Hyppää pääsisältöön
Aihesivun 101 kirjaa pääkuva

Timo K. Mukka: Tabu – Suomalaisen seksuaalikuvauksen uudistaja

Timo K. Mukka Kuva: Yle / Håkan Sandblom 101kirjaa,kirjojen suomi,tabu,Timo K. Mukka

Timo K. Mukan Tabu kertoo nuoren tytön ja vanhemman miehen välisestä kielletystä rakkaudesta 1950-luvun Lapissa.

Isätön tyttö Milka rakastuu Kristus-Perkeleeksi kutsuttuun renkiin ja tempoilee uskonnon ja moraalikäsitysten kahleissa. Tarinaan kietoutuu myös Milkan äiti, joka on rakastunut samaan mieheen sekä Milkan odottama avioton lapsi.

Hyvä ja paha, rakkaus ja viha tai Kristus ja Perkele – vastakohdat ovat jännitteinä Timo K. Mukan toisessa romaanissa. Arkaaiseen tyyliin kirjoitettu teos sai aikanaan ristiriitaisen vastaanoton.

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Mukan Tabu on vuoden 1965 teos. Lue, kuinka maa ja ihmiset ovat muuttuneet aikojen saatossa.

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa,kirjojen suomi
Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.

Katsele ja kuuntele

Timo K. Mukka: "Kirjailijaksi tullaan kirjoittamalla"

Mukka oli kiistelty hahmo, ja hänestä elää legenda rajoja rikkovana seksimystikkona. Rivoiksi ja rienaaviksikin kutsutut kirjat sekä inhottivat, että kiehtoivat. Katso Timo Hämäläisen vuonna 1968 toimittama dokumentti Maa on työtön laulu ja kuuntele Tabun ilmestymisvuonna tehty kirjailijan haastattelu.

Kaikki 101 kirjaa käsitellään uusimmasta vanhimpaan Aamu-tv:n haastatteluissa ja Sadan vuoden kirjat -sarjassa Yle Radio 1:ssä vuoden 2017 aikana. Viisikymmentä ensimmäistä osaa on löydettävissä Yle Areenasta.

Lue lisää:

Anna Kirjakoneen löytää sinulle lukemista

Kirjakone hakee sinulle sopivinta lukemista 101 e-kirjan joukosta!

Lue lisää:

Aino Kallas: Sudenmorsian – Heittäydy riivatun rakkauden syövereihin!

Lue romaani naiseuden muutoksesta ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.

Lue lisää:

Sofi Oksanen: Puhdistus – Näe naisiin kohdistuva väkivalta!

Toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Oksasen Puhdistus on vuoden 2008 teos.

Toimittajat: Nadja Nowak, Seppo Puttonen, Kasperi Lumijärvi ja Maija Puska.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

101 kirjaa

Kirjojen Suomi

  • Mikä on Kirjojen Suomi?

    Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme?

    Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

  • Kirjojen Suomen kumppanit

    Yle ja parikymmentä muuta tahoa ovat lukemisen asialla.

    Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen vuonna 2017, ja sen toteutumiseen on tarvittu laajaa yhteistyötä. Kiitos kaikille kumppaneille!