Hyppää pääsisältöön

Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

Kulttuuri-ihmisiä Kuva: Mikko Lehtola/Yle KulttuuriCocktail

Haluaisitko pärjätä paremmin taidetta käsittelevissä keskusteluissa? Miten omasta mielestäsi sovit kulttuuripiireihin? KulttuuriCocktail teki yhteistyössä Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa testin, jossa voit tutkia soveltuvuuttasi niin sanottuun taideskeneen.

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Huumorimielellä, mutta silti; rivien välistä tai oikeastaan suoraan riveillä oikeistoa edustavan tuotantoa halvennetaan ja liberaaliksi kai laskettava Rantala nostetaan väkisin jalustalle. Sinällään voisi olla hauskaakin, koska tuohan on se ainoa "oikea" ajattelumalli "hyvälle" ihmiselle ja kulttuuripersoonalle. Valitettavasti sama ajatusmaailma on vallalla objektiivisuuden kadottaneessa valtamediassa, johon kai Ylekin lasketaan, ainakin toistaiseksi.

Vihapuhetta, eikö tuo nyt ole sitä itseään? Sitä, mitä ei saa tehdä, vai onko tuokin kohderiippuvainen kielto?

Lähettänyt käyttäjä

Mutta oliko testi nyt sittenkään sarkasmia (purevaa ivaa), eikö pikemminkin lempeää ironiaa, olihan parissa kohtaa vain yksi vaihtoehto, joilla viitoitettiin tietä kohti taideskeneä, mikä se skene sitten ikinä lieneekään.

Lähettänyt käyttäjä

Idea ihan kiva, vaikka menikin sillä tutulla kaavalla millä kaikki Ylen testit on laadittu. Eli 1/3 kysymyksistä on aseteltu niin kummallisesti ettei kyllä/ei vastaus oikein toimi, ja loput on ihan suoraan vaan kettuilua niille jotka vaivautuvat sen tekemään.
Monty Python olisi ylpeä.

Mitä itse huumoriin tulee, olisin ehkä arvostanut sitä jos olisin tunnistanut edes osan suomalaisista kulttuuripersoonista joista testissä veisteltiin. Piti käydä Wikipediassa lunttaamassa että ketäs ne nämä ovat.

Toivon todella ettei testi perustuu todellisuuteen, koska jo olisi köyhät kulttuuripiirit. Ilotonta pätemistä ja betoninharmaita sieluja. Onneksi meitä taiteilijoita ei edes haluta näihin piireihin.

Lähettänyt käyttäjä

Jos verovaroin tuetulla mediatalolla ei ole parempaa tekemistä, kun pakkoäänestyttää turvapaikanhakijat lapsen tasolle alistanutta Riku Rantalaa, niin tulen äänestämään YLE:n lakkauttamisen puolesta, kun seuraavissa vaaleissa tulee järjetön JYTKY

Lähettänyt käyttäjä

Hieno ja subtiilia tyylitajua noudattaen laadittu testi; tulokset tosiaankin manifestoituvat paljonpuhuvalla tavalla vasta täällä - kommenteissa.

Tuotti lukijalle aidosti iloisen hetken, mistä kiitos, myös kommentoijille.

Lähettänyt käyttäjä

Äskeinen kommentoijahan nimenomaan osoitti kuuluvansa kulttuuripiireihin. Jos et tunne tuota sanaa, niin etsi tietosanakirjasta tai Googlaa. Terveisiä: testissä hyvin pärjännyt!

Lähettänyt käyttäjä

Onko Riku Rantala se teennäisesti puhuva ja elehtivä kova jätkä jossain Docventures -nimisessä ennen, jälkeen ja vielä kerran -lässytys tv-ohjelmassa? Miksi pitäisi tietää onko Saska Saarikosken kirjoitukset idioottimaisia kun ei lue Hesaria tai jotain some-paskaa eikä asu Helsingin seudulla? Miksi pitää tietää mikä on Cheek tai Tauski kun ei kuuntele Helsinki-radiota? Miksi pitäisi tietää jonkun Timo Hännikäisen arvomaailmasta? Pääseekö näillä tiedoilla kulttuuritaivaaseen ja saa kruunun Silvia Modigilta? Vain pääkaupunkiseudulla on kulttuuripiirejä, ei Helsingin seudulla, koska monen kuldyyripersoonan on pakko asua Espoossa tai Vantaalla, jopa Tuusulassa.

Lähettänyt käyttäjä

Niin, arvon nimim. "Henrietta", jos kulttuuripiirit tuntuvat Sinusta noin vaikeapääsyisiltä, Sinua lohduttanee tieto, että sellaisiin pyrkiminen tai niihin kuuluminen ei ole pakollista.

Lähettänyt käyttäjä

En tiedä, itkeäkö vai nauraa lukiessani näitä kommentteja. Testissä selvästi hauskuutellaan ihan kaikesta, testeistä ja sitten näistä kulttuuripiireistä, jotka ovat olleet vasemmalle kallellaan jo vuosikymmeniä. Ainakin itse tulkitsen, että Riku Rantalaa ja Timo Hännikäistä pitää väkisin "äänestää", kun noinhan heistä kulttuuripiireissä kuuluu ajatella. Sen verran olen kulttuurisivuja lehdistä lukenut. Olisi voinut olla vähän vakavampiakin kysymyksiä, mutta sitten toisaalta hauskuus olisi mennyt sivu suun. Ja niin se kyllä taisi monella testin tehneellä mennä muutenkin.

Lähettänyt käyttäjä

Kulttuuria ja uskontoa ei pitäisi ottaa käsittelyynsä sellaiset valtiojohto iset laitokset kuin Yle kulttuurin arvo on sen ulkopuolisuus tavanomaiseen elämältä ja ajattelun vapaus

Lähettänyt käyttäjä

Nimimerkki "Roope" näyttäisi pitävän sekä kulttuuria että mitä tahansa testejä, jotka ovat nykyisin yleistyneet kaikissa viestimissä ja kaikilla elämänaloilla, jonkinlaisina vitseinä.

Tähän näkemykseen on vakaasti ja painokkaasti todettava kreivi Draculaa siteeraten: "They are no laughing matter!"