Hyppää pääsisältöön

Charles Dickensin ihmemaa

Uutuussarja herättää henkiin dickensläisen maailman ja sen lukuisat eriskummalliset hahmot.
Sarjan hahmoja ovat Fagin (Anton Lesser, vas.) Bill Sikes (Mark Stanley), Nancy (Bethany Muir), Artful Dodger (Wilson Radjou-Pujalte), Amelia Havisham (Tuppence Middleton), komisario Bucket (Stephen Rea) ja Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy). Uutuussarja herättää henkiin dickensläisen maailman ja sen lukuisat eriskummalliset hahmot. charles dickensin ihmemaa,yle tv1

TV1 perjantaisin 2.12.2016 - 13.1.2017 ja 27.1. - 3.2.2017 klo 19.00 - 20.00 ja 10.2. klo 19.00 - 20.20
Yle Areenassa 14 päivää

Uutuussarja Charles Dickensin ihmemaa herättää henkiin dickensläisen maailman, sen lukuisat eriskummalliset hahmot: viktoriaanisen Lontoon ahneet koronkiskurit, orvot ja köyhät sekä muut onnettaren hylkäämät tapaukset.

Kymmenenosainen pukudraama ei vain sovita kirjailija Charles Dickensin teoksia draamaksi, vaan kirjoittaa niistä mielikuvituksellisen, uuden todellisuuden, jolla on selkeitä yhtymäkohtia alkuperäisteoksien kanssa. Monet tutut romaanihenkilöt ovat päätyneet nyt samaan tarinaan. Sarjan päätteeksi nähtävä erikoispitkä jakso on 80 minuutin pituinen.

Samaan aikaan toisaalla

Koronkiskurit eivät tunne armoa velallisiaan tai palkollisiaan kohtaan edes jouluaattona. Samaan aikaan haudataan varakas panimonomistaja ja luetaan miehen kohtalokas testamentti.

Köyhä, mutta onnellinen Cratchitin perhe korvaa rakkaudella sen, mikä heiltä materiassa puuttuu. Vararikon partaalla oleva mies salaa onnettomuutensa rakkaalta tyttäreltään viimeiseen saakka. Hellämielinen vanha mies suree kuolemaisillaan olevaa orpotyttöä.

Jouluyönä kaupungissa tapahtuu murha, jota tutkimaan saapuu komisario Bucket (Stephen Rea). Hänen tehtävänään on kaivaa esiin surmaan liittyvät yksityiskohdat.

Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Bob Cratchit (Robert Wilfort) ja Emily Cratchit (Jennifer Hennessy) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Amelia Havisham (Tuppence Middleton) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,Tuppence Middleton,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Nell (Imogen Faires) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,imogen faires,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Fagin (Anton Lesser) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. anton lesser,charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Compeyson (Tom Weston-Jones, vas.) ja Arthur Havisham (Joseph Quinn) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Fanny Biggetywitch (Ellie Haddington) ja isoisä (Karl Johnson) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Bill Sikes (Mark Stanley) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,mark stanley,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Rouva Gamp (Pauline Collins) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Herra Venus (Omid Djalili) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,omid jalili,yle tv1

Loistava näyttelijäkaarti

Joko nyt selviää, miksi neiti Havisham (Tuppence Middleton) hylättiin alttarille? Millaiseksi muodostuisi Nell-tyttösen (Imogen Faires) elämä jos hän jäisi henkiin? Onko rosvoklaanin päällikkö Faginilla (Anton Lesser) sittenkin hyvä sydän?

Kuka surmasi vihatun Jacob Marleyn (Peter Firth)? Mitä tapahtuu, kun koronkiskuri Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy) saa haltuunsa kaikki Lontoon velalliset?

Pääosissa nähdään monista suosikkisarjoista tuttuja näyttelijöitä. Etsivä Bucketin roolin näyttelee Sota ja rauha -sarjasta tuttu Stephen Rea ja Amelia Havishamin roolin Tuppence Middleton. Muita rooleja ovat Arthur Havisham (Joseph Quinn), Bill Sikes (Mark Stanley), Bob Cratchit (Robert Willfort), Emily Cratchit (Jennifer Hennessy), Martha Cratchit (Kotikylä-sarjan Phoebe Dynevor), Peter Cratchit (Brennock O´Connor), poika (Benjamin Campbell), kapteeni James Hawdon (Ben Starr), Compeyson (Maailma vailla loppua -sarjan Tom Weston-Jones), Dodger (Wilson Radjou-Pujalte), Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy), Edward Barbary (Adrian Rawlins), Rances Barbary (Alexandra Moen), Honoria Barbary (Peaky Blindersin Sophie Rundle), Fagin (Susipalatsi-sarjan Anton Lesser), Fanny Biggetywitch ( Ellie Haddington), isoisä (Karl Johnson), Jakob Marley (Tulisielu-sarjan Peter Firth), Jaggers (John Heffernan), herra Bumble (Richard Ridings), rouva Ridings (Doc Martinissa ja omassa dokumenttisarjassa esiintynyt Caroline Quentin), herra Venus (stand up -koomikko Omdid Jalili), rouva Gamp (useista draamasarjoista tuttu Pauline Collins), Nancy (Bethany Muir), Nell (Imogen Faires), Silas Wegg (Christopher Fairbank), Sir Leicester Dedlock (Richard Cordery) ja pikku Tim (Zaak Conway).

Dickensian. Käsikirjoitus: Tony Jordan. Tuotanto: BBC/Red Planet Pictures, Britannia, 2015.

Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
Herra (Richard Ridings) ja rouva (Caroline Quentin) Bumble. Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. Kuva: Red Planet Pictures 2015 charles dickensin ihmemaa,yle tv1

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kuulostaapa herkulliselta - aikuisten joulukalenteri :)?

Lähettänyt käyttäjä

Mukava saada tämä Dickens-sarja ruutuun. Olen nähnyt sen IMDB:n sivuilla. Kuulostaa mielenkiintoiselta, "vaikka" on tehty omia tulkintoja. Britit kyllä osaavat tehdä.
Onko Ned Dennehy(kin) ollut tosiaan Susipalatsissa? En löytänyt netistä mitään mainintaa. Lesser on ainakin ollut Susipalatsissa. Koska uusitte kyseisen sarjan?

Lähettänyt käyttäjä

Oli kylläkin Peaky Blindersissa... mutta Susipalatsissa?
http://www.imdb.com/title/tt3556920/fullcredits/
http://www.imdb.com/name/nm0219329/?ref_=nv_sr_1

Charles Dickensin ihmemaa on varmasti komea katseltavaa ja loistava näyttelijäkaarti tekee upeaa työtä. Ned Dennehy on ollut mukana Peaky Blinders -sarjassa ja Anton Lesser Susipalatsissa. Susipalatsin uusinnasta ei tällä erää ole suunnitelmia, mutta laitetaan toivomuslistalle!

Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Tässäpä on luvassa oivaa joulun ajan ja uuden vuoden alun tunnelmiin virittävää meininkiä. On varmasti herkullisempaa, jos on Dickensinsä lukenut, mutta uskoakseni sarjasta saa kaiken irti ilman alkuperäisen kirjallisuuden tuntemustakin. Kuvamatskun perusteella tulee myös visuaalisesti erittäin hivelevä sarja, jossa huippunäyttelijät pistävät takuulla parastansa. Anton Lesserin olisin melkein odottanut näyttelevän Scroogea, mutta toisen kerran sitten. Kiitos tästä kovasta paketista!

Lähettänyt käyttäjä

Eivätpä taida nuoret enää Suomessa ainakaan Dickensiä juuri lukea vaikka omanlaistansa fantasiaa hänkin kirjoitti. Paksuja teoksia ovat ja varsin vaativaa englantia jos alkukíelellä lukisi, suomennoksetkin ehkä vähän vanhahtavaa kieltä. Ehkä tämä sarja saa jonkun innostumaan kahlaamaan Dickensin tuotantoa kuten minä innostuin murrosikäisenä, tosin meillä ei syrjäkylillä ollut silloin televisiota ja tietokoneesta ei kukaan ymmärtänyt edes haaveilla.

Lähettänyt käyttäjä

Dickensin Koleasta talosta ja Nicholas Nicklebystä on julkaistu todella hienot Kersti Juvan suomennokset, suosittelen niitä lämpimästi! Dickensin vivahteikas kieli välittyy hienosti.

Lähettänyt käyttäjä

Olette osanneet valita juuri sopivaa ohjelmaa joulun ja uuden vuoden ajaksi. Tämä on varsin kiehtovaa ja kutkuttavaa katseltavaa. Aion seurata tätä ohjelmaa odotellessani jouluaattoa.

Lähettänyt käyttäjä

Hieno sarja loistavine näyttelijöineen. Dickensin ällöttävät hahmot tosin ovat...ällöttäviä.

Lähettänyt käyttäjä

Olisi kivaa saada vähän etukäteistietoja siitä mitä uusia sarjoja ja uusintoja on tulossa kevätkaudella, mitkä sarjat jatkavat ym. Esim. mitä muita brittisarjoja tulossa? Entä Murdoch, Doc Martin....

Lähettänyt käyttäjä

Upea sarja, jossa ihan kaikki on hienosti tehtyä. Katson nämä jaksot taas kolmeen kertaan. Hyvä ei näytä kuluvan millään.

Lähettänyt käyttäjä

Tätä katsoo todellakin mielellään, kuuntelee mehevää dialogia ja nauttii hienoista näyttelijöistä, jotka silmin nähden ottavat kaiken ilon irti täyteläisistä roolihahmoistansa. Esim. Stephen Reasta näkyy Bucketin roolissa aivan uusia ulottuvuuksia, kun näyttelijä on yleensä esittänyt aika yksitotisia hahmoja. Kiitän kovasti hankinnasta ja samalla harmittelen, ettei toista kautta enää tehty.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on todellakin muheva sarja, toisin kuin kliseinen Poldark. Laatua kautta linjan, kiehtova dialogi ja näyttelijäntyö taidokasta. Sääli että jäi yhteen kauteen.

Lähettänyt käyttäjä

Olen innolla aina odottanut uutta jaksoa perjantaisin, mutta eilen (20.1) sitä ei tullutkaan : (
Missä syy?

Lähettänyt käyttäjä

Tämän sivun aliotsikossa mainitaan kestoajan loppu, 3.2.2017. Meinaatteko näyttää viimeistä jaksoa lainkaan? Tuliko Trump yllätyksellisesti vaatimaan teiltä ruutuaikaa ja sen takia jää viimeinen jakso näkemättä? Reagoikaa! T: Omistaja

Lähettänyt käyttäjä

Ymmärrän kanssaihmisten hermoilun täällä, kun itsekin pidän sarjasta ja olin pettynyt viime perjantain jakson poisjääntiin. Mutta ei tällaiset vaihdot ole olleet aiemminkaan kovin tavattomia. Ylen kannattaisi selvästi pidättää kaikkien ohjelmiensa kohdalla oikeudet aikataulumuutoksiin joka tilanteissa ja tiedottaa muutoksista riittävän hyvin myös ohjelmien verkkosivuilla. Muutosta edeltävästä tiedonkulun puutteesta aiheutuu ihmisille hämmennystä ja ärtymystä, kuten yllä voi lukea. Areenassa näkyvät tulevien jaksojen lähetysajat, mutta jos Areenaa ei käytä, pistän ne tähän:

Jakso 8
pe 27.1. klo 19.00 · Yle TV1
Jakso 9
pe 3.2. klo 19.00 · Yle TV1
Jakso 10
pe 10.2. klo 19.00 · Yle TV1

Charles Dickensin ihmemaa -sarjan viimeinen jakso esitetään perjantaina 10.2. Sarjan jaksot siirtyivät viikolla eteenpäin, kun 20.1. jaksoa ei esitetty presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten takia.

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Käväisin eilen BBC:n sivuilla ja siellähän olikin tietoa, että tästä upeasta sarjasta on tehty yhteensä 20 osaa eli 2. kausi on sittenkin tehty (mistähän on tullut käsitys, että sarja olisi jäänyt yhteen kauteen?)!.11-20 osat on esitetty briteissä viime vuoden alussa.

Olisi tosi upeeta, jos Yle1 näyttäisi nekin tulevaisuudessa. Saammehan ne ruutuu, saammehan? Kiitos etukäteen.

Charles Dickensin ihmemaasta on tehty vain yksi tuotantokausi. TV1 esittää sarjasta kaksi jaksoa kerralla, kun ne Britanniassa on esitetty puolen tunnin jaksoissa. BBC ilmoitti vuoden 2016 huhtikuussa, että sarjaan ei ole tulossa jatkoa.

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Ei siis olekaan. No voi harmi. Hyvä, että meillä tulee tunnin verran kerralla. Täytyykin nyt sitten nauttia jäljellä olevista jaksoista eritysellä hartaudella. Kummallista, ettei purrut brittikatsojiin riittävästi, jotta jatkoa olisi tullut.

Lähettänyt käyttäjä

En tiedä, missä keskustelussa asiaa kysyisin, joten kysynpä täällä, kun on kyse samasta ohjelmapaikasta: näytetäänkö Ylellä Viimeinen tango Halifaxissa -sarjan neljäs kausi? Ilmeisesti sisältää kaksi jaksoa? Olisi hienoa saada ne ruutuun! Sarja on ollut todella hyvä! Entä onko saman sarjan näyttelijän Nicola Walkerin uusi Unforgotten tulossa Ylelle?

Lähettänyt käyttäjä

Aivan upea sarja, kiitos siitä. Harmi ettei ole lisää jaksoja tulossa. Lohdutukseksi voisitte uusia muutama vuosi sitten esitetyn" Kolean talon", sillä se sopisi hyvin jatkoksi tälle sarjalle.Siinähän oli samojahenkilöhahmoja kuten esim.Honoria Barbary Lady Dedlockina, Esther-vauva aikuiseksi kasvaneena jne.

Laura, Halifaxin neljäs kausi on tulossa näillä näkymin loppukesän tai alkusyksyn aikana. Ennen uusia jaksoja olisi tarkoitus katsella kolmas kausi uusintana. Unforgotten-sarja on harkinnassa tällä hetkellä.

Katariina, laitan Kolean talon toivomuslistalle.

Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Ylelle tästä todella upeasta sarjasta - eipä olisi uskonut, että Dickensin henkilöhahmoista onnistutaan kirjoittamaan näin toimiva "esikausi". Kolean talon lisäksi jäin itse kaipaamaan myös aikoinaan ylellä nähtyä Great expectations - Suuria odotuksia? minisarjaa, jossa nähtiin Amelia vanhentuneena mutta edelleen hääpuvussaan. Voisiko senkin lisätä toivelistaan? Ja mainiota, että Halifax saadaan ruutuun!

Lähettänyt käyttäjä

Dickensian loppui eilen ja Bucketin seuraava tutkittava tapaus kerrottiin jo cliffhangerinä. Oispa ollu muhevaa päästä seuraamaan sen tutkimuksia Dickensin ihmemaassa - toisin kuitenkin päättivät, höh.

Multa jäi aikoinaan kehuttu Kolea talo näkemättä, joten toivon minäkin ehdottomasti sen uusintaa. Great Expectations sen sijaan tulee Teemalla jo maaliskuussa elokuvan muodossa seuraavasti:
perjantai 17.3. klo 21.00 Suuret toiveet (12) Areenassa 7 päivää
(Great Expectations, Britannia 2012) Charles Dickensin -filmatisointi orpopojasta ja hänet herraspiireihin auttavasta salaisesta hyväntekijästä. O: Mike Newell. N: Toby Irvine, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter.