Hyppää pääsisältöön

Näin osallistut Kirjojen Suomen verkkolukupiiriin

Lukupiiri aloittavat – tule mukaan! Kuvassa ohjeet lukupiiriin osallistuvalle. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen kirjojen suomi,verkkolukupiiri

Kirjojen Suomen ensimmäinen verkkolukupiiri alkaa torstaina 19.1. Tervetuloa mukaan!

Lukupiirissä luetaan Kirjojen Suomen kummin kanssa yksi hänen valitsemansa teos ja keskustellaan siitä. Ensimmäisen lukupiirin vetää näyttelijä ja käsikirjoittaja Sanna Stellan, joka on valinnut luettavaksi Tytti ParraksenJojon vuodelta 1968. Kyseessä on hänelle entuudestaan tuntematon teos.

Lukupiirit etenevät näin

1. Aloitus tapahtuu Yle.fi/kirjojensuomi-sivulla kummin kirjoittamalla kolumnilla. Kummi vierailee myös Yle Puheen iltapäivässä. Ilmoittaudu lukijaksi kolumnin kommenttiboksiin kertomalla, mitä lukukokemukselta odotat. Keskustelua voi käydä myös Facebookissa.

2. Sitten vain urakoimaan: lainaa kirja kirjastosta tai lue sen suoraan verkkokirjastosta, ja osallistu keskusteluun silloin, kun sinulle sopii. Lukutahti on väljä, sillä kirja pyritään lukemaan loppuun neljässä viikossa. Ehdit siis mukaan myöhemminkin!

3. Puolivälin katsauksessa kummi julkaiseevideopäiväkirjan ajatuksistaan.

4. Lopuksi verkossa järjestetään chat, jossa keskustellaan kummin johdolla kirjasta, kirjailijasta, suomalaisuudesta ja muista lukukokemuksen herättämistä ajatuksista. Keskustelu käydään osoitteessa yle.fi/kirjojensuomi.

Vuoden aikana järjestetään kuusi lukupiiriä. Kirjojen Suomen seuraavan verkkolukupiirin vetää kirjailija Juha Itkonen. Tervetuloa mukaan!

Lataa kirja -nappi, eli paina tätä siirtyäksesi e-kirjastoon 101kirjaa,kirjojen suomi
Klikkaamalla linkkiä siirryt Kansalliskirjaston verkkokirjastoon. Päästäksesi lukemaan kirjoja tarvitset Yle Tunnuksen tai voimassa oleva kirjastokortin. Voit lukea kirjan eri PC, iOS ja Android -päätelaitteiden selaimilla.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi

Seuraa somessa