Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Lumin tulivuori

Askarrellaan: Lumin tulivuori Kuva: Yle / Pikku Kakkonen askarrellaan,Pikku Kakkonen

Tarvikkeet

 • pahvia ja munakenno
 • silkkipaperia
 • sakset ja liimaa
 • maaleja

Leikkaa munakennosta vuoren muotoinen osa irti. Liimaa se pahville. Ota pala silkkipaperia ja tee sen keskelle reikä. Pujota silkkipaperi vuoren molemmin puolin ja rypistele ja liimaa se pahviin. Maalaa vuori ja silkkipaperi huolella kauttaaltaan ja anna kuivua. Maalaa vuoren huipulle punaisella ja keltaisella maalia laavaksi.

 • Ohjaajan sana: Onneli ja Anneli -sarja

  Onneli ja Anneli -sarja Pikku Kakkosessa 22.1. alkaen.

  Onneli ja Anneli on anarkistisen aurinkoinen ylistyslaulu ystävyydelle ja arjen keskeltä löytyvälle magialle. Onneli ja Anneli -sarja Pikku Kakkosessa Yle TV2:lla sunnuntaista 22.1. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös 30 päivää Lasten Areenasta.

 • Ohjaajan sana: Postilokero 347

  Pikku Kakkosen historiadokumentin ohjasi Alli Haapasalo

  Lapsena Pikku Kakkonen oli lempiohjelmani. Rakastin erityisesti Pelle Hermannia, niin kuin kymmenet tuhannet suomalaiset pikkulapset, jotka 80-luvulla katsoivat Pikku Kakkosta kanssani. Inhokkejakin oli: en millään olisi jaksanut katsoa musiikkiohjelmia, kuten Sormileikkejä tai Iltalaulua – janosin kertomuksia, olivat ne sitten fiktiota tai faktaa (kuten erilaisten tuotteiden valmistusprosessista kertova Näin syntyy -dokumenttisarja, yksi suursuosikeistani). Nyt katson kaikkia Pikku Kakkosen 80-luvun ohjelmia suurella lempeydellä: niissä on oman lapsuuden lämpö ja viattomuus, ja tuttu laulu tai tutun juontajan kasvot saavat nopeasti nostalgiseksi.

 • Pikku Kakkosen posti - piirroksia ja tarinoita vuodesta 1977

  3.1.2017 alkaen Pikku Kakkosen posti tiistai-iltaisin.

  Pikku Kakkosen postilokeroon 347 on lähetetty piirroksia ja tarinoita ihan Pikku Kakkosen ensimmäisistä lähetyksistä asti. 3.1.2017 alkaen Pikku Kakkosen posti palaa iltaohjelmaan ja se esitetään uusintana perjantaiaamuisin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua