Hyppää pääsisältöön

Kuiske on tyttö, joka osaa puhua eläinten kieliä

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Seitsemänvuotias Kuiske elää tuiki tavallista elämää isänsä, äitinsä ja Roni-veljensä kanssa. Ellei sitten oteta huomioon sitä, että kaikenlaiset eläimet sattuvat usein valloittamaan hänen kotinsa. Kuiskeen sängyn alta pääsee värikkääseen viidakkoon, kylpyammeesta merimaailmaan ja jääkaapista avautuu reitti hyiseen Antarktikseen.

Kuiske on eläinkuiskaaja. Tyttö osaa puhua eläinten kieliä, ymmärtää niiden tunteita ja löytää ratkaisun niiden ongelmiin. Eläimet tulevat Kuiskeen luo ongelmiensa kanssa eikä hän koskaan petä eläinystäviään. Jos eläinvauvoja on kateissa, jääkarhu palelee tai leijonanpentu ei osaa karjua, osaa Kuiske aina auttaa.

Kuiske, Kuiske, mitä sä teet? Oon Kuiske, tule, jutellaan!

Kuiskeen isä on rento kotihiiri, joka tietää paljon eläimistä, mutta ei aavista Kuiskeen taikavoimista mitään. Äiti on liikenainen, jolla ei ole aikaa eläintarinoille. Äiti on myös allerginen eläimille, joten lemmikkieläimet ovat kiellettyjä kotona - miksi häntä silti aivastuttaa koko ajan?

Kuiske on hyväsydäminen, päättäväinen ja joskus jopa hurjapäinen, jos eläimet käyttäytyvät huonosti. Kun Kuiske sanoo taikasanan “sshhh” ja puhaltaa panhuiluunsa, taika ympäröi hänet ja kuljettaa eläinten maailmaan. Kuiskeella on laukku aina matkassaan, siellä hän säilyttää kaikkia tarpeellisia välineitään kiikareista kameraan.

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Kuiske on suunnattu 4-7 -vuotiaille. Kuiskeen tekijöiltä on aiemmin ilmestynyt Leijulaakso, Pikku Kakkosen vanha, tuttu sarja.

Kuiske alkaa Pikku Kakkosessa tiistai-iltana 16.8.2016. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Ääninäyttelijät: Alda Aflatuni, Amos Brotherus, Ella Pyhältö, Juhani Rajalin, Lotta Lindroos, Markus Backman, Peter Pihlström ja Saana Norra. Dubbaus Dubberman Oy.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.