Hyppää pääsisältöön

Alias Lönnrot: Ali Jahangirin uusi suomalaisuutta käsittelevä sarja

Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa
Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa Ali Jahangiri,Martina Aitolehti

Alias Lönnrot on Ali Jahangirin uusi tv-sarja suomalaisuudesta vuonna 2016. Kaksi 15-minuuttista jaksoa peräkkäin Kakkosella torstaisin klo 20. Kaikki kaksitoista osaa katsottavana pysyvästi Yle Areenassa.

Sarjassa stand up koomikko Ali Jahangiri ryhtyy oman aikamme Lönnrotiksi kartoittamaan kansansa nykytapoja ja luonnetta.

Mistä identiteettimme muodostuu, kun suo, kuokka ja Jussi ovat vaihtuneet hiireen, latteen ja satulatuoliin? Mikä on meille keskeistä tai pyhää, kun elämänohjeet napataan Raamatun sijaan netin keskustelupalstoilta?

Alias Lönnrotissa Ali vieraineen lyö säpäleiksi myytin tuppisuisesta kansasta, joka hiihtää kouluun kesät talvet tuulipuku päällä ja kossupullo takataskussa. Nyt on aika unohtaa väsyneet kliseet ja nähdä, kuinka positiivisesti suomalaiset reagoivat tuntemattoman kirjoittamaan rakkauskirjeeseen, työmatkan keskeyttävään yllätysliikuntaan tai oven taakse ilmestyvään Bull Mentulaan.

Ali testaa kadunmiehillä suomalaisuudesta tekemiään havaintoja ja yllättää ihmiset keskellä arkea. Alin kanssa uutta suomalaisuutta ovat kartoittamassa muun muassa Pirjo Heikkilä, Seksikäs Suklaa, Janne Kataja, Martina Aitolehti, Reino Nordin, Maija Vilkkumaa, Bull Mentula ja Mariska.

Kohtaamisista ja havainnoistaan Ali työstää stand up - lavaesityksen - oman näkemyksensä Suomesta ja suomalaisuudesta juuri nyt, tässä ajassa. Esitys nähdään osana jaksoja.

ITV Studios Finlandin Ylelle tuottaman sarjan ohjaa Ville Panhelainen. Käsikirjoitus on Ali Jahangirin ja Yasir Gailyn.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Törkeää. Yksi sekoiluohjelma lisää ja mikä aihe. Pilkataan suomalaisuutta. Tässäkään ei tulla oikeita arvoja näkemään - vaan lattea ja somea.

Lähettänyt käyttäjä

Hei Markus!

Kyseinen kappale on Alias Lönnrotin tunnari, joka on noukittu Audiojungle nimisesta katalogista. Kappaleen nimi: East Beat, säveltäjä: Arkady Akhidzhanov.

Lähettänyt käyttäjä

Mikä ihmemies tämä Janne Kataja oikein on. Sama mies esiintyy tällä hetkellä lähes kaikissa ohjelmissa Suomessa mitä tv- ja radiomaailmassa on ja erityisesti kaupallisten kanavien asemilla, laskuun ja palkalla. Ja lisäksi vielä TV 1:n nenäpäiväkaronkassa. Hävetkää Yle ja päättäjät. Samoin hra Mentula ei edusta katsottavaa henkilöä ja asiaa. Oliko hän söhrimässä myös Ylen "tärkeässä" puoliso-ohjelmassa, jossa tunnettu mäkimies ja söhri.

Lähettänyt käyttäjä

taas väärä henkilö Ylen ohjelmiin, se että on omasta mielestään hyvä ei pitäisi riittää valintaan missään nimissä. Eikö hänkin "esiintynyt" mäkihyppääjän seurassa, toivoton pari kaikkiaan ja vähäisin kyvyin valittu. Nyt Yle maksaa turhaan tästä henkilöstä. Kyllä Ylen valitsijoiden pitää olla tarkempi valinnoissaan

Lähettänyt käyttäjä

Seuraavaksi aiheena voisi olla vaikka saamelaisuus tai muslimit.

Saataisiin naurun aiheita siihen asti kunnes Ylen kolmannen aallon feministit laittaisivat ohjelman kiinni.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on oikein sitä ihtiään! Ei toki enää yllätä. Ylenantoa parhaasta päästä. On toi Ali kyllä ihan paska, jos suoraan sanotaan.

Yle TV2