Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Lukemista vailla? Anna Kirjakoneen auttaa!

Koneen rakensivat: Kaisa Alenius, Pietari Kylmälä, Katja Lahti, Jyri Loikkanen, Kasperi Lumijärvi, Annukka Palmén-Väisänen, Maija Puska, Seppo Puttonen ja Antti Saarenpää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti ihmiset nyt vielä sentään itse tietävät mitä haluavat lukea, ja ilman näitä typeriä "koneita". Näitä koneita YLE tarjoaa jo miltei jokaiselle elämän alueille, ettei vain olisi ketunhäntä kainalossa, eli voitaisiin paremmin vaikuttaa maksajiin, siis yhteisen mediamme.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta kirjakone oli kiva ja hauska idea. Tarvitseeko kaikkeen suhtautua aina niin ryppyotsaisesti?

Tietysti jokainen tietää, mikä itseä kiinnostaa, mutta usein ihmiset myös valitsevat oman luettavansa aika kapeasti ja ennakkoluuloisesti, jolloin paljon kiinnostavia teoksia voi jäädä löytymättä. Tässä kirjakoneessa kirjojen valintakriteerit olivat sen verran väljät, että kirjakone ehdottikin keskenään aika erilaisia teoksia.

Kokeilin itse eri hakukriteerejä ja sain tulokseksi viisi kirjaa, joita en ole vielä lukenut ja jotka aion lukea tämän vuoden aikana. Kolme teosta olivat sellaisia, että en olisi niitä varmaan löytänytkään ilman konetta. Sally Salmisesta en ollut koskaan edes kuullut.

Lähettänyt käyttäjä

Yle sivut toimivat vielä epävakaasti, osan kirjoista voi ladata ilman ongelmia, joitakin voi vain lukea selaimessa yms. Aika jumppaa.

Lähettänyt käyttäjä

No siis todella on köpönen testi, että ei voi tosissaan syyttää mielipidevaikuttamisesta, kun eihän tästä ole käyttöä kenellekään. Muutama hassu kirja ja surkeat algoritmit.

Lähettänyt käyttäjä

Oli hauskaa katsoa Kirjakoneen valintoja itselleni.Valitettavasti olin aikaisemmin lukenut kaikki valintakriteereinä mukaiset kirjat.Eikä niistä oikein mikään nykyisin oikein kiinnosta minua.Ihan mielenkiintoista kuitenkin.Aion tutustua vielä tarkemmin Kirjakoneeseen.

Lähettänyt käyttäjä

Harmillista, kun suurin osa kirjoista on luettavissa vain selaimessa. Ohjelma ei ole kyllä lainkaan käyttäjäystävällinen. Lataisin paljon mieluummin kirjan itselleni, mutta siihen asiaan ei taida olla tulossa parannusta. Kirjojen joukossa on niin monta, joita haluaisin lukea ilman, että kannan niitä kirjastosta kotiin. :)

 • Ovatko seksikuvaukset härskiintyneet, Juha Itkonen?

  Häräntappoase kyllä nosti punan poskille

  Kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Anna Paavilainen, tutkija Rita Paqvalén ja Niina Repo puhuvat kirjojen kansien välissä olevasta seksistä, seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Ja myös siitä, että seksikohtauksen kirjoittaminen voi olla kirjailijalle moka. Yle Teema 27.2. klo 22.55 ja katsottavissa jo nyt Yle Areenasta.

 • Muistatko kirjallisen ensisuudelmasi?

  Sitä en muista, suudeltiinko poikakirjoissa

  Mikä on se kirja, jonka sivuilta olet lukenut ensimmäisen kerran suudelmista tai seksistä, sitä kyselee kirjailija Niina Repo. Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen -sarja tarttuu seksiin maanantaina Yle Teema 20.2. klo 22.55 ja Yle Areenalla jo nyt.

 • Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

  Maailmanloppuhan tulee joka tapauksessa, mutta sen ei tarvitse tulla ihan vielä. Tästä ovat yksimielisiä muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen ja Emmi Itäranta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Kukkuu-leikki valmistaa elämään – nämä tärkeät taidot opetat lapsellesi leikin avulla

  Kukkuu-leikki opettaa turvallisuuden tunnetta ja pysyvyyttä.

  Kaikki tietävät leikin: aikuinen piiloutuu käsiensä taakse ja ilmestyy pian piilostaan sanoen painokkaasti KUKKUU! Ja leikkikaverina oleva vauva nauraa hykertää. Kukkuu-leikki on usein ensimmäinen leikki, jota vanhemmat lapsen kanssa leikkivät. Leikki on niin yksinkertainen, että ei uskoisi miten tärkeä se on vauvalle hänen kehityksensä kannalta.

 • "Tiesitkö, että sä oot tosi lihava?"

  Kannattaako lihavalle kertoa, että hän on lihava?

  "Huonot elämäntavat ja hyvinvoinnin laiminlyöminen kertovat jostain aivan muusta, kuin ihmisen halusta olla lihava. Oletko kysynyt, onko läheiselläsi kaikki hyvin? Selvittänyt, mitä ystävällesi oikeasti kuuluu? Voisitko auttaa häntä jossain? Onko ystäväsi elämä ja kalenteri liian täynnä, vai painaako häntä jokin henkilökohtainen asia?" kirjoittaa Saara Sarvas.

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

Seuraa somessa