Hyppää pääsisältöön

Poldark

Komea sukusaaga 1700-luvun lopun Britanniasta.
Ross Poldark (Aidan Turner) palaa sodasta kotiin Cornwalliin, mutta koti ei ole enää entisensä. Komea sukusaaga 1700-luvun lopun Britanniasta. Poldark,yle tv1

TV1 tiistaisin 4.10. - 22.11.2016 klo 21.30 - 22.30 (1. tuotantokausi)
TV1 tiistaisin 29.11.2016 - 7.2.2017 klo 21.30 - 22.30 (2. tuotantokausi) Huom! Ti 27.12. ja 3.1. jo klo 21.00. Jaksoa ei esitetä itsenäisyyspäivänä 6.12.
Yle Areenassa 20 päivää

BBC:n menestyssarja Poldark (12) on komea sukusaaga 1700-luvun lopun Britanniasta. Ross Poldark (Aidan Turner) palaa kotiinsa Cornwalliin Yhdysvaltain vapaussodasta, mutta moni asia on muuttunut: Hänen isänsä on kuollut, kotitalo on raunioina ja hänen rakastettunsa on kihlautunut toisen miehen kanssa.

Winston Grahamin romaaniin perustuvan tarinan uusi tuleminen on viime aikojen tv-tapaus Britanniassa ja kautta maailman. Briteissä sarjan toinen kausi nähdään tänä syksynä, mutta jo ennen kauden alkua uutisoitiin, että sarjasta tehdään myös kolmas kausi.

Ykkönen esittää tänä syksynä Poldarkin kaksi ensimmäistä tuotantokautta.

Kotiinpaluun järkytyksiä

Brittisotilaiden partio joutuu väijytykseen ja tappiot ovat raskaat. Ross Poldark julistetaan kadonneeksi, ja elämä kotikonnuilla ajautuu hyvin erilaisiin uomiin. Monien järkytykseksi pari vuotta myöhemmin, vuonna 1783, Ross kuitenkin palaa kotiin.

Paluu ei ole helppo miehelle itselleenkään. Poissaolon aikana Rossin isä on kuollut ja Rossia takaisin sodasta odottanut rakastettu Elizabeth (Heida Reed) on ehtinyt kihlautua miehen serkun Francis Poldarkin (Kyle Soller) kanssa.

Raunioita ja uusi alku

Poldarkin suvun kahden veljeksen tilukset ovat sijainneet rinta rinnan. Nuoremman Poldarkin talo on raunioina, peltomaa kasvaa pelkkää kiveä ja leivän taannut kaivostoiminta loppunut tyystin. Rossin perintönä on vain velkaa ja kaksi patalaiskaa palvelijaa. Naapuritilalla elämä on paljon paremmalla mallilla.

Ross Poldarkilla on kuitenkin uskollisten ystävien tuki. Vaikka sydän on särkynyt ja kaikki kilvan vakuuttavat, ettei täällä ole häntä varten enää mitään, nuorukainen valitsee itse oman tiensä. Kaiken keskellä häntä auttaa myös nuori Demelza (Eleanor Tomlinson), jonka Ross pelastaa pahoinpitelyltä.

Toisen kauden alussa vuoden 1790 parlamenttivaalit kuumentavat tunteita myös Cornwallissa. Köyhälistön kapinamieli nostaa päätään. Ross Poldark on pahemmassa kiipelissä kuin koskaan aikaisemmin. Hänen elämänsä naisia ajaa epätoivoinen toive pelastaa miehen henki.

Ross Poldark (Aidan Turner) ja Elizabeth (Heida Reed)
Elizabeth ja Ross olivat lupautuneet toisilleen, mutta sota tuli väliin. Ross Poldark (Aidan Turner) ja Elizabeth (Heida Reed) Kuva: Yle Kuvapalvelu Poldark
Delmelza (Eleanor Tomlinson) koiransa kanssa
Demelza (Eleanor Tomlinson) Delmelza (Eleanor Tomlinson) koiransa kanssa Kuva: Yle Kuvapalvelu Poldark
Ross Poldark (Aidan Turner)
Poldark sijoittuu Cornwallin kauniisiin maisemiin Ross Poldark (Aidan Turner) Kuva: Yle Kuvapalvelu Poldark

Vahvistaessaan tiedon kolmannesta kaudesta sarjan käsikirjoittaja ja tuottaja Debbie Horsfield kertoi yllättyneensä Poldarkin suuresta suosiosta niin fanien kuin median parissa. Sarjaa on hehkutettu uudeksi Downton Abbeyksi ja nimiosaa näyttelevä Nimiosaa näyttelevää Aidan Turneria on verrattu muun muassa Colin Firthin herra Darcyyn.

Radio Timesin mukaan irlantilainen Turner oli ainoa, jota Poldarkin tuottajat kaavailivat Ross Poldarkin rooliin. Roolituksen oltua selvä, miehellä oli kolme kuukautta aikaa kehittää oma tulkintansa Poldarkin hahmosta. Hän luki Winston Grahamin kirjoja ja sarjan käsikirjoitusta, työsti Poldarkin puhetyyliä, kuntoili ja otti ratsastustunteja.

Sarjan pääosissa nähdään myös Jack Farthing pankkiiri George Warlegganina ja Warren Clarke Charles Poldarkina.

Poldark. Britannia 2015-16. Tuotanto: BBC/Mammoth Screen/Masterpiece. Käsikirjoitus: Graham Winstonin romaaneista tv-sarjaksi sovittanut Debbie Horsfield.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tätä olenkin odottanut :). Pidin aikoinani kovasti vastaavasta 70-luvun sarjasta ja tämä uusi versio on saanut kovasti kehuja Brittein saarilta.

Lähettänyt käyttäjä

Mahtavaa että saadaan ylelle! Outlanderin toisen kauden jaksojen ohella olen kovasti odottanut tätä sarjaa koko vuoden.KIITOS!

Lähettänyt käyttäjä

Hurjasti kiitoksia taas kerran hyvästä sarjasta! Toivoinkin että Yle näyttäisi tämän uuden Poldarkin. Nyt ei syksyn tulokaan harmita niin paljon : ) Aidan Turner on nappivalinta päärooliin.

Lähettänyt käyttäjä

Ihanaa, vihdoinkin. Parasta mitä vaan Yle1 voi tarjota, iso KIITOS !!!

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä artikkeli Tsuua, mutta BBC ei ilmeisesti enää omista RadioTimes'a ja siitä on tullut aika ala-arvoinen julkaisu senjälkeen kun BBC luopui siitä....

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin Poldarkin 70-luvun versiona kauan sitten eikä siinä jäänyt paidan riisuminen ensimmäiseksi kyllä mieleen. En muista koko sarjasta mitään, vaikka monesta muusta historialliseen aikakauteen sijoitetusta aikalaisesta on jäänyt paljonkin muistoja. Eipä vissiin silloin ihan kolahtanut, mutta ehkä tämä uusi versio on vanhaa parempi. Tuskin silti nyttenkään arvioin laatua päähenkilön paidan riisumisen perusteella...

Lähettänyt käyttäjä

On tässä sarjassa paljon muutakin odotettavaa kuin pari paidan riisumista... Hienoja näyttelijäsuorituksia, upeita maisemia ja kiinnostava Winston Grahamin tarina, joka kirjojen puolella jatkuu aina 12 kirjan verran. Tähän ekaan kauteen on otettu kirjat 1 ja 2 ja toisella kaudella 3 ja 4. Hienoa, että toinenkin kausi nähdään tuoreeltaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Yle!!! Maksan niiin milelelläni Yle veroa!!!! Taas huippu sarja tulossa syksyn ja marraskuun ankeuteen:)
Suurkiitos niille jotka valitsevat nämä sarjat Ylelle!! Ihanaa!

Lähettänyt käyttäjä

Mukavaa taas yksi mielenkiintoinen sarja seurattavaksi! Milloin jatkuu Shelbye suvun tarina eli onko ylelle tulossa lisää Peaky Blinder sarjaa??? Pidin siitä erittäin paljon ja mielestäni bbc on esittänyt sarjasta kaikki kolme kautta...

Lähettänyt käyttäjä

Surullisena täytyy ilmoittaa, että yle1 lopetti Peaky Blindersin esittämisen 2. kauteen meidän sarjafanien harmiksi: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/24/peaky-blinders-gangsteriklaani
Tv1:n verkkotoimittaja Päivi Suikkanen ilmoitti 3.5.16 seuraavaa: "Peaky Blinders -sarjaa saatiin seurata kahden tuotantokauden ajan. Kiitos kaikille sarjan faneille! Olette kyselleet tietoa sarjan tulevaisuudesta. Nyt on varmistunut, että jo nähtyjen kausien jälkeen ei ole luvassa jatkoa. Toivottavasti Ylen sarjatarjonnasta löytyy muuta mieluista katseltavaa".
Sarja sittemmin kaapattu maksulliselle MTV Oy:n Cmore-kanavalle, joka alkoi esittämään sarjan 3. kautta heinäkuun lopulla.

Lähettänyt käyttäjä

Hö.... onpa tylsää! Toivottavasti peaky blinders sarja joskus tulee takaisin maksuttomille kanaville.

Lähettänyt käyttäjä

VOISITTEKO LISÄTÄ ALLA OLEVVT SARJAT KAIKKINE OHJELMINEEN YLE AREENAAN KATSOTTAVIKSI PIAN, VASTAATEHAN KONKREETTISESTI KAIKKIEN OSALTA, KIITOS TODELLA PLJON JA HYVÄÄ SYKSYÄ
Ylämaan kettu (Hamish Macbeth)
Merilinja (engl. The Onedin Line)
1.https://fi.wikipedia.org/wiki/Kartanon_tyt%C3%A4r
​2https://fi.wikipedia.org/wiki/Laakson_kuningas

Ylellä ei tällä hetkellä ole esitysoikeuksia listaamiisi sarjoihin Ylämaan kettu, Merilinja, Kartanon tytär ja Laakson kuningas. Toiveesi on kirjattu, ja selvitetään josko jossain vaiheessa sarjat voisivat palata ruutuun. Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Ruby Bentall näyttelee Verity Poldarkia vähäeleisen koskettavasti. Oikeamielinen Verity on Rossin serkku ja paras ystävä, Francisin sisar ja Charles Poldarkin lapsi. Enempää ei kannata paljastaa.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa! Poldark on muutenkin hyvä epookkidraamaksi, mutta Aidan Turnerin suoritus nimiroolissa tekee siitä erityisen. Turnerilla on ainutlaatuinen taito välittää tunteita ja mielentiloja uskottavasti mitään sanomatta(kin), ja se ei tietenkään haittaa, että hän on erittäin vetovoimainen ja karismaattinen.

Onkohan Ylellä tarkoitus esittää jossakin vaiheessa viime jouluna briteissä näytetty BBC:n uusin adaptaatio Agatha Christien kirjasta And Then There Were None (suomeksi Eikä yksikään pelastunut aka Kymmenen pientä neekeripoikaa)? Aidan Turner tekee siinäkin erinomaisen roolityön, ja minisarja on muutenkin roolitettu kauttaaltaan erinomaisin näyttelijöin (Charles Dance, Sam Neill, Toby Stephens, Burn Gorman, Miranda Richardson jne.).

Lähettänyt käyttäjä

Viimeinkin pääsemme ihailemaan Aidan Turnerin trimmattua yläkroppaa, joka herätti niin ihastusta Briteissä. No vakavasti, toivottavasti sarjassa on paljon muutakin kuin silmäkarkkia. Minäkin muistan tämän sarjan jo muinaiselta 70-luvulta. Itse asiassa Poldark taisi olla aikoinaan niitä sarjoja, jotka tekivät minusta brittisarjojen ystävän. Sen verran suuren vaikutuksen se teki nuoreen tyttöön. Erityisesti mieleen jäi ihana punatukkainen sankaritar, jolla oli niin runollinen nimikin, Demelza.

Ilmeisesti tässä uudessa Poldarkissa on pyritty olemaan enemmän uskollisia alkuperäisille kirjoille kuin tuossa 70-luvun versiossa. Graham Winston oli erityisen suuttunut siitä miten Demelzan hahmoa oli muutettu sarjan alkupuolella. Kirjojen omapäisestä, villikko luonnonlapsesta oli tehty jonkinlainen "kevytkenkäinen naikkonen" ja sarjan alku oli hänen mielestään kuin jostakin huonosta rakkausromaanista. Hän pelkäsi, että koko sarja jatkuisi samanlaisena ja hän halusi estää sen esittämisen. Kirjailija itse pääsi vaikuttamaan sisältöön vasta toisella tuotankokaudella. Lopulta hän oli kuitenkin ilmeisen tyytyväinen sarjaan.

Onkin mielenkiitoista nähdä minkälainen Demelza tässä on ja miten Rossin ja hänen suhteensa kehittyminen on kuvattu. Taidanpa jostakin hankkia tuon alkuperäisenkin Poldarkin, ihan vain muistojen vuoksi.

Lähettänyt käyttäjä

Tässä hauska vertailu siitä, kumpi onkaan se oikea Poldark, Robin Ellis vai Aidan Turner?

http://www.cosmopolitan.co.uk/entertainment/news/a46178/original-poldark-robin-ellis-hotter-than-aidan-turner/

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tuosta linkistä! Minulle tämä sarja on ihan uusi tuttavuus ja tietenkin odotan mielenkiinnolla sitä.
Pääosan esittäjä (mies) on ainakin silmää miellyttävä, mutta eihän se ole mikään tae sarjan laadukkuudesta.
Katsotaan nyt eka jakso, kommenttien perusteella on hyvää luvassa :)

Lähettänyt käyttäjä

Nicolas Le Floch, ranskalainen tv-sarja, jota tehty jo liki kymmenisen vuotta. Näkyy pyörivän aika monessa maassa. Olisiko tämän sarjan suosiosta saaneet britikin innoituksensa tehdä kolmikolkkahattuaikakauden sarja, kun näyttää kovin samalta tuo Ross Poldark kuin Nicolas. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Hz2q33YPZuQ

Lähettänyt käyttäjä

Voisitteko ystävällisesti harkita Nicolas Le Flochin esittämistä. Ehdotin tätä jo noin viitisen vuotta sitten, mutta josko nyt joku muukin innostuisi sarjasta. ;) Ranskan yleisradion kakkoskanavalta tullut ja TV5Mondelta muistaakseni katsoin.

Lähettänyt käyttäjä

Mistään tinkimätön, rasvaa säästämätön ihanissa ypäristöissä tehty ohjelma. Vielä kun näkis !!!

Lähettänyt käyttäjä

Downton Abbey oli aivan ihana, Outlanderista en jaksanut innostua, Sota ja Rauha oli vähän blaah, mutta now we're talking! En ole nähnyt muita versioita Poldarkista, mutta kyllä Aidan Turner enemmän kuin kelpaa.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kyllä osui ja upposi!!!! En malta odottaa tiistaita että näen toisen osan! On mukavaa kun löytyy sarja jota oikein odottaa ja tämä taitaa olla yksi sellainen ja mistäpä muualta kuin briteistä ja Ylen kanavilta! Kiitos Yle!!!
(Pitää myös mainita että pääosan esittäjä on todella komea) ;)

Lähettänyt käyttäjä

1. jakso ok, mutta 2. jakso naulasi sarjan :). Ihanaa, kunnon vanhanaikaisen romattista! Näitä tällaisia romskuja tuli luettua koko nuoruus ja tästä sarjasta samat vibat kuin aikoinaan Angélique-sarjaa seuratessa 70-luvulla.

Lähettänyt käyttäjä

Poldarkissa on kaikki kohdallaan.
Kiitos mahtavasta sarjasta !

Lähettänyt käyttäjä

Onpa heppoinen sarja, aivan yllätyksetöntä ja roolit jotenkin niin kuluneita.
Toivottavasti ei kovin montaa tuotantokautta tälle uhrata.

Lähettänyt käyttäjä

Joo, kahden jakson jälkeen samat reaktiot kuin Elisalla tuossa edellä. Ja alan taas muistaa, miksi 70-luvun Poldarkaan ei ihan hirveesti kolahtanut enkä muista siitä yhtään mitään. Ei ole lähelläkään Outlanderin tasoa tarinan kiehtovuudessa eikä roolihahmojen kemioissa. No, Ehkä Demelzan ja Rossin romanssi jotenkin vielä pelastaa, sillä Demelzan näyttelijässä on potentiaalia. Aidan Turner oli valloittava Hobitti-elokuvien hobittina, mutta nyt näyttää vain ratsastavalta patsaalta. Kaipa se onkin tarkoitus. Haluan ajatella, että Demelza herättää tämän patsastelijan ja samalla koko tarinan eloon. En siis ihan vielä luovuta.

Lähettänyt käyttäjä

Ekan jakson jälkeen oli kyllä pettynyt olo, odotukset korkealla kun täällä tätä sarjaa niin hehkutettiin.
Juurikin Rossin kiinnostuminen (?) Demelzasta jatkossa saa vielä katsomaan jatkoa.
Kirjoja en ole lukenut, joten en yhtään tiedä mitä jatkossa tapahtuu.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos:) Ainakin näin ensi alkuun tämä sarja vaikuttaa kiinnostavalta katsottavalta. Päähenkilöä esittävää Aidan Turneria pidän komeista kasvoista huolimatta ehkä hieman tylsänpuoleisena, mutta onneksi bongasin Syrjäisessä maassa nähdyn Richard Harringtonin sivuroolista kapteeni Blameyna. Kun kyseinen sarja päättyi, minun tuli ikävä juurikin tuota näyttelijää <3 Kirjoja en ole lukenut, mutta toivottavasti Blamey on juonessa mukana myös jatkossa.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Yle:le tästä hienosta sarjasta, kun toitte meidän katsottavaksi tämän sarjan. Cornwall on kaunis. Itse siellä käyneenä tuttuja maisemia. Aidan todella hienoa pääosaan ja millä otteella hän tekee roolisuorituksensa on jotain aivan upeeta. Demelzan tarina on karu alku, mutta toivon, että näiden kahden välille kehittyy ystävyys ja rakkaus-suhde koska Ross ja Demelza on luotu rakastamaan toisiaan. Niin ihanaa. Luin jotakin, että näyttelijä John Netteles (Bergerac, Midsomerin murhat etc.) olisi mukana tulevissa jaksoissa tai peräti kakkostuotantokaudella. Tässä sarjassa näkee brittien ja amerikkalaisten eron, kun tehdään televisiosarjoja? Tämähän sarja kilpaili Outlander sarjan kanssa edellisvuonna, mutta toivon, että ottaisi tulevaisuudessa palkintonsa.

Lähettänyt käyttäjä

Mikä ihmeen Poldark 1970-luvulla - en minä tuollaista muista nähneeni. Minä vuonna sitä esitettiin? Muistan vain Merilinjan.

Lähettänyt käyttäjä

Tämähän se: Ross Poldark - nuoren miehen tie http://www.imdb.com/title/tt0075560/ Esitetty varmaan joskus 70-luvun lopulla?

Lähettänyt käyttäjä

Ja tässä Muistikuvaputken tietoa http://yle.fi/vintti/yle.fi/muistikuvaputki/muistikuvaputki/rouvaruutu/sarjoja-sam-ross-poldark-paivien-kultainen-ketju.htm

Lähettänyt käyttäjä

Tylsähkö alku sarjalla. Poldark on ihan komea muttei kuitenkaan saa sukkia pyörimään jaloissa. Nainen jonka kanssa hän alunperin olisi halunnut olla, on kirjoitettu todella laimeaksi ja luonteettomaksi. Punahiuksinen piika taas käytökseltään on niin moukkamainen, että hänen roolinsa täytyy todella hioutua jos hänestä Poldarkille naista aiotaan. Palvelijapariskunta on jotenkin niin stereotyyppinen: kärttyisiä, lihavia ja laiskoja. Henkilöhahmoja on suppeasti ja vaimonhakkaajakapteenikin jäi juonesta irralliseksi käypäläiseksi. Toivottavasti liasta ja köyhyydestä noustaan parempiin oloihin, sillä vähän ankeaa ja hidasottoista on ollut meno tähän saakka.

Lähettänyt käyttäjä

Täällä niin hehkutettiin, ja odotin tältä sarjalta paljon . Odotin jotakin samantapaista kuin ranskalaisten Tapahtukoon sinun tahtosi tai saksalaisten Heimat. Kun alettiin odottaa paidatonta komistusta, arvelinkin että viihdettä tulee, niin kuin tulikin.

Siistiä työtä toki, mutta ennaltaarvattavaa romantiikkaa ja kuluneita näyttelijäkasvoja riittää.
Eilen parasta oli se oikeudenkäynti. Oliko laki todella noin julma 1700-luvun englnnissa.
Taitaa edelleenkin salametsästys olla yhtä suuri rikos kuin ihmisen tappo.

Lähettänyt käyttäjä

Juuri sitä mitä tohtori määräsi. Paranee jakso jaksolta. Aivot saa pistää narikkaan, ei tarvitse miettiä mitään, keskittyä vain ja eläytyä tunnelmiin. Nautinto ja rentoutus.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin odotin enemmän. Yritystä on mutta hiukan pliisuksi jää, ratsastelua paikasta toiseen, liikaa vastenmielisiä henkilöhahmoja. Elizabeth on hahmona mitäänsanomaton. Jos mies haikailee naisen perään vuosia niin kai siinä naisessa pitäisi silloin olla enemmän luonnetta.

Lähettänyt käyttäjä

Kolmannessa jaksossa alkoi jo käydä selväksi paremmin sarjan pointit. Poldark osallistui Amerikan itsenäistymistaisteluihin, ja kotiin palattuaan hän huomaa itsekin olevansa yhä enemmän oman säätynsä ulkopuolella. Muistikuvissa Elizabeth oli luonnollinen, ihana ja iloinen, mutta oikeasti Poldarkin haikailema nainen edustaa hänelle mennyttä maailmaa ja on säätynsä vanki sekä ajan tapojen mukaan ei mene rakkaudesta avioliittoon. Näistä syistä sarjan alku on arvelujeni mukaan ollut pliisua. Kyse on päähenkilön ristiriidoista, jotka henkivät aikansa uusia aatteita ja virtauksia. Poldark ottaa itselleen alemman säädyn puolison, koska Demelzassa on iloa, intohimoa ja tasavertaisuutta. Eletään aikaa hieman ennen Ranskan vallankumousta, säätyjen lakkauttamista ja tasavallan syntymistä. Nämä aatteet näkyvät kuitenkin Rossa Poldarkissa ja hänen toiminnassaan, vaikka Brittein saarille moderni yhteiskunta tasavaltalaisuusaatteineen ei koskaan muodostunutkaan. Niin, ja kolmannessa jaksossa aloin jälleen havaita, että Aidan Turner osaa olla hieno romanttinen sankari. Poldark on kuitenkin myös rakkaustarina, joten jatkossa odotan vielä lisää hehkua päähenkilöitten välille, ainakin omissa ympyröissä, sillä julkisesti muu yhteisö saattaa katsoa kyllä kieroon eri säätyjen välistä avioliittoa...

Lähettänyt käyttäjä

Siis aivan mahtavaa saada piristystä syysiltoihin. Mahtava sarja<3 kiitos taas!

Lähettänyt käyttäjä

Kyllähän tämä harlekiinille haiskahtaa. Silmän iloa rouville. Historiallinen teema ja miljöö tosin kiehtoo, mutta muuta hekumaa tai kuumoitusta en tästä saa irti. Suht hyvin tehty/tuotettu. Hieman rosoisempi ajankuva olisi ehkä paikallaan.

Lähettänyt käyttäjä

Poldark kertoo vapautumisesta.
Monistakin asioista, niin pitkä lista, etten tässä tohdi!

Lähettänyt käyttäjä

Ei kyllä ole olut sitä mitä luulin, joku taisi pitää tätä parempana kuin Downton Abbey, ei kyllä yllä lähellekään.
Verity on ainut hahmo josta pidän. Nämä muut jäävät pinnallisiksi.

Lähettänyt käyttäjä

Minustakaan ei erityisen mieleenpainuva toisin kuin vaikkapa Forsytein taru tai Etelästä pohjoiseen, joista pidin paljon.

Lähettänyt käyttäjä

Joskus tulee vastaan kohtaus, joka on niin kaunis ja merkityksellinen, että se voi sinetöidä koko sarjan. Demelzan laulu 4. osassa oli jotain tällaista. Äärimmäisen hieno ja tunteikas, eikä vähiten Tomlinsonin ihanan äänen takia, mutta myös koko kohtauksen pieniä ilmeitä ja eleitä myöten. Ah, niin kaunista!

Lähettänyt käyttäjä

Tässä neljännessä jaksossa asiat tuntuivat menevän melkein liiankin putkeen, mutta ai että tykkään tästä sarjasta silti. Tykkään kyllä siitä, miten Ross taistelee luokkayhteiskuntaa vastaan, se on mahtava aihe! Suorastaan ahmin aina brittiläiset historialliset draamat, kiitos Yle!

Lähettänyt käyttäjä

Onko Yle esittänyt Agatha Christien kirjaan perustuvan and then there were none elokuvaa?? Itse en ole kyseistä nähnyt ja jo pelkästään Aidanin takia olisi se kiva nähdä ;) Onko tulossa tai uusintana jos on menny multa ohi.

Kiitos kaikille Poldark-faneille kommenteista! Ensimmäinen tuotantokausi on päässyt kaikin puolin hyvään vauhtiin. Toiselle kaudelle siirrymme sitten marraskuun puolivälin jälkeen. Kolmatta kautta odotellessa!

Amppari, Yle ei ole esittänyt elokuvaa And Then There Were None. Laitetaan toivomuslistalle!

Mukavaa maanantaipäivää kaikille!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Sarjan seuraaminen töksähti kahden jakson jälkeen heikkoon suomennokseen. Olen siis jo nähnyt sarjan aikaisemmin, ilman suomenkielistä tekstitystä luonnollisesti, mutta kun Ylen suomenkielisellä kanavalla esitetään jotakin vieraskielistä ohjelmaa, mielestäni siltä sopii odottaa laadukasta käännöstekstitystä.

Kiitos arvokkaasta palautteesta! Haluaisitko kertoa hieman tarkemmin, mitä tarkoitat heikolla suomennoksella? Se auttaisi asiassa eteenpäin.

Mukavaa tiistaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Olen aikaisemmin elämässä tutustunut tv-kääntämiseen sekä siihen, mitä se kääntäjältä vaatii. Ruutuun sopii vain tietty määrä merkkejä, jolloin kaikkea sisältöä ei voi aina kääntää sanasanalta vaan täytyy hakea merkityksen välittämiseksi mahdollisimman tiivis ilmaisu. Tv-ruutuun kääntäminen on erittäin haastavaa juuri tästä syystä ja voisin kuvitella, että kääntäjillä on usein tiukka aikataulu.

Ylen käännökset ovat yleensä hyvää tasoa. Jos osaa sen verran hyvin lähtökieltä englantia, että pystyy arvostelemaan käännöksen laatua, ei sisällön ymmärtämisessä ole silloin ongelmaa eikä käännöstä voi syyttää siitä, että katselu jää kesken ainakaan kärryillä pysymisen vaikeuden vuoksi. Jos ymmärtää kuulemaansa, mihin silloin tekstityksen edes tarvitsee. Minulta ei ole Poldarkin jaksoissa suomenkielinen tekstitys vienyt katseluhaluja, ja arvioni mukaan keskeiset sisällöt ovat välittyneet katsojalle, vaikka englantia ei kuultuna hirveesti ymmärtäiskään.

Lähettänyt käyttäjä

Hei
Olisi mahtavaa nähdä tuo And there where none, joka tuli viime jouluna bbc:ltä myös Ylellä!

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Poldarkista!
Nähdäänkö Ylellä Downton Abbeyn tekijän Julian Fellowsesin uutuus Doctor Thorne jossain vaiheessa? Olisi tosi upeaa saada se meillekin nähtäväksi!

Lähettänyt käyttäjä

Sarja on ollut iltojen piristys. Ihana vivahteinen sarja. Olen tykännyt.

Lähettänyt käyttäjä

Yleensä pidän epookkisarjoista ja tältäkin odotin paljon, mutta ei vain kosketa. Sarjassa on hetkensä, mutta kokonaisuus jää etäiseksi. Viime jakso oli suorastaan pitkäveteinen. Harmi, sillä olisin halunnut pitää tästä.

Lähettänyt käyttäjä

Loistavaa paras sarja koko teeveessä pitkään aikaan KIITOS olen lumoutunut ja odotan joka viikko uutta jaksoa I Love It

Lähettänyt käyttäjä

Ihanaa tuli iloisia uutisia. Sarja 2 kausi heti perään. Iso KIITOS!

Lähettänyt käyttäjä

Loistava sarja! Jälleen brittityyliin huolella tehty ja hyvät näyttelijät. Ja maisemat ovat komeita ja tunnusmusiikki jää mieleen soimaan!

Lähettänyt käyttäjä

Ankeaa ja masentavaa. Vastoinkäymisiä toisensa jälkeen, mikä alkaa tuntua tekemällä tehdyltä. Liikaa veemäisiä henkilöitä, omituisen hyppelevä leikkaus. Muutama hyvä kohtaus mutta toteutus kokonaisuutena keskinkertainen. En ymmärrä miksi tätä hehkutetaan.

Lähettänyt käyttäjä

Sarjassa näyttää olevan joka jaksolle oma tarinansa, ei mitään yhteinäistä juonta, mistä tulee mieleen, että juttua on venyttämällä venytetty. Jos ohjelma perustuisi yhteen kirjaan, olisi saatu yhteinäinen, johonkin päättyvä juoni, mutta tässä tapauksessa taitaa Poldarkista tulla samanlainen pitkä nälkävuosi kuin Outlanderistakin?

Lähettänyt käyttäjä

Nykyään kun on muotia kirjoittaa näitä superpitkiä, päättymättömiä tv-sarjoja niin toivottavasti keskittyvät myös Poldarkien eläkepäiviin, muuten jäisi kertomus vajaaksi.

Lähettänyt käyttäjä

Kiinnostavaa nähdä, miten fanit suhtautuvat Rossin vähemmän sankarillisiin edesottamuksiin kakkoskaudella.

Ykköskauden miltei väkisin läpi kahlanneena täytyy todeta, että tässä tuotannossa tökkii samaistuttavien henkilöhahmojen puute. Verity on ainoa jota symppaan. Muut ovat enemmän tai vähemmän epäkiinnostavia joko käsikirjoituksen tai näyttelijäntyön takia. Esim. Aidan Turner on toki ihan komea, mutta se ei tee hänestä hyvää näyttelijää. Minusta hän on hiukkasen yksioikoinen ja pökkelömäinen rooliinsa.

Lähettänyt käyttäjä

Todella hyvä sarja katson joka osan 2-4 kertaa. Maisemat roolihahmot ja asunnot sekä vaatteet todella aikaansa. Maalla syntyneenä 1940-luvulla vain harmittaa 'heinän niitto' ja aidan korjaus jossa kiviä siireltiin...Nimittäin niitämällä ei kasvusto parane eikä se kiviaita tuo leipää.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä sarjasta, toivottavasti näytätte myös tulevat kaudet! Kuten moni muukin täällä toivoisin näkeväni Ylellä And then there were none vaikkei Aidanin hiukset siinä hulmuakaan ;)

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Poldarkista!
Nähdäänkö Ylellä Ylpeys ja ennakkoluulo vuoden 1995 televisiosarjaa jossain vaiheessa?

Lähettänyt käyttäjä

ihanaa uuden kauden jakso alkoi Aidan Turner IHANA on ilo odottaa aina uutta jaksoa KIITOS YLE rakastan tuon ajan elämää

Lähettänyt käyttäjä

ihanaa lOISTAVA UUSI KAUSI RAKASTAN TÄTÄ SARJAA kiiiiitoooos

Lähettänyt käyttäjä

Huomasin että Ruotsin tvssä alkaa sunnuntaina brittiläinen pukudraama Doctor Thorne. Tuleeko sarja Ylelle?

Lähettänyt käyttäjä

Onko Ylellä sopimus Netflixin kanssa koska niin monet Ylen esittämät sarjat siirtyvät kyseiselle maksulliselle kanavalle kesken kauden? Sopivasti ensin näytetään sarjan uusinta Ylellä ja uudet jaksot Netflixissä. Kuuluvatko esim. Poldark ja Outlander (Uuden Scherlockin ohella) maksukanaville siirtyviin sarjoihin? Peaky Blindershan sinne jo siirtyikin. Kiitos Yle kun ette esitä sarjoja loppuun, juuri tätä olin kaivannutkin.

Lähettänyt käyttäjä

Voi, että kun en ymmärtänyt alkaa seurata tätä sarjaa ajoissa. Mies on jäänyt tähän ihan koukkuun! Koska Poldark tulee uusintana 1. tuotantokaudesta lähtien?

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos YLE tästä mahtavasta sarjasta! Eleanor tomlinson demelzan roolissa on aivan huikea! Ja niin kaunis että päätä huimaa!

Lähettänyt käyttäjä

En ole tuota seurannut. Yhdestä jaksosta katsoin kohtauksen, jossa vietettiin ristiäisiä.

Lähettänyt käyttäjä

ei tämä ole sitä mitä toivoin. 1700-luvulta en muista montaa englantilaista sarjaa näytetyn.
1500-luvun Susipalatsin vertaista ei ole montaa. En enää vertaa ranskalaisiin tai saksalaisiin, ne ovat ' toista maata'.Downton Abbeynkään ei kannata verrata, siinä kaikilla oli oma kiinnostava tarinansa, tässä vain Poldarkin, ja se on melko ennalta-arvattava.

Poldark pitäytyy muutamassa ulkokohtauksessa rannan tuntumassa, tai ratsu kiitää pitkin Cornwallin kalliota.
Aina samantapaiset kohtaukset kaivosten omistajien sekä kaivosmiesten kesken.
Romantiikka on päälleliimattua ' karkkia' sen nälkäisille.

Selväksi tulee rikkaiden ja köyhien ero. Poldark on jäänyt siihen välimaastoon. Mikä mahtoi olla kirjailijan focus ?

Lähettänyt käyttäjä

Poldark on aivan ihana sarja!! Siitä on tullut minulle joka viikkoinen ilo! Odotan aina jakson jälkeen jo seuraavaa viikkoa kun saan laittaa puhelimen äänettömälle ja istahtaa sohvalle tee kupposen kanssa ja sukeltaa hyvään tarinaan.

Olen lukenut sarjaan pohjautuvat kirjat ja olen iloinen kuinka hienosti kirjojen tunnelma on saatu ruutuun.

Ross Poldark on moniulotteinen hahmo hän on herrasmies mutta hän ei ole vieraantunut köyhän ihmisen elämästä vaan on heidän puolellaan.

Demelza taas on luonnonlapsi mutta erittäin vahva ja hyvin nykyaikainen nainen. Hän osaa myös laittaa Rossin ruotuun!!

Sarja on laatua alusta loppuun ja näyttelijät upeita!! Kiitos YLE tiistait ovat Poldarkin vuoksi yksi viikon kohokohdista!!!

Lähettänyt käyttäjä

Ja taas niin ihana viime jakso Loistavaa mä niin Rakastan tätä sarjaa KIITOS YLE Tiistai on paras päivä

Lähettänyt käyttäjä

Olisi kiva tietää mikä sarja tulee Poldarkin jälkeen tälle ohjelmapaikalle ja muutenkin olisi kiva saada vähän enemmän tietoja sarjoista etukäteen. Huomasin esim. vahingossa että Murdoch tulee nyt päiväsaikaan uusintana, siitä ei ole lukenut mitään Ylen sivuilla.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tulee tiistaisin kun tämä Poldark loppuu?
Olisi kohteliasta vastata kun kysytään.

Hei Poldark-fanit! Pahoittelut vastauksen viipymisestä, mutta ohjelmistossa on suosikkisarjan jälkeen tulossa useita tv-elokuvia ja niitä on tässä tuunattu. Tiistaina 14.2. nähdään elokuva Adolf Eichmannin oikeudenkäynti, 21.2. Common – vahvaa draamaa nuorten poikien kohtalosta, 28.2. tv-elokuva lapsikaupasta Silent Children, 7.3. on vuorossa kuntavaalien puheenjohtajatentti ja 14.3. alkaa sarja Jamaica Innin majatalo, 1820-luvulle ja Cornwalliin sijoittuva nuoren Maryn tarina. Tässä nyt lähimpien kuukausien ohjelmistoa.

Uusista sarjoista on tulossa lisää tietoa tuotapikaa. Mukavaa torstaipäivää kaikille!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos näistä tiedoista! On tosiaan joskus vaikeaa löytää tietoja tulevista ohjelmista. Sattumalta löysin jutun kevään ohjelmistosta sekä ohjelmista viikolla 6, mutta en tiedä mistä ne pitää etsiä. Jos menee TV 1-ohjelmien sivulle niitä ei löydy. Eikä myöskään Yle Areena-sivulta. Olisi hyvä jos laittaisitte ohjeen miten ja mistä näitä artikkeleita löytää. Nyt näyttää siltä että ne vaan "pulpahtavat" esille jostain.
Ilokseni huomasin että Victoria-sarja on tulossa myös Ylelle.

Lähettänyt käyttäjä

Tarkoitit varmaan tätä sivua http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/17/ylen-alkukevaan-ohjelmisto-hurmaa-monipuolisuudellaan ?
Itse haen tietoa ylen ohjelmista yleensä googlen kautta esim. tällä kertaa hakusanoilla 'yle kevät 2017 ohjelmat', sillä se tuntuu edelleen olevan selkein/nopein tapa ylen nettisivujen uudistumisesta huolimatta.

Lähettänyt käyttäjä

Olenkohan ainoa Poldarkin katsoja, jota alkanut ärsyttää pääosan esittäjä, "ihana" Aidan? Etenkin eilen (24.1) nähty jakso, jossa äijä lopussa ryntää niinikään "ihkun" Elisabethin kamariin, kun kotona odottaa IHANA Demelza!!!Haloo, mikä äijää vaivaa, no onneksi Demelza näytti jakson lopussa taivaan merkit ukolleen. Ja ei ole Downton Abbeyn voittanutta.

Lähettänyt käyttäjä

Jos tuon herran pisteet ei kovin korkealla olleet ennenkään niin nyt viime jaksossa putosi kyllä nollille.
Tuolla aikaisemmin joku kommentoikin näistä tulevista arveluttavista tekosista joita herra päätyy tekemään, no nyt teki pohjanoteerauksen.
Onneksi sarjassa sentään tapahtunut jotain positiivistakin kun Verity sai kapteeninsa :)

Lähettänyt käyttäjä

Moni muukin kuin minä alkaa olla ihmeissään päähenkilö Rossin kanssa! Eihän nyt romanttisen epookkisarjan komea päähahmo voi olla tämmöinen kuumakalle ja kaikenlaisiin vaikeuksiin itsensä hankkiva ärhentelijä. Ja missä viipyy kuparisuonen löytyminen?? Monta kertaa olen jo luullut että nyt lähtee, mutta ei, pahimmillaan on jopa yksi päähenkilö tapettu. Sarjakonventioita odottava pettyy tämän sarjan kanssa ainakin draaman tässä vaiheessa. Aivan pakko katsoa joka jakso!

Lähettänyt käyttäjä

voi Polark minkä nyt teit kun Elisabethin sänkyyn ryntäsit

Lähettänyt käyttäjä

Eräänä tiistai iltana eksyin vahingossa tämän ohjelman ääreen ja jäin heti koukkuun! Olen katsonut nyt kaikki ensimmäisen tuotantokauden jaksot dna-tv:stä ja toisesta tuotantokaudesta jaksosta 5 eteenpäin yleltä... Katsomatta jäänyt 4 ensimmäistä jaksoa. Harmi ettei 2. tuotantokauden ensimmäisiä jaksoja enään näy Areenassa :( Onkohan uusinta mahdollista? Olisin kiitollinen vastauksesta! :)

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin joistakin kaupunginkirjastoista on saatavilla sarjaa dvd:nä :)

Lähettänyt käyttäjä

alun ihastumisen jälkeen on tämän sarjan käänteet ruvenneet olemaan jo melkein toistoa? No ehkä Demelzan roolin esittäjän valovoimaisuus houkuttaa katsomaan vielä seuraavan ?

Lähettänyt käyttäjä

Kiva kuulla että myöhemmin keväällä on tulossa Jamaica Inn, mutta aikamoinen shokki että ennen sitä tulee niin monta vakavaa "ongelma-elokuvaa" Poldarkin paikalla. Tulen kyllä pettyneeksi kun tiistai-iltana, kun on tottunut rentouttavaan ja mukavaan viihteeseen tulevatkin nämä - varmaan tärkeät ja hyvät - mutta niin kovin synkät elokuvat. Eikö niille olisi löytynyt muuta paikkaa? Kun on tottunut että jonakin päivänä ja aikana tulee tietyntyyppistä ohjelmaa tuntuu ikävältä kun ohjelmisto vaihtuu täysin.

Lähettänyt käyttäjä

Tjaahas, Ross Poldark, ihmissuhteet ovat vaikeita.
Ne ovat erittäin vaikeita, jos olet ääliö.
Tässä tapauksessa oli tietysti kyse TV-sarjasta, mutta ihan sama se on myös tosielämässä :)

Lähettänyt käyttäjä

Voi ei mulle kyl iskee kriisi kun ens viikolla tulee viimeinen jakso!! Mitä mä sitten katson??? Toivottavasti kolmas kausi saadaan töllöön nopiaan!!!

Lähettänyt käyttäjä

Kyllähän sarjassa on hieman "saippuaoopperan" piirteitä, pahat ovat niin kunniattomia ja hyvät sitten niin jaloja, mutta kaikesta huolimatta sarja kuitenkin koukuttaa, johtuneeko brittiläisen tuotannon laadukuudesta miljöön sekä näyttelijöiden tasosta se kun on ylivestaista tv:n tarjonnasssa.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä sarjasta! Ihana kuulla, että kolmaskin kausi nähdään meillä :)

Lähettänyt käyttäjä

Huippusarjan oloinen, ikävä kyllä kiinnostuin siitä sen verran myöhässä että ensimmäinen kausi jäi näkemättä...
Kun kerran näytti siltä että melko pitkälle keväällä on tulossa näille tiistai -illan ohjelmapaikoille montaa muuta sarjaa, niin toivoisin silti kovasti että tällekin löytyisi vielä paikka jostain ja laitettaisiin alusta pyörähtämään - vielä näin kolmatta kautta odotellessa.

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti tämä sarja uusitaan mahdollisimman pian ensimmäisestä kaudesta alkaen ja myös Areenaan näkyville nuo uusinnat. Kolmatta kautta minäkin odottelen.
Myös Outlander-sarjan saisi mielellään uusia ensimmäisestä kaudesta alkaen ja Areenaan näkyville. Odotan mielenkiinnolla tämän sarjan uusinta, tekeillä olevaa kautta.

Lähettänyt käyttäjä

Outlander 3 ensiesitys syyskuussa -17. Milloin ylellä, ei tietoa... Alla olevassa linkissä paljon SPOILEREITA!
http://www.denofgeek.com/us/tv/outlander/255879/outlander-season-3-release-date-confirmed-cast-info-and-more-details

Lähettänyt käyttäjä

Toivon uusintaa.Olisi myös kiva nähdä Hotel Halcyon (tulee nyt SVT1 : lla )