Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Lukemista vailla? Anna Kirjakoneen auttaa!

Koneen rakensivat: Kaisa Alenius, Pietari Kylmälä, Katja Lahti, Jyri Loikkanen, Kasperi Lumijärvi, Annukka Palmén-Väisänen, Maija Puska, Seppo Puttonen ja Antti Saarenpää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti ihmiset nyt vielä sentään itse tietävät mitä haluavat lukea, ja ilman näitä typeriä "koneita". Näitä koneita YLE tarjoaa jo miltei jokaiselle elämän alueille, ettei vain olisi ketunhäntä kainalossa, eli voitaisiin paremmin vaikuttaa maksajiin, siis yhteisen mediamme.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta kirjakone oli kiva ja hauska idea. Tarvitseeko kaikkeen suhtautua aina niin ryppyotsaisesti?

Tietysti jokainen tietää, mikä itseä kiinnostaa, mutta usein ihmiset myös valitsevat oman luettavansa aika kapeasti ja ennakkoluuloisesti, jolloin paljon kiinnostavia teoksia voi jäädä löytymättä. Tässä kirjakoneessa kirjojen valintakriteerit olivat sen verran väljät, että kirjakone ehdottikin keskenään aika erilaisia teoksia.

Kokeilin itse eri hakukriteerejä ja sain tulokseksi viisi kirjaa, joita en ole vielä lukenut ja jotka aion lukea tämän vuoden aikana. Kolme teosta olivat sellaisia, että en olisi niitä varmaan löytänytkään ilman konetta. Sally Salmisesta en ollut koskaan edes kuullut.

Lähettänyt käyttäjä

Yle sivut toimivat vielä epävakaasti, osan kirjoista voi ladata ilman ongelmia, joitakin voi vain lukea selaimessa yms. Aika jumppaa.

Lähettänyt käyttäjä

No siis todella on köpönen testi, että ei voi tosissaan syyttää mielipidevaikuttamisesta, kun eihän tästä ole käyttöä kenellekään. Muutama hassu kirja ja surkeat algoritmit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Tämä äiti jaksaa loistaa, vaikka on menettänyt niin paljon

  Tämä tarina kertoo poikkeuksellisen sitkeästä naisesta

  Tämä SuomiLOVE-tarina kertoo poikkeuksellisen sitkeästä naisesta. Hanna-Riitan äidin viereltä on menehtynyt kaksi kumppania ja kolme sisarusta. Silti Erja on aina jaksanut nousta jaloilleen.

 • Euroviisuedustaja valitaan la 28.1. - älä missaa viikolla sekuntiakaan

  Katso viiikon tärkeät päivät ja ajat

  UMK17-spektaakkelibileisiin kuuluvat sensaatioduo Marcus & Martinus, supertähti Jenni Vartiainen ja YouTube-komeetta Arttu Lindeman. Kuorrute kakussa ovat 10 UMK-kilpailijaa, joista vain yksi voi olla euroviisuedustaja! Vuoden korskein bileshow nähdään jo tammikuun 28. päivä ja sitä kohden aletaan nostattaa fiilistä 26.1. alkaen. Lue tästä, miten UMK17-viikko etenee.

 • Äänestä nyt UMK17-suosikkiasi

  Äänestä suosikkiasi 31.12 - 26.1. välisenä aikana

  UMK17-ennakkoäänestys on nyt auki. Äänestys tapahtuu verkossa, tällä sivulla. Äänestä suosikkiasi 31.12.16 - 26.1.17 välisenä aikana

101 kirjaa

Kirjojen Suomi