Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Lukemista vailla? Anna Kirjakoneen auttaa!

Koneen rakensivat: Kaisa Alenius, Pietari Kylmälä, Katja Lahti, Jyri Loikkanen, Kasperi Lumijärvi, Annukka Palmén-Väisänen, Maija Puska, Seppo Puttonen ja Antti Saarenpää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti ihmiset nyt vielä sentään itse tietävät mitä haluavat lukea, ja ilman näitä typeriä "koneita". Näitä koneita YLE tarjoaa jo miltei jokaiselle elämän alueille, ettei vain olisi ketunhäntä kainalossa, eli voitaisiin paremmin vaikuttaa maksajiin, siis yhteisen mediamme.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta kirjakone oli kiva ja hauska idea. Tarvitseeko kaikkeen suhtautua aina niin ryppyotsaisesti?

Tietysti jokainen tietää, mikä itseä kiinnostaa, mutta usein ihmiset myös valitsevat oman luettavansa aika kapeasti ja ennakkoluuloisesti, jolloin paljon kiinnostavia teoksia voi jäädä löytymättä. Tässä kirjakoneessa kirjojen valintakriteerit olivat sen verran väljät, että kirjakone ehdottikin keskenään aika erilaisia teoksia.

Kokeilin itse eri hakukriteerejä ja sain tulokseksi viisi kirjaa, joita en ole vielä lukenut ja jotka aion lukea tämän vuoden aikana. Kolme teosta olivat sellaisia, että en olisi niitä varmaan löytänytkään ilman konetta. Sally Salmisesta en ollut koskaan edes kuullut.

Lähettänyt käyttäjä

Yle sivut toimivat vielä epävakaasti, osan kirjoista voi ladata ilman ongelmia, joitakin voi vain lukea selaimessa yms. Aika jumppaa.

Lähettänyt käyttäjä

No siis todella on köpönen testi, että ei voi tosissaan syyttää mielipidevaikuttamisesta, kun eihän tästä ole käyttöä kenellekään. Muutama hassu kirja ja surkeat algoritmit.

Lähettänyt käyttäjä

Oli hauskaa katsoa Kirjakoneen valintoja itselleni.Valitettavasti olin aikaisemmin lukenut kaikki valintakriteereinä mukaiset kirjat.Eikä niistä oikein mikään nykyisin oikein kiinnosta minua.Ihan mielenkiintoista kuitenkin.Aion tutustua vielä tarkemmin Kirjakoneeseen.

Lähettänyt käyttäjä

Harmillista, kun suurin osa kirjoista on luettavissa vain selaimessa. Ohjelma ei ole kyllä lainkaan käyttäjäystävällinen. Lataisin paljon mieluummin kirjan itselleni, mutta siihen asiaan ei taida olla tulossa parannusta. Kirjojen joukossa on niin monta, joita haluaisin lukea ilman, että kannan niitä kirjastosta kotiin. :)

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

Seuraa somessa