Hyppää pääsisältöön

Areena-sovelluksen toiminta loppunut Samsungin 2012 -äly-tv-malleissa

Yle Areenan Samsung-älytelevisioiden sovellus on alusta alkaen toiminut Samsungin vuoden 2013 vuosimallia tai uudemmissa televisioissa. Vaikka virallinen tuki onkin alkanut vuoden 2013 malleista, on joihinkin vanhempiinkin malleihin voinut asentaa Areena-sovelluksen.

Nyt ennen vuotta 2013 myyntiin tulleissa malleissa Areena-sovellus ei enää valitettavasti toimi. Syy sovelluksen toiminnan loppumiseen on sovelluksen tarvitseman turvatekniikan vanheneminen.

Tarkemmin ottaen kysymys SHA-1-algoritmista, jota on käytetty yleisesti salausohjelmistoissa. SHA-1-algoritmin käyttäjiin kuuluu mm. SSL-salausohjelma, jota taas käyttää Areenan sisältöjä jakeleva Akamai-jakeluverkko. Vuoden vaihteessa Akamai lopetti tuen SHA-1:lle; jatkossa tukea on vain algoritmin uudemmalle SHA-2-versiolle.

Joulukuun puolivälissä saimme epävirallisen tiedon, että Samsungin ennen vuotta 2013 julkaistut laitteet eivät tue SHA-2:ta ja että Samsung ei aio päivittää näiden laitteiden ohjelmistoa, jotta tuki mahdollistuisi. Tiedustelimme Samsungilta tiedon todenperäisyyttä, mutta emme saaneet asiaan vahvistusta.

Vuodenvaihteen jälkeen olemme saaneet joiltakin Samsung-laitteiden käyttäjiltä ilmoituksia siitä, että Areena-sovellus ei enää käynnisty laitteessa. Kyseessä ovat ennen vuotta 2013 myyntiin tulleet laitteet, joiden käyttäjät saavat sovellusta käynnistettäessä englanninkielisen virheilmoituksen, jonka mukaan sovellusta ei voi ladata. Kyseessä on todennäköisesti SHA-1:n vanhenemisen aiheuttama ongelma, jonka korjaaminen ei valitettavasti onnistu, ellei laitevalmistaja päivitä laitteen ohjelmistoa. Yritämme edelleen vahvistaa asian virallisesti myös laitevalmistajalta.

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.