Hyppää pääsisältöön

Vuoden levy 2016 - äänestä yleisön suosikki!

Cd-levyjen kansia. CD-äänilevyt

Mikä näistä viidestä Yleisradion musiikkitoimittajien valitsemasta ehdokkaasta on Vuoden klassinen levy 2016?

Yleisradion Vuoden levy 2016 julkistetaan Kantapöydän suorassa lähetyksessä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkona 25.1.2017 alkaen klo 14.

Samalla julkistetaan myös yleisön suosikki. Äänestysaikaa on maanantaihin 23.1.2017 asti.

Äänestys on päättynyt.

Yleisön suosikiksi nousi Kreeta-Maria Kentalan "Side by side". Lue Ville Kompan levyarvio.
Levy valittiin myös Ylen Vuoden levyksi 2016.

 • Vapauden ja kontrollin ihana ristiveto

  Levyarvostelu

  Antonio Vivaldi jos kuka tiesi miten säveltää riehaannuttavaa musiikkia. Tehokkaat riffit, laukkaavat rytmit ja hittikaavaa noudattavat mutta sopivan yllättävät rakenteet takaavat yhä hänen konserttojensa menestyksen. Kun reseptiin vielä lisätään kaksoisviulukonsertoille ominainen turnajaistunnelma solistien välillä, on tilaisuus kunnon revittelyyn. Viuluviikarit Giuliano Carmignola ja Amandine Beyer tarttuvat tilaisuuteen, ja tuloksena on levy, joka karkottaa kevätväsymyksen kerta kaikkiaan.

 • Brittiaksentti korostaa amerikkalaisen musiikin parhaita puolia?

  Levyarvostelu

  Nouseva brittiläinen viulistitähti Tamsin Waley-Cohen on tehnyt yllättävän ohjelmistovalinnan ja levyttänyt kaksi yhdysvaltalaista viulukonserttoa. Roy Harrisin konsertto on 40-luvun lopulta, John Adamsin konsertto 90-luvulta, eikä kumpikaan ole kulunut käytössä. Levy on kuitenkin hieno, ja näyttää leimallisesti yhdysvaltalaisen musiikin parhaat puolet.

 • Arditti-kvartetin 40-vuotiskakku

  Levyarvostelu

  Vuonna 1974 viulisti Irvine Arditti oli nuori ja radikaali ja perusti jousikvartetin soittamaan vaativaa nykymusiikkia. Arditti-kvartetista kehittyi erittäin arvostettu nykymusiikkikokoonpano, ja pari vuotta sitten se juhli neljäkymppisiään, ja juhli niitä nykymusiikin merkeissä, tilaamalla ja soittamalla mukavan lyhyitä kappaleita uran tärkeimmiltä säveltäjiltä. Winter & Winter -yhtiö on nyt saattanut projektin levylle, joka onneksi on enemmän juhlimista kuin muistelua.

 • Duranten requiem kaipaisi kaikupohjaa tunteille

  Levyarvostelu

  Paastonaika on passioiden ja requiemien sesonkia. Yleensä kirkkokonserteissa ja olohuoneissa kuunnellaan tuttua paastomusiikkia yhä uudestaan, mutta silloin tällöin mukaan yrittää uusi löytö, sellainen kuin Francesco Duranten Requiem c-molli. Se oli 1800-luvulle asti varsin suosittu, ja uusi levy tuo sen hyveet esiin, mutta tuskinpa se horjuttaa suosituimpien requiemien asemaa.