Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Aino Räsänen: Näkemiin, Helena! – Koe nuoren sukupolven kaukokaipuu

Aino Räsänen Kuva: Kalle Kultala 101kirjaa,Aino Räsänen,kirjojen suomi,Näkemiin, Helena!

Viihdekirjailijaksikin leimattu Aino Räsänen oli yksi suosituimmista suomalaiskirjailijoista toisen maailmansodan jälkeen. Köyhässä Suomessa kaivattiin haaveilua ja viihdettä, ja Räsänen osui tähän tarpeeseen 12-osaisella Helena-kirjasarjallaan.

Ihmissuhteisiin keskittyvän sarjan kolmas osa Näkemiin, Helena! kertoo lasten erkaantumisesta vanhemmistaan. Ihmissuhteet ja kaukokaipuu repivät perheen nuoria eri ilmansuuntiin. Räsänen koukuttaa lukijat sillä, ketkä lopulta jäävät ja ketkä lähtevät maailmalle.

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Räsäsen Näkemiin, Helena! on vuoden 1953 teos. Lue, kuinka maa ja ihmiset ovat muuttuneet aikojen saatossa.

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa,kirjojen suomi
Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.

Lue lisää:

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Anni Swan: Pikkupappilassa – Tytöt ja nuoret naiset ovat itsenäisiä toimijoita

Lue nuortenkirjaklassikko ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Lue lisää:

Hella Wuolijoki: Niskavuoren leipä – Vahvat naiset ottavat mittaa toisistaan

Lue näytelmä suurtilan matriarkasta ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Kaikki 101 kirjaa käsitellään uusimmasta vanhimpaan Aamu-tv:n haastatteluissa ja Sadan vuoden kirjat -sarjassa Yle Radio 1:ssä vuoden 2017 aikana. Viisikymmentä ensimmäistä osaa on löydettävissä Yle Areenasta.

Toimittajat: Nadja Nowak, Seppo Puttonen, Kasperi Lumijärvi ja Maija Puska.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

Seuraa somessa