Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen sovellus uudistui

Pikku Kakkosen sovelluksen lintutelkkari ja Heikki Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,sovellukset (tietotekniikka)

Pikku Kakkosen sovellus uudistui. Uudet sisällöt saa käyttöönsä päivittämällä Pikku Kakkosen sovelluksen. Päivitettäessä vanha sovellus korvautuu kokonaan teknisesti ja sisällöllisesti uudella kokonaisuudella. Pikku Kakkonen haluaa uuden sovelluksen myötä tarjota lapselle kiireettömän ja ilahduttavan leikkikokemuksen. Sovellus on päivitettävissä ja ladattavissa sovelluskaupoista maanantaista 28.11. lähtien.

Leikki tuottaa iloa leikin itsensä vuoksi

Pikku Kakkosen kohderyhmään mahtuu monenlaisia leikkijöitä. Kolmevuotias heittäytyy digitaaliseenkin leikkiin eri tavoin ja odotuksin kuin vaikkapa viisivuotias. Tästä syystä sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin.

Sovelluksen leikkipinta on vapaata tutkimista ja minipelit erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä. Leikkipinnassa lapsi voi vapaasti tutkia ja ilahtua omaan tahtiin, määrittäen leikin rytmin itse. Vauhdikkuutta ja erilaista haastetta tarjoaviin minipeleihin pääsee leikkipinnan minipelivalikosta.

Pikku Kakkosen sovelluksen tärkein tehtävä on tuottaa lapselle leikin iloa. Leikin ilossa asuu luovan ajattelun ja oppimisen ydin!

Osallistu lapsen pelihetkiin!

Aikuisen osallisuudella on kohottava vaikutus lapsen mediakokemukseen. Uutta sovellusta testanneiden lasten keskuudessa havaittiin, että juuri onnistumisen ja positiiviset yllättymisen hetket olivat niitä, jolloin katse nostettiin pois ruudusta ja haluttiin tavoittaa aikuisen tai kaverin huomio: “Näitkö sä ton?” tai “Kato, mitä mä tein!” Pikku Kakkosen sovellus tarjoaa Lasten Areenan katseluun keskittyvän ruutuajan rinnalle aktiivisen leikkihetken. Ilahtumisen ja onnistumisen hetket kasvavat, kun ne jaetaan!

Sovellusta kehitetään ja uutta sisältöä tuotetaan jatkuvasti! Nyt julkaistava versio on ensimmäinen ja sisältö kehittyy edelleen. Palautetta voi lähettää osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Vanhasta sovelluksesta tuttuja pelejä voi pelata edelleen tietokoneen selaimessa osoitteessa yle.fi/pikkukakkonen.

Toivotamme iloisia hetkiä pian neljäkymmentä vuotta täyttävän Pikku Kakkosen parissa!

UKK: Pikku Kakkosen sovelluksen usein kysytyimmät kysymykset
Artikkeli: Pikku Kakkonen kehittää sovellustaan yhdessä lasten kanssa

Muokattu 28.11. Lisätty linkit.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti sovelluksen Android versio toimii nyt teknisesti luotettavammin, sillä vanha on muuhun YLEn sovellustarjontaan (esim. Areena) nähden huomattavan epävakaa. Sisältö on hyvää, mutta aika usein pelaavan lapsen suusta on kuulunut: "iskä, taas tämä ei toimi".

Lähettänyt käyttäjä

Sovelluksen päivittämisen jälkeen iOS versioon 3.0 äänet eivät enää kuulu. Myös Nuottiniitty -sovellus on ollut mykkä lataamisesta saakka, versio 1.4.

Hei! Sovellus on julkaistu sovelluskauppoihin tänään.

Hanna, kertoisitko tarkempia tietoja laitteesta, johon olet sovelluksen päivittänyt. Toimiiko muiden sovellusten äänet hyvin? Nuottiniittyyn en osaa saman tien vastata, koska se on kehitetty ulkopuolella. Välitän palautteesi eteenpäin. Jos et saa ääniä toimimaan, voisitko lähettää sähköpostia osoitteeseemme, niin yritämme selvittää tilannetta: pikkukakkonen@yle.fi.

Lähettänyt käyttäjä

Kummalliseksi muuttui tämä uusi, ja vieläpä järkyttävän kokoinen sovellus kyseessä. Ei ymmärrä lapsi mitä pitää tehdä, kun ei ymmärrä aikuinenkaan. Saako sen vanhan jostain takaisin?

Lähettänyt käyttäjä

Meilläkään ei äänet kuuluu enää päivityksen jälkeen. Kyseessä iPad. Poika katseli hetken ja toivoi vanhaa sovellusta takaisin. Pääseekö pikkukakkosen postia katsomaan tuolta uudesta? Itse en löytänyt.

Lähettänyt käyttäjä

Yle areena lakkasi toimimasta uudistuksen jälkeen. Ei auta päivityskään ;(

Lähettänyt käyttäjä

Äänet oli hukassa, mutta Ipadin ohjelmistopäivitys auttoi. Meillä lapset kaipaavat vanhaa Hertan maailmaa. Uudesta ei ole sitä enää löytynyt. Kurja juttu

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin Androidilla sovellus toimii uudistuksen jälkeen paljon paremmin kuin ennen. Paljon kiitoksia hyvästä uudistuksesta!

Lähettänyt käyttäjä

Toimiiko tämä uusi versio Lenovon tableteilla? Aiempi ei toiminut suoraan vaan piti asentaa joku eri versio tiskin alta ohi sovelluskaupan.

Lähettänyt käyttäjä

Lapsi kaipaa selkeämpää peliympäristöä; lapsen ajattelua rakentavampi. Eikö mistään saisi takaisin edellistä sovellusta, jossa esim. kynä käteen jne. ?

  • Nauru pitkästä ilosta eli Sohvaset arjen hepulissa!

    Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe.

    Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe, jossa jokainen vuorollaan mokaa. Vanhempiaan viisaammat lapset ja lapsiaan lapsellisemmat aikuiset raivaavat yhdessä reittinsä läpi perhe-elämän esteiden aina sohvalle asti. Sohvaset Galaxissa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

  • Pikku Kakkosen tehokkaat tietoiskut

    Heikot jäät toimii yhä varoituksena jäiden vaarallisuudesta.

    Heikot jäät -varoitus (1984) on pelastanut ainakin kahden lapsen hengen näyttämällä esimerkkiä siitä, miten jäistä voi pelastautua. Lukuisille lapsille Camilla Mickwitzin animaatio on toiminut varoittavana muistutuksena jäiden vaarallisuudesta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua