Hyppää pääsisältöön

Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Venäjällä

Hannu Lintu
Hannu Lintu Kuva: Heikki Tuuli Hannu Lintu,kapellimestarit,kulttuuri (toimintatavat),musiikki,Radion sinfoniaorkesteri,taidemusiikki

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Moskovassa, Viipurissa ja Pietarissa 12–15.2.2017. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Moskovan Konservatorion suuressa salissa 12.2. ja Pietarin Filharmoniassa 15.2. ohjelmassa on Tšaikovskin sarja Joutsenlammesta, Sibeliuksen viulukonsertto ja Beethovenin sinfonia nro 3. Solistina esiintyy Sibelius-viulukilpailun 2010 voittanut Nikita Boriso-Glebsky. Viipurin Kulttuuritalossa 14.2. orkesteri esittää Beethovenin 3. sinfonian lisäksi kahden suomalaisen modernistin, Ernest Pingoud’n ja Väinö Raition teoksia. Solisteina Viipurissa esiintyvät konserttimestari Petri Aarnio ja soolosellisti Tuomas Lehto. 15.2. Lisäksi Viipurin kirjastossa järjestetään kamarimusiikkikonsertti, jossa RSO:n pianisti Jouko Laivuori ja konserttimestari Jari Valo soittavat Sibeliuksen, Einojuhani Rautavaaran ja Toivo Kuulan kappaleita.

RSO on vieraillut Venäjällä useita kertoja. Ensimmäinen konserttivierailu tehtiin Paavo Berglundin johdolla Leningradiin vuonna 1963 ja viimeisin vuonna 2009, jolloin orkesteri soitti kaupungissa Pietari 1809 -merkkivuoden juhlakonsertissa Sakari Oramon johdolla.

”Venäläisellä musiikkikulttuurilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen säveltaiteeseen – Viipuri oli aikanaan värikäs musiikkimetropoli ja Pietarin läheisyys toi taiteilijoita ja vaikutteita Suomeen. On luontevaa suunnata konserttikiertue Suomen itsenäisyyden juhlavuonna juuri Venäjälle”, toteaa ylikapellimestari Hannu Lintu.

Lukuisia maailman huippuorkestereja johtanut, RSO:n kahdeksas ylikapellimestari Hannu Lintu aloitti tehtävässään 2013. Lintu on myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen vieraileva professori.

Lisätietoja:
Satu Kahila, tiedottaja
Radion sinfoniaorkesteri
+358 40 557 0053
satu.kahila@yle.fi
yle.fi/rso

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • esa saarinen filosofi

  Nuoren Esa Saarisen mielestä kaikkein tärkeintä oli vittuilu

  Esa Saarinen laati vittuilun teorian 1980-luvulla.

  Suomalainen kulttuuriväki oli 1980-luvulla niin lamaantunutta, että se piti vittuilla hereille. Koska vittuilu kuului taiteen ja tieteen kanssa inhimillisen toiminnan korkeimpaan luokkaan, se ansaitsi myös oman teoriansa. Ja sellaisen laati nuori filosofi Esa Saarinen. Vaikka Saarinen on sittemmin tullut tunnetuksi myönteisyyden lähettiläänä, hän näkee vanhoissa teeseissään paljon hyvää. Tosin tänä päivänä hän kirjoittaisi vittuilun sijaan kohottavuudesta.

 • Mauno Koivisto metsänraivauksessa Inkoon Tähtelässä

  Mauno Koivisto sai olla Inkoon Tähtelässä luova puuhastelija

  Mauno Koivisto viihtyi maatilallaan Inkoon Tähtelässä-

  Inkoon Tähtelä oli presidentti Mauno Koivistolle enemmän kuin kiireisten virkavuosien loma-asunto. Se oli paikka, jossa presidentistä kuoriutui esiin nestemoottoreita, traktoreita ja muuta tekniikkaa rakastava ”pikkupoika”, kuten rouva Tellervo Koivisto hymyillen luonnehtii.