Hyppää pääsisältöön

Areena-sovelluksen toiminta loppunut Samsungin 2012 -äly-tv-malleissa

Yle Areenan Samsung-älytelevisioiden sovellus on alusta alkaen toiminut Samsungin vuoden 2013 vuosimallia tai uudemmissa televisioissa. Vaikka virallinen tuki onkin alkanut vuoden 2013 malleista, on joihinkin vanhempiinkin malleihin voinut asentaa Areena-sovelluksen.

Nyt ennen vuotta 2013 myyntiin tulleissa malleissa Areena-sovellus ei enää valitettavasti toimi. Syy sovelluksen toiminnan loppumiseen on sovelluksen tarvitseman turvatekniikan vanheneminen.

Tarkemmin ottaen kysymys SHA-1-algoritmista, jota on käytetty yleisesti salausohjelmistoissa. SHA-1-algoritmin käyttäjiin kuuluu mm. SSL-salausohjelma, jota taas käyttää Areenan sisältöjä jakeleva Akamai-jakeluverkko. Vuoden vaihteessa Akamai lopetti tuen SHA-1:lle; jatkossa tukea on vain algoritmin uudemmalle SHA-2-versiolle.

Joulukuun puolivälissä saimme epävirallisen tiedon, että Samsungin ennen vuotta 2013 julkaistut laitteet eivät tue SHA-2:ta ja että Samsung ei aio päivittää näiden laitteiden ohjelmistoa, jotta tuki mahdollistuisi. Tiedustelimme Samsungilta tiedon todenperäisyyttä, mutta emme saaneet asiaan vahvistusta.

Vuodenvaihteen jälkeen olemme saaneet joiltakin Samsung-laitteiden käyttäjiltä ilmoituksia siitä, että Areena-sovellus ei enää käynnisty laitteessa. Kyseessä ovat ennen vuotta 2013 myyntiin tulleet laitteet, joiden käyttäjät saavat sovellusta käynnistettäessä englanninkielisen virheilmoituksen, jonka mukaan sovellusta ei voi ladata. Kyseessä on todennäköisesti SHA-1:n vanhenemisen aiheuttama ongelma, jonka korjaaminen ei valitettavasti onnistu, ellei laitevalmistaja päivitä laitteen ohjelmistoa. Yritämme edelleen vahvistaa asian virallisesti myös laitevalmistajalta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Eikö korjaaminen onnistuisi myös, jos Akamai jatkaisi tukea SHA-1:lle. Sekö on loppuun katsottu?

Lähettänyt käyttäjä

I think you guys need to find a Plan B here. Why can't YLE run two Apps for at least another couple of years. We pay our broadcasting fee, it's one of the most expensive in the world - but in order to benefit from it I need to gaze into the future to be aware of future security protocols on hardware I buy? Really?
YLE, you have the data from your app usage on SHA-1 machines in Finland, you know this is a real stuff-up but don't make the paying public be the ones to pay for someone's lack of foresight - be it YLE's or Samsung mistake...please .

Lähettänyt käyttäjä

Uskon näppärien koodarien kykyyn ratkaista ongelma. Pari vuotta vanha tv on aivan liian nuori heitettäväksi menemään.

Lähettänyt käyttäjä

Ensinnäkin, uusi areena sovellus on loistava! Harmittaa vaan että 2013 hankitusta televisiossa se lopetti toimimisen juurikin tämän Akamai jutun takia.
Ylen Facebookissa neuvottiin nollaamaan smart hubia, mutta sillä ei ole vaikutusta.
Ihmetyttää että kaikki muut sovellukset (esim. Youtube) toimii normaalisti.

Lähettänyt käyttäjä

Täytyy kai alkaa katsoa Netflixiä, kun se nyt kuitenkin näyttää kaikesta alkoritmijutusta huolimatta toimivan. Tai alkaa vaikka laskea kulmakarvoja...

Lähettänyt käyttäjä

Todella harmillista. Meillä on käytetty Yle Areenaa päivittäin Samsungin v. 2012 laitteella alkuvuoteen asti, on seurattu niin lastenohjelmia kuin uutisia. Muutoin laite toimii hyvin, joten tämän vuoksi ei viitsisi hankkia uutta laitetta. Toivottavasti tulevaisuus ei ole tätä, että laitteet vanhenevat niin nopeasti etteivät ne enää palvele vaikka ehjiä olisivatkin. Olisiko näille vanhemmille laitteille mahdollista saada kuitenkin vanhanmallinen sovellus, jonka toimivuudessa ei mielestämme ollut mitään vikaa?

Lähettänyt käyttäjä

Todella huono uutinen tämä, siis tv -mittakaavassa. Eikö ole mitään mahdollisuutta saada Yle Areenaa näkymään näihin ns. vanhempiin Samsungeihin? Meillä oli ainakin kovalla käytöllä aiemmin, mutta nyt ei pariin viikkoon ole enää toiminut.