Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Lukemista vailla? Anna Kirjakoneen auttaa!

Koneen rakensivat: Kaisa Alenius, Pietari Kylmälä, Katja Lahti, Jyri Loikkanen, Kasperi Lumijärvi, Annukka Palmén-Väisänen, Maija Puska, Seppo Puttonen ja Antti Saarenpää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti ihmiset nyt vielä sentään itse tietävät mitä haluavat lukea, ja ilman näitä typeriä "koneita". Näitä koneita YLE tarjoaa jo miltei jokaiselle elämän alueille, ettei vain olisi ketunhäntä kainalossa, eli voitaisiin paremmin vaikuttaa maksajiin, siis yhteisen mediamme.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta kirjakone oli kiva ja hauska idea. Tarvitseeko kaikkeen suhtautua aina niin ryppyotsaisesti?

Tietysti jokainen tietää, mikä itseä kiinnostaa, mutta usein ihmiset myös valitsevat oman luettavansa aika kapeasti ja ennakkoluuloisesti, jolloin paljon kiinnostavia teoksia voi jäädä löytymättä. Tässä kirjakoneessa kirjojen valintakriteerit olivat sen verran väljät, että kirjakone ehdottikin keskenään aika erilaisia teoksia.

Kokeilin itse eri hakukriteerejä ja sain tulokseksi viisi kirjaa, joita en ole vielä lukenut ja jotka aion lukea tämän vuoden aikana. Kolme teosta olivat sellaisia, että en olisi niitä varmaan löytänytkään ilman konetta. Sally Salmisesta en ollut koskaan edes kuullut.

Lähettänyt käyttäjä

Yle sivut toimivat vielä epävakaasti, osan kirjoista voi ladata ilman ongelmia, joitakin voi vain lukea selaimessa yms. Aika jumppaa.

Lähettänyt käyttäjä

No siis todella on köpönen testi, että ei voi tosissaan syyttää mielipidevaikuttamisesta, kun eihän tästä ole käyttöä kenellekään. Muutama hassu kirja ja surkeat algoritmit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

  • Mikä on Kirjojen Suomi?

    Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme?

    Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

  • Kirjojen Suomen kumppanit

    Yle ja parikymmentä muuta tahoa ovat lukemisen asialla.

    Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen vuonna 2017, ja sen toteutumiseen on tarvittu laajaa yhteistyötä. Kiitos kaikille kumppaneille!