Hyppää pääsisältöön

Ylen aluepäälliköt: Atte Jääskeläisellä täysi tuki journalismin kehittämiseen

Ylen turkoosi logo logo,yhtiöilme,yleisradio

Julkisessa keskustelussa Ylen työntekijöistä äänessä on ollut pieni vähemmistö

Viime aikojen tapahtumat ovat piirtäneet vääristynyttä kuvaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Julkisuudessa käytyä keskustelua ovat värittäneet tarkoitushakuiset vuodot. Tämä vahingoittaa suuresti sitä työtä, jota määrätietoisesti Atte Jääskeläisen johdolla toteutamme toimituksissamme ympäri Suomen.

Tilanne hämmentää alueilla. Olemme kaukana nyt syntyneestä kuohunnasta. Me emme tunnista esitettyjä väitteitä. Pelon tunne ei hallitse arkeamme, emmekä itse johda pelolla.

Julkisessa keskustelussa Ylen työntekijöistä äänessä on ollut pieni vähemmistö.

Tiedämme, miten tärkeää on kiinnittää toimituksissa huomio myös niihin työntekijöihin, jotka jaksavat päivästä toiseen innostua ja kehittää Ylen journalismia yhteisesti sovittujen uudistusten mukaisesti.

Tavoitteemme on luoda entistäkin toimivampi ja arvostavampi keskustelukulttuuri. Olemme sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin ja journalistisiin prosesseihin. Pääsääntöisesti tämä todella ymmärretään toimituksissa.

Atte Jääskeläinen on joutunut kohtuuttoman vyörytyksen kohteeksi. Päätoimittajan keskeisiin tehtäviin kuuluvat journalistiset linjaukset ja hän kantaa vastuun niistä. Tapa, jolla hän on kohdannut sekä sisäisen että julkisen arvostelun, on poikkeuksellista ja kunnioitusta herättävää.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajan arvostusta lisää se, että hän on julkisesti myöntänyt virheensä ja on valmis kehittämään johtamista edelleen. On ilmiselvää, että sisäinen keskustelu uusista ratkaisuista on tarpeen.

Uutis- ja ajankohtaistoimintaa johdetaan kokonaisuuksien kautta ja erittäin tarkkaan mietitään yhdessä journalismin laatua. Se tekee varmasti joillekin kipeää, ja osa kokee sen sensuuriksi.

Atte Jääskeläisellä on Ylen aluepäälliköiden täysi tuki. Meidän kokemuksemme mukaan hän on näkemyksellinen johtaja, joka pystyy kehittämään Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa nopeasti muuttuvassa mediaympäristössä. Luotamme häneen.

Avoimen journalismin puolesta,

Yle Alueiden päälliköt
Mari Kunttu-Kauppi, Yle Lounais-Suomi
Eero Säily, Yle Lappi
Sinikka Tuomi, Yle Pirkanmaa
Hannele Haanpää-Holappa, Yle Pohjanmaa
Marja Mäki-Kuhna, Yle Uusimaa
Johanna Raatikainen, Yle Itä-Suomi
Aki Karjalainen, Yle Pohjois-Suomi
Päivi Kuisma, Yle Häme
Pekka Autio, Yle Keski-Suomi
Sari Lehtinen, Yle Kaakkois-Suomi
Maria Saijets, Yle Sápmi
Eero Hyvönen, Yle Suomi
Noora Santavuori, Yle Suomi
Kimmo Sarlin, Yle Suomi

 • Yle lahjoitti historiallisen äänitteen Lahden Radio- ja tv-museolle

  Hitler-äänite Ylen arkistoista Lahden radio- ja tv-museolle.

  Ainutlaatuinen ja kansainvälisesti merkittävä Yle Arkiston ääninauha luovutettiin museokokoelmiin. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen lahjoitti Lahden Radio- ja tv-museolle historiallisen äänitteen, jolle on tallennettu osa valtakunnankansleri Adolf Hitlerin ja marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin välisestä keskustelusta 4.6.1942. Lahden radio- ja tv-museo avataan yleisölle pe

 • Toimeksianto: Ylen journalistisen päätöksentekoprosessin auditointi

  Ylen auditoinnin toimeksianto

  Taustaa Viime kuukausina julkisuudessa on käyty keskustelua Yleisradion journalistisen päätöksenteon laadusta ja prosessista. Yleisradion rooli verorahoitteisena julkisena palveluna edellyttää, että sen journalistinen ohjelmapäätöksenteko nauttii kansalaisten luottamusta.

 • JSN: Yle sai vapauttavan, Suomen Kuvalehti langettavan päätöksen

  Ratkaisut liittyvät samanaikaiseen kuulemiseen.

  Julkisen sanan neuvosto ratkaisi 22.2. pidetyssä kokouksessaan kaksi ensimmäistä päätöstä ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvistä kanteluista. JSN antoi samanaikaiseen kuulemiseen liittyvistä kanteluista Ylelle vapauttavan ratkaisun ja Suomen Kuvalehdelle langettavan ratkaisun loppuvuoden 2016 uutisista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Kukkuu-leikki valmistaa elämään – nämä tärkeät taidot opetat lapsellesi leikin avulla

  Kukkuu-leikki opettaa turvallisuuden tunnetta ja pysyvyyttä.

  Kaikki tietävät leikin: aikuinen piiloutuu käsiensä taakse ja ilmestyy pian piilostaan sanoen painokkaasti KUKKUU! Ja leikkikaverina oleva vauva nauraa hykertää. Kukkuu-leikki on usein ensimmäinen leikki, jota vanhemmat lapsen kanssa leikkivät. Leikki on niin yksinkertainen, että ei uskoisi miten tärkeä se on vauvalle hänen kehityksensä kannalta.

 • "Tiesitkö, että sä oot tosi lihava?"

  Kannattaako lihavalle kertoa, että hän on lihava?

  "Huonot elämäntavat ja hyvinvoinnin laiminlyöminen kertovat jostain aivan muusta, kuin ihmisen halusta olla lihava. Oletko kysynyt, onko läheiselläsi kaikki hyvin? Selvittänyt, mitä ystävällesi oikeasti kuuluu? Voisitko auttaa häntä jossain? Onko ystäväsi elämä ja kalenteri liian täynnä, vai painaako häntä jokin henkilökohtainen asia?" kirjoittaa Saara Sarvas.