Hyppää pääsisältöön

Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi
Pikku Kakkosen juontajat Kaisla ja Lassi Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkonen 40

Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.

Ihminen tarvitsee talon -ohjelmassa lapset kertoivat siitä, mitä leikkejä kotona ja pihalla saa leikkiä. Kun kotoa loppuvat kirjat, kirjastosta löytyy lisää. Ohjelma on esitetty 26.9.1979.

Jaminat -ohjelmassa Veli-Matti ja Olli-Pekka Hämeenkyröstä soittavat Pelimannin pojan hanurilla ja triangelilla Jami-papukaijan seuratessa soittoa. Ohjelma on esitetty 30.1.1979.

Vesa kertoo Pikku Kakkosen uutisissa kotinsa tuhoutumisesta tulipalossa. Uusi koti on jo rakenteilla. Ohjelma on esitetty 20.5.1998.

Melkein mestari -sarjassa Antti Kaukosalo Teuvalta kertoi rumpujen soittamisesta. Antilla oli jo oma bändi ja pari keikkaa takana. Ohjelma on esitetty 2.9.1998.

Minä mietin -sarjassa kuultiin lasten ajatuksia tärkeistä aiheista. 3.7.2004 esitetyssä jaksossa lapset pohtivat sotaa. Vaikka omassa maassa on turvallista, sota tulee lähelle television kautta.

Iiriksen unelmana olisi päästä isona muodostelmaluistelujoukkueeseen sekä tulla monitieteilijäksi. Ohjelma on esitetty 11.11.2012.

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua