Hyppää pääsisältöön

Charles Dickensin ihmemaa

Sarjan hahmoja ovat Fagin (Anton Lesser, vas.) Bill Sikes (Mark Stanley), Nancy (Bethany Muir), Artful Dodger (Wilson Radjou-Pujalte), Amelia Havisham (Tuppence Middleton), komisario Bucket (Stephen Rea) ja Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy). Uutuussarja herättää henkiin dickensläisen maailman ja sen lukuisat eriskummalliset hahmot. charles dickensin ihmemaa,yle tv1

TV1 perjantaisin 2.12.2016 - 3.2.2017 klo 19.00 - 20.00
Yle Areenassa 14 päivää

Uutuussarja Charles Dickensin ihmemaa herättää henkiin dickensläisen maailman, sen lukuisat eriskummalliset hahmot: viktoriaanisen Lontoon ahneet koronkiskurit, orvot ja köyhät sekä muut onnettaren hylkäämät tapaukset.

Kymmenenosainen pukudraama ei vain sovita kirjailija Charles Dickensin teoksia draamaksi, vaan kirjoittaa niistä mielikuvituksellisen, uuden todellisuuden, jolla on selkeitä yhtymäkohtia alkuperäisteoksien kanssa. Monet tutut romaanihenkilöt ovat päätyneet nyt samaan tarinaan.

Samaan aikaan toisaalla

Koronkiskurit eivät tunne armoa velallisiaan tai palkollisiaan kohtaan edes jouluaattona. Samaan aikaan haudataan varakas panimonomistaja ja luetaan miehen kohtalokas testamentti.

Köyhä, mutta onnellinen Cratchitin perhe korvaa rakkaudella sen, mikä heiltä materiassa puuttuu. Vararikon partaalla oleva mies salaa onnettomuutensa rakkaalta tyttäreltään viimeiseen saakka. Hellämielinen vanha mies suree kuolemaisillaan olevaa orpotyttöä.

Jouluyönä kaupungissa tapahtuu murha, jota tutkimaan saapuu komisario Bucket (Stephen Rea). Hänen tehtävänään on kaivaa esiin surmaan liittyvät yksityiskohdat.

Bob Cratchit (Robert Wilfort) ja Emily Cratchit (Jennifer Hennessy) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Amelia Havisham (Tuppence Middleton) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,Tuppence Middleton,yle tv1
Nell (Imogen Faires) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,imogen faires,yle tv1
Fagin (Anton Lesser) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. anton lesser,charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Compeyson (Tom Weston-Jones, vas.) ja Arthur Havisham (Joseph Quinn) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Fanny Biggetywitch (Ellie Haddington) ja isoisä (Karl Johnson) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Bill Sikes (Mark Stanley) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,mark stanley,yle tv1
Rouva Gamp (Pauline Collins) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,yle tv1
Herra Venus (Omid Djalili) Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. charles dickensin ihmemaa,omid jalili,yle tv1

Loistava näyttelijäkaarti

Joko nyt selviää, miksi neiti Havisham (Tuppence Middleton) hylättiin alttarille? Millaiseksi muodostuisi Nell-tyttösen (Imogen Faires) elämä jos hän jäisi henkiin? Onko rosvoklaanin päällikkö Faginilla (Anton Lesser) sittenkin hyvä sydän?

Kuka surmasi vihatun Jacob Marleyn (Peter Firth)? Mitä tapahtuu, kun koronkiskuri Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy) saa haltuunsa kaikki Lontoon velalliset?

Pääosissa nähdään monista suosikkisarjoista tuttuja näyttelijöitä. Etsivä Bucketin roolin näyttelee Sota ja rauha -sarjasta tuttu Stephen Rea ja Amelia Havishamin roolin Tuppence Middleton. Muita rooleja ovat Arthur Havisham (Joseph Quinn), Bill Sikes (Mark Stanley), Bob Cratchit (Robert Willfort), Emily Cratchit (Jennifer Hennessy), Martha Cratchit (Kotikylä-sarjan Phoebe Dynevor), Peter Cratchit (Brennock O´Connor), poika (Benjamin Campbell), kapteeni James Hawdon (Ben Starr), Compeyson (Maailma vailla loppua -sarjan Tom Weston-Jones), Dodger (Wilson Radjou-Pujalte), Ebenezer Scrooge (Ned Dennehy), Edward Barbary (Adrian Rawlins), Rances Barbary (Alexandra Moen), Honoria Barbary (Peaky Blindersin Sophie Rundle), Fagin (Susipalatsi-sarjan Anton Lesser), Fanny Biggetywitch ( Ellie Haddington), isoisä (Karl Johnson), Jakob Marley (Tulisielu-sarjan Peter Firth), Jaggers (John Heffernan), herra Bumble (Richard Ridings), rouva Ridings (Doc Martinissa ja omassa dokumenttisarjassa esiintynyt Caroline Quentin), herra Venus (stand up -koomikko Omdid Jalili), rouva Gamp (useista draamasarjoista tuttu Pauline Collins), Nancy (Bethany Muir), Nell (Imogen Faires), Silas Wegg (Christopher Fairbank), Sir Leicester Dedlock (Richard Cordery) ja pikku Tim (Zaak Conway).

Dickensian. Käsikirjoitus: Tony Jordan. Tuotanto: BBC/Red Planet Pictures, Britannia, 2015.

Herra (Richard Ridings) ja rouva (Caroline Quentin) Bumble. Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan. Kuva: Red Planet Pictures 2015 charles dickensin ihmemaa,yle tv1

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kuulostaapa herkulliselta - aikuisten joulukalenteri :)?

Lähettänyt käyttäjä

Mukava saada tämä Dickens-sarja ruutuun. Olen nähnyt sen IMDB:n sivuilla. Kuulostaa mielenkiintoiselta, "vaikka" on tehty omia tulkintoja. Britit kyllä osaavat tehdä.
Onko Ned Dennehy(kin) ollut tosiaan Susipalatsissa? En löytänyt netistä mitään mainintaa. Lesser on ainakin ollut Susipalatsissa. Koska uusitte kyseisen sarjan?

Lähettänyt käyttäjä

Oli kylläkin Peaky Blindersissa... mutta Susipalatsissa?
http://www.imdb.com/title/tt3556920/fullcredits/
http://www.imdb.com/name/nm0219329/?ref_=nv_sr_1

Charles Dickensin ihmemaa on varmasti komea katseltavaa ja loistava näyttelijäkaarti tekee upeaa työtä. Ned Dennehy on ollut mukana Peaky Blinders -sarjassa ja Anton Lesser Susipalatsissa. Susipalatsin uusinnasta ei tällä erää ole suunnitelmia, mutta laitetaan toivomuslistalle!

Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Tässäpä on luvassa oivaa joulun ajan ja uuden vuoden alun tunnelmiin virittävää meininkiä. On varmasti herkullisempaa, jos on Dickensinsä lukenut, mutta uskoakseni sarjasta saa kaiken irti ilman alkuperäisen kirjallisuuden tuntemustakin. Kuvamatskun perusteella tulee myös visuaalisesti erittäin hivelevä sarja, jossa huippunäyttelijät pistävät takuulla parastansa. Anton Lesserin olisin melkein odottanut näyttelevän Scroogea, mutta toisen kerran sitten. Kiitos tästä kovasta paketista!

Lähettänyt käyttäjä

Eivätpä taida nuoret enää Suomessa ainakaan Dickensiä juuri lukea vaikka omanlaistansa fantasiaa hänkin kirjoitti. Paksuja teoksia ovat ja varsin vaativaa englantia jos alkukíelellä lukisi, suomennoksetkin ehkä vähän vanhahtavaa kieltä. Ehkä tämä sarja saa jonkun innostumaan kahlaamaan Dickensin tuotantoa kuten minä innostuin murrosikäisenä, tosin meillä ei syrjäkylillä ollut silloin televisiota ja tietokoneesta ei kukaan ymmärtänyt edes haaveilla.

Lähettänyt käyttäjä

Dickensin Koleasta talosta ja Nicholas Nicklebystä on julkaistu todella hienot Kersti Juvan suomennokset, suosittelen niitä lämpimästi! Dickensin vivahteikas kieli välittyy hienosti.

Lähettänyt käyttäjä

Olette osanneet valita juuri sopivaa ohjelmaa joulun ja uuden vuoden ajaksi. Tämä on varsin kiehtovaa ja kutkuttavaa katseltavaa. Aion seurata tätä ohjelmaa odotellessani jouluaattoa.

Lähettänyt käyttäjä

Hieno sarja loistavine näyttelijöineen. Dickensin ällöttävät hahmot tosin ovat...ällöttäviä.

Lähettänyt käyttäjä

Olisi kivaa saada vähän etukäteistietoja siitä mitä uusia sarjoja ja uusintoja on tulossa kevätkaudella, mitkä sarjat jatkavat ym. Esim. mitä muita brittisarjoja tulossa? Entä Murdoch, Doc Martin....

Lähettänyt käyttäjä

Upea sarja, jossa ihan kaikki on hienosti tehtyä. Katson nämä jaksot taas kolmeen kertaan. Hyvä ei näytä kuluvan millään.

Lähettänyt käyttäjä

Tätä katsoo todellakin mielellään, kuuntelee mehevää dialogia ja nauttii hienoista näyttelijöistä, jotka silmin nähden ottavat kaiken ilon irti täyteläisistä roolihahmoistansa. Esim. Stephen Reasta näkyy Bucketin roolissa aivan uusia ulottuvuuksia, kun näyttelijä on yleensä esittänyt aika yksitotisia hahmoja. Kiitän kovasti hankinnasta ja samalla harmittelen, ettei toista kautta enää tehty.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on todellakin muheva sarja, toisin kuin kliseinen Poldark. Laatua kautta linjan, kiehtova dialogi ja näyttelijäntyö taidokasta. Sääli että jäi yhteen kauteen.

 • Southcliffen tragedia

  Neliosaisessa draamasarjassa kaupunki herää laukauksiin..

  Neliosaisessa draamasarjassa pikkukaupunki herää laukausten ääneen. Mistä ampumistapaus johtui?

 • Thomas

  Thomas elää eristäytynyttä elämää.

  Thomas on ensimmäinen kotimainen kokoillan fiktioelokuva, jossa Lasse Pöysti ja Pentti Siimes näyttelevät yhdessä.

 • Kotikatsomo: Vadelmavenepakolainen

  Komedia suomalaisesta, joka haluaa olla ruotsalainen.

  Miika Nousiaisen romaaniin perustuva komedia kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka haluaisi olla aivan tavallinen ruotsalainen mies.