Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Nämä musiikkiohjelmat Elävä arkisto julkaisee vuonna 2017

Laulaja Mikko Alatalo esiintyy Iltatähti-ohjelmassa.
Laulaja Mikko Alatalo ja pesäpallomaila Iltatähdessä. Laulaja Mikko Alatalo esiintyy Iltatähti-ohjelmassa. Kuva: Yle/Arja Lento Iltatähti,Mikko Alatalo

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia vanhoja musiikkiohjelmia. Muun muassa Tuubia, Viuluviikareita ja Groovymeisseliä.

Lista TOP 40 -julkaisumme jäi vuodenvaihteessa tauolle. Kauan eläköön jo julkaistut Listat!

Yle Areenaan on nyt julkaistu viikottaisohjelman kaikki jaksot vuosilta 1994, 1995 ja 1996. Lista TOP 40:n julkaisu aloitettiin lokakuussa 2015 ja sarjan jaksoja on kerrytetty Areenaan viikoittain. Listaa on nyt julkaistu lähes 150 kokonaista jaksoa.

Listan on nyt aika tehdä tilaa uusille vanhoille musiikkiohjelmille. Vuoden 2017 aikana julkaisemme kokonaisia musiikkisarjoja neljältä vuosikymmeneltä, Tuubista ja Viuluviikareista aina 2000-luvun Musiikki-tv:n uusiin tuuliin.

Keväällä Iltatähti, Q ja tähdet, Rockstop ja Pål Pressli

Ensimmäisinä tänä vuonna julkaistiin viimeisetkin Iltatähti-sarjan 1970-luvun jaksoista.

Maalis–huhtikuussa siirrymme julkaisemaan kasari-Iltatähteä ja ohjelman kaikki kokonaisina säästyneet jaksot julkaistaan jatkossakin Yle Areenaan. Iltatähden julkaisun yhteydessä olemme myös ennallistaneet monia vain osittain säästyneitä jaksoja.

Tammikuussa julkaisimme myös ensimmäisen kauden Mikko Kuustosen isännöimästä Q ja tähdet -sarjasta. Vuoden 1992 syksyllä esitetyt kuusi jaksoa julkaistiin tammikuun viimeisenä päivänä Areenaan. Sarjan loput kuusi jaksoa julkaistaan huhtikuussa 2017.

Kevään aikana julkaistaan myös vuosina 1984 ja 1985 esitetty Pål Pressli Show. Paul Olinin tähdittämä nuorten musiikkiviihdeohjelma oli veikeä sekoitus sketsejä, musiikkivideoita ja jatkokertomuksia.

Lisäksi julkaisemme Heli Nevakareen Rockstopin vihoviimeisen kauden vuoden 1992 syksyltä. Kaikki viisi aikaisempaa Rockstop-vuotta löydät jo nyt Elävästä arkistosta.

Mikko Kuustosen Q ja tähdet ohjelmaa kuvattiin 1993 keravalaisessa sisähuvipuistossa.
Mikko Kuustosen Q ja tähdet ohjelmaa kuvattiin 1993 keravalaisessa sisähuvipuistossa. Mikko Kuustosen Q ja tähdet ohjelmaa kuvattiin 1993 keravalaisessa sisähuvipuistossa. Kuva: Yle kuvanauha Mikko Kuustonen,Yle Elävä arkisto

Kesällä palataan 2000-luvulle ja aloitetaan Tuubi

Kesällä raotamme vihdoin ja viimein 2000-luvun Musiikki-tv:n Pandoran lipasta.

Aloitamme Musiikki-tv:n julkaisun Uuden musiikin erikoisohjelmalla vuoden 2006 syksyltä ja vuoden 2007 keväältä. Ohjelma koostuu tuolloin täysin tuoreista musiikkivideoista ja ajankohtaisista haastatteluista. Yli 30 jaksoa kattavat juuri sen musiikkiaikakauden, johon aiemmat ohjelmajulkaisumme eivät ole yltäneet.

Ikivihreänä kesäjulkaisuna suoritamme myös legendaarisen Tuubi-sarjan säilyneitä jaksoja vuosilta 1979–81. Sarjan muistetuimpana juontajana toimi Heikki "Hector" Harma.

Musiikki-tv:läiset Laura Vähähyyppä, Erno Kulmala, Ile Uusivuori, Harri Hakanen ja Marja Hintikka. Vähähyyppä juonsi Uuden musiikin erikoisohjelmaa.
Musiikki-tv:läisiä silloin joskus 2000-luvulla: Laura Vähähyyppä, Erno Kulmala, Ile Uusivuori, Harri Hakanen ja Marja Hintikka. Musiikki-tv:läiset Laura Vähähyyppä, Erno Kulmala, Ile Uusivuori, Harri Hakanen ja Marja Hintikka. Vähähyyppä juonsi Uuden musiikin erikoisohjelmaa. Kuva: Yle kuvapalvelu Ilkka Uusivuori,Musiikki-tv,Yle Elävä arkisto

Loppuvuodesta nähdään Viuluviikareita, saadaan yliannostus ysäriklubeja ja kuljetaan Tuubin loppuun

Opetusohjelmiemme kirkkaimpia klassikoita on Viuluviikarit, missä katsojat saivat seurata 4–7-vuotiaiden lasten etenemistä "musiikkimaassa". Aloitamme syksyllä tämän vuosina 1979 ja 1986 esitetyn sarjan julkaisemisen. Sarjassa esiintyivät mm. nuoret Linda Lampenius ja Kuusiston veljekset. Musiikkimaan oppaana toimi unkarilaissyntyinen Géza Szilvay ja sekä hänestä että sarjassa esiintyneistä lapsista tuli aikanaan tv-katsojien suosikkeja.

Ysäritunnelmaa pimeneviin iltoihin haetaan klubeilta. Aki Sirkesalon ja Sami Saaren vetämä Groovymeisseli kuvattiin 1996 ja 1997 Vanhalla Ylioppilastalolla. Vieraina sarjassa mm. Michael Monroe (ruskealla tukalla), Maarit sekä Sami Hurmerinta ja Tuomari Nurmio.

Yksi pykälä rokimpaan suuntaan meisselistä on Mikko Kuustosen Q-klubi, joka julkaistaan niin ikään syksyn aikana Areenaan. Tampereen Tullikamarille kutsuttiin vuonna 1991 konsertoimaan mm. Juice Leskinen, Jim Pembroke, Dave Lindholm ja Eero Raittinen.

Loppuvuoden aikana julkaistaan myös loputkin Tuubi-ohjelman kokonaisina säästyneet jaksot.

Ote Viuluviikarit musiikkimaassa -ohjelmasta (1979).
Opettaja Géza Szilvay (toinen vas.) sekä Viuluviikarit Joni Ollaranta, Maiju Paukkunen ja Réka Szilvay. Ote Viuluviikarit musiikkimaassa -ohjelmasta (1979). Kuva: Håkan Sandblom / Yle. Viuluviikarit musiikkimaassa
Nurmio, Sirkesalo ja Saari jammailevat Groovymeisseli-ohjelmassa.
Nurmio, Sirkesalo ja Saari jammailevat Groovymeisseli-ohjelmassa 19.10.1996. Nurmio, Sirkesalo ja Saari jammailevat Groovymeisseli-ohjelmassa. Kuva: Yle kuvapalvelu Aki Sirkesalo,Sami Saari,Tuomari Nurmio

Koska kertaus on opintojen äiti, tässä vielä pähkinänkuoressa edellämainitut julkaisut.

Musiikkiohjelmajulkaisut 2017

Kevät

  • Iltatähti
  • Q ja Tähdet
  • Pål Pressli
  • Rockstop

Kesä

  • Tuubi (1/2)
  • Musiikki tv:n Uuden musiikin erikoisohjelma

Syksy

  • Viuluviikarit
  • Groovymeisseli
  • Q-klubi
  • Tuubi (2/2)

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko mahdollista esittää toiveita!? Haluaisin kuulla/nähdä 1960-luvun kultakurkku Pauli Hirvosta. Muistan hänen esiintyneen joskus TV:ssä. Vuosiin ei hänestä ole mitään kuulunut, liekö murrosikä vienyt upean äänen.