Hyppää pääsisältöön

Oi maamme! houkuttelee tekemään omia lyhäreitä arkistofilmeistä

Leikkaa oma lyhärisi arkistomateriaalista! Helmikuun viimeisenä päivänä aukeaa Oi maamme! -sivu, josta voit ladata paketillisen arkistofilmejä koneellesi. Voit käsitellä niitä haluamallasi tavalla, leikata, muokata, tekstittää, dubata, tehdä vaikka oman soundtrackin. Valmiit videot julkaistaan Areenassa, niistä tehdään näyttelyitä taidemuseoihin ja sarja telkkariin.

Oi maamme! -projektissa Yle kutsuu yleisöä ja ammattitaiteilijoita tekemään uusia lyhytelokuvia Lii-Filmi Oy:n menneiden vuosikymmenten viihteellisistä filmikatsauksista. Helmikuun viimeisenä päivänä aukeaa sivu, josta voit ladata paketillisen arkistofilmejä koneellesi. Voit käsitellä niitä haluamallasi tavalla, leikata, muokata, tekstittää, dubata, tehdä vaikka oman soundtrackin.

Lopputulokset tulee lähettää takaisin Ylelle, ja videot julkaistaan Areenassa, telkkarissa ja taidemuseoissa ympäri Suomen. Kuka vain voi osallistua. Yle kutsuu mukaan myös muutamia ammattitaiteilijoita, joiden nimet selviävät Kiasman näyttelyn yhteydessä.

Videoista koostetaan myös näyttelyitä taidemuseoihin, ja eri puolella Suomea järjestetään Oi maamme! -videotyöpajoja. Lyhytelokuvista nähdään koosteet myös Yle Teemalla syksyllä 2017.

Oi maamme! starttaa Kiasman näyttelystä 28. helmikuuta. Miltä Suomi näyttää arkistofilmien valossa? Olethan valmis vastaamaan haasteeseen!

Oi maamme! käyttää Lii-Filmi Oy:n arkistomateriaalia. Oi maamme! -projektissa rohkaistaan katsojia leikkaamaan omia lyhäreitä arkistokuvista. Kuva: YLE/kuvankäsittely Harto Hänninen Lii-Filmi Oy,oi maamme,oi maamme!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oi maamme

  • Oi maamme! houkuttelee tekemään omia lyhäreitä arkistofilmeistä

    Tee arkistofilmeistä oma lyhäri!

    Leikkaa oma lyhärisi arkistomateriaalista! Helmikuun viimeisenä päivänä aukeaa Oi maamme! -sivu, josta voit ladata paketillisen arkistofilmejä koneellesi. Voit käsitellä niitä haluamallasi tavalla, leikata, muokata, tekstittää, dubata, tehdä vaikka oman soundtrackin. Valmiit videot julkaistaan Areenassa, niistä tehdään näyttelyitä taidemuseoihin ja sarja telkkariin.