Hyppää pääsisältöön

Southcliffen tragedia

Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus.
Sean Harris sai Stephen Mortonin karusta roolista BAFTA-palkinnon. Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus. Kuva: Southcliffe Limited southcliffe,yle tv1

TV1 sunnuntaisin 29.1. - 19.2.2017 n. klo 22.05 - 22.50, uusinta torstaisin klo 23.15 (tarkista alkamisajat ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa 7 päivää

Neliosainen puhutteleva draamasarja Southcliffen tragedia (16) kertoo pikkukaupungista, jota järkyttävät yhden päivän aikana tapahtuvat ampumistapaukset.

Muistoja lapsuudesta

Aamu sarastaa Englannin sydänmailla, kun pienen kaupungin rauha rikkoutuu laukausten ääniin. Tiiviin yhteisön asukkaat heräävät traagisiin tapahtumiin.

Useita ihmishenkiä vaatinut tragedia ja ampuja Stephen Morton (roolista BAFTA-palkittu Sean Harris) ovat koko kansakunnan huulilla.

Tapahtumista saapuu raportoimaan Southcliffen oma kasvatti, toimittaja David Whitehead (Rory Kinnear), jota ahdistavat myös omat lapsuuden muistot.

Voiko sama toistua?

Menetyksen kokeneet perheet yrittävät selvitä surun keskellä, kun David Whiteheadin epäluulo jutun ympärillä kasvaa. Häntä vainoavat yhä uudet kysymykset.

Peitteleekö poliisi jotain? Olisiko vaaran merkit voinut tunnistaa? Olisiko katastrofi ollut estettävissä? Myöhemmin Davidilla herää ajatus: Voiko sama toistua Soutchcliffessä?

Muissa pääosissa nähdään Shirley Henderson, Anatol Yusef, Eddie Marsan, Nicola Burley, Joe Dempsie, Kaya Scodelario, Lee Ross, Al Weaver, Emma Cuniffe ja Maurice Roëves.

Southcliffe. Käsikirjoitus: Tony Grisoni. Ohjaus: Sean Durkin. Tuotanto: Warp Films, Britannia, 2013.

Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus.
Claire (Shirley Henderson) and Andrew (Eddie Marsan). Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus. Kuva: Southcliffe Limited Southcliffe,yle tv1
Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus.
Chris (Joe Dempsie) ja Louise (Hayley Squires). Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus. Kuva: Southcliffe Limited southcliffe,yletv1
Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus.
David (Rory Kinnear) and Anthony (Al Weaver). Pikkukaupunki havahtuu ruususenunesta, kun siellä tapahtuu järkyttävä ampumavälikohtaus. Kuva: Southcliffe Limited southcliffe,yle tv1

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ekan jakson katsoin ja aloitin toista, mutta kesken oli pakko jättää. Poukkoilee menneisyyden ja nykyisyyden väliä ja on vaikea tietää missä ajassa milloinkin ollaan. Onpa pikästyttävin sarja aikoihin.

Lähettänyt käyttäjä

Parasta tv-draamaa aikoihin. Lisää tällaista Ylelle, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Kaksi jaksoa katsoin ja aika lailla samoilla linjoilla olen ekan kommentoijan kanssa. Epämääräinen aikatasohortoilu rasittaa. Vaikea edes tajuta, mihin tässä pyritään. Lopputulos on tiedossa: mies ampuu ihmisiä ilman että siihen voi löytää syytä. Väritkin harmaat ja latteat. En jaksa katsoa tätä loppuun. Kai joku muu jaksaa.

Lähettänyt käyttäjä

Lievästi sanottuna sontaa. Paljonko ylelle on maksettu, että kehtaa laittaa k.o sarjan näytille. Jokainen euro, joka on tuohon tuhlattu, pitäisi vaatia sarjan hankkimisesta vastuussa olevilta takaisin.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikki brittisarjat uskollisesti katson ja tämänkin vastentahtoisesti loppuun, mutta ei ollut hyvä. Jäi huono olo tästä ja epäselväksi tarkoituksensa kerrassaan.

Lähettänyt käyttäjä

Olipa käsittämätön tekele, ei oikein ymmäränyt mistä milloinkin puhuttin. Ei tämmöisistä Ylen kannata maksaa.

Lähettänyt käyttäjä

Voinpa sanoa erittäin,erittäin paljon pettyneeni tähän brittisarjaan, vai oliko minulle taidetta ymmärrättömälle taukille liian paljon yli "hilseen " menevää?? Mene ja tiedä. Ei kaikki mitä ei ymmärrä ole hyvää, olen sen jo huomannut. Älyttömyyksiin mennään näissä ns kokeilevissa produkstioissa.

Lähettänyt käyttäjä

Voi harmi, olisin kyllä katsonut loput 2 jaksoa, mutta jostain syystä boxini ei ollut tallettanut niitä:((( Vaikka sarjan kaksi ensimmäistä, jotka katsoin, olivat pitkäpiimäistä, olisin kyllä mielenkiinnolla seurannut loppuun asti. Areenassa sitä ei ollut enää nähtävissä. Harmi!

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.