Hyppää pääsisältöön

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköiden avoin kirje

Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä
Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä Kuva: Yle/ Laura Mainiemi kioski,tietokone,yhtiösivu,yle,yleisradio

Päättynyt viikko oli ikävä ja surullinen. Se oli ikävä koko Ylelle ja erityisesti meille Uutis- ja ajankohtaistoiminnan työntekijöille. Olemme tästä todella pahoillamme.

Me Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköt tiedämme, että meillä on paljon töitä edessämme. Yhteistyötä pitää parantaa sekä luottamus ja työrauha palauttaa koko toimitukseen. Tähän käytämme nyt tarmomme seuraavina kuukausina.

Meillä on erinomaiset työntekijät sekä valtavasti osaamista ja hienoa tekemistä. Olemme hypänneet viime vuosien aikana huiman harppauksen eteenpäin työtapojen ja sisältöjen kehittämisessä median murroksen mukana. Olemme monessa asiassa maailman kärkiluokkaa.

Atte Jääskeläisen lähimpinä alaisina emme kuitenkaan voi hyväksyä sitä, että jotkut ovat viime viikon yrittäneet murskata Ylen arvokasta työtä julkisella, pääosin Atte Jääskeläiseen kohdistetulla hyökkäyksellä. Se on epäreilua jokaista työntekijäämme ja heidän arvokasta työtään kohtaan.

Tunnemme Jääskeläisen työn ja työtavat uskoaksemme paremmin kuin kukaan muu Ylessä. Meidän on täysin mahdotonta allekirjoittaa vihjauksia siitä, että Jääskeläisen nuoruuden lyhyt aika poliittisessa järjestössä vaikuttaisi hänen päätöksentekoonsa. Olemme myös itse saaneet havaita, että Atte Jääskeläiselle luotettavuus, reiluus ja riippumattomuus ovat hänen jokapäiväistä työtään ohjaavia asioita, eivät tyhjää puhetta. Jääskeläisellä on meidän täysi tukemme. Sananvapaus on myös sananvastuuta - juuri tuota sananvastuuta meidän pitää Jääskeläisen johdolla linjata myös jatkossa.

Me Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa haluamme tehdä eettisesti kestävällä pohjalla olevaa, laadukasta journalismia. Tämän toteutumiseksi me päälliköt teemme jatkossa väsymättä työtä. Kaikki journalismin tekijät ja yleisöt ansaitsevat sen.

Kukaan meistä ei pärjää yksin. Toisia arvostava, arvoihin nojaava ja luottamuksen ilmapiiriin rakentuva tiimityö vie meidät jatkossakin huipputuloksiin. Haluamme ratkoa ongelmia yhdessä, jotta me kaikki voimme tehdä arvokasta työtämme vankalla pohjalla. Tänä valemedian ja tosiasioiden halveksimisen aikana meidän yleläisten työlle on suurempi tarve kuin koskaan.

Ystävällisin terveisin,

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköt
Elina Ravantti, Maailma
Jukka Niva, Ohjaamo
Jyri Kataja-Rahko, Suomi
Marjo Ahonen, Lähetys
Mika Lavonen, Studio ja Kuva
Mika Rahkonen, Kehitys
Panu Pokkinen, Urheilu
Riikka Venäläinen, Yhteiskunta

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

 • Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

  Yle lahjoitti taideteoksen Jyväskylän kaupungille.

  Yle onnitteli 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

 • KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2016 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1 -kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet.

 • JSN: Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen

  Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen JSN:ltä

  Julkisen Sanan Neuvosto JSN käsitteli kokouksessaan 22.3. kaksi Yleen ja ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvää kantelua. Yle sai toisesta vapauttavan, toisesta langettavan päätöksen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.