Hyppää pääsisältöön

Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Venäjällä

Hannu Lintu
Hannu Lintu Kuva: Heikki Tuuli Hannu Lintu,kapellimestarit,kulttuuri (toimintatavat),musiikki,Radion sinfoniaorkesteri,taidemusiikki

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Moskovassa, Viipurissa ja Pietarissa 12–15.2.2017. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Moskovan Konservatorion suuressa salissa 12.2. ja Pietarin Filharmoniassa 15.2. ohjelmassa on Tšaikovskin sarja Joutsenlammesta, Sibeliuksen viulukonsertto ja Beethovenin sinfonia nro 3. Solistina esiintyy Sibelius-viulukilpailun 2010 voittanut Nikita Boriso-Glebsky. Viipurin Kulttuuritalossa 14.2. orkesteri esittää Beethovenin 3. sinfonian lisäksi kahden suomalaisen modernistin, Ernest Pingoud’n ja Väinö Raition teoksia. Solisteina Viipurissa esiintyvät konserttimestari Petri Aarnio ja soolosellisti Tuomas Lehto. 15.2. Lisäksi Viipurin kirjastossa järjestetään kamarimusiikkikonsertti, jossa RSO:n pianisti Jouko Laivuori ja konserttimestari Jari Valo soittavat Sibeliuksen, Einojuhani Rautavaaran ja Toivo Kuulan kappaleita.

RSO on vieraillut Venäjällä useita kertoja. Ensimmäinen konserttivierailu tehtiin Paavo Berglundin johdolla Leningradiin vuonna 1963 ja viimeisin vuonna 2009, jolloin orkesteri soitti kaupungissa Pietari 1809 -merkkivuoden juhlakonsertissa Sakari Oramon johdolla.

”Venäläisellä musiikkikulttuurilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen säveltaiteeseen – Viipuri oli aikanaan värikäs musiikkimetropoli ja Pietarin läheisyys toi taiteilijoita ja vaikutteita Suomeen. On luontevaa suunnata konserttikiertue Suomen itsenäisyyden juhlavuonna juuri Venäjälle”, toteaa ylikapellimestari Hannu Lintu.

Lukuisia maailman huippuorkestereja johtanut, RSO:n kahdeksas ylikapellimestari Hannu Lintu aloitti tehtävässään 2013. Lintu on myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen vieraileva professori.

Lisätietoja:
Satu Kahila, tiedottaja
Radion sinfoniaorkesteri
+358 40 557 0053
satu.kahila@yle.fi
yle.fi/rso

 • Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.

  Timo Huovinen: Oikein vai väärin?

  Journalismi ja etiikka ovat Timo Huovisen työkenttää.

  Timo Huovinen aloitti juuri Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkönä. Huovisen tehtävänä on edistää vastaavien toimittajien tukena Ylen journalismin laatua.

 • kuvassa Maija Hupli

  Maija Hupli: Toivotut – te valitsette, me toteutamme

  Yle Areenassa julkaistaan yleisön toivesisältöjä.

  Televisio- ja radio-ohjelmien tekijöitä edustavat järjestöt ja Yle solmivat vuoden 2016 lopussa sopimuksen, jolla Yle voi julkaista arkistostaan Yle Areenaan yli 5 vuotta vanhoja yhtiön tuottamia draama- ja viihdeohjelmia. Yle Areenassa julkaistaan suomalaisten toiveohjelmia.

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.