Hyppää pääsisältöön

Kultaranta-keskustelut

Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.
Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa. Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta. kultaranta-keskustelut,yle tv1

TV1 maanantaina 20.6.2016 klo 9.30 - 11.00, 11.30 - 13.00 ja klo 21.00 - 21.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Kultaranta-keskustelujen aiheena on tänä vuonna Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö sekä Pohjois-Euroopan turvallisuus. Tapahtuman pääpuhuja on Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Yle näyttää suoraa lähetystä Kultaranta-keskusteluista, jotka tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.

Kultaranta-keskusteluita voi seurata suorana TV1:llä, Yle Areenassa ja Yle Femmalla. Yle Uutiset kokoaa tapahtuman puheenaiheet netissä, radiossa ja tv:ssä.

Ruotsin pääministeri puhuu sunnuntaina

Tilaisuuden avaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheenvuoro sunnuntaina 19.6. Niinistön sekä pääministeri Stefan Löfvenin puhe nähdään suorana Yle Fem -kanavalla ja Areenassa klo 18.30 alkaen.

Turvallisuuskeskustelu maanantaina klo 9.30

Maanantaina 20.6. ohjelman käynnistää Ykkösellä suorana klo 9.30 nähtävä keskustelu Itämeren ja Pohjois-Euroopan turvallisuudesta.

Paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ja suurlähettiläs René Nyberg sekä Ruotsista kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman ja suurlähettiläs Mats Bergquist. Keskustelun vetäjänä toimii kansanedustaja Carl Haglund (r.).

EU:n tulevaisuus -keskustelu maanantaina klo 11.30

Maanantain toisessa, suorana klo 11.30 nähtävässä keskustelussa pohditaan EU:n tulevaisuutta.

Mukana ovat Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä, kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.), Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.).

Keskustelua vetää Ylen ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti.

Työryhmien keskusteluja Yle Areenassa

Iltapäivällä pohditaan maahanmuuttajien kotoutumista, Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä sekä arktista yhteistyötä pienemmissä työryhmissä.

Työryhmäkeskustelujen antia voi seurata suorana Yle Areenassa klo 16.30 alkaen.

Niinistö A-studion vieraana Kultarannassa

Kultaranta-keskusteluiden puheenaiheita kootaan yhteen klo 21 A-studion erikoislähetyksessä, jonka vieraaksi saapuu tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suoran lähetyksen Kultarannasta juontaa Jan Andersson.

Neljättä kertaa järjestettäviin Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri tahoilta Suomesta ja Ruotsista. Keskusteluita käydään sekä suomeksi että ruotsiksi. Lähetyksissä on kuunneltavissa suomenkielinen simultaanitulkkaus.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Saa nähdä jospa nyt syntyisi kunnon keskustelu Suomen mahdollisesta liittymisestä Natoon. Presidentti puhuu asiasta moneen eri sävyyn. Siitä ei ole monta kuukautta kun Presidentti Niinistö sanoi toivovansa "vilkas keskustelu" m.m Natosta. Kuinka sitten on käynytkään? Kun keskustelu on alkamaisillaan ja joku kertoo kannattavansa Suomen Nato liittymistä presidentti hermostuu ja yrittää jarruttaa keskustelua..ja kertoo että ulko ja turvallisuuspolitiikka on presidentin oma työalue..(tämä on johtopäätös joka voi vetää presidentin hermostuneisuudesta).Miten olisi jos presidentti voisi olla ystävällinen ja kertoisi mitä mieltä hän on Suomen Nato liittymisestä ? Presidentin on oltava johtaja. Ei Suomen kansa tiedä miten äänestää mahdollisessa tulevassa Nato äänestyksessä. Onko tämä myös tarkoitus? Mitä siis ajattelet Sauli Natosta ? Kakista ulos nyt vaan!

Lähettänyt käyttäjä

Mediassa uutisoidaan jatkuvasti mm., että Britannia on nettomaksaja. Kuitenkin jotkut EU-maat saavat maksupalautusta, joka on huojennus (alennus) jäsenmaksuista. Britannia on saanut maksuhelpotuksia jo pitkän aikaa. Rautarouva Thatcher neuvotteli (löi laukullaan läpi) jo 1984 erityisehtoja mm. hyvän opt-out -diilin briteille: puuttuva maksuosuus siirrettiinkin muiden EU-maiden jaettavaksi.

Esimerkiksi vuonna 2014 Britannian EU-maksuosuus oli yhteensä 5,3 miljardia, joka jaettiin muiden maiden kesken. Tästä Suomen osuus oli 136,5 miljoonaa.

Jos Brexit toteutuu, mielenkiintoista on miten käy Suomen osuuden ja mihin asti se on sovittu, vaikkei Britannia olisikaan enää jäsen?

Lisäksi Britannia pyrki lykkäämään vuonna 2014 EU:lta saamaansa lisälaskua parlamenttivaalien yli. EU on vaatinut takautuvasti Britannian jäsenmaksuun 2,1 miljardin euron korotusta, joka piti maksaa joulukuuhun 2014 alussa.

Taisi jäädä ja taitaa jäädä maksamatta, tuli sitten Brexit tai ei...

Lähettänyt käyttäjä

Vai Käännösvirhe?

http://yle.fi/uutiset/tarkennus_ylen_verkkouutiseen_putinin_vastaus_joukkojen_vetamisesta_ei_ollut_kaannosvirhe/8999535

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.