Hyppää pääsisältöön

Komisario Maigret

Brittiläisessä minisarjassa ranskalaisetsivä Maigret´n roolissa nähdään komedianäyttelijä Rowan Atkinson.
Brittiläisessä minisarjassa ranskalaisetsivä Maigret´n roolissa nähdään näyttelijä Rowan Atkinson. Brittiläisessä minisarjassa ranskalaisetsivä Maigret´n roolissa nähdään komedianäyttelijä Rowan Atkinson. komisario maigret,yle tv1

TV1 sunnuntaisin 8. - 15.1.2017 klo 19.00 - 20.30
Yle Areenassa 14 päivää

Georges Simenon on yksi Ranskan luetuimpia dekkarikirjailijoita ja komisario Maigret kenties tunnetuin ranskalainen romaanihenkilö.

Rikosklassikoista on toteutettu brittivoimin uusi kaksiosainen minidraama. Ranskalaisetsivän roolissa nähdään näyttelijä Rowan Atkinson. Sarjaan on tulossa kaksi uutta jatko-osaa.

Pysäyttääkö Maigret sarjamurhaajan?

Rikosdraama sijoittuu 1950-luvun Pariisiin. Ensimmäisessä tarinassa Montmartrella tapahtuneet naisensurmat ovat saaneet kaupungin kauhun valtaan.

Lehdistö on hurjana ja kansa protestoi äänekkäästi: kukaan ei ole turvassa sarjamurhaajalta eikä poliisi tee mitään.

Komisario Jules Maigret haluaa ymmärtää mikä rikollista mieltä ohjaa. Kun hän oivaltaa murhaajan motiivin, voidaan virittää ansa. Tarttuuko tekijä siihen?

Mitä mies halusi kertoa?

Toisessa tarinassa komisarion puheille yrittää päästä mies, joka pelkää henkensä edestä – eikä syyttä. Maigret haluaa tietää mitä miehellä oli sydämellä, vaikka komisarion käsketäänkin keskittyä toiseen rikokseen.

Draamasarjan pääosissa nähdään myös Shaun Dingwall, Lucy Cohu, Leo Staar ja Aidan McArdle.

Maigret. Georges Simenon'n romaaneista käsikirjoitukseksi sovittanut Stewart Harcourt. Ohjaus: Ashley Pearce. Tuotanto: Maigret Productions, Ealing Studios, ITV/BBC, Britannia 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Itse asiassa Rowan Atkinsonin tähdittämiä Maigret-elokuvafilmatisointeja tulee ITV:ltä yhteensä ainakin 4. Tämä 1. elokuva Maigret Sets A Trap/Asettaa ansan nähtiin Briteissä pääsiäisenä ja nyt joulupäivänä siellä esitettiin 2. elokuva Dead Man/Kuollut mies. Nämä nähdään siis Suomessa 8.1. ja 15.1. Tulossa ovat vielä ainakin Night At the Crossroads ja Maigret in Montmartre.
http://www.radiotimes.com/news/2016-12-25/what-time-is-maigrets-dead-man-on-tv

Lähettänyt käyttäjä

Tämä uutinen oli mun paras joululahja! Kiitos YLE!

Lähettänyt käyttäjä

On Rowan Atkinsonin sainaaminen Maigretiksi sen verran erikoinen ratkaisu, että pakkohan tämä on tsekata jo sen vuoksi. Kovaan vertailuseuraan hän kyllä joutuu, mutta ei välttämättä ole huono ja kenties, toivottavasti, saadaan yllättyä positiivisesti. Mr.Beaninä ja muissa komediarooleissa on vaan naama kulunut niin, että epäluulo hiipii vääjäämättä. Maigretit ovat tarinoina kuitenkin ihan huippuja, joten kässärit antanevat ainakin parasta A:ta. We shall see...

Lähettänyt käyttäjä

Kun poliisi sai takin käsiinsä, miksi sitä ei tunnistettu reväistystä kankaanpalasta ja napista, tai siis niiden puuttumisesta. Tutkittiin vain tupakanpolttaman reikää, mikä todistettiin teknisellä tutkinnalla.psykoloogisuudesta, henkilöhahmoista ja erityisesti
Rowan Atkinsin tulkinnasta.

Muuten pidin kovasti sarjan otteesta,

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan ensimmäinen vakava rooli Atkinsonilla. Komisarion hahmo on ennestään tuttu lähinnä tv:stä, koska Simenonin kirjoja en omista enkä lue.

Lähettänyt käyttäjä

Robin Hoodia kuvattu Bulgariassa, Michael Gambonin Maigret-sarja kuvattu UNKARISSA, samoin kävi tälle
sarjalle.
Jos Pariisi on van 200-300 kilsan päässä Englannista, niin miksei muka voitu kuvata oikeilla mestoilla?
Kyllä luulisii että Pariisissa on edelleen tallella paljonkin vanhaa maisemaa, jos se nyt on siitä kiinni, ovathan britit kuvanneet Wallanderinsakin reilusti Ruotsissa, samoin Stieg Larsson-leffa Daniel Creaigin kera.

Lähettänyt käyttäjä

Monia sarjoja ja elokuvia kuvataan Itä-Euroopassa yksinkertaisesti siitä syystä, että kuvauskustannukset ovat siellä huomattavasti alhaisemmat. Raha ratkaisee.

Lähettänyt käyttäjä

Kun ohjelma on puhuttu brittienglanniksi, niin siinä ei auta vaikka olisi käyty aikakoneella kuvaamassa 1950-luvun Pariisissa. Ranskaa tässä pitäisi näyttelijöiden puhua eikä englantia. Iso miinus muuten hyvin tehtyyn sarjaan.

Lähettänyt käyttäjä

Toinen osa vakuutti. Atkinson oli mainio tässä roolissa. Kannattaa siis odottaa toistakin kaksiosaista jännäriä Maigret'a brittiversiossa.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt oli actionia ranskalaiseen malliin. Pahikset olivat itä-eurooppalaisia elukoita, niinkuin
niiden inha pomo sanoikin. Motiivi oli hieno yllätys, ja niin tosi. Hullaantunut mies keksii keinot ja toteuttaa lähes mitä vain pitääkseen naisensa tyytyväisenä. Vaimosta ja lapsista viis !
Poliisit, joita oli tosi paljon, olivat karskeja, ja sekin oli muuta kuin tietokone- ja kännykkäpoliisisarjoissa. Tässä komisario ja lähimiehet tutkivat, muut hutkivat.
Hyvät roolitukset, joista Rowan Atkinsin Maigret on yliveto.

Lisää, kiitos !

Lähettänyt käyttäjä

Yle on tehnyt todella loistavan valinnan ostaessaan Maigret sarjan. Rowan Atkins on huippu näyttelijä ja hänen tulkintansa Maigretista on ilo katsella. Myös ajankuvaus on mielestäni huippua. Ei minua haitannut yhtään se että osa oli kuvattu Itä-Euroopassa. Hankkikaa nuo kaksi uutta osa, jotka valmistuvat keväällä!

Lähettänyt käyttäjä

Todella hyvä sarja, ylitti kaikki ennakko-oletukseni. Hyvä, että jatkuu jossain vaiheessa!

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos YLE! Kovat ennakkoluulot ensin Rowan Atkinsista, mutta hänen näyttelijäntyönsä löi ällikällä. Toinen osa oli kouraiseva ja liikuttava olematta sentimentaalinen. Lisää jatkossa näitä, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Seuraavaa Maigret-filmatisointia kuvataan jo Budapestissa ja se esitetään Britanniassa loppuvuonna
http://tellyspotting.kera.org/2016/11/16/rowan-atkinson-heads-to-budapest-as-next-maigret-installment-begins-filming/
http://www.express.co.uk/life-style/life/743292/Rowan-Atkinson-Maigret-Christmas-special-ITV

Lähettänyt käyttäjä

Olipa aikamoinen kynnys ryhtyä katsomaan Rowan Atkinsonin tulkintaa Maigret'n hahmosta, kun vanhat Jean Gabinin versiot ovat jääneet lähtemättömästi mieleen.
Mutta kyllä! Kyllä Atkinson vetää roolin niin vastaansanomattoman upeasti, että ei parempaa (brittiversiolta) voisi toivoa.

Katu/miljöökuvaus on uskottavaa ja maisemat näyttävät riittävästi Pariisilta! Luultavasti valinta itä-Euroopan suuntaan kuvauksissa on tehty juuri siksi, että "autenttisia" paikkoja kuvauksiin olisi Pariisista enää hintsusti löydettävissä. Meni ihan täydestä ja antoi oikean tunnelman.

Atkinsonin roolityöstä suorastaan häikäistyin. Tiedän toki, että hän on aiemminkin tehnyt ns. vakavia rooleja, mutta tämä Mr. Beanien jälkeen: tosi hienoa!

Ja todellakin: näyttäkää myös tulevat jaksot, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Iiiso Kiitos tästä sarjasta! Parasta mitä olen aikoihin nähnyt! Suhtauduin epäillen Rowan Atkinsoniin mutta aivan turhaan! Upea roolityö ja koko tarinan kulku, miljöineen, puvustuksineen ja roolituksineen , oli mahtava.

Lähettänyt käyttäjä

Joo, kiitos, ihan ekaksi oli pelko Rowanin suoritus puhumattomasta Mini miehestä. Tapaus Maigret olikin yllätys, eli piippua polttava (harvoin, koska laiton) sopii hyvin hienotunteisesti tähän sarjaan. Vaimonikin innostui tähän sarjaan, joten odotettu Sunnuntai ilta.