on merkittävä ja siksi YLE:n ylimmän johdon tulisi esittää anteeksipyyntö, samoin muun median.

Lähettänyt käyttäjä

Jotain häpyä pitäisi olla median itsekritiikissä edes silloin, kun on narahtanut asenteellisuudesta ja/tai vakavien virheiden teosta.

Kuka ihmeessä YLE:n mediaselitystiimissä keksi spinnata tämän hätälöysän:

"[MOT] on saattanut synnyttää mielikuvan"

Ai on SAATTANUT? Miksi on muka vain "saattanut"?

Tämä ei ole poliittinen ongelma, vaan median ja erityisesti Ylen uskottavuutta jälleen kerran syvästi viiltävä Iso Moka. Kuka vastaa MOT:n sisällöstä ja uskottavuudesta? Voiko tällaisia "journalisteja" enää päästää mokailemaan veronmaksajien omista taskuista maksamien eurojen piikkiin?

Hävettää suomalaisen peruskoulun puolesta. Anteeksipyyntö ei riitä, kun uutistoimituksen perustus on mätä.

Lähettänyt käyttäjä

MOT on näköjään mennyt seiska/iltasanomat linjoille, kunnon taustatutkimusta ei ole tehty. Sijoituskuoriin ei voi ottaa erillisiä osakeomistuksia vaan rahastoja. En ole mikään Sipilän kannattaja, ainoastaan. Ihmetyttää apukoulutason toimittajatyöskentely.

Lähettänyt käyttäjä

YLE ja MOT - journalismin raunioilta. Vanhasen lautakasat, Patrian kaupat ja Sipilän vakuutuskuoret. Omaan pesää kusemista, aiheetonta mustamaalausta ja poliittista peliä. MOT ja osa YLE:n toimittajista menee suoraan sinne roskajournalismin vasempaan äärilaitaan oikealla olevan MV-lehden kaveriksi. Nykyään kannattaa seurata lähinnä kansainvälistä mediaa.

Lähettänyt käyttäjä

Berglundille potkut tarkoituksenhakuisesta väärästä uutisoinnista! Johtaa tietoisesti harhaan kansaa levittämällä fakta-ohjelman statuksella ihan täyttä soopaa. Ei ymmärrä mikä ero on, että joku käyttää omistajavaltaansa sijoitusyhtiöiden kautta ja jos sijoitusyhtiö saa osinkoja sen sijaan että henkilö itse nostaa yhtiöstä tuloja.

Vakuutuskuoresta voisi sanoa, että vain 50€/kk riittää avaamaan sellaisen siis jokaisen suomalaisen saatavilla. Ja itse asiassa veroja siirretään tulevaisuuteen ja jos sijoitukset onnistuvat kuoren sisällä on vero suurempi kuin vuosittain verotettuna. Mutta kun ei, tarkoituksella vedätetään.

Lähettänyt käyttäjä

Hassu kommentti tuo "siirretystä veronmaksusta", jos oikein tulkitsen sen paheksunnaksi. Siis jos nyt vaikka minä yksityishenkilönä ostan sijoitusasunnon ja myyn sen kymmenen vuoden päästä, maksan silloin siitä verot. Onko se joku paheksunnan aihe, etten ole maksanut siinä välillä veroa, mitä ihmettä? Miten VOISIN maksaa veroa ennenkuin tuotto on selvillä ja myyntivoitto lunastettu? Voi arghhh taas...

Lähettänyt käyttäjä

Kun luin uutisen Sipilän tämänpäiväisestä kommentista, sain käsityksen että Ahaa, Sipilä on siis luopunut vakuutuskuorista?
Kun näitä lukee, niin saa käsityksen että asia ei välttämättä olekaan niin. Jos, niin se on ilmeistä, että vaikka ei lakia rikokaan, niin verosuunnittelua kyllä harjoittaa käyttämällä hyväkseen itselleen hyvin edullista ja ilmeisessä epäoikeudenmukaisuudessaan suorastaan omituiselta vaikuttavaa lainsäätäjän ratkaisua takavuosilta.

YLE:n pitäisi nyt ottaa kyseinen laki ja sen historia tutkivan journalismin kohteeksi: tutkia ensinnäkin, MITEN IHMEESSÄ sellainen on voitu hyväksyä? Onko kyseessä ratkaisu, jonka lobbarit ovat saaneet ujutettua kun lainsäätäjät eivät ole ymmärtäneet mistä on kysymys?

Ja sitten tietysti pitäisi kysyä: mitä voitaisiin tehdä sen muuttamiseksi?

Lähettänyt käyttäjä

Vakuutuskuori tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa erinlaisia omaisuuseriä ( kiinteistöt, osakkeet, velkakirjat ja myös rahastot), näiden tuotoista ei makseta veroa ennenkuin varoja nostetaan vakuutuskuoresta ulos. Hyöty on korkoa korolle tuotto mutta tästä joutuu maksamaan korkean kustannuksen, eli tuotto pitää olla korkea jotta hyötyä syntyy, mutta myös riski siitä että pääomavero on korkea tulevaisuudessa on suuri.

Lähettänyt käyttäjä

Kuka lienee poistanut ko. ohjelman Areenasta ennen aikojaan ??? Tietoinen virhe ja asenteellisuus jutussa oli sitä luokkaa että vastaavien olisi syytä tehdä johtopäätökset asianosaisten suhteen. Välittömästi näkyvä anteeksipyyntö ja selvitys siitä millainen vapaaehtoinen vakuutussijoitus oikeasti on. Ohjelma mustamaalasi kaikki ne tuhannet ja tuhannet suomalaiset, jotka ovat vakuutussijoituksin turvanneet laillisesti tulevaisuuttaan. Kyllä suomalaiset on kateellisten kansa. Valitettavasti !

Lähettänyt käyttäjä

On loogista, että Sipilä ei maksa osinkoveroa, kun ei ole osinkoja, mutta miksi Oy:n omistaja maksaa yhtiöönsä sijoittamista varoista (vapaan pääoman rahasto) osinkoveron niitä nostettaessa. Osinkvero muuttuu vielä pikku nostosumman jälkeen ansiotulon veroksi, eli käytännössä 50%! Tämä laki tehtiin viime hallituksen aikana salassa ja astui voimaan vuoden vaihteessa, vaikka olisi voitu perua kuten eräät muutkin edellisen hallituksen munaukset! Erityisen tärkeä tämä yrittäjän sijoituksen sosialisoiva laki oli kuulemani mukaan Kokoomusministereille, jotka runnasivat sen läpi!

Lähettänyt käyttäjä

Hei! mikä oli se rehellinen ja rehti media? Viime viikon rehtien toimittajien kirjoituksia. Ottaahan se aivoon, kun ylelle ei sada lisää liksaa eikä yliopistoväellekään. Semmosta se on kun ei ole rahaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kuinka kehtaatte levitellä väärää tietoa mot ohjelmassa Pääministeri Sipilästä. Pöyristyttävää . Mistä teidän valheelliset tiedot on peräisin. Verovaroin kustannettu yle. Anteeksi pyyntö ei riitä Pääministerirtämme. YLe verot pois, vai onko tämä vihervasureiden aikaan saannosta Li Andersson. Kunnian luokkaus Pääministerimme kohtaan. OTTAKAA ASIOISTA SELVÄÄ ONKO NE OIKEIN. HÄPEÄ YLE 1

Lähettänyt käyttäjä

"Sipilä luopui suorista osakesijoituksista vuonna 2013. Sipilän vakuutuskuorien sisällä ei myöskään ole suoria osakesijoituksia, vaan osakesijoitukset ovat ns. alakoreissa."

Jos tuo ylläoleva pitää paikkansa, niin kyseessä on aito uutispommi. Aiemmin Sipilä on ilmoittanut vaan omistavansa tuollaisen Nordean kapitalisaatiosopimuksen ja sen sisällä nimenomaan "tuottokorin" (hallinnoitu sijoitusinstrumentti, jossa korkoja, lainoja, osakkeita, kiinteistöjä), mutta ei ole kertonut että hänellä olisi osakesijoituksia noiden kapitalisaatiosopimuksen alakorien kautta.

Jos tuo, että hänellä on osakeomistuksia kapitalisaatiosopimuksen alakorien kautta pitää paikkansa, eikä kyseessä ole tulkintavirhe tai epätarkka kirjoitusasu, niin sidonnaisuusilmoitus on ollut vähintääkin puutteellinen.

Ero tuollaisen "alakorin" ja suoran osakesijoituksen välillä on silkkaa saivartelua. Nordean kapitalisaatiosopimus toimii seuraavasti: kapitalisaatiosopimuksessa varoja sijoitetaan eri omaisuuseriin, muun muassa juuri noihin ns. "alakoreihin" (em. Tuottokori tai Osakekori). Yhdessä osakekorissa on vain ja ainoastaan yhden Helsingin pörssissä listatun yhtiön osakkeita ja kapitalisaatiosopimuksen tekijä voi itse valita mitä alakoreja (eli käytännössä mitä osakkeita) hän haluaa rahansa laittaa. Esimerkiksi vaikka niin, että alakori "Fortumia" X eurolla ja alakori "UPM:ää" Y eurolla. Alakoreista tulee osinkoa ihan samalla tavalla kuin suoristakin osakesijoituksista, arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kurssia ja alakorien osuuksilla voi käydä vakuutuskuoren sisällä kauppaa pitkälti samalla tavalla kuin suoraan pörssissä.

Tuottokori ei muodosta sidonnaisuusongelmaa, mutta nuo osakekorit kyllä muodostavat.

Kapitalisaatiosopimuksen osakekorit ovat käytännössä sama asia kuin osakkeiden omistaminen suoraan:
Suurimmat erot hallinnointipalkkion lisäksi suoraan osakekauppaan ovat: 1. tiedot omistuksista kuoren sisällä on piilotettu verottajalta, 2. omistus näkyy yhtiöön päin "Nordea Henkivakuutus Oy:nä" ja 3. arvoinnoususta sekä osingoista maksetaan veroa vasta, kun kapitalisaatiosopimuksesta otetaan rahaa ulos. Tämä taas mahdollistaa verosuunnittelun (mm. "korkoa korolle" -ilmiö, edullisen lainsäädännön odottelu/ajaminen, kirjojen siirtäminen ulkomaille ja tulojen kotiuttaminen verottomasti).

Pieni pyyntö M.O.T.:n tutkiville journalisteille. Kysykää Sipilältä kysymys: "onko teidän Nordean kapitalisaatiosopimuksessanne osakekoreja ja jos on, niin mitä osakkeita teillä noissa osakekoreissa on ja miksi ette ole ilmoittanut niistä sidonnaisuusilmoituksessa?", johon Sipilä voi vastata 1. Ei ole osakekorja, ainoastaa Tuottokori (jolloin sidonnaisuuksia ei ole) 2. En kerro, se on salaisuus (peittelyä, koska sidonnaisuuden mahdollisuus on suuri) 3. En tiedä (ei uskottavaa, hän on itse valinnut nuo alakorit) 4. kertoa, mitä osakekoreja/osakkeita omistaa, jolloin äänestäjät voivat arvoida avoimesti onko hänellä sidonnaisuuksia noiden osakkeiden myötä.

Tämä olisi vähintäänkin kohtuullista ilmoitusvelvollisuuden näkökulmasta.

Lähettänyt käyttäjä

Miten yrititte tietoisesti mustamaalata Sipilän. Tosi röyhkeästi ja epäammattimaista toimittu. Toivottavasti joudutte edesvastuuseen vaikka oikaistaan tiedon.

Lähettänyt käyttäjä

Atte Jäskeläinen muutamapäivä sitten kovasti kehuskeli omaa sakkiaan journalisteiksi. Tässä sitä Ylen journalismia sitten nähdään. Aiheeseen liittyy myös Auvisen juttu siitä kun Andersson syytti Sipilää viime torstaina eduskunnassa veronkierrosta. Jutussaan asiaa jostain syystä siloitelleelle Auviselle kysymys: oliko paikalla tai television ääressä oikeasti yhtään kansalaista, joka olisi tulkinnut Anderssonin kysymyksen muulla tavoin? Jos Andersson esitti syytöksen rikoksesta, kyseessä on vähintään kunnianloukkaus.

Lähettänyt käyttäjä

Berglundia arvostelleena ja puolustuskirjoitukset lukeneena tämä on kyllä surullisen maukasta luettavaa... Lähinnä siksi, että ylen suunnalta piti vielä haroa vastaan, vaikka vähänkään asiaan perehtyneenä sisällön virheellisyys oli silmiinpistävää. Noh, parempi myöntää varmaan myöhään kuin ei milloinkaan, mutta ihmetyttää vain, että minkä takia YLE kaikista instansseista on se, joka valheellisesti koittaa murentaa hallituksen kredibiliteettiä ja toimintaa.

Seuraavana uutisoivana aiheena ehdottaisin satojen tuhansien keskituloisten suomalaisten samankaltaista "tiedostettua verosuunnittelua", kun kerran omistavat rahastoja. Osa ruojista vieläpä kehtaa kuukausittain jatkaa sijoituksiaan moisiin.

Lähettänyt käyttäjä

Jään odottamaan Ylen johdon toimenpiteitä. Kuinkas yrityksessä vastuullinen johto toimitaan tällaisessa tapauksessa. Kuinkas vastuu kannetaan, kaksi paperia pöydälle ja nimi alle! Selityksen saa muotoilla itse.
Julkisensananneuvosto varmasti ottaa aikanaan kantaa tähän törkeään tarkoitushakuisen Ylenantiin!

Lähettänyt käyttäjä

Siitä sitten uutta korjausta perään, eli Herlinin osinkovero % oikeaksi.
Miten tälläistä soopaa on voitu päästää eetteriin "luotettavan" median toimesta?
Toimittelijan voisi siirtää kykyjään vastaaviin tehtäviin esim. astrologiksi tekemään horoskooppeja.

Lähettänyt käyttäjä

Tuo juttu oli ihan tarkkaan harkittu Ylen taholta.Niin on johdonmukaista toiminta ollut heti hallituskauden alusta lähtien.
Kun tuossa joku kirjoitti Auvisesta niin hänhän on ihan demari-prototyyppi.
Berglund suomenruotsalaisena tuntee varmaan katkeraa kaunaa,ettei rkp päässyt hallitukseen.
Ja tämäkin ainutkertainen kommenttimahdollisuus katosi Ylen sivuilta alta aikayksikön.
Tämäkö mainostaa itseään luotettavaksi mediaksi,älkää naurattako

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tälle voi tehdä?
Oon loputtoman kyllästynyt harhaanjohtavien juttujen levittämiseen, jotenkin sen vielä sietää keltaselta lehdistöltä, mut vielä YLEkin. Kansalaisten oma verovaroin kustannettu mediatalo levittää tällästä disinformaatiota on jo liikaa. Tässä EI voi olla tietämättömyydestä vaan tää on jo tahallista.
Nyt pitää tippua päitä, ettei tää sais jatkua enää.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä on tässä monta kertaa huvittanut Ylen mainos erinomaisista toimittajistaa.
Kun siihen ei ole tarvittu kuin oikea asenne tyrmätä jokainen hallituksen yritys saada tämä maa jotenkin
taas jaloilleen ja oikean asenteen omaavat toimittajat ovatkin sitten säilyttäneet työpaikkansa.
Viime hallituskaudella tehtiinkin runsaasti muutoksia näkyviin toimittajiin.
Jos tämä on eduskunnan yleisradio niin millä tavalla se näkyy kun äänessä on vain oppositio.

Lähettänyt käyttäjä

MOT, Meidän Oma Totuus. YLE on pelkkä huono vitsi, joka tuhlaa järjettömän määrän verovaroja keksityillä uutisilla ja edistää vain ja ainoastaan täysin omaa agendaansa. Häpeäisitte toki jos osaisitte, niinhän.

Lähettänyt käyttäjä

Kommenttien perusteella moni puolustaa verosuunnittelua, vaikka otanta ei täytä tutkimuksen kriteereitä, on liian suppea.
Tämä pankkien idea on hyvä, parantaa ihmisten ostovoimaa, roikuuhan valtion talous nyt erittäin heikon kotimaisen kysynnän varassa ja sitä juuri hallitus on leikkaamassa. Tätä vaatisi jopa perustuslain vaatima tasa-arvo. Se pitää sallia kaikille.
Pankki voisi perustaa erityisiä tilejä, "palkansaajakoreja", jonne palkat maksettaisiin verottomana. Veroa perittäisiin vasta sitten, kun tililtä nostetaan rahaa, pääomatulojen mukaan. Jos laki on esteenä, hallitus voi ryhtyä toimiin lakien "uudistamiseksi".

Lähettänyt käyttäjä

Mainitun otsikon alla kirjoittanut on selvästi jyvällä mistä "vakuutuskuoriin" piilotetuissa osake- ja muissa
sijoitustuotteissa on kysymys. Niille, jotka eivät asiaa ymmärrä, kehotan lukemaan Esko Seppäsen kirjasta:
Mistä Suomi vaikenee - sivut 209-215. Toivottavasti MOT-ohjelmalle tulee jatkoa, jossa asiaa selvitetään
lisää.

Lähettänyt käyttäjä

Kun ja jos Suomessa olisi PM joka ilmoittaa kaikki tulonsa avoimesti eikä laita Lauta Mattia selittelee niin ei tartteis kirjoittaa ja puhella kuin faktoista !

Lähettänyt käyttäjä

Vai muka olette ammattilaisia, mot-ohjelma skandaalihakuinen täysin. Olistteko tehneet asialle mitään, eli oikaisseet asian, jos pääministeri ei olisi puuttunut asiaan!!! Kirjoittelitte, että pääministeriä hiillostettiin kyselytynnilla, varsinkin Li Andersson. Hävetkää kunnolla, että yritätte väärin tiedoin tuhota toisen mainetta. Saisitte erota koko porukka. Tätä paskaa rahoitetaan verorahoilla.

Lähettänyt käyttäjä

Ylen tulee nykyistä paljon useammin sallia "uutistensa" kommentointi, sillä Atte Jääskeläisen väitteet toimittajien journalistisesta tasosta eivät todellakaan pidä paikkaansa. Kyllä verovaroin maksetusta yhtiöstä palkkaa nauttivan toimittajan tulee olla ammattitoimittaja, ei harrastevasuri. Ylen uutistoimitus ei kestä todellista kriittistä puolueettomuustarkastelua. Verovaroilla syötetään liian usein propagandaa. Ja minimivaatimus on että agitointia havaittaessa siihen on voitava kansalaisten puuttua.

Lähettänyt käyttäjä

Tämähän ei ollut ensimmäinen kerta, kun ko. toimittaja jakaa samaa virheellistä tietoa. Eikä tietenkään ottanut opikseen, vaikka häntä siitä muistutettiin jo edellisellä kerralla. On täysin epäuskottavaa, ettei toimittaja olisi tiennyt kyseisten sijoitusten verotuskäytäntöä, koska vastaavat tuotteet ovat olleet paljon esillä viime vuosina.
Näkyvintä on tietysti se, että hän syyllisti moneen kertaan pääministerin. Mutta minua satutti erityisesti se, että toimittaja teki myös minusta "rikollisen" verojen pimittäjän - ja samalla kymmenistä tai sadoista tuhansista muista. Minä, kuten niin monet muutkin, olen yrittänyt laittaa hiukan talteen säästöjä eläkeaikoja varten. Ja kaikkein tavallisin tuote ovat juuri tämän tyyppiset rahastot - osinkoja ei ole ja verot maksetaan sitten kun tuotot (jos niitä on) saadaan.
Ylen kannattaisi tosiaan miettiä vakavasti, onko tällainen "iltapäivälehtien" tapainen toiminta kannattavaa pidemmällä tähtäimellä (useat muutkin YLEn asiaohjelmat ovat lipumasa samaan suuntaan ja sen vuoksi vähemmän kiinnostaviksi).

Lähettänyt käyttäjä

Poliitkot päättävät kansalta kerättävästä Yle-pakkoverosta, joten Yle taipui selittelemään vääristelyään koskien pääministeriä. Antti Herliniä koskeva vääristely ja suoranainen valehtelu on vielä kokonaan oikaisematta.

Lähettänyt käyttäjä

Eipä ole Magnus Berglundista kuulunut enää mitään. Jäi kiinni monesta valheesta ja yhtä pahoitellaan siksi, koska Sipilä siihen itse puuttui. Muita valheita ei varmaankaan tulla korjaamaan ollenkaan vaan ollaan vaan hiljaa piilossa siihen asti kun kohu laantuu.
Vielä kun ei ole Magnuksella ketään jota uhkailla, toisin kuin aikaisemmin. Mitenkäs se Julkisen Sanan Neuvostoon päätynyt tapaus menikään?

http://www.jsn.fi/paatokset/4819-yle-12/

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/146

Lähettänyt käyttäjä

MOT tekee paikoin ansiokasta journalismia, mutta tällaisia riman alituksia ei saisi tulla. Muuten vaarana on, että koko ohjelma joudutaan lopettamaan. YLEn on tehtävä laadukasta sisältöä, ei tarkoitushakuista ja selvästi puoluepoliittisesti värittynyttä, skandaalinhakuista ohjelmaa. Saa olla kriittinen, mutta faktat on oltava oikein ja puoluepoliittiset asenteet ja vääristymät jätettävä pois.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on aivan ainutkertaista,että suomenkielinen Ylen rahoittaja pääsee kommentoimaan Ylen toimintaa.
Viimeisten vuosien aikana kun ainoastaan ruotsinkielisille on annettu siihen mahdollisuus ja kyllä sieltäkin on tullut kuraa toimituksen niskaan.
Se on ihan ensimmäinen edellytys kun tuota yle-propagandaa joutuu seuraamaan,että rahoittajilla on oikeus
tuoda kantansa esiin,niin vääristynyttä on toiminta ollut.
Sen jälkeen kun yle-vero astui voimaan ei Ylen manipuloijien ole tarvinnut välittää yhtään katsojista.
Ei ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa maksu-kortille koko lafka,ei voida pakkoverottaa noin yksisilmäistä
propagandaa.
Kun haastattelija suorassa lähetyksessä toteaa keskustalaiselle mukaan kutsutulle,että kepu on veronkiertäjien
puolue,voi vain haukkoa henkeä sillä tuota kuvaa sitten mot-ohjelma vielä omalta osaltaan pyrkii vahvistamaan.

Lähettänyt käyttäjä

Alkuperäisen ohjelman koko idea oli täysin pielessä. Siksi tästä pitäisi tehdä kokonaan uusi ohjelma jossa pyydettäisiin sekä katsojilta että asianosaisilta anteeksi (Mm. Herliniltä). Jos toimittaja ei ymmärrä yhtiöverotusta, niin miksi toimittaja tekee juttuja siitä? On hävettävää nähdä näin alkeellisia virheitä YLE:n kanavilla, joilla olen tottunut näkemään pääosin luotettavaa journalismia. Missä tiedot tarkistettiin?

Lähettänyt käyttäjä

Vakuutuskuoren verotushan ei juuri eroa tavallisen osakepohjaisen sijoitusrahaston verotuksesta. Molemmissa verot maksetaan nostettaessa rahat ulos. Vero on 30% arvonnoususta tai 34% isoista rahoista. Onko siis suuri osa kansasta veronkiertäjiä, jos sijoittaa osakerahastoihin.

Lähettänyt käyttäjä

Atte Jääskeläisen vasurisakin mielestä ilmeisesti suomalaiset rahastosijoittajat todella ovat veronkiertäjiä, rikollisia. Tämä kyllä kertoo konkreettisesti sen totuuden, että Ylessä ammattiosaaminen on vaihdettu vasuriharrasteluun. Aiotaanko Ylessä olla puuttumatta tähän toimituksen alisuorittamiseen ja vääristelyyn, toimitusjohtaja, hallitus ja hallintoneuvosto?

Lähettänyt käyttäjä

Mitä on ajateltava ajankohtaisohjelmasta - MOT - kun taustatyö on tehty tarkoitushakuisesti. Muutenkin tuntuu, että YLEllä ei ole hallussa tasapuolisen ja tasapainoisen tiedottamisen rooli. Tällaisena aikana pitäisi hakea ja kaivaa esiin positiiviset asiat, eikä jakaa virheellistä ja värittynyttä tietoa saatikka provosoida ylipäätänsä. Tulee mieleen "vanhat huonot ajat", jos niistä koskaan irti päästiinkään. Siis oikeasti, ei voi jakaa, jos ei ole mitään jaettavaa :)

Lähettänyt käyttäjä

Tänä vaikeana taloudellisena aikana, jolloin kansa pitäisi saada mahdollisimman yksimieliseksi, päättää YLE täysin TIETOISESTI provosoida tietämätöntä suurta kansaosaa, jolle puheet hämärästä verosuunnittelusta tai syytteet suoranaisesta veronkierrosta menevät täydestä. Sillä eihän YLE:n journalistit voi olla ammattitaidoiltaan noin heikkoja, että eivät ota selvää asioista, joista maan pääministeriä syyttävät.

Tällaiset tapaukset osoittavat, että YLE:n tarkoitus ja sen rahoituksen perusteet on harkittava uudelleen, sillä ei valtiorahoitteinen media voi toimia tietyn puolueen poliittisena äänitorvena. Hävetkää jos edes osaatte.

Lähettänyt käyttäjä

Mun mielestä Yle voi ilmoittaa "sori siitä!" Asia on sillä selvä, kuten nämä meidän johtajat näyttävät omalla esimerkillään.

Lähettänyt käyttäjä

Se tässä ihmetyttää, että miksi ihmeessä Ylen demaritoimittajat ovat niin kovasti asialla hallitusta kaatamassa. Eihän Antti Rinne ole pyrkimässä pääministeriksi suurin surminkaan tällä hetkellä. Eivätkä demarit halua nyt hallitusvastuuseen takkuamaan ja kannatustaan menettämään. Mieluummin huutelevat sivusta ja antavat muiden olla "kansan" vihan kohteena. Hyvin tutultahan tämä MOT:n touhu näyttää. Vanhasen lautakasa- ja Kiviniemen vaalirahoitusankat Yleltä muistetaan ja niiden perumiset, puhumattakaan Esko Ahon kohtelusta aikoinaan. Kun pääministeri on keskustalainen, on tavallaan lupa vihata ja kampittaa kaikin keinoin jostakin syystä.

Lähettänyt käyttäjä

Onpa täällä mielensäpahoittajia liikkeellä sankoin joukoin. En koe että Yle olisi mitenkään Keskusta vihamielinen, tai suosi demareita. Tuovat asioita esiin monesta näkökulmasta. Kukaan ei lue mediaa kuin raamattua ja usko kaikkea joka tuutista. Oma näkemys syntyy omista arvoista ja elämäntilanteesta. Yhdestä asiasta olen tosi iloinen, en äänestänyt yhtäkään hallituspuoluetta, enkä äänestä.

Lähettänyt käyttäjä

Kukaan ei lue mediaa kuin raamattua ? Mutta eikö sentään ainakin tulisi pyrkiä jonkinlaiseen rehellisyyteen.
Ja kyllä.kyllä on asia niin,että Yle on erityisen keskustavihamielinen,tosin siihen on lisättävä,että myös
persut ovat saaneet tuntea nahoissaan menestyksensä paineet.

Lähettänyt käyttäjä

Kukaan ei taida tietää montako euroo pankkiiriin haltuun uskotussa kirjekuoressa milloinkin on. Se on varmaa,, että pankkiiri ottaa omansa, niin kauan kyin on mistä ottaa.

Lähettänyt käyttäjä

http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/puheenaiheajankohtaistapuheenaiheajankohtaistajuha-sipila-syytti-mot-ohjelmaa-vaaran-tiedon-levittamisesta-todellisuudessa-paaministerin-varallisuus-karttuu-myos-suomalaisyhtioiden-osingoista/

Lähettänyt käyttäjä

Tietääkseni Sipilällä rahoja on verokuoressa eri sijoitusrahastoissa.
Eikö kukaan todella ole huomannut sitä, että ei myöskään tavallisen osakesijoitusrahaston osingoista makseta veroa välillä. Eli osingot sijoitetaan edelleen ja verot tuotoista maksetaan lopuksi. Toimittajan logiikan mukaan he ovat myös veronkiertäjiä. Heistä lienee lähes miljoona suomalaista.

Toimittaja Berglund on todella tehnyt taustatyönsä huonosti ja syyllistynyt katteettomaan mustamaalaamiseen.

Lähettänyt käyttäjä

Atte Jääskeläinen, olet vastaava toimittaja Ylessä. Toimittajasi on näytetty ohjelmassaan syyllistyneen tahallisiin puolueettomuuden ja yksityisyyden loukkauksiin, ilmeisesti toistuvasti. Olette näköjään siirtyneet näiden moittimiesi kvasimedioiden joukkoon. Mitä vastaat veronmaksajille, "journalisti"?

Lähettänyt käyttäjä

Tänään viimeksi Auvinen jälleen alkoi tivaamaan Sipilältä tietoa hänen omaisuudestaan.josta hän
on antanut asianmukaisen selvityksen eduskuntaan mutta ilmeisesti se ei riitä Ylen verenhimoisille.
Ei mitään vaikutusta siis edes tuolla oikaisulla.

Lähettänyt käyttäjä

Hieman asenteelliselta Yle vaikuttaa tämän valossa ja on osittain levittänyt väärää tietoa.

http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/huh-huh-katso-raju-paljastuskuva-juha-sipilan-miljoonista-6606568