Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen – Miksi ihmisten ihanteet eivät toteudu?

Mika Waltari Kuva: Yle 101kirjaa,kirjojen suomi,Mika Waltari,Sinuhe egyptiläinen

Mika Waltarin historiallinen romaani Sinuhe egyptiläinen on ylittämätön kirjaklassikko ja yksi eniten käännetyistä suomalaisista kaunokirjallisista teoksista.

Sinuhe egyptiläinen on kiehtova sekoitus muinaishistoriaa ja armotonta taistelua ihanteiden ja elämän todellisuuden välillä. Kaukaiseen aikaan ja maahan sijoittuva romaani on laaja ja monitahoinen lukunautinto.

40 kielelle käännetty romaani oli myös kansainvälinen menestys. Teos oli Yhdysvalloissa eniten myynyt ulkomainen kirja 1980-luvulle asti. Sinuhe egyptiläinen on myös vuoteen 2016 mennessä ainoa suomalainen romaani, joka on saanut Hollywood-filmatisoinnin.

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Waltarin Sinuhe egyptiläinen on vuoden 1945 teos.

Katsele ja kuuntele

Kirjailija Mika Waltari: "Suunnilleen metrin täyttävät kirjoittamani kirjat kirjahyllyssä. Silti on mielessä masentava tunne, että olen saanut sanotuksi varsin vähän siitä, mitä minulla on sanottavana"

Mika Waltari puhuu teoksistaan ohjelmassa Kertojaimme ääni. Nauhoitus on vuodelta 1946.


Kaikki 101 kirjaa käsitellään uusimmasta vanhimpaan Aamu-tv:n haastatteluissa ja Sadan vuoden kirjat -sarjassa Yle Radio 1:ssä vuoden 2017 aikana. Viisikymmentä ensimmäistä osaa on löydettävissä Yle Areenasta.

Lue lisää:

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Leena Krohn: Mehiläispaviljonki – Syvenny sivustakatsojan tutkielmaan ihmisyydestä

Romaanissa kollektiivinen ajattelu on yksilön tahtoa vahvempaa. Lue tämä ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Lue lisää:

Aino Kallas: Sudenmorsian – Heittäydy riivatun rakkauden syövereihin!

Lue romaani naiseuden muutoksesta ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Valtaosa 101 kirjan listan teoksista on luettavan e-kirjoina Kansalliskirjaston verkkokirjastossa. Valitettavasti Sinuhe egyptiläiseen ei ole lukuoikeuksia tarjolla, mutta voit etsiä muuta luettavaa.

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa,kirjojen suomi
Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.

Toimittajat: Nadja Nowak, Seppo Puttonen, Kasperi Lumijärvi ja Maija Puska.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

  • Mikä on Kirjojen Suomi?

    Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme?

    Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

  • Kirjojen Suomen kumppanit

    Yle ja parikymmentä muuta tahoa ovat lukemisen asialla.

    Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen vuonna 2017, ja sen toteutumiseen on tarvittu laajaa yhteistyötä. Kiitos kaikille kumppaneille!