Hyppää pääsisältöön

Catastrophe – mannertenvälinen salamasuhde

Catastrophe on uusi Kultaisella ruusulla (2015) ja Baftalla palkittu brittiläinen draamakomediasarja, joka kertoo amerikkalaismiehen ja irlantilaisnaisen salamasuhteesta.
Catastrophen pääosia näyttelevät Sharon Horgan ja Rob Delaney ovat käsikirjoittaneet sarjan. Catastrophe on uusi Kultaisella ruusulla (2015) ja Baftalla palkittu brittiläinen draamakomediasarja, joka kertoo amerikkalaismiehen ja irlantilaisnaisen salamasuhteesta. Kuva: As Per Contract Catastrophe,Yle TV1

TV1 perjantaisin 17.2. - 24.3.2017 klo 22.00 - 22.25, uusinta maanantaisin n. klo 22.40 (1. kausi)
TV1 perjantaisin 31.3. - 5.5.2017 klo 22.00 - 22.25, uusinta maanantaisin n. klo 22.40 (2. kausi)
Yle Areenassa 30 päivän ajan

Mitä on odotettavissa, kun opettaja Sharon ja mainosmies Rob kohtaavat lontoolaisessa baarissa? Käy juuri niin kuin ei pitänyt käydä.

Catastrophe on Kultaisella ruusulla (2015) ja Baftalla palkittu uusi brittiläinen draamakomediasarja amerikkalaismiehen ja irlantilaisnaisen salamasuhteesta.

Päärooleja näyttelevät Rob Delaney ja Sharon Horgan, jotka ovat myös käsikirjoittaneet koko sarjan.

Catastrophesta nähdään kaksi tuotantokautta, yhteensä 12 jaksoa. Sarjaan on tulossa kolmas ja neljäs kausi, ja ne esitetään TV1:llä myöhemmin.

Palkittu draamasarja Catastrophe kertoo opettajan ja myyntimiehen salamasuhteesta.
Palkittu draamasarja Catastrophe kertoo opettajan ja myyntimiehen salamasuhteesta. Catastrophe,yle tv1

Carrie Fisher anoppina

Sitä saa mitä tilaa. Sähäkkään toimintaan keskittyneillä yksineläjillä menee sormi suuhun, kun iloinen perhetapahtuma ilmoittaa tulostaan. Pitääkö lapsi? Mennäkö yhteen vai ollako erikseen?

Ihmissuhteissa täysin toistaitoinen pariskunta on suorastaan kävelevä katastrofi, sillä mikään muu ei suju paitsi seksi. Eikä lähipiiristäkään ole apua, sillä kummankin parhaat kaverit kun ovat omanlaisiaan sekopäitä, ja anoppi piste iin päälle.

Vauva on tulossa, niin että vastuuta on otettava, vaikka kumpikaan ei oikein ymmärrä kuinka se temppu tehdään.

Robbien äidin roolissa nähdään vastikään edesmennyt Star Wars -tähti Carrie Fisher. Muissa rooleissa nähdään Ashley Jensen, Mark Bonnar, Emmanuelle Bouaziz ja Seeta Indrani.

Catastrophe. Ohjaus: Ben Taylor. Tuotanto: Channel4, Britannia, 2015.

Palkittu draamasarja Catastrophe kertoo opettajan ja myyntimiehen salamasuhteesta.
Sharon (Sharon Horgan, vas.), Rob (Rob Delaney) ja Robin äiti Mia (Carrie Fisher). Palkittu draamasarja Catastrophe kertoo opettajan ja myyntimiehen salamasuhteesta. Kuva: As Per Contract Catastrophe,yle tv1

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Sarja saanut ihan hyviä nettiarviota (imdb 8,2 ja rottentomatoes 91%). Hyvä uutinen on siis, että jos sarja toimii, niin siihen on jatkoa ja tulossa ainakin 2 uutta kautta 2017-2018.

Lähettänyt käyttäjä

Draamakomedia, lähetysaika klo 22.00, K12. Mitähän kamalaa siinä on? Vaikuttaa kivalta joka tapauksessa, varmasti katson ainakin ensimmäisen osan.

Lähettänyt käyttäjä

Aim sou häpi että ette suomentaneet sarjan neimiä. Ai miin, tu cool tis "Katastrofi", helou! Stupid! Ai houp juu dount juus tekstitystä. Tänks.
Ihan tosissaan, olisi kiinnostavaa kuulla, miksi Suomessa esitettävälle sarjalle ei anneta suomenkielistä nimeä etenkin kun suomennos löytyisi aika helposti.

Lähettänyt käyttäjä

Pitkästä aikaa uusi hyvä sarja, jossa on älykästä huumoria. Meikäläinen (kypsään ikään ehtinyt täti) on ehtinyt näkemään jo kaikki mahdolliset juonenkäänteet elämänsä aikana katsomissaan elokuvissa ja tv-sarjoissa, vihdoinkin uusia ei täysin kuluneita näyttelijöitä ja repliikkitykitystä täysillä, mutta ei katsojaa aliarvioiden.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä oli kiva yllätys, hienoa dialogia. Erityisesti arvostan sitä, että myös naiselle (hieno näyttelijä) on kirjoitettu hauskat repliikit.

Lähettänyt käyttäjä

Niin, onhan se hirveää kun joutuu katsomaan töllöstä muutakin kuin veren roiskuntaa ja ampumista, hakkaamista, puukotusta ym. kansaa yleisesti miellyttävää viihdettä.

Lähettänyt käyttäjä

Välillä ei tiedä itkeä vai nauraa, niin realistinen sarja omassa katastrofimaisessa epärealismissaan on! Loistava sarja, toivottavasti saadaan jatkoa!

Lähettänyt käyttäjä

Hyvät repliikit saa nainenkin kun itse kirjoittaa :) Melko päätöntähän touhu aika ajoin on ja sivuhenkilötkin toinen toistaan omituisempia, mutta kiehtovan surrealistista ja toisaalta täysin realismin rajoihin mahtuvaa on seurata sarjaa. Kiitos kun sarja on nähtävissä myös Areenassa, en ole onnistunut näkemään joka jaksoa suorana.

Lähettänyt käyttäjä

Catastrophe oli pettymys - kaikesta ironisesta ja älyllisestä huumoristaan huolimatta. Naispääosan esittäjä on teennäinen, miesosan esittäjä parempi. En ymmärrä, miksi tämä sarja on saanut ylsitävää palautetta. Vai onko niin, että seksin ympärillä pyörivä elämä on totta, todellista ja aitoa. Tai kielenkäyttö, jossa puolisoa haukutaan ja mollataan En vaan jaksa tajuta, mikä on tämän sarjan pihvi.

Lähettänyt käyttäjä

Ajattelin pitkään samoin kuin edellä, mutta sitten loksahti. Että siis tämähän on angloamerikkalainen vastine suomalaiselle Kumman kaa -komedialle. Kummassakin on kyse mielestäni keski-ikäisyyttä lähestyvien tai sen kriisin partaalla keikkuvien ääliömäisen infantiilinen käytös, jolle he ovat aika lailla sokeita. Naispääosan opettajat ovat edesvastuuttomampia kuin omat oppilaansa. Ollaan jämähdetty parikymppisten elämäntyyliin ja sitä halutaan elää kuin viimeistä päivää. Pääparin vanhemmat eivät ole yhtään sen fiksumpia olleet kasvattajina eivätkä ole edelleenkään. Ekan kauden loppujakson riita väläytti tosin jo jotain todellisempaa parin välillä, mutta aika kypsymiselle ei ole...niin no... tietenkään vielä kypsä. Kun ei ole mitään syvällisempää, arki pyörii tyhjäkäyntiä pinnan ympärillä. Pihvi ei ole siinä, mitä näkyy vaan siinä, mikä loistaa poissaolollaan.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt on hyvä perjantai-kattaus: klo 17 uusi (ja toivottavasti katsottava) kanadalaissarja, klo 19 Hakekaa kätilö! ja klo 22 Catastrophe... vielä kun sen jälkeenkin tulisi jotain hyvää...

No, mutta sitä en mieti sen enempää tänään, sillä netistä löytyi uusi ilouutinen: Me metallinetsijien uusi 3. kausi kuvataan tänä kesänä ja esitetään Briteissä loppuvuonna! Sääli, että se taitaa olla viimeinen kausi, mutta hyvä näinkin. Andyä ja Lancea on ollutkin jo ikävä :). Toivottavasti yle1 on kuulolla ja nappaa sarjan tuoreeltaan *awink, awink*.
Linkissä voi olla SPOILEREITA https://www.comedy.co.uk/tv/news/2518/detectorists_series_3

Lähettänyt käyttäjä

Niin tyhmä, niin tyhmä sarja. Olisivat laittaneet alkuiltaan mokoman lässyn !

Lähettänyt käyttäjä

Ihan kuin 2. kausi olisi jäänyt välistä pois! Uusimmassa jaksossa pariskunta sai jo toisen lapsensa. Ohjelmatietojen mukaan 2. kauden 1. jaksossa pariskunta totuttelee elämään vauvan kanssa.

Lähettänyt käyttäjä

KIITOS YLE!!!
Hekerryttävää ja kamalaa, ihanaa ja eloisaa, erilaista ja valtavirrasta poikkeavaa - KIITOS Sharon & Rob! Truly!
Miten monenlaista tilannetta, tunnetta ja ajatusta ehtivät puolessa tunnissa välittääkin... ja mitä ilotulitusta omassa päässä! Kutkuttava tunnusmusa pisteenä sen kuuluisan i:n (as in Ireland) päällä, HAH!

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko joku Ylestä vastata,miksi ohjelmatiedot ja lähetetyn toisen kauden ensimmäisen jakson tapahtumat poikkesivat toisistaan. Tietojen mukaan muutkin kauden jaksot kertoisivat ensimmäisestä vauvavuodesta.

Lähettänyt käyttäjä

Alussa sarja vaikutti ihan hyvältä, mutta nyt tuntuu, ettei tuota draamakuningatarta jaksa enää katsoa. Mies yrittää ja yrittää, mutta melkein mikään ei kelpaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ensimmäisen kauden viimeisessä osassa näytti siltä, että mies paljastuu ilkeäksi ja väkivaltaiseksi, ihan törkeää tekstiä häneltä tuli. Eipä silti, naisen kuvitelma siitä, että hän on ihana juuri tuollaisena, ei liene realistinen sekään. Viimeisen jakson jälkeen sarja on muuttunut aika häijyksi sananvaihdoksi, ei ollenkaan kepeää ja hauskaa niin kuin alussa.

Catastrophen Sharon ja Rob ovat saanet omat faninsa, ja osa teistä ei ihan lämpiä heidän huumorilleen. Kiitos kuitenkin, että olette halunneet ennakkoluulottomasti tutustua heihin!
Sarjan toinen tuotantokausi teki mielenkiintoisen ajallisen hyppäyksen, sillä perheeseen on tulossa jo neljäs jäsen. Pahoittelut, että ohjelmatiedoissa oli hieman epätäsmällistä ilmaisua.

Mukavaa torstaipäivää kaikille!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Tämä sarja on niin erilainen, niin mahtava ja omassa sarjassaan - jokainen lause, ilme ja kohtaus tarkkaan mietitty ja hienosti tehty! Vaihtoehtoja tarvitaan niille, jotka allergisia ikuisille amerikkalaisille ja kotimaisille "romanttisille raamoille" ja jotka jo väsyneet "pohjoismaiseen noir'iin"... Hankittehan 3.kauden myös? Ja neljännen kun sen aika on.... KIITOS!!!

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.