Hyppää pääsisältöön

Painoindeksi romukoppaan – nyt tulee hyvinvointi-indeksi!

Vaakakapina: Testaa hyvinvointi-indeksisi. Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen vaakakapina

Ihminen on monimutkainen kokonaisuus, jonka mittaaminen pelkän pituuden ja painon suhteella ei kerro juuri mitään kokonaishyvinvoinnista, esimerkiksi henkisestä puolesta, onnellisuudesta – eikä välttämättä edes terveydestä.

Painoindeksiin takertuminen saattaa jopa heikentää hyvinvointia ja sabotoida painonhallintaa, sillä “väärä lukema” voi aiheuttaa huonommuuden ja alemmuuden tunteita, joiden vallassa itsestä huolehtiminen vaikeutuu. Muista, että painoindeksi tai mikään muukaan yksittäinen mittari ei voi tehdä sinusta parempaa tai huonompaa ihmistä.

Vaakakapinan lähtölaukauksena lanseeraamme hyvinvointi-indeksin, jossa huomioidaan ihminen moniulotteisena kokonaisuutena.

Miksi sitten tarvitsee testata ollenkaan, joku voi kysyä. Hyvinvointi-indeksi auttaa sinua hahmottamaan ja tiedostamaan, minkälaisia eri palikoita hyvinvointiisi kuuluu, jolloin voit päästä käsiksi painonhallinnan todellisiin kipukohtiin ja sitä kautta kestävämpään, loppuelämän mittaiseen muutokseen.

Muista olla itsellesi lempeä, testin tulos ei määrittele sinua ihmisenä – mikä tahansa tulos on yhtä hyvä ja ainutlaatuinen, kuten sinäkin. Tulokset auttavat sinua kohti armollisempaa elämänmuutosta, jos sellainen on tarpeen.

Tee hyvinvointi-indeksitesti

Valitse testin vaihtoehdoista se, joka on lähimpänä itseäsi.

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.

Lopeta laihdutus, aloita elämä! Liity kapinajohtaja Jennyn joukkoihin Facebookissa. Vaakakapina laajentuu vuoden 2017 aikana verkosta niin televisioon kuin radioonkin.

 • Ylipaino on usein pahan olon seuraus - ei sen syy

  Henkisen hyvinvoinnin parantaminen auttaa painonpudotuksessa

  Maria Jyrkäs oli nuorempana yrittänyt lahtua monta kertaa - tuloksetta. Paino alkoi normalisoitua, kun hän keskittyi dieettien sijaan parantamaan elämänlaatuaan. Maria on elävä esimerkki siitä, että todellinen elämänmuutos alkaa pintaa syvemmältä.

 • Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorva: Konmarita mielesi!

  Kuuntele ja karsi elämässäsi.

  Tiedämmekö oikeasti, kuinka ääriään myöten elämä kannattaa täyttää – tai toisaalta, miten paljon jättää väljyyttä? Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorva kannustaa kuuntelemaan ja karsimaan elämässä. Karsimisesta on tullut merkittävä hyvinvointitaito.

 • Maria Jyrkäksen elämänmuutos alkoi vapaapäivästä

  Maria Jyrkäksen elämänmuutos alkoi vapaapäivästä

  Kesällä 2010 radiojuontaja Maria Jyrkäs oli yksin kotona, kun mies ja syksyllä koulun aloittava poika olivat reissussa. Takana oli todella raskas elämänvaihe lapsettomuushoitoineen ja Maria järjesteli poikansa huonetta, kun jokin napsahti.

 • Muutos vaatii tahtoa pyrkiä kohti uutta

  Muutos on monen pienen asian summa

  Maria Jyrkäksen muutos tapahtui pienissä paloissa, yksi asia kerrallaan. Se ei ollut helppoa eikä suunniteltua, vaan aluksi se oli vain pyrkimystä kohti parempaa oloa. Lopputuloksena kuitenkin moni asia muuttui parempaan suuntaan. Mutta mitä muutosta toivovan pitäisi ottaa huomioon?

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina

 • Ylipaino on usein pahan olon seuraus - ei sen syy

  Henkisen hyvinvoinnin parantaminen auttaa painonpudotuksessa

  Maria Jyrkäs oli nuorempana yrittänyt lahtua monta kertaa - tuloksetta. Paino alkoi normalisoitua, kun hän keskittyi dieettien sijaan parantamaan elämänlaatuaan. Maria on elävä esimerkki siitä, että todellinen elämänmuutos alkaa pintaa syvemmältä.

 • Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorva: Konmarita mielesi!

  Kuuntele ja karsi elämässäsi.

  Tiedämmekö oikeasti, kuinka ääriään myöten elämä kannattaa täyttää – tai toisaalta, miten paljon jättää väljyyttä? Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorva kannustaa kuuntelemaan ja karsimaan elämässä. Karsimisesta on tullut merkittävä hyvinvointitaito.

 • Maria Jyrkäksen elämänmuutos alkoi vapaapäivästä

  Maria Jyrkäksen elämänmuutos alkoi vapaapäivästä

  Kesällä 2010 radiojuontaja Maria Jyrkäs oli yksin kotona, kun mies ja syksyllä koulun aloittava poika olivat reissussa. Takana oli todella raskas elämänvaihe lapsettomuushoitoineen ja Maria järjesteli poikansa huonetta, kun jokin napsahti.

 • Muutos vaatii tahtoa pyrkiä kohti uutta

  Muutos on monen pienen asian summa

  Maria Jyrkäksen muutos tapahtui pienissä paloissa, yksi asia kerrallaan. Se ei ollut helppoa eikä suunniteltua, vaan aluksi se oli vain pyrkimystä kohti parempaa oloa. Lopputuloksena kuitenkin moni asia muuttui parempaan suuntaan. Mutta mitä muutosta toivovan pitäisi ottaa huomioon?