Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen juhlavuosi 2017

Pikku Kakkonen 40 vuotta
Pikku Kakkonen 40 vuotta Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikkukakkonen40

Kun yhteislauluissa etsitään sävelmää, jonka sanat jokainen osaa, kajautetaan ilmoille Pikku Kakkosen postiosoite. Ohjelman 40-vuotispäivänä 11.1. klo 14:30 kutsumme kaikki mukaan laulamaan yhdessä tutun sävelen ja onnittelemaan 40-vuotiasta lastenohjelmaa. Pysähdy hetkeksi ja jaa arjen keskellä oma lapsuusmuistosi Pikku Kakkosesta.

Laula Pikku Kakkosen postilaulu yhdessä tai yksin. Jaa hetki sosiaalisessa mediassa käyttämällä juhlavuoden tunnisteita #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä.

Osallistu syntymäpäivään lähettämällä meille onnitteluvideo, -kuva tai -viesti. Voit lähettää oman lauluvideosi meille sähköpostilla (pikkukakkonen@yle.fi) tai julkaista sen Facebookin tapahtumasivulla.

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumaan ja kannusta kaveritkin mukaan.

Innostutaan

Juhlavuonna Pikku Kakkonen innostaa lasta leikkiin, havaintojen tekoon, omaan ajatteluun ja tarjoaa impulsseja mielikuvitukselle. Tuttujen ruutukavereiden kanssa hupsuttelu, hassuttelu ja höpsöttely tuo iloa tavalliseen arkeen. Ja kun on juhlan aika, niin juhlitaan!

Lauletaan

Vuosi alkaa synttärikemuilla keskiviikkona 11.1., kun koko Suomi onnittelee 40-vuotiasta sankaria laulamalla kello 14:30 yhteen ääneen Pikku Kakkosen postilaulun. Yhteisen lauluhetken voi jakaa parhaassa seurassa ja ikuistaa somessa.

Illalla aikuisiksi kasvaneille lapsille esitetään Pikku Kakkosen dokumentti, joka kutkuttavasti kurkistelee ohjelman historiaan ja kertoo erilaisista suomalaisista, joiden elämään Pikku Kakkonen on lähtemättömästi vaikuttanut.

Seikkaillaan

Synttäriviikonloppuna saadaan huisi määrä uusia ideoita touhuiluun, kun lauantaina hypätään Pikku Kakkosen upouuden Seikkailukoneen matkaan. Matka etenee yhdessä leikkien ja laulaen. Seikkailuseurana on Pikku Kakkosen tutut juontajat, iloinen studio-orkesteri ja sankareiden sankari Heppu. Tätä vauhdikasta ohjelmaa kuvataan Tampereella live-yleisön kanssa ja mukaan ohjelmaa tekemään pääsee ilmoittautumalla osoitteessa yle.fi/lapset. Samasta osoitteesta voi ohjelman katsomisen jälkeen napata villit leikki-ideat ja materiaalit Seikkailukoneen toteuttamiseen omassa kodissa.

Tavataan

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkonen on monessa mukana. Tammikuussa lapset saavat ideoida Pikku Kakkosen sovellukseen uusia pelejä, joista yksi toteutetaan. Helmikuussa julistetaan Pikku Kakkosen postissa alkavaksi postimerkin suunnittelukilpailu. Tampereen elokuvajuhlilla katsellaan maaliskuussa nostalgisia lastenohjelmia valkokankaalta aikuisten iltanäytöksessä ja perheille suunnatuissa Minikino-näytöksissä.

Juhlavuoden valokuvanäyttely ja Pikku Kakkosen satutunti kiertävät koko vuoden Suuren Lukuseikkailun matkassa ympäri Suomea vieraillen kahdeksalla paikkakunnalla. Ensimmäinen valokuvanäyttely ja satutunti nähdään maaliskuussa Tampereen Rullassa.

Toukokuussa Pikku Kakkosen postin postimerkkikilpailun voittajamerkki ja kilpailuun osallistuneet piirustukset ovat esillä Finlandia 2017 -filatelianäyttelyssä Tampere-talossa.

Juhlavuoden tapahtumien sarja huipentuu Rovaniemellä ja Oulussa, joissa kokoonnutaan kuulemaan juhlavuoden konsertteja lokakuun lopussa. Konsertit nähdään Pikku Kakkosessa joulukuun aikana.

Viihdytään

Pikku Kakkonen on vastustamattoman mukavaa, turvallista ja hyväntuulista seuraa. Aikuisille se on nostalginen, luotettava ja rakastettu. Lapsille se tarjoaa joka päivä jotain uutta ja on tärkeä osa arkea. Juhlavuoden aikana Pikku Kakkosessa nähdään sympaattisia satuja, jännittäviä tarinoita ja sykähdyttäviä seikkailuita. Yhdessä nautitaan musiikista, tietoja ja taitoja antavista ohjelmista, sekä koetaan riemua uusia asioita opittaessa.

Aikamatkalle Pikku Kakkosen aikajanan alkuun loikataan kevään arki-illoissa. Lastenohjelmaklassikoita nähdään myös Yle Areenan Pikku Kakkonen 40 vuotta -nostalgiapaketissa.

Juhlavuoden kuluessa koetaan yhdessä monta ihanaa pikkukakkoshetkeä. Toivomme, että ikuistatte ne kuviksi ja sanoiksi käyttämällä tunnistetta #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä. Nostamme Pikku Kakkosen someen kaikkien riemuksi näin merkityistä kuvista päivän onnellisimmat hetket, vauhdikkaimmat muuvit, kekseliäimmät katseluasennot, hassuimmat katselukaverit ja hauskimmat hymyt.

Muokattu 4.1. Lisätty tietoa postilaulusta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kiitokset loistavista ohjelmista, joista ensimmäisenä tulee mieleen Pelle Hermannin kommentti : Voi änkerönkänkerö, äitylin plätyt ja mantsikkahillo :) Samoin Karvakorvien mahtavat reissut "höyrylaivalla" ja muillakin vehkeillä :) Miksikäs ei joukkoon kuulu myös "Pikkuposteljooni" ja mainiot hahmot siinä,mm. Ällyyttäjä ja Hämäheikkimies :) Katsoin vaimoni kanssa lähes kaikki osat näistä mahtavista myös aikuisille sopivista Huippiohjelmista ! KIITOS ja yhtä hyvää jatkoa Pikku Kakkoselle, Terveisin Make Paananen , 61 v. Manamansalo

Lähettänyt käyttäjä

Jossain vaiheessa Pikku Kakkosen kuuluisa unilaulu tai tunnari kerrottiin Jukka Siikavireen sävellykseksi.

Lähettänyt käyttäjä

Minne ja miksi olette unohtaneet Pentti Laurion? Lasse Pöysti tuli Iltasatujen lukijaksi vasta Pentti Laurion kuoleman jälkeen. Vahinko, ettei Laurion lukemia Iltasatuja ole edes YLE:n Elävässä arkistossa.

Lähettänyt käyttäjä

Mikä oli tämän ohjelman tarkoitus? Käsittämätöntä minkalaista aineistoa tähän oli laitettu, ei voinut pikkukakkosen kohdeyleisön kanssa katsoa tätä! Miksi ei keskitytty enemmän itse asiaan, nostalgisiin pikkukakkosen ohjelmiin ja niiden tekemiseen ja tarinoihin ohjelmien takaa. Liikaa asiaan kuulumatonta, ihmisten elämän kokemuksia. SUURI PETTYMYS!

Dokumentti Postilokero 347 - Pikku Kakkosen tarina kertoo paitsi ohjelman historiasta myös henkilötarinoita ihmisistä, joiden elämään Pikku Kakkonen on lähtemättömästi vaikuttanut. Vaikka dokumentti on sallittu lapsille, se on ensisijaisesti tehty niille suomalaisille, jotka ovat kasvaneet aikuisiksi ohjelman parissa. Suurin osa Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlaohjelmistosta sekä internetissä että itse Pikku Kakkosessa on suunnattu nimenomaan lapsille ja näitä ohjelmia on nähtävillä Ylessä läpi vuoden. Toivottavasti löydätte runsaasta ohjelmistosta myös parhaiten lapsillenne sopivat ohjelmat. Hyvää kevättä!
Terveisin Juuso Räsänen, tuottaja, Yle Lapset ja nuoret

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.