Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuus sokerista

Toimittaja Fiona Phillips pyrkii selvittämään, mitä sokeri tekee kehollemme. Liiallista sokerinkulutusta pidetään yleisesti suurena terveysriskinä. prisma: totuus sokerista,yle tv1

TV1 keskiviikkona 18.1.2017 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 21.1. klo 14.00 ja tiistaina 24.1. klo 00.15
Katsottavissa Yle Areenassa

Liiallista sokerin kulutusta pidetään yleisesti suurena terveysriskinä. Toimittaja Fiona Phillips pyrkii selvittämään neljän vapaaehtoisen kanssa, mitä sokeri tekee kehollemme.

Miksi toiset tykkäävät makeasta enemmän kuin toiset? Onko olemassa sokeria, jota voisi syödä ilman huonoa omaatuntoa? Miksi jopa suolaisiin elintarvikkeisiin on piilotettu niin paljon sokeria? Mitä makeat juomat vaikuttavat ruokahaluun?

Fiona seuraa laihduttajaryhmän ruokavalion muutosta. Mitä tapahtuu, kun laihduttajat yrittävät hillitä makeanhimoaan ja siirtyä vähemmän sokeria sisältävään ruokavalioon.

The Sticky Truth About Sugar. Tuotanto: Maverick Television/BBC, Iso-Britannia, 2016.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Vähän jäi mietityttämään, että voivatko brititkään olla niin yksinkertaista väkeä, että heille pitää sokerimääriä esittää epämääräisillä niin-ja-niin-monta-teelusikallista -mitoin? Luulisi, että selkeintä olisi puhua grammamääristä eli kuinka monta grammaa sadassa grammassa jotain tuotetta on sokeria. Eihän rasvamääriäkään esitetä voinappeina, vaan grammoina tai prosentteina. Toinen ärsyttävä yksinkertaistus oli väite, että hunaja ja valkoinen sokeri olisi täysin samaa ainetta. No, joo, onhan hunajassakin sokeria, mutta siitä ei ole "pesty" muita aineita pois. Ruoka-asioissa pitäisi katsoa kokonaisuutta, eikä yrittää repiä sensaatio-otsikoita teelusikallisineen.
Kokonaisuutena: ohjelma kertoi korkeintaan osa- ja puolitotuuksia sokerista. Yleltä odottaisi laadukkaampia, oikeita tiedeohjelmia, eikä mitään seiska-tasoista yksinkertaistusta.

Lähettänyt käyttäjä

Tuoremehua nautin aina kotona aamuisin, koska se on raikas.

 • Ulkolinja: Kiinalainen maailmanvalloitus

  Suomikin on mukana Kiinan perustamassa AIIB-pankissa.

  Aasian infrastruktuuri-investointipankkia on pidetty Maailmanpankin kilpailijana. Suomikin on mukana AIIB:ssä.

 • Historia: Ethel Kennedy

  Miten Ethel Kennedystä tuli kuuluisan perheen jäsen?

  Palkittu ohjaaja Rory Kennedy kertoo äitinsä Ethel Kennedyn tarinan. Miten suurperheen äiti on kestänyt kaikki menetykset?

 • Scott & Bailey

  Manchesterin poliisin voimakaksikko palaa uusin jaksoin.

  Manchesterin poliisin voimakaksikko Rachel Bailey ja Janet Scott palaavat viidennen kauden uusissa jaksoissa.