Hyppää pääsisältöön

Norjalaissuosikki Skam Areenaan!

Chris, Vilde, Eva, Noora ja Sana Skam naispuoliset päähenkilöt Kuva: Yle Kuvapalvelu nuortensarjat,Skam

Skam on suureen suosioon noussut norjalainen nuorten web-draamasarja. Siitä on esitetty kolme tuotantokautta, joista kukin seuraa yhtä, samaan kaveripiiriin kuuluvaa oslolaista nuorta. Nyt sarja saadaan Areenaan!

Ensimmäisellä tuotantokaudella seurataan Evaa, joka on uusi oppilas Hartvig Nissenin koulussa, jota kaverukset käyvät. Evalla on poikaystävä Jonas ja kausi keskittyy Evan suhteisiin niin poikaystäväänsä, kuin ystäviinsä. Kausi sijoittuu syyslukukaudelle 2015.

Toinen kausi sijoituu kevääseen 2016 ja siinä seurataan Evan ystävää Nooraa. Noora asuu kommuunissa ja hän saa ihmissuhteensa solmuun ihastumalla väärään henkilöön.

Kolmannella kaudella keskiössä on Isak joka on myös Nooran uusi kämppis. Isak huomaa ihastuneensa koulun uuteen oppilaaseen ja joutuu kyseenalaistamaan seksuaalista suuntautumistaan. Kausi sijoittuu syyslukukaudelle 2016. Kolmoskauden saamisesta Areenaan neuvotellaan parhaillaan.

Norjassa Skamin tuotantoon kuuluu videoklippien lisäksi viestikeskusteluja, Instagrampostauksia ja muita sosiaalisen median sisältöjä. Jaksot julkaistaan ikäänkuin tapahtumat olisivat eletty samana päivänä. Sarja on kotimaassaan kerännyt aitoudellaan valtavan suosion ja se on herättänyt kiinnostusta myös muualla maailmassa. Sarjan oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin ja siellä Skamista tehdään oma versio nimellä Shame vuonna 2017.

SKAM AREENASSA

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hei, olisiko mahdollista saada suomenkieliset tekstitykset toiselle tuotantokaudellekkin? Ne oli vielä toisen tuotantokauden alussa, mutta vitos jakson jälkeen on vain ruotsinkieliset tekstitykset.

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin eilen maratoonina koko kakkoskauden. Sarja koukutti kyllä totaalisesti alun njaa-tunteiden jälkeen. Olipa ihana kuulla norjaa. Ruotsinkielisellä tekstityksellä tällainen tavallinen suomenkielinenkin ymmärsi oikein hyvin, kun ei malttanut odottaa suomenkielisiä tekstityksiä!

Lähettänyt käyttäjä

Milloin kolmas kausi tulee areenaan vai tuleeko ollenkaan?

Lähettänyt käyttäjä

Ootin ihan kärimättömänä toisen kauden loppuun suomenkielisiä tekstityksiä. Yritin kyllä ruotsilla, mutta oli kuitenki sen verran tuntemattomia sanoja, että kivempi suomeksi.
Niin ku tuossa aiemminki on kysytty, niin onko kolmatta kautta tulossa Areenaan? Jos on, niin milloin?

Lähettänyt käyttäjä

Onko kolmas kausi tulossa areenaan? En ole jaksanut odottaa, joten olen jo katsonut siitä puolet englanninkielisillä teksteillä. Olisi kuitenkin mukava katsoa ne myös suomeksi.

Lähettänyt käyttäjä

Onko 3. kausi tulossa myös ja milloin? Ei millään jaksaisi oottaa, on niin hyvä sarja. Kiitokset Ylelle!

Lähettänyt käyttäjä

<33 Ihan paras sarja! kolmos kausi oli ihan super hyvä!! Kiva kun ei tarvitse enää etsiä netin kätköistä englanninkielisiä tektityksiä!

rehellisesti sanottuna en haluaisi että usa tekee tästä onman jenkkivieriosn, koska niin uniikki sarja, mutta mitä niiltä nyt odottaakaan...

Lähettänyt käyttäjä

Kaks ekaa kautta katottu maratonina melkein putkeen, milloin kolmonen tulee? Ihan huippu sarja ja
mahtavaa et tulee yleltä näin tuoreeltaan

Lähettänyt käyttäjä

Kiitti ylelle että otitte tän ohjelmistoon. Toivottavasti 3. kausi on tulossa pian?

Lähettänyt käyttäjä

Saisko 3. kaudenki pian areenaan? Niin hyvä sarja ettei meinaa jaksaa oottaa kauaa! kiitos yle

Lähettänyt käyttäjä

Onko kolmoskausi tuolssa areenaan? Superhyvä sarja, ja haluaisin mahdollisimman pian saada nähdä myös kolmos kauden

Lähettänyt käyttäjä

Sarja on niin ihana että en mietikkään muuta kuin sitä sarjaa. Onko tulossa 3 kautta??? Rakastan tuota sarjaa yli kaiken❤❤❤❤

Lähettänyt käyttäjä

Kolmoskautta kovasti odotellessa. Rispektiä areenalle tästä sarjasta :)

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti kolmaskausi saataisiin areenaan. Kiinnostuin sarjaan nimenomaan tuon kolmannen kauden vuoksi ja oli kyllä pienoin pettymys, kun sitä ei tuolla vielä ollut. Muutenkaan en ole tuota kolmatta kautta saanut käsiini, joten todella toivon että kausi saataisiin areenaan! ♥

Lähettänyt käyttäjä

Tää sarja on ollu yhtä rakkautta. Oon kattonu kaikki jakson varmaan 5 kertaa❤ voi kun 3 kausi tulisi todella pian. En jaksa odottaa enää siihen. Onko mitään tietoa milloin se olisi tulossa??

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Skamista! Tällainen kolmikymppinen vanhuskin pystyi samastumaan ja nauttimaan ihanan raikkaasta ja aidosta sarjasta.

Lähettänyt käyttäjä

Onko tietoa milloin 3.kausi olisi tulossa? Ei jaksaisi millään enää oottaa. Ja kiitos kun tää sarja alunperinki laitettiin areenaan!

Lähettänyt käyttäjä

Milloin 3 kausi mahtaa tulla? Ja onko kenelläkään tietoa tuleeko skam kaudet myyntiin suom. tekstityksillä esim johonkin nettikauppaan / ruokakauppoihin?

Lähettänyt käyttäjä

Yle Areenaassa on traileri, jonka kuvauksessa lukee että 3. Kausi tulee areenaan aivan lähiaikoina :)

Lähettänyt käyttäjä

Huomasin että Areenan "Tulossa"-välilehdellä näkyy että 3. kausi alkaisi pe 20.1. klo 13! Kiitos!!!!

 • Mitä jos oma hevonen on liian vaikea?

  Yleensä jännitys on ensimmien merkki ongelmista.

  Motivaation laskemisen taustalla voi joskus olla myös haastava hevonen. Hevoset ovat herkkiä eläimiä ja jokainen ratsastaja joutuu välillä vaikeiden tilanteiden eteen. Joskus vastoinkäymiset saattavat kuitenkin kasvaa ahdistavan suuriksi. Milloin kannattaa luovuttaa ja todeta, että oma ratsu on liian haastava?

 • Ratsastuksen motivaatio hiipuu – Oletko jo kokeillut näitä vinkkejä?

  Joskus tallille lähteminen voi tuntua ylivoimaisen raskaalta

  Ystäväni hevonen kysyi urheilupsykologi Anna Andersenilta, mitä kannattaa tehdä, jos motivaatio alkaa hiipua. Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat sekä motivaation palauttamisessa että ylläpitämisessä. 1. Mieti millainen persoona olet ja mistä pidät Ensimmäiseksi kannattaa aina kysyä itseltään: miksi minä harrastan ratsastusta?

 • Ronja ja Adaltro

  Täältä löydät Ronjan sekä Adaltron kuulumiset.

  Ronjan ja Adaltron kuulumiset on koottu tälle sivulle.

 • Hevosten hoito

  Kaikki hevosten hoitoon liittyvät artikkelit löydät täältä.

  Kaikki hevosenhoitoon liittyvät artikkelit löytyvät listattuna täältä.