Hyppää pääsisältöön

Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi
Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkonen 40

Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.

Ihminen tarvitsee talon -ohjelmassa lapset kertoivat siitä, mitä leikkejä kotona ja pihalla saa leikkiä. Kun kotoa loppuvat kirjat, kirjastosta löytyy lisää. Ohjelma on esitetty 26.9.1979.

Jaminat -ohjelmassa Veli-Matti ja Olli-Pekka Hämeenkyröstä soittavat Pelimannin pojan hanurilla ja triangelilla Jami-papukaijan seuratessa soittoa. Ohjelma on esitetty 30.1.1979.

Vesa kertoo Pikku Kakkosen uutisissa kotinsa tuhoutumisesta tulipalossa. Uusi koti on jo rakenteilla. Ohjelma on esitetty 20.5.1998.

Melkein mestari -sarjassa Antti Kaukosalo Teuvalta kertoi rumpujen soittamisesta. Antilla oli jo oma bändi ja pari keikkaa takana. Ohjelma on esitetty 2.9.1998.

Minä mietin -sarjassa kuultiin lasten ajatuksia tärkeistä aiheista. 3.7.2004 esitetyssä jaksossa lapset pohtivat sotaa. Vaikka omassa maassa on turvallista, sota tulee lähelle television kautta.

Iiriksen unelmana olisi päästä isona muodostelmaluistelujoukkueeseen sekä tulla monitieteilijäksi. Ohjelma on esitetty 11.11.2012.

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.