Hyppää pääsisältöön

Odyssey: iskevä ja tunteikas toimintatrilleri

Maanpetoksellinen salaliitto ajaa Länsi-Afrikan Maliin sijoitetun naissotilaan pakomatkalle 13-osaisessa sarjassa Odyssey, joka nähdään Kakkosella sunnuntaisin 25.9.2016 alkaen klo 21. Jaksot ovat katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Sotilas. Äiti. Petetty. Hänen odysseiansa alkaa.

Tällä johdannolla markkinoitiin kotimaa Yhdysvalloissa toimintatrilleri Odysseyta (American Odyssey, 2015), jonka päähenkilö, erikoisjoukkojen kersantti ja arabian kielen kääntäjä Odelle Ballard (Anna Friel) joutuu vangiksi Malin aavikolla, kun alun perin onnistuneelta vaikuttanut operaatio kääntyy painajaiseksi.

Tapahtumien taustalla näyttäisi olevan ainakin häikäilemätön, terroristien toimintaa rahoittava jenkkiyritys. Mutta mihin kaikkialle muualle, kenties vielä korkeammalle salaliiton lonkerot ulottuvat?

Sarjan ytimessä on kuolleeksi luullun kersantti Ballardin epätoivoiselta vaikuttava, mutta periksiantamaton ja myös yllättävää ystävyyttä sisältävä yritys päästä kotiin.

Odyssey on innostava trilleri. Hurskaan muslimiteinin ja amerikkalaisen naissotilaan välinen, epätodennäköinen hengenheimolaisuus tuo korkeaoktaaniseen toimintaseikkailuun erityistä charmia.― Alessandra Stanley,The New York Times

Tarina seuraa kuitenkin samanaikaisesti myös käänteitä USA:n puolella. Ballardin surevan perheen ohella tapaukseen kytkeytyvät tahoillaan entinen syyttäjä, ison profiilin lakifirmassa työskentelevä Peter Decker (Peter Facinelli) ja nuori, kultalusikka suussa syntynyt poliittinen aktivisti Harrison Walters (Jake Robinson) lähipiireineen.

Odysseyn ovat luoneet pitkän linjan tv-veteraanit Adam Armus ja Kay Foster (mm. Heroes, Xena) sekä näyttelijänäkin tunnettu tuottaja-ohjaaja Peter Horton (Kolkyt ja risat).

Vaikka NBC lopetti Odysseyn yhteen kauteen, kyseessä on vetävä, näyttävä ja suhteellisen kunnianhimoinenkin, omillaan toimiva kokonaisuus. Sarja ei tuo välttämättä juurikaan uusia näkökulmia poliittisiin vehkeilyihin tai terrorisminvastaiseen sotaan, mutta sekä aihepiirinsä että tehokkaan kerronnan se hallitsee tyylillä ja taidolla.

Niinpä Odyssey on ainakin trillereiden ja toimintadraamojen ystäville katsastamisen arvoinen tapaus.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos erittäin laadukkaasta sarjasta. Onneksi kaikenlaisen paskan seasta löytyy hyvin tehtyä draamaa/trilleriä. Lisää vaan tällaisia.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitokset hyvästä sarjasta! Jännittävä ja mielenkiintoinen, tätä olisin katsonut mielelläni lisää.

Lähettänyt käyttäjä

Olen samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat. Tämä oli hyvä sarja. Kiitos hankinnasta.

Yle TV2

  • Kultainen Venla -yleisöäänestyksen kolmen kärki selvillä

    Kultaisen Venlan yleisöäänestyksen kolmen kärki

    Kultainen Venla -gaalassa palkitaan tulevana perjantaina parhaimmat kotimaiset tv-ohjelmat ja niiden tekijät. Yle TV2:ssa klo 20 nähtävässä palkintogaalassa myös yleisö on saanut äänestää suosikkiohjelmaansa ja esiintyjäänsä – ja finaalikolmikot ovat nyt selvillä.

  • Ali Jahangiri: "Ei ole parempaa TV-ohjelmaa kuin Muumit!"

    Kultainen Venla -gaalajuontaja avasi sanaisen arkkunsa.

    Kultainen Venla nähdään suorana lähetyksenä perjantaina 13.1. Yle TV2:lla klo 20 alkaen. Gaalan juontaja Ali Jahangiri avasi sanaisen arkkunsa ja paljasti, keille TV-alan ammattilaisille hän myöntäisi elämäntyöpalkinnon.