Hyppää pääsisältöön

Uusi player Areenan tv-lähetyksissä

Kuvakaappaus uudesta Yle Areena-playerista, käynnissä Yle Uutiset viittomakielellä.
Tv-kanavalähetyksen streamin laadun voi valita toistoikkunan asetukset-valikosta. Kuvakaappaus uudesta Yle Areena-playerista, käynnissä Yle Uutiset viittomakielellä. Kuva: Yle Yle Areena,Yle Uutiset viittomakielellä

Otimme tänään käyttöön uuden playerin Areenan suorissa tv-lähetyksissä. Muutos koskee tällä hetkellä Areenan selainpalvelua eli se ei ole vielä käytössä Areena-mobiilisovelluksissa tai äly-tv-laitteissa.

Uusi player tuo mukanaan muutamia ominaisuuksia. Ensinnäkin käyttäjän on mahdollista valita käytettävän streamin laatu. Laadunvalinta löytyy player-ikkunan oikeasta alakulmasta hammasratas-ikonia klikkaamalla. Oletuksena kuvanlaatu on automaattinen eli laatu sopeutuu automaattisesti käyttäjän verkkoyhteyden välityskyvyn mukaan.

Toisena uutuutena on mahdollisuus tauottaa suora lähetys. Painamalla toistoikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa pause-ikonia ohjelma tauottuu ja painamalla uudestaan play-ikonia toisto jatkuu siitä, mihin aiemmin jäätiin.

Kolmantena uutuutena on se, että TV-kanavien lähetykset toimivat ilman Areena-sovellusta myös suurimmassa osassa mobiiliselaimia ja muita selaimia, joissa ei ole Flash-liitännäistä.

Myöhemmin tuomme lisäominaisuuksia Areenan tv-lähetyksiin ja laajennamme uuden playerin käyttämään myös Areenan kaikkea tallennettua videosisältöä. Tällä hetkellä uusi player on käytössä suorissa tv-lähetyksissä ja Areenan ns. klipeissä (uutisvideot ja muu lyhytmuotoinen sisältö).

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko saada myös Areenan selainversioon cast-nappulan, jolla saa lähetettyä lähetyksen televisioon Chromecastin kautta. Nyt joutuu kaivamaan aina puhelimen, jotta se onnistuu.

Lähettänyt käyttäjä

Häiritsee tuo player-sanan käyttö. Eikö soitin olisi ollut parempaa suomea ja muutenkin sopivampi? Tosin tekstissä on muitakin englanninkielisiä sanoja, joille olisi suomenkieliset vastineet.

Itse uudistus on kyllä hyvä ja kaivattu, kiitos siitä!

Lähettänyt käyttäjä

Saisiko resoluution nostettua 1080p:ksi? Entä miksi http://areena-yle.fi ei uudelleenohjaa https://areena.yle.fi:hin?