Hyppää pääsisältöön

Kuiske on tyttö, joka osaa puhua eläinten kieliä

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Seitsemänvuotias Kuiske elää tuiki tavallista elämää isänsä, äitinsä ja Roni-veljensä kanssa. Ellei sitten oteta huomioon sitä, että kaikenlaiset eläimet sattuvat usein valloittamaan hänen kotinsa. Kuiskeen sängyn alta pääsee värikkääseen viidakkoon, kylpyammeesta merimaailmaan ja jääkaapista avautuu reitti hyiseen Antarktikseen.

Kuiske on eläinkuiskaaja. Tyttö osaa puhua eläinten kieliä, ymmärtää niiden tunteita ja löytää ratkaisun niiden ongelmiin. Eläimet tulevat Kuiskeen luo ongelmiensa kanssa eikä hän koskaan petä eläinystäviään. Jos eläinvauvoja on kateissa, jääkarhu palelee tai leijonanpentu ei osaa karjua, osaa Kuiske aina auttaa.

Kuiske, Kuiske, mitä sä teet? Oon Kuiske, tule, jutellaan!

Kuiskeen isä on rento kotihiiri, joka tietää paljon eläimistä, mutta ei aavista Kuiskeen taikavoimista mitään. Äiti on liikenainen, jolla ei ole aikaa eläintarinoille. Äiti on myös allerginen eläimille, joten lemmikkieläimet ovat kiellettyjä kotona - miksi häntä silti aivastuttaa koko ajan?

Kuiske on hyväsydäminen, päättäväinen ja joskus jopa hurjapäinen, jos eläimet käyttäytyvät huonosti. Kun Kuiske sanoo taikasanan “sshhh” ja puhaltaa panhuiluunsa, taika ympäröi hänet ja kuljettaa eläinten maailmaan. Kuiskeella on laukku aina matkassaan, siellä hän säilyttää kaikkia tarpeellisia välineitään kiikareista kameraan.

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Kuiske on suunnattu 4-7 -vuotiaille. Kuiskeen tekijöiltä on aiemmin ilmestynyt Leijulaakso, Pikku Kakkosen vanha, tuttu sarja.

Kuiske alkaa Pikku Kakkosessa tiistai-iltana 16.8.2016. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Ääninäyttelijät: Alda Aflatuni, Amos Brotherus, Ella Pyhältö, Juhani Rajalin, Lotta Lindroos, Markus Backman, Peter Pihlström ja Saana Norra. Dubbaus Dubberman Oy.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.