Hyppää pääsisältöön

Suojasää

Jevgeni Tsyganov on Viktor Hrustaljov draamasarjassa Suojasää
Jevgeni Tsyganov on Viktor Hrustaljov Jevgeni Tsyganov on Viktor Hrustaljov draamasarjassa Suojasää suojasää,teeman sarjat

Uusi venäläissarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.
Teema maanantaisin klo 22.00. Areenassa 30 päivää

Tätä uutta Valeri Todorovskin ohjaamaa 12-osaista draamasarjaa on kutsuttu "venäjän Mad Meniksi", eikä suotta. Yleisömenestyksen lisäksi se oli viime vuosien tv-sarjoista suurin arvostelumenestys Venäjällä.

Sarja kuvaa todentuntuisesti ihmissuhteita, rakkautta, kateutta ja kaikkea muutakin ihmiseloon kuuluvaa. Sarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vuonna 1961. Se herkuttelee näyttävästi neuvostodesignilla ja epookin optimistisella henkisellä ilmastolla. Sarjan nimi viittaa Neuvostoliitossa kylmän sodan keskellä, Nikita Hruštševin kaudella, koettuun lyhyeksi jääneeseen verrattain liberaaliin aikaan. Suojasää koettiin 1950–1960-lukujen vaihteessa, ja tuolloin myös venäläinen elokuva alkoi uudistua. Muun muassa fiktioiden hahmoiksi ilmaantui uudenlaisia individualisteja, jotka olivat kiinnostuneita vain omasta yksityiselämästään, kollektiivin palvelemisen sijasta.

Suojasään ohjaaja ja kuvaaja haluavat tehdä yhdessä elokuvan kuolleen ystävänsä käsikirjoituksen pohjalta. Pohjimmiltaan tarina on kolmiodraama, jossa ohjaaja ja kuvaaja ovat kumpikin rakastuneita elokuvansa pääosaa esittävään amatöörinäyttelijättäreen. Ohjaaja Jegor (Aleksandr Jatsenko) on herkkä idealisti niin yksityiselämässä kuin taiteilijana, kuvaaja Vitja (Jevgeni Tsyganov) puolestaan häikäilemätön naistenmies. Toisen heistä menneisyydestä alkaa vähitellen paljastua jotain hämärää.

Samalla sarja on tarkkanäköinen kuvaus työyhteisöstä kaupallisten ja ideologisten vaatimusten ristipaineessa, jolloin työtovereiden solidaarisuutta toisiaan kohtaan punnitaan tavan takaa. Sarjan henkilögalleriaan sisältyy laaja kirjo Mosfilmin studioiden väkeä, miehiä homoseksuaalisuuttaan peittelevästä puvustajasta sodassa ansioituneeseen pääjohtajaan ja naisia kulissien takana vaikuttavista rautaisista ammattilaisista pyrkyrimäisiin filmitähtösiin.

Valeri Todorovski on sanonut saaneensa idean Suojasäähän tavattuaan Mad Menin luojan Matthew Weinerin, joka kertoi isänsä työskennelleen mainostoimistossa 1960-luvulla sarjansa henkilöiden tavoin. Todorovskin isä Pjotr puolestaan työskenteli 1950-luvulta lähtien kuvaajana ja ohjaajana lukemattomissa neuvostoelokuvissa, ja hän on Suojasään erään sivuhahmon esikuva. Pjotr Todorovskin ohjaama Ruplahuora oli yksi perestroikan ajan kohuelokuvia.

Suojasään pääosaa esittävä Jevgeni Tsyganov oli miespääosassa myös Arbatin lapset -sarjassa, ja filmitähti Butnikia esittävä Pavel Derevjanko oli pääosassa sarjassa Kuun pimeä puoli; molemmat sarjat on esitetty Teemalla.

 • Suojasää (Ottepel), Venäjä 2013. O: Valeri Todorovski. N: Jevgeni Tsyganov, Aleksandr Jatsenko, Anna Tšipovskaja, Viktorija Isakova, Mihail Jefremov, Jana Sekste, Nina Dvoržetskaja, Pavel Derevjanko

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tuleeko Kuun pimeä puoli -sarjan toinen tuotantokausi jossain vaiheessa YLE Areenaan nähtäville? Se oli jo kertaalleen siellä, mutta poistettiin ennenaikaisesti sopimuksiin liittyvien ongelmien vuoksi. Nyt ohjelman esittämisen embargo-aika lienee kuitenkin jo päättynyt, joten sen voisi laittaa takaisin YLE Areenaan.

Lähettänyt käyttäjä

Lisää samantyylisiä sarjoja ja elokuvia naapurimaastamme, kiitos!!!

MAHTAVAAA!
Olikin jo ikävä, kuun pimeän puolen loppumisen jälkeen!

Lähettänyt käyttäjä

Kuun pimeä puoli kävi vuodessa -79 ja Suojasää kertoo vuodesta -61, ihania aikamatkalaissarjoja meille keski-ikäisille :)
Positiivisesti yllätti Suojasään lavastus ja kuvaus, jotenkin "elokuvamaista", ja venäläinen kerrontatyyli ja -näytteleminen on aivan samanlaista kuin vanhoissa 70-luvun sarjoissa, joita muistan lapsena katsoneeni.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Ylelle, että olette ostaneet itänaapurista parhaita sarjoja nähtäväksemme. Kuun pimeä puoli oli yksi parhaista sarjoista ikinä. Uutisen mukaan Venäjällä esitetään tänä vuonna Silta-sarjan venäläinen versio. Sitä on tulossa yhteensä 20 jaksoa, eli kaksi kautta. Voisko Yle hankkia tämän sarjan Teemalle tai ykköselle? Nythän se on nähty, että Venäjällä todellakin osataan tv-sarjojen teko. Käsikirjoitukset ovat huippuluokkaa ja samoin näyttelijät. Tässä on linkki Silta-sarjaan:

https://www.yahoo.com/movies/miptv-scandinavian-tv-hit-bridge-russian-remake-040000210.html

Lähettänyt käyttäjä

Ihmettelen miksi viikon välein,unohtuu koko jutun juoni,parempi olisi ollut joka arki-ilta.
Kun harrastan venäjän kieltä niin puute on melkoinen kun yleltä tulee niin vähän venäläisiä ohjelmia.
Tulee niin kuin maksettua turhaan yle-veroa, englantia tulvii joka paikasta.
Tosin venäläisiä elokuviahan pystyy katsomaan netin kautta toisin kuin suomalaisia.
Vanhoissa neuvostoaikaisissa elokuvissa on hyviä elokuvia, kuten esim. Moskova ei usko kyyneliin.

Lähettänyt käyttäjä

Areenassa on kuun pimeä puoli toinen tuotantokausi, jotta juonesta saisi syvällisemmin kiinni olisi hyvä jos olisi ensimmäinen tuotantokausi.

Lähettänyt käyttäjä

Viihdyttävä sarja. Ei niin siloteltu kuin venäläiset draamat yleensä, abortistakin puhuttiin heti ensimmäisessä jaksossa. Ja tupakka sauhuaa, lieneekö samalla tekijöiden kritiikkiä Venäjän kiristyvälle lainsäädännölle siitä mitä tv:ssä saa näyttää. Kiitokset Ylelle!

Lähettänyt käyttäjä

Onpa todella hieno sarja - ehdin juuri katsoa ensimmäisen jakson Areenasta ihan viime tingassa. "Mad Menin" tyylivaikute tosiaan näkyy (Vitjassakin on vähän jotain Don Drapermaista). Tykästyin kovasti poikamaiseen Ljusaan(?), eli siihen naispuoliseen kuvaajaan. Suurkiitokset Ylelle taas kerran siitä, että saamme nähtäväksi sarjoja muistakin maista, kuin Amerikasta ja Britanniasta. Elokuvia tulee muillekin kanaville, mutta sarjat ovat harvinaisempaa herkkua. :) Etenkin tällaiset selkeästi laadukkaat sarjat.

Lähettänyt käyttäjä

Olen ihan koukussa Suojasäähän. Aivan loistava sarja. Ei mikään Mad men vaan sydämellinen ja ihmisläheinen sarja. Tähän porukkaan halusisin tutustua!

Lähettänyt käyttäjä

Suojasää on todella hyvä sarja. Meidän ruokakunta täysin koukussa siihen. Plussana kaiken päälle vielä venäjän kieli. En ole opiskellut sitä, mutta korvat pursuavat ja päässä humisee TV:n ainainen englannin kieli, nautinto vai kuunnella venäjän kieltä. KIITOS PS. Harmi, vain kolme osaa enää tulossa!

Lähettänyt käyttäjä

Nautittava sarja, loistavat hahmot ja näyttelijät, hienoa ajankuvaa, rauhallinen tempo, huumoria. Kuinka onkaan virkistävää, kun tarjolla on jotain muutakin kuin englanninkielistä jännitystä, fantasiaa tms.

Lähettänyt käyttäjä

Aivan upea sarja. Upeita autoja ja muutenkin vaatteet ym kuvastavat hyvin 60-lukua.
Sarjan musiikki hivelee korvia, etenkin laulettu versio "Ottepel"
Lisää tälläistä!

Lähettänyt käyttäjä

Harmi, kun näinkin lyhyen sarjan osat eivät ole koko sarjan ajan Areena-katselussa. Minäkin missasin alun heti. Ja joku muukin lisäkseni toivoi, että tällainen venäjänkielinen sarja olisi kivampi nähdä useimmin kuin vain kerran viikossa - ihan vain kielen harrastuksenkin vuoksi.
Hurmaava sarja kerta kaikkiaan. Hyviä tyyppejä, upea casting kokonaisuudessaan, jopa yhtä pari kertaa kohtauksissa vilahtanutta keski-aasialaista tyyppiä myöten. En tiedä, kehen olin eniten ihastunut Jevgeni Tsyganoviin, Aleksander Jatsenkoon vaiko Ljusaan mutta Jevgenistä on - ainakin minun mielestä sanottava, että vaikka hän olisi kuvassa selin niin katsoja tietää, mitä hän ajattelee. Sitten minulla on tällainen uskomus, että jos tv-sarjassa on hyvä tunnusmusiikki niin sarjakin on hyvä. Ja tämän sarjan tunnari oli aika harvoin kuullun tyyppinen. Eikä tämä uskomus ole vielä pettänyt minua. :)

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kyllä itkettää kun Suojasää loppui. Jäljelle jää vain toivo siitä että toinen tuotantokausi alkaa. Uskon että alkaa. Loistava sarja. Mad men, jota on verrattu (aiheetta) tähän sarjaan, tuntuu sen rinnalla kolkolta ja ulkokohtaiselta kun taas Suojasäässä on sydämellisyyttä ja laaja tunneskaala. Vain venäläiset, suurenmoiset näyttelijät kykenevät välittämään tunteita näin koskettavasti. Kiitos YLE!

Lähettänyt käyttäjä

En nähnyt sarjan alkujaksoja ja nyt harmittaa.
Tämä pitää kyllä saada uudestaan Areenaan katsottavaksi, sarja on laatutyötä ja laajalla ammattitaidolla tehtynä kokonaisuutena.
Käsikirjoittaja on tehnyt todella komean ja kestävän sarjan.
En olisi voinut uskoa että itänaapurissa osataan tehdä jotakin näin tasokasta viihdettä.

Kiitos kaikille kehuista, on hauska nähdä, että sarja on ollut niin pidetty! Meillä on siihen vielä esitysoikeus, joten uusinta varmasti tulee aikanaan.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Meitä taitaa olla useita alusta myöhästyneitä, joten Большое Спасибо, jos saisimme sarjan kokonaisuudessaan Areenaan. :)

Lähettänyt käyttäjä

Ihana sarja, mutta liian hidas esitystahti (1xviikossa). Toivottavasti löydätte Venäjältä muitakin yhtä hurmaavia sarjoja. Oli nautinto katsoa niin huolellisesti laadittua sarjaa, kaikki upeaa: näyttelijät, vaatteet, lavasteet, replikointi ja näytteliätyö ja tietenkin juoni. KIITOS,

Yle Teema

 • Tietokoneen näppäimistö

  Kysy Yle Teemasta ja Yle Teema & Fem -kanavapaikasta

  Kysy mitä vain Teemasta tai uudesta kanavapaikasta!

  Onko sinulla kysymyksiä uudesta kanavapaikasta ja sen tarjonnasta? Tule mukaan kysymään ja keskustelemaan tänään, maanantaina 24.4. ja tiistaina 25.4. klo 19 - 20.

 • henkilökuva

  Marika Kecskeméti: Seinistä ja sisällöstä

  Teeman ohjelmapäällikkö kirjoittaa uudesta kanavapaikasta.

  Yle Teema & Fem aloittaa maanantaina 24.4.2017 ohjelmistonsa. Yle Teeman ohjelmapäällikkö Marika Kecskeméti kirjoittaa uuden Teeman ohjelmistosta perinteisessä televisiossa ja uudella kanavalla Yle Areenassa.

 • Kollaasi Teeman ohjelmista: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Altai 30 päivässä, Ida, The Rolling Stones Kuubassa, Batman

  Näin löydät Teeman ohjelmat televisiossa

  Tutut ohjelmat uudella kanavapaikalla 24.4.2017 alkaen

  Teema muuttaa uudelle kanavapaikalle yhteen Yle Femin kanssa maanantaina 24.4.2017. Tutut ohjelmat jatkavat, monet niistä uusilla paikoilla. Teema ottaa myös iltapäivät ohjelmien käyttöön.

 • Agata Trzebuchowska on Anna elokuvassa Ida

  Ida

  Puolalaisdraama

  Oscar-palkitun draaman päähenkilölle, Annalle, määrätään luostarilupausta edeltävä mietintäaika. Hän käyttää sen ottamalla selvää sukunsa menneisyydestä toisen maailmansodan aikana.

 • Judi Dench ja Steve Coogan elokuvassa Philomena

  Philomena

  Judi Dench etsii häneltä kauan sitten vietyä lasta

  Judi Dench on pääosassa tosipohjaisessa, katkeransuloisessa komediassa naisesta, joka etsii häneltä riistettyä lasta sekä häntä etsinnässä auttavasta toimittajasta.

 • Contessina (Annabel Scholey) ja Cosimo (Richard Madden) sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat

  Medicit, Firenzen valtiaat

  Upea sarja renessanssiajan Italian mahtisuvun vaiheista

  Uusi upea kahdeksanosainen historiallinen draamasarja renessanssiajan Italian mahtisuvusta.
  keskiviikkoisin ja torstaisin 26.4. alkaen klo 20.00
  koko sarja Areenassa jo nyt

 • Alivaltiosihteeri -huumoriryhmä 90-luvun puolivälissä. JYrki Liikka, Pasi Heikura, Simo Frangen ja Matti Toivonen. Liittyy tv-ohjelmaan Alivaltiosihteeri valvoo.

  Alivaltiosihteeri – virallisuuden pitkä marssi

  Alivaltiosihteeri rikkoi radioviihteen ennätyksiä

  Byrokratia, kapulakieli ynnä kaikkinainen virallinen pönötys – siinä Alivaltiosihteeri-huumorin vankka perusta. Alivaltiosihteeriä on lähemmäs 30 vuotta kuultu radiossa nähty tv:ssä ja luettu painotuotteista, mutta nyt ryhmä on tullut yhden tien päähän.
  maanantai 24.4. klo 12, uusinnat torstaina 27.4. klo 0.15 ja perjantaina 28.4. klo 14.50

 • Ville Haapasalo

  Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Teemalla

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

 • Maria Järvenhelmi ja Janne Hyytiäinen Laitakaupungin valoissa.

  Laitakaupungin valot

  Kaurismäen ankara kuvaus epäoikeudenmukaisuudesta.

  Kaurismäen Suomi-trilogian päätösosa on karu ja ankara kuvaus yksinäisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vartija Koistisen elämä luisuu askel kerrallaan ankeaan alamäkeen, jossa pienetkin ilonhetket ovat vain petosta.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Kati Outinen ja Markku Peltola elokuvassa Mies vailla menneisyyttä.

  Mies vailla menneisyyttä

  Aki Kaurismäen lempeä komedia asunnottomuudesta.

  Aki Kaurismäen lempeä romanttinen komedia asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja osattomuudesta.
  tiistai 25.4. klo 22.00

 • kirjailija Elina Hirvonen

  Elina Hirvonen: Nationalismin edessä tarvitaan radikaalia mielikuvitusta

  Mikä on ihmisen ja maailman suhde

  Vastaus Eurooppaa ja ihmisoikeuksia horjuttavaan liikehdintään ei voi olla teknokratia tai hiljaisuus, vaan radikaali mielikuvitus. Ympäristökriisi, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen haastavat tulevaisuudessa yhä suuremmalla voimalla käsityksemme siitä, mitä on olla ihminen tässä maailmassa, kirjailija Elina Hirvonen kirjoittaa kolumnissaan.

 • Kuvassa: Paperi T, juontaja Niina Repo, Elina Hirvonen ja Anu Kaaja.

  Olisiko maailmanloppu mahdollista välttää scifin avulla?

  Pilkun jälkeen -ohjelman päätösjaksossa katsotaan kauas.

  Pilkun jälkeen katsoo päätösjaksossaan kauas. Scifi ja fantasia käyvät realistisen suomalaisen romaanikirjallisuuden kimppuun ja luovat uusia tulevaisuudenkuvia. Keskustelemassa ovat rap-artisti ja runoilija Paperi T eli Henri Pulkkinen, kirjailija-dokumentaristi Elina Hirvonen ja kirjailija Anu Kaaja.

 • Kirjailija Anu Kaaja

  Ajavatko pienoisromaanit tiiliskivien ohi?

  Kirjailijoita kunnioitetaan enemmän kuin käsikirjoittajia

  Kirjailija-käsikirjoittaja Anu Kaaja arvelee kirjallisuuden kentän monipuolistuvan jatkossa. Kaunokirjallisuuden ensisijaisena haasteena hän näkee muutoksen ihmisten ajankäytössä.

 • Niina Repo

  Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Ralph Steadmanin kuva Mr. Gonzosta. Dokumenttielokuvasta For No Good Reason.

  For No Good Reason

  Dokumentti gonzokuvittaja Ralph Steadmanista nyt Areenassa

  Johnny Depp johdattaa katsojat Hunter S. Thompsonin ystävän ja kuvittajan Ralph Steadmanin villiin taiteeseen. Dokumenttielokuvan For No Good Reason ohjasi Charlie Paul.
  Nyt Areenassa

 • mistaken for strangers,

  Mistaken for Strangers

  Pikkuveli The Nationalin roudarina. Nyt Areenassa.

  The Nationalin laulusolisti Matt Berninger palkkaa bändinsä roudariksi pikkuveljensä. Pikkuveli Tom ottaa mukaan kameran. Lopputuloksena on erilainen kiertuetaltiointi, Spinal Tapin veroiseksi komediaksi kehuttu kuvaus kulttibändin keikka-arjesta, musiikkibisneksen kulissien takaisesta elämästä ja sisarussuhteiden vaikeudesta.
  Nyt Areenassa

 • Rockin klassikkolevyt: Deep Purple / Made in Japan

  Rockin klassikkolevyt: Deep Purple / Made in Japan

  Dokumentti klassikkobändin tuplalivealbumista.

  Dokumentti Deep Purplen legendaarisesta tuplalivealbumista, joka ilmestyi vuonna 1972. Japanin-kiertueella taltioidulla levyllä yhtye esiintyy klassisessa kokoonpanossaan: Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Roger Glover ja Ian Paice.
  Nyt Areenassa

 • Batman

  Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Batman-kuvakeräyksen satoa.

  Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Loppukevään 2017 elokuvia Teemalla. Kuvakollaasi.

  Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Loppukeväällä luvassa muun muassa Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.

 • Muoti ja kauneus -paketin kuva

  Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!