Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen sovellus uudistui

Pikku Kakkosen sovelluksen lintutelkkari ja Heikki Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,sovellukset (tietotekniikka)

Pikku Kakkosen sovellus uudistui. Uudet sisällöt saa käyttöönsä päivittämällä Pikku Kakkosen sovelluksen. Päivitettäessä vanha sovellus korvautuu kokonaan teknisesti ja sisällöllisesti uudella kokonaisuudella. Pikku Kakkonen haluaa uuden sovelluksen myötä tarjota lapselle kiireettömän ja ilahduttavan leikkikokemuksen. Sovellus on päivitettävissä ja ladattavissa sovelluskaupoista maanantaista 28.11. lähtien.

Leikki tuottaa iloa leikin itsensä vuoksi

Pikku Kakkosen kohderyhmään mahtuu monenlaisia leikkijöitä. Kolmevuotias heittäytyy digitaaliseenkin leikkiin eri tavoin ja odotuksin kuin vaikkapa viisivuotias. Tästä syystä sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin.

Sovelluksen leikkipinta on vapaata tutkimista ja minipelit erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä. Leikkipinnassa lapsi voi vapaasti tutkia ja ilahtua omaan tahtiin, määrittäen leikin rytmin itse. Vauhdikkuutta ja erilaista haastetta tarjoaviin minipeleihin pääsee leikkipinnan minipelivalikosta.

Pikku Kakkosen sovelluksen tärkein tehtävä on tuottaa lapselle leikin iloa. Leikin ilossa asuu luovan ajattelun ja oppimisen ydin!

Osallistu lapsen pelihetkiin!

Aikuisen osallisuudella on kohottava vaikutus lapsen mediakokemukseen. Uutta sovellusta testanneiden lasten keskuudessa havaittiin, että juuri onnistumisen ja positiiviset yllättymisen hetket olivat niitä, jolloin katse nostettiin pois ruudusta ja haluttiin tavoittaa aikuisen tai kaverin huomio: “Näitkö sä ton?” tai “Kato, mitä mä tein!” Pikku Kakkosen sovellus tarjoaa Lasten Areenan katseluun keskittyvän ruutuajan rinnalle aktiivisen leikkihetken. Ilahtumisen ja onnistumisen hetket kasvavat, kun ne jaetaan!

Sovellusta kehitetään ja uutta sisältöä tuotetaan jatkuvasti! Nyt julkaistava versio on ensimmäinen ja sisältö kehittyy edelleen. Palautetta voi lähettää osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Vanhasta sovelluksesta tuttuja pelejä voi pelata edelleen tietokoneen selaimessa osoitteessa yle.fi/pikkukakkonen.

Toivotamme iloisia hetkiä pian neljäkymmentä vuotta täyttävän Pikku Kakkosen parissa!

UKK: Pikku Kakkosen sovelluksen usein kysytyimmät kysymykset
Artikkeli: Pikku Kakkonen kehittää sovellustaan yhdessä lasten kanssa

Muokattu 28.11. Lisätty linkit.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti sovelluksen Android versio toimii nyt teknisesti luotettavammin, sillä vanha on muuhun YLEn sovellustarjontaan (esim. Areena) nähden huomattavan epävakaa. Sisältö on hyvää, mutta aika usein pelaavan lapsen suusta on kuulunut: "iskä, taas tämä ei toimi".

Lähettänyt käyttäjä

Sovelluksen päivittämisen jälkeen iOS versioon 3.0 äänet eivät enää kuulu. Myös Nuottiniitty -sovellus on ollut mykkä lataamisesta saakka, versio 1.4.

Hei! Sovellus on julkaistu sovelluskauppoihin tänään.

Hanna, kertoisitko tarkempia tietoja laitteesta, johon olet sovelluksen päivittänyt. Toimiiko muiden sovellusten äänet hyvin? Nuottiniittyyn en osaa saman tien vastata, koska se on kehitetty ulkopuolella. Välitän palautteesi eteenpäin. Jos et saa ääniä toimimaan, voisitko lähettää sähköpostia osoitteeseemme, niin yritämme selvittää tilannetta: pikkukakkonen@yle.fi.

Lähettänyt käyttäjä

Kummalliseksi muuttui tämä uusi, ja vieläpä järkyttävän kokoinen sovellus kyseessä. Ei ymmärrä lapsi mitä pitää tehdä, kun ei ymmärrä aikuinenkaan. Saako sen vanhan jostain takaisin?

Lähettänyt käyttäjä

Meilläkään ei äänet kuuluu enää päivityksen jälkeen. Kyseessä iPad. Poika katseli hetken ja toivoi vanhaa sovellusta takaisin. Pääseekö pikkukakkosen postia katsomaan tuolta uudesta? Itse en löytänyt.

Lähettänyt käyttäjä

Yle areena lakkasi toimimasta uudistuksen jälkeen. Ei auta päivityskään ;(

Lähettänyt käyttäjä

Äänet oli hukassa, mutta Ipadin ohjelmistopäivitys auttoi. Meillä lapset kaipaavat vanhaa Hertan maailmaa. Uudesta ei ole sitä enää löytynyt. Kurja juttu

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin Androidilla sovellus toimii uudistuksen jälkeen paljon paremmin kuin ennen. Paljon kiitoksia hyvästä uudistuksesta!

  • Ohjaajan sana: Postilokero 347

    Pikku Kakkosen historiadokumentin ohjasi Alli Haapasalo

    Lapsena Pikku Kakkonen oli lempiohjelmani. Rakastin erityisesti Pelle Hermannia, niin kuin kymmenet tuhannet suomalaiset pikkulapset, jotka 80-luvulla katsoivat Pikku Kakkosta kanssani. Inhokkejakin oli: en millään olisi jaksanut katsoa musiikkiohjelmia, kuten Sormileikkejä tai Iltalaulua – janosin kertomuksia, olivat ne sitten fiktiota tai faktaa (kuten erilaisten tuotteiden valmistusprosessista kertova Näin syntyy -dokumenttisarja, yksi suursuosikeistani). Nyt katson kaikkia Pikku Kakkosen 80-luvun ohjelmia suurella lempeydellä: niissä on oman lapsuuden lämpö ja viattomuus, ja tuttu laulu tai tutun juontajan kasvot saavat nopeasti nostalgiseksi.

  • Pikku Kakkosen posti - piirroksia ja tarinoita vuodesta 1977

    3.1.2017 alkaen Pikku Kakkosen posti tiistai-iltaisin.

    Pikku Kakkosen postilokeroon 347 on lähetetty piirroksia ja tarinoita ihan Pikku Kakkosen ensimmäisistä lähetyksistä asti. 3.1.2017 alkaen Pikku Kakkosen posti palaa iltaohjelmaan ja se esitetään uusintana perjantaiaamuisin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua