Hyppää pääsisältöön

Uudet ohjelmat kertovat: Kaikki, mitä olet halunnut tietää seksistä ja murrosiästä

Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Kuva: Jenna Karas, Jami Nurminen/Yle Summeri,säpinää xxx,ylex

Ylen loppuvuoden nuorten ohjelmistossa nähdään kaksi uutta sarjaa: norjalainen Murrosikä ja kotimainen Säpinää XXX.

Säpinää XXX

Summerin suosittu Säpinää-sarja saa talvella jatkoa – uudistuneena. Sarja on tehty yhdessä radiokanava YleX:n kanssa ja juontajina nähdään kanavalta tutut Jenni Poikelus ja Alma Hätönen.

Säpinää XXX -sarjassa Poikelus ja Hätönen ruotivat seksiä ja seksiin liittyviä kysymyksiä joka tiistai. Kaksikon omin sanoin sarja on “vaarallisen informatiivinen ja kiusallisen yksityiskohtainen”. Yle Areenassa nähtävän sarjan lisäksi aiheita käsitellään myös YleX:n juontajien nimeä kantavassa iltapäiväohjelmassa Poikelus & Hätönen.

Sarja on tehty yhteistyössä myös Väestöliiton kanssa. Jokaisessa jaksossa myös rikotaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä myyttejä. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa puhuttaa kiihottuminen, halu eli se, kun panettaa. Halu taas syttyy jokaisella eri asioista, eri tavoin ja on hyvä opetella tunnistamaan, mistä itse tykkää. Paineita omasta halusta tai haluttomuudesta ei kannata ottaa, Poikelus ja Hätönen muistuttavat.

Voit katsoa ensimmäisen jakson Yle Areenassa:

Murrosikä

Mitä muutoksia kehossa tapahtuu murrosiässä ja miltä ne muutokset näyttävät? Norjalaisen NRK:n Murrosikä on konstailematon tiedesarja, jossa juontaja-toimittaja Line Jansrud juttelee katsojille niin suoraan, että välillä heikompia punastuttaa.

Sarjassa tutustutaan yksityiskohtaisesti sukupuolielimiin, karvoihin, finneihin ja kaikkeen siihen, mitä ihmiselle tapahtuu kasvun myötä.

Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa:

 • Mitä jos oma hevonen on liian vaikea?

  Yleensä jännitys on ensimmien merkki ongelmista.

  Motivaation laskemisen taustalla voi joskus olla myös haastava hevonen. Hevoset ovat herkkiä eläimiä ja jokainen ratsastaja joutuu välillä vaikeiden tilanteiden eteen. Joskus vastoinkäymiset saattavat kuitenkin kasvaa ahdistavan suuriksi. Milloin kannattaa luovuttaa ja todeta, että oma ratsu on liian haastava?

 • Ratsastuksen motivaatio hiipuu – Oletko jo kokeillut näitä vinkkejä?

  Joskus tallille lähteminen voi tuntua ylivoimaisen raskaalta

  Ystäväni hevonen kysyi urheilupsykologi Anna Andersenilta, mitä kannattaa tehdä, jos motivaatio alkaa hiipua. Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat sekä motivaation palauttamisessa että ylläpitämisessä. 1. Mieti millainen persoona olet ja mistä pidät Ensimmäiseksi kannattaa aina kysyä itseltään: miksi minä harrastan ratsastusta?

 • Ronja ja Adaltro

  Täältä löydät Ronjan sekä Adaltron kuulumiset.

  Ronjan ja Adaltron kuulumiset on koottu tälle sivulle.

 • Hevosten hoito

  Kaikki hevosten hoitoon liittyvät artikkelit löydät täältä.

  Kaikki hevosenhoitoon liittyvät artikkelit löytyvät listattuna täältä.