Hyppää pääsisältöön

Uudet ohjelmat kertovat: Kaikki, mitä olet halunnut tietää seksistä ja murrosiästä

Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Kuva: Jenna Karas, Jami Nurminen/Yle Summeri,säpinää xxx,ylex

Ylen loppuvuoden nuorten ohjelmistossa nähdään kaksi uutta sarjaa: norjalainen Murrosikä ja kotimainen Säpinää XXX.

Säpinää XXX

Summerin suosittu Säpinää-sarja saa talvella jatkoa – uudistuneena. Sarja on tehty yhdessä radiokanava YleX:n kanssa ja juontajina nähdään kanavalta tutut Jenni Poikelus ja Alma Hätönen.

Säpinää XXX -sarjassa Poikelus ja Hätönen ruotivat seksiä ja seksiin liittyviä kysymyksiä joka tiistai. Kaksikon omin sanoin sarja on “vaarallisen informatiivinen ja kiusallisen yksityiskohtainen”. Yle Areenassa nähtävän sarjan lisäksi aiheita käsitellään myös YleX:n juontajien nimeä kantavassa iltapäiväohjelmassa Poikelus & Hätönen.

Sarja on tehty yhteistyössä myös Väestöliiton kanssa. Jokaisessa jaksossa myös rikotaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä myyttejä. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa puhuttaa kiihottuminen, halu eli se, kun panettaa. Halu taas syttyy jokaisella eri asioista, eri tavoin ja on hyvä opetella tunnistamaan, mistä itse tykkää. Paineita omasta halusta tai haluttomuudesta ei kannata ottaa, Poikelus ja Hätönen muistuttavat.

Voit katsoa ensimmäisen jakson Yle Areenassa:

Murrosikä

Mitä muutoksia kehossa tapahtuu murrosiässä ja miltä ne muutokset näyttävät? Norjalaisen NRK:n Murrosikä on konstailematon tiedesarja, jossa juontaja-toimittaja Line Jansrud juttelee katsojille niin suoraan, että välillä heikompia punastuttaa.

Sarjassa tutustutaan yksityiskohtaisesti sukupuolielimiin, karvoihin, finneihin ja kaikkeen siihen, mitä ihmiselle tapahtuu kasvun myötä.

Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa:

 • Summerin talvirieha

  Tuu tapaamaan meitä!

  Perjantaina 24.2. järjestetään Summeri-miitti Brahenkentällä Helsingissä. Tule tapaamaan meitä sinne klo 13 alkaen!

 • Miten valita sopiva valmentaja?

  Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

  Hyvä valmentaja on kokenut ratsastaja, joka hallitsee valmennuksen kokonaisuuden. Ratsastuksenopettaja Anu Korppoo kertoo, että valmentajan tarkoitus on tukea ratsastajaa tavoitteissaan myös ratsastustunnin ulkopuolella. Valmentamisessa on käytössä myös oma kansainvälinen tasoluokitus, jossa on neljä eri tasoa. Neljännen tason suorittanutta valmentajaa kutsutaan ammattivalmentajaksi.

 • Millainen on hyvä ratsastuksenopettaja?

  Mistä tietää, että oma opettaja on ammattitaitoinen?

  Opettaja vaikuttaa paljon siihen, millainen oppimistilanne ratsastustunti on. Mistä tietää, että oma opettaja on ammattitaitoinen? Ratsastuksenopettaja Anu Korppoo sanoo, että ammattiopettajalla on koulutuksen lisäksi hyvät hevosmies- ja ratsastustaidot. Suomessa ratsastuksenopettajia koulutetaan kansainvälisen IEQ-tasoluokituksen mukaan.

 • Tuu meille töihin!

  Tuu mukaan tekemään Summeria!

  Onko sinulla intohimo, harrastus tai joku ihan oma juttu, jossa oot tosi hyvä? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan tekemään Summeria. Lähetä meille mieleenpainuva video ja voit päästä mukaan.