Hyppää pääsisältöön

Näillä laitteilla käytät Areenaa, syksy 2016

Taustalla nainen katsoo tv-ruutua, etualalla nainen selaa tv-tarjontaa tabletilta.
Taustalla nainen katsoo tv-ruutua, etualalla nainen selaa tv-tarjontaa tabletilta. Kuva: Yle Kuvapalvelu: Jyrki Valkama netti-tv,nettitelevisio,televisio,tv,verkon tv-palvelut

Areena-sovelluksia on tullut jälleen uusille laitteille, joten on aika käydä läpi lista eri tavoista ja alustoista, joilla Areenaa voi käyttää.

Uutena listalla ovat Panasonicin äly-tv:t, Samsungin äly-tv-laitteiden vuoden 2016 mallit sekä AppleTV-sovellus. Ylen tekemissä päivitetyissä äly-tv-sovelluksissa voi Sony-sovellusta ja AndroidTV-sovellusta lukuunottamatta nyt kirjautua Yle Tunnuksen avulla, joka mm. mahdollistaa ohjelman katsomisen jatkamisen lopetuskohdasta sekä ohjelmien merkitsemisen suosikiksi.

Muutamissa Areena-toteutuksissa ei voi toistaa Areenassa julkaistuja sisältöjä, jotka on suojattu oikeuksien omistajien vaatimuksesta ns. vahvalla suojauksella. Nämä tapaukset on merkitty kursiivilla. Lisäksi tarjolla on taulukko, joka kertoo eri Areena-toteutusten ominaisuudet.

Puhelimet

iPhone, vaatii Areena-sovelluksen
Android-puhelimet, Android-versio 4.0 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen
Windows Phone -puhelimet, versio 7 tai uudempi, vaatii Areena-sovelluksen

Tabletit

iPad, vaatii Areena-sovelluksen
Android-tabletit, vaatii Areena-sovelluksen

Äly-tv:t, tv-palvelut ja pelikonsolit

Samsung, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
LG, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
AndroidTV-laitteet, vaativat Areenan Android-sovelluksen
Sony Bravia, äly-tv-mallit vuodesta 2013 alkaen, vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
AppleTV (uusin eli neljännen sukupolven laite), vaatii Areena-sovelluksen
Panasonicin äly-tv-mallit vuodesta 2015 alkaen. Vaatii Areena-sovelluksen, asennettavissa valmistajan sovelluskaupasta
Elisa Viihde, uusin laitemalli
Sony PlayStation 3, vaatii Areena-sovelluksen
Sony PlayStation 4, vaatii Areena-sovelluksen
(Lisäksi Chromecast-tuki Areenan iOS- ja Android-sovelluksissa)

Avoimen APIn avulla tehdyt toteutukset

AreenaX, Areena-soitin OS X -tietokoneille sekä samanniminen sovellus AppleTV-laitteille
Colosseum, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Hippodrome, Areena-sisältöä toistava AppleTV-sovellus
Digitan HbbTV-pilotti, toimii Digitan maanpäällistä antenniverkkoa käyttävissä ja HbbTV-tekniikkaa käyttävissä televisioissa

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Sitten kun vielä saatte streamin ohjattua PC:n selaimelta suoraan Chromecastiin, palvelu alkaa hipoa täydellisyyttä. Muut merkittävät kotimaiset palvelut (ruutu, katsomo) osaavat sen jo. Milloin Areena?

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa nähdä että myös vanhoille laitteille(PS3) kehitetään edelleen sovellusta, ei tarvitse enään raahata tietokonetta telkkarin luokse jotta näkee vain areena live lähetyksiä isolta ruudulta. Saman ominaisuuden soisi myös elisa viihdeboksille.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Areena sovelluksesta Samsungin 2016 vuosimallin televisioon. Toimii hyvin ja katsominen lisääntyy varmasti uudella töllöllä. Yksi kehitysasia: Ohjelmat tuntuu alkavan pikselimössönä, kunnes n. 15-30 sekunnin katsomisen jälkeen ohjelma latautuu HD-kuvaksi. Itselläni on käytössä 100 mbit yhteys, kaapelillä kiinni teeveessä, että yhteyden puolesta pitäisi toimia hyvällä kuvalla jo ohjelman startista alkaen. Kiitokset aplikaatiosta vielä tähän loppuunkin :)

Lähettänyt käyttäjä

Toinen päivä käytössä Samsung televion areena-aplikaatio. Toimi ensin hyvin. Toisena päivänä pyörittää vain latausympyrää eikä millekkään ala. Muut softat toimii ja netti skulaa.. areena lagaa. Toivottavasti selkenee päivitysten myötä. Ei auta vaikka käyttää johtoja irti.. virtoja pois.

Lähettänyt käyttäjä

Ei voi poistaa areenaa, kun tv sanoo että esiasennettuja ohjelmia ei voi poistaa. Ohjelmistopäivitys on siis laittanut areenan, sen asennettuani, esiasennettujen ohjelmien joukkoon. Samsungille pyyhkeitä tästä.. tehdasasetuksia en sentään ala mokoman takia palauttamaan. Liikaa kuvasäätöjä uudelleen tehtäväksi. Ei voi mitään.. Rouva oli yrittänyt illalla katsoa, mutta ei kuulemma toimi. Toimi aiemmin uutisia katsellessa. Onko softa jotenkin raskaampi, kuin esim. Netflix tai youtube? Nämä toimii loistavasti ja heti hyvällä kuvanlaadulla.

Samsungin SmartHubin voi myös resetoida, jolloin sovellustiedot tyhjennetään. Tämä onnistuu seuraamalla seuraavaa polkua: settings -> support -> self diagnosis -> reset smart hub.

Lähettänyt käyttäjä

Vielä kun sais vanhemmille älyille sovelluksen takaisin... kakkostelkkarikin ansaitsee kunnollista sisältöä!!

Lähettänyt käyttäjä

Xbox Onelle on odotettu sovellusta jo varsin kauan. Luvattiin tälle vuodelle, tulee kohta kiire.

Xboxille suunniteltua sovellusta on lykätty jo aiemmin, kuten edellisessä blogikirjoituksessa kerrottiin. Näillä näkymillä Windows 10 -sovellusta emme ole tekemässä, mutta arvioimme tilannetta tarpeen vaatiessa uudelleen.

Lähettänyt käyttäjä

Ei toimi radiot.fi kautta Samsung Smart TV, radiot.fi käyttää flashia ja sille ei ole tukea Samsungissa. En saanut myöskään osotteesta http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/13/radio-ohjelmien-kuuntelu-lataus-ja-tilaus löytyvistä linkeistä radiota kuulumaan Samsung Smart TV:llä.

Haakana voisi tarkistaa asiat ennen kuin höpisee omiaan.

Pahoittelut, väärä alusta. Radiot.fi on saatavissa Apple TV -laitteille sovelluksena, mutta ei Samsungin äly-tv-laitteille. Samsungin laitteille löytyy kuitenkin esim. TuneIn-sovellus, jonka avulla voi kuunnella radiostriimejä.

Lähettänyt käyttäjä

Areenan Samsung -sovellus tuntuu olevan keskeneräinen. Uudelleenasentaminen onnistuu v. 2016 tizenissä pitämällä apps -valikossa areenan kohdalla kaukosäätimen pyöreää nappia hetken aikaa pohjassa, kunnes uudelleen asennus ja muut vaihtoehdot pomppaavat esiin. Ikävä kyllä olen itse asentanut areenan monta kertaa jo uudelleen, koska ohjelma ei suostu toimimaan kuin kerran uudelleenasennuksen jälkeen. Latausympyrää pyörittää paraikaa ja ei tunnu valmistuvan.. myös suosikit on hukassa vaikka olen kirjautuneena. Nyt kun taas asennan uudelleen, toimii areena yhden ohjelman katselukerran verran. Aika surullista. Edelleen pitää turvautua tallennustekniikkaan, kun haluaa jotain varman päälle katsoa.

Päivitystä odotellessa. Muut sovellukset muuten toimii mainiosti.

Lähettänyt käyttäjä

Kyselin jo kesällä (2016) kirjautumismahdollisuutta äly-TV-sovelluksessa ja sain vastauksen:

"Äly-tv-sovelluksiin ei vielä ole toteutettu kirjautumisominaisuutta. Tämä ominaisuus on kuitenkin työn alla eli tulossa myös LG:n Areena-sovellukseen."

Ongelmana on edelleen, että jos ohjleman toisto katkeaa tai sen joutuu keskeyttämään, ei ole kuin toooosi hankalia tapoja (äly-TV:ssä) päästä takaisin jatkamaan kohdasta, missä toisto keskeytyi.

Lähettänyt käyttäjä

Odotettu päivitys.kirjautuminen yle tunnuksin ei onnistu.laitteen UF830V kaukosäädin ei tee mitään kun sillä yrittää aktivoida ruudut joihin sposti ja salasana pitäisi kirjoittaa."kirjaudu sisään" valikko tuntuu toimivan tässä yhteydessä kun sitä klikatessa magic remotella tulee oranssi ilmoitusteksti väärä spostiosoite jne..
Sovellus poistettu 2 kertaa ja asennettu uudelleen.ei muutosta.
Areena tallenteen eteenpäinkelaus on parantunut.nyt voi pomppia 30s kerrallaan kelausnapista.aikajanaa klikkaamalla ei voi edelleenkään siirtyä haluamaansa kohtaan tallenteessa.tässä ei siis muutosta aiempaan.kuvan laatu/hd nopeus etc on kaikki hyvää tasoa.
Telkun ohjelmistoversio on uusin eli 04.25.55

Lähettänyt käyttäjä

Telkkari ilmoitti, kun menin nimimerkki Erkin postauksen nähtyäni Yle Areena sovellukseen, että on saatavissa päivitys. Annoin luvan päivittää. Ja mitä välittömästi tapahtui: TV ilmoitti "On tapahtunut virhe. Ole hyvä ja yritä myöhemmin uudelleen."

Eli nyt ei siis toimi vanhakaan versio.

Lähettänyt käyttäjä

Osaapa olla harhaanjohtava tuo päivityksen käynnistyskysely. Kun se kysyi "Päivitetäänkö", painoin siihen valintaa "Käynnistä" - siis ajatellen, että "Käynnistä vain se päivitys", niin pieleen meni. Meni sovellukseen, joka ei enää toiminut ja valitti tuota edellä mainitsemaani virhettä (miksiköhän, kun vnahalle versiolle ei ollut pitänyt ällä välin tapahtua mitään!????)
Sammutin TV:n ja yritin uudelleen. Sitten hoksasin, että olisi pitänyt painaa "Päivitä" eik "Käynnistä". Lopulta päivitys onnistu, mutta lopputulos on se, että sisäänirjautmisnen ei onnistu, kun näppäimistö ei aukea tunnusten syöttämiseksi. Miksiköhän beetatestausta teetetään lopputkäyttäjillä??

TV ei varmaankaan ole 2014 mallia vaan vähintään 2015.

Lähettänyt käyttäjä

Laitteena UE40ES6525 ja äiteellä vähän uudempi versio - molemmissa äppiä päivittyi tällä viikolla ja sen jälkeen näyttää vain 10 sekkaa harmaata ruutua YLEn logolla ja toteaan ettei pysty lataamaan, käynnistä uudelleen. Eikä mitään muuta tapahdu. Ottaa aivoon, kun juuri sai seniorikansalaisen opetettua Areenan käyttäjäksi. Toivottavasti apua saatavissa.

Mikäli Areena-sovellus ei toimi Samsung-laitteissa, kannattaa päivittää laitteen laiteohjelmisto ja SmartHub-ohjelma. Ohjeet tähän löytyvät Samsungin tukisivuilta, http://www.samsung.com/fi/support/

Lähettänyt käyttäjä

Tänne ainakin auttoi kun päivitti TVn ohjelmiston ja sen jälkeen tarjosi myös uuden päivityksen SmartHubiin. Eli kiitokset Kari Haakanalle.

Lähettänyt käyttäjä

Käytössä Smart kaukosäädin.

Nyt alkoi YLE Areenan sovelluksen LG:lle kirjautuminen toimia sikäli, että softnäppäimistö vihdoinkin aukeaa, kun menee kirjautumissivulle (tosin ihmetyttää, ettei mitään päivitystä kuitenkaan tehty tällä välin).

Muttei se vieläkään ongelmaton ole:

Kun valitsee kentän "käyttäjätunnus" ja vie punaisen nokkaosoittimen näytöllä soft näppäimistölle, siirtyy samalla kenttävalinta itsekseen "salasana" kenttään. Siis vaikkei klikkaa mitään kenttää, ainoastaan siirtää nokkaosoittimen alas softnäppäimistölle painamatta osoittimen siirron aikana mitään käyttöliittymän elementtiä.

Sain lopulta kirjauduttua sisään ainoastaan siten, että kierrätin nokkaosoitinta pitkin ko. näytön laitoja, jolloin valinta ei siirtynyt salasana kenttään. Ihmeellinen käyttöliittymävaatimus, että pitää siten kierrellä!?

Toinen ihmetystä aiheuttava uusi kummajainen on, että jos haen sanahaulla ja käynnistän valitsemani ohjelman, jäävät sen metatiedot inhottavasti näkyviin kuvan päälle. Jos siitä klikkaa nuolta vasemmalle, keskeytyy esitys. Perin epäloogista. Miksei siinä voi olla jotain sulje rastia tai edes toimintaohjetta?

Kesti kauan ennen kuin keksin, että alas nuolta pitää painaa todella monta kertaa saadakseen metadatan pois.

Aika pitkä ja kivinen tie siis ollut LG:n YLE Areena sovelluksen kehitys.

Lähettänyt käyttäjä

Vahvistetaan toimivuus.kirjautuminen onnistui softavalikossa kaukosäätimellä normaalisti ja muutenkin sovellus tuntuu toimivan tarkoitetusti.kiitokset siitä.suosikkien toimivuus on olennaista.ohjelmatiedot katoaa mulla suurinpiirtein samassa ajassa kuin kuva tarkentuu HD eli n.4s.kuva on tällöin siis täyden ruudun kuva.jos macig remote heiluu yhtään kädessä tai osoitin muuten aktivoituu niin ruutu ei mene täyteen.mulla ei tätä ongelmaa mutta toisenlaisen ilmahiiren kanssa kyllä aiemmin...

Lähettänyt käyttäjä

Onko kattava HTML5-tuki edelleen työlistalla? sitä lupailtiin alkuvuodesta mutta on ollut aika hiljaista sen jälkeen. Jos universaalia win10 appia ei tule niin olisi kiva päästä edes jollain tavalla katsomaan sisältöjä pöytäkoneella ilman flashin aiheuttamaa tökkimistä.

HTML5 on edelleen työlistalla. Kuten alkuvuodesta kerrottiin, pyrimme ottamaan HTML5-videotoistoa käyttöön, mutta täsmällistä siirtymäpäivää ei ole. Joitakin sisältöjä voi jo tällä hetkellä käyttää ilman Flashia myös selaimella: uutisvideot (http://areena.yle.fi/1-3878885) ja radiosisällöt toimivat ilman Flashia.

Lähettänyt käyttäjä

Todella huono uutinen että olette haudanneet suunnitelmat tältä osin. Xbox Onen konekanta kasvaa jatkuvasti, viittaatte kintallaa todella merkittävälle osalle käyttäjistä.

Lähettänyt käyttäjä

Esimerkiksi LG:n Netflix sovellusta voi komentaa Android sovelluksen kautta, tämä olisi mukava lisäys parantamaan ohjelman käytettävyyttä.

Lisäksi olen myös harmitellut ettei ylen kanavia voi katsoa sovelluksen kautta, täällä kun ei näy HD-lähetykset antenni-verkon kautta.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi yleä ei kiinnosta winkkarin käyttäjät joita kuitenkin on aika paljon? Universaali win 10 app toimisi kaikissa win10 laitteissa tietokone/läppäri/tablet/mobiili/xboxone.

Lähettänyt käyttäjä

Onko tulossa Philips smart-tv sovellusta? Philipsin asiakastuesta kun kyselin niin ilmoitettiin että "Yle ei ole tehnyt Philips televisioille aplikaatiota ja näin ollen sitä ei löydy valikosta."

Philipsin omalla alustalla toimiviin äly-tv-sovelluksiin ei ole tulossa Areena-sovellusta. Philipsin AndroidTV-alustalla toimivissa laitteissa toimii Areenan Android-sovellus.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos nopeasta vastauksesta Kari Haakana. Tuleeko Areena toimimaan Philipsin Opera selaimella HTML5-videotoisto päivityksen jälkeen? Smart-TV:tä mainostetaan HTML5-tuella.

Lähettänyt käyttäjä

Samaa mieltä edellisten kanssa, on outoa olla tuomatta Areenaa alati kasvavalle Windows 10 -laitekannalle, varsinkin kun sama sovellus pienin modauksin toimisi kännyköillä, tableteilla ja konsoleilla ym. Olisi mielenkiintosta kuulla perusteluja tälle ratkaisulle.

Lähettänyt käyttäjä

Hei,

Näyttä sille että ainakin Meillä Samsung tykkää areenan uudelleen asennuksesta jatkuvasti, hetken toimii ja toisena hetkenä ollaan taas pyörittämässä kiekkoa tai sitten totaalisen jumissa valikossa. Saattaa mennä jumiin suoraan esim. valikkoja selatessa.

Telkun firmis on uusin mitä Samsung tarjoaa eli 1154. Ainoa tapa on asentaa areena uudelleen jolloin se toimii hetken.

Onko tämä työnalla vai "normaali" olotila ?

Lähettänyt käyttäjä

Ei kellään sattuisi olemaan jotain vinkkejä, miten Samsungin firmware päivitys onnistuu? Ei ainakaan noilla Samsungin omilla ohjeilla, TV ei löydä mitään päivitettävää. Mallina S6525. Uusimmassa Samsungissa tilanne on taas ihan kuin Kimmo yllä kuvaili. Kyrsii pikkuisen istua tuijottamassa Areenaa tabletilta 46 tuumaisen vieressä...

Sovelluksen toistuva kaatuminen ei tietenkään ole normaali tilanne. Mikäli firmware on uusin, kannattaa yrittää ainakin aiemmassa kommentissa neuvottua SmartHubin resetointia (settings -> support -> self diagnosis -> reset smart hub). Tehdasasetuksiin palauttaminen voi olla viimeinen kokeiltava keino, joskin silloin television asetukset täytyy määritellä uudestaan.

Ohjeet laitteen firmwaren päivitykseen löytyvät valmistajan tukisivuilta. Ellei päivitystä ole saatavilla verkon kautta, sen voi ladata tukisivuilta usb-tikulle ja asentaa laitteeseen tikun avulla.

Lähettänyt käyttäjä

Areena-sovellusta on odoteltu ja lupailtu Xbox Onelle jo kovasti ja pitkän aikaa. Milloinkahan tuo lopulta olisi tulossa?

Lähettänyt käyttäjä

Joo täällä on Yle Areena käyttökelvoton myös. Pitää asentaa joka päivä uudelleen, jos meinaa katsoa. Aika turhauttavaa. Muissa ohjelmissa ei ole ongelmia ilmennyt. Areenan latausympyrä jää pyörimään ja se kertoo että ei taas toimi. Toimiessaan ohjelman latausympyrä ei pitkään kerkeä pyöriä.

Lähettänyt käyttäjä

Resetoin smarthubin, mutta ei ollut apua. Päivällä Areena toimi ja seuraavan kerran illalla yritin katsoa sarjaa, tuttuun tapaan latausympyrä jäi hyrräämään. Tehkää jotain tälle. Mä pyydän. Kiitos.

Lähettänyt käyttäjä

Katottiin eilen rouvan kans suomilove areenasta. Piti asentaa uusiksi sovellus että alkoi toimimaan. Yritin katsoa tänään uutiset areenasta. Latausympyrä pyörii jo lie monettako minuuttia, eli taas pitäisi asentaa uudestaan... Hommatkaapa sinne sovelluskehitykseen samsung tv ja käyttäkää niitä vehkeitä, ennen kuin julkaisette "toimivia" sovelluksia. Kiitos ja toivottavastu palvelu saadaan kuntoon tizen 2016 -alustalle.

Lähettänyt käyttäjä

Ei auta se smart hubin resetointi em. ongelmaan. Alkuperäisiä asetuksia en palauta, kun kaikki muut sovellukset toimii.

Lähettänyt käyttäjä

Myös minun uudessa Samsung televisiossa Yle Areena ei toimi, ilman että sen asentaa uudelleen, melkein joka katselukerran alkaessa. Olen kirjautunut palveluun ja suosikit sekä kirjautuminen pysyvät voimassa, kun asentaa uudelleen. On silti todella turhauttavaa asentaa jatkuvasti.

Lähettänyt käyttäjä

Hetkinen?

Windows 10 ja Xbox One versiot vedetty jäihin vaikka samalla vaivalla saisitte Windows 10 ja Xbox Onen version suoraan App storeen. Esim. VLC player on tälläinen nykypäivänä.

https://www.microsoft.com/en-in/store/p/vlc/9nblggh4vvnh

Maksan teille (Yle) veroissani vuosittain useita satasia, ettekä saa tällähetkellä suosituimmalle käyttöjärjestelmälle eli Windows 10 appia tehtyä saatikka sitten Xbox Onelle samalla kertaa. MTV3 sai Katsomonsa tehtyä kyllä, mutta veronmaksajien rahoilla ei laitteistoja tueta ja selitetään resurssipulalla vaikka rahaa teille siirtyy jatkuvasti?

Areenaa voisi katsoa ihan mielellään edes Xbox Onen Edge-selaimella, mutta päin seiniä tehty Ylen ja Areenan saitti tyrkyttää Flashia selaimelle, joten sekin jää siihen. Jos edes viitsisitte tehdä sen puhtaalle HTML5:lle ilman flashiä, niin voisi olla mahdollista katsoa sitä edes siedettävästi selaimella.

MTV3 ja Katsomon vastaava tilanne oli Silverlightin kanssa, mutta saivat sen ratkaistua ja toimii tuo softa ihan tyydyttävästi, mutta veronmaksajille ei saada mitään aikaiseksi Ylen puolelta?

Lähettänyt käyttäjä

Taitaa noiden äly-TV sovellusten tuhertaminen ja fixailu viedä kaikki resurssit WIN10 sovelluksen kehittämisestä. Ihmettelen kyllä Ylen linjaa olla tekemättä WIN10 sovellusta.

Lähettänyt käyttäjä

Todella huonoa palvelua ja käsittämätöntä ison käyttäjäryhmän aliarviointia yleltä, jos universaali windows sovellusta ei saada tehtyä Xboxille ja windows koneille. Ns. älytelevisioiden käytettävyys on aivan surkea konsoleihin verrattuna ja areenan katsominen esim. omalla Panasonicillani oli niin hirveä kokemus että ei tule käytettyä edes äärimmäisessä hädässä

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kun sekä Windows-, Windows Phone- että Xbox One -sovellukset pystyy toteuttamaan samalla koodilla, toivoisin että näin merkittävän kokoiset käyttäjäkunnat huomioitaisiin vihdoin.

Lähettänyt käyttäjä

Yleveron maksajana kaipaan pikaista selvitystä tuosta win10 / xbox one tilanteesta. Ei voi olla niin että resurssit on ohjattu apple tv tai jopa joidenkin vanhojen smart tv sovellusten väsäämiseen. Tähän kaivataan nyt avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, onhan kyseessä verojen kautta rahoitettu palvelu.

Lähettänyt käyttäjä

Onkohan niin, että Ylellä on jokin ihme viha Windowsia vastaan ? Noiden älytelkkareiden sovelluksiin ilmeisesti panostetaan täysillä, mutta eri WIN-pohjaisten isot käyttäjämäärät jätetään huomioimatta. Pitääkö tästä olla oikein eduskuntaan yhteydessä?

Lähettänyt käyttäjä

Kennedyt osa 1 toimii katsoipa sitä iPadin omalla näytöllä tai iPadilta Chromecastilla TV:lle striimattuna. Myös osa 2 näkyy, jollei yritä striimata kuvaa Chromecastin avulla TV:lle. Jos yrittää, alkavat siniset pallot kiertää kehää TV-ruudun keskellä. Siitä ei pääse ulos kuin Chromecast resetoimalla.

Täsmälleen sama tapahtunut tänään perheen 3 Chromecast 2 palikassa ja 2 eri iPadilla testattu. Kaikissa 3 palikassa Kennedyt osa 1 näkyy myös Chromecastilla normaalisti.

Chromecast siis jäi TV:llä n:o 1 täysin jumiin, kun yritti katsoa osaa 2. Koska iPadin sammuttaminenkaan ei siihen auttanut, latasin iPadiin YLE Areenan AppStoresta uudelleen.

TV:lle n:o 2 siirryttyäni YLE Areena ilmoitti ei heti, mutta yhden virhetilanteen jälkeen selaimessa, että YLE Areena versio on vanhentunut ja ettei tätä versiota voi enää käyttää ja antoi ohjeet ladata uusi versio. Näin siis neuvoi, vaikka olin juuri alle tunti aiemmin ladannut YLE Areenan uusimman version!???

Tuollaista kehotusta en ole nähnytt aiemmin. Versio, jolla kehotus tuli, oli varmaankin täsmälleen sama, jonka siihen hetkeä myöhemmin taas latasin - siis jo toisen kerran samana iltana.

PC:llä Chromecastin kautta LG UF830V:lle striimaten kuten myös LG UF830V:n YLE Areena sovelluksella Kennedyt osa 2 toimii. Eli vika ilmenee vain, jos yrittää katsoa Chromescastilla ja vain Kennedyt osan 2 kohdalla (tai osista 3 ja myöhemmistä en itse asiassa tiedä, kun ei ole tullut kokeiltua).

Nyt on jossain jotain pahasti vialla ja vaikea sanoa kummassa vika, YLE Areena sovelluksessa vai Chromecast 2:ssa via molemmissa, kun ongelmaa vain yhden sarjan jakson 2 kanssa.

Lähettänyt käyttäjä

Tuohon edellä olevaan vikaraporttiini voin nyt lisätä, että Kennedyt sarjan osa 3 toimii myös Chromecast 2 palikalla iLaitteesta telkkarille striimattuna.

Kokeilin sitä iPhonella, jossa ei aluksi ollut YLE Areenan mitään versiota. Mutta miksi iPhonelle tehty versio on ylipäätään enää tarjolla AppStoressa, kun se ei enää toimi! iPadille sitä ei edes tarjottu ja silti sain kerran iPadissa ilmoituksen, että minun pitäisi ladata yhdistetty versio!???

Lähdin siis lataamaan iPhoneen YLE Areena appsia ja huomasin heti sen jälkeen (ennen kuin oli ehtinyt latautua loppuun), että App Storessa on oma versio iPhonellekin. Keskeytin YLE Areenan latauksen ja latasin iPhone version. Vain saadakseni siltä viestin, että se versio ei enää toimi ja minun tulisi ladata YLE Areena versio. (Y)

Joten seuraavaksi poistin iPhonelle tehdyn toimimattoman version ja latasin sen, jota jo olin alkanut ladata (YLE Areena apps).

Ei vaikuta järin fiksulta pitää tarjolla appsin versiota, joka ensi töikseen ilmoittaa, ettei se enää toimi (ja että minun tulisi seurausvaikutuksena ladata toinen versio, jonks latauksen olin jo kertaalleen aloittanut)!

Mutta varsinainen vika-aihe on hyvin erikoinen rajautuessaan (havaintojeni mukaan ainakin toistaiseksi) yhteen ainoaan Kennedyt sarjan osaan ja täsmälleen samalla tavalla kolmeen Chromecast 2 palikkaan.

Toivottavasti saatte tästä jonkin vinkin löytääksenne ongelman syyn. En nimittäin näillä kokemuksilla lainkaan usko, että vika on Chromecastissa.

Lähettänyt käyttäjä

Mistä löydän Yle Areena sovelluksen? Hankin TV:n pari vuotta sitten mutta vasta nyt olen yhdistänyt sen nettiin. Sovellusta ei näy SEN/APPS menussa, vaikka olen tehnyt 'update internet content'. Pitääkö sovellus hakea joltain www-sivulta käyttäen TV:n selainta?

Lähettänyt käyttäjä

Nykyään toimii Areena sovellus hyvin. En tiedä onko jotain tehty tizen ongelmien suhteen, mutta uudelleen asentelun on saanut lopettaa. Toimii kuten pitääkin. Kiitokset!

Ainut ongelma on että ohjelmat alkavat huonolla kuvanlaadulla. Kun kelaa tai katsoo 30-60 sekuntia, laatu on hyvä. Eli jokin vidon esilataus ilmeisesti ei toimi? Muuta vikaa ei löydy omasta katselukokemuksesta samsung KS9005 tv:n Areena-aplikaatiossa.