Hyppää pääsisältöön

Yle Areenan urheilutarjonta uudistuu

Areena älypuhelimessa
Areena älypuhelimessa areena,urheilu

Yle Urheilu alkaa näyttää arki-iltaisin kotimaisia palloilusarjoja Yle Areenassa. Yle Areenan urheiluosiosta tulee aiempaa kanavamaisempi.

“Urheilun seuraaminen siirtyy yhä enemmän verkkoon ja me haluamme siirtyä mukana. Tämä on meille ensimmäinen askel urheilun kokonaisvaltaisen verkkopalvelun rakentamisessa. Yle Areenan urheilukanavan perustaksi rakennetaan helposti löydettäviä vakiopäiviä perinteisen television ja radion vankan urheilutarjonnan rinnalle”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Jokaisella arkipäivällä on Areenassa oma palloilulajinsa: maanantaisin näytetään lentopalloa, tiistaisin Mestarien liigaa silloin kun sitä pelataan, keskiviikkoisin koripalloa, torstaisin salibandyä ja perjantaisin on vuorossa jääkiekon Mestis.

“Tarkoitus on vielä tämän vuoden aikana julkaista Urheilun Areena, josta kaikki Ylen urheilusisällöt – kuva, ääni, teksti ja tilastot – löytyvät helposti samasta paikasta. Teemme päivittäin keskimäärin noin kahdeksan tuntia urheiluohjelmaa eri välineisiin. Uudistuksen jälkeen nuo tunnit hyödynnetään paljon paremmin ja sporttifanit löytävät lajit Areenasta entistä helpommin”, sanoo Pokkinen.

Yle TV2:n Urheiluviikonloppu uudistuu

Urheiluviikonloppu laajenee nyt myös perjantai-iltoihin. Ohjelman kokonaisuutta muokataan siten, että parhaat elementit säilyvät. Ennallaan säilyy se, että tarjoamme katsojille live-urheilutapahtumien lisäksi hyviä keskusteluja, kovimpia urheilijatähtiä ja parhaita puheenaiheita. Sunnuntain palloilut siirretään perjantaille ja saadaan yksi tv-urheilupäivä lisää. Sunnuntain Urheiluviikonloppu-studioista luovutaan. Urheiluviikonlopun juontajia ovat Kristiina Kekäläinen, Kaj Kunnas, Jere Nurminen ja Niki Juusela”, kertoo Urheiluviikonlopun tuottaja Johanna Rikman.

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, p. 050 542 3025

 • Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.

  Timo Huovinen: Oikein vai väärin?

  Journalismi ja etiikka ovat Timo Huovisen työkenttää.

  Timo Huovinen aloitti juuri Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkönä. Huovisen tehtävänä on edistää vastaavien toimittajien tukena Ylen journalismin laatua.

 • kuvassa Maija Hupli

  Maija Hupli: Toivotut – te valitsette, me toteutamme

  Yle Areenassa julkaistaan yleisön toivesisältöjä.

  Televisio- ja radio-ohjelmien tekijöitä edustavat järjestöt ja Yle solmivat vuoden 2016 lopussa sopimuksen, jolla Yle voi julkaista arkistostaan Yle Areenaan yli 5 vuotta vanhoja yhtiön tuottamia draama- ja viihdeohjelmia. Yle Areenassa julkaistaan suomalaisten toiveohjelmia.

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.