Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Espanja pääkuva

2017 kevät: espanja lyhyt oppimäärä

Espanjan yo-kuuntelun tehtävävihko ja vastaukset

Espanjan kirjallisen yo-kokeen tehtävävihkot ja vastaukset

Kommentit

Täällä on lupa avautua, kommentoida, ihmetellä ja spekuloida päivän yo-koetta. Haluamme tarjota paikan keskustelulle ja vertaistuelle muiden kokelaiden kanssa. Huumori on sallittua hyvän maun rajoissa. Ethän kuitenkaan häiritse muiden keskustelua. Asiattomat viestit poistetaan. Ollaan kivoja. :)

Lähettänyt käyttäjä

Jännittää niin vietävävsti :s vaikka espanja onkin mun intohimoni ja siinä aika hyväkin olen :o ja kaduttaa, kun jäi niin vähälle treenaaminen :c mut oma vika... TSEMPPIÄ KAIKKI KANSSA KIRJOITTAJANI<3

Lähettänyt käyttäjä

mikään ei oo koskaan ennen kuumottanut näin paljoa kuin tämä huominen yo-kuuntelu. ei siinä, hyvin sujuu, mutta kuumotteleeko sujuuko se huomenna yhtä hyvin.

Lähettänyt käyttäjä

Joo täälläkin kuumottaa ihan älyttömästi... toivottavasti kaikki menee hyvin, tsemppii kaikille <3

Lähettänyt käyttäjä

Nyt oli kyllä kysymykset ainakin aikalailla kaukana oleellisesta, tai ainakin siltä itsellä tuntui. Sain hyvin selvää ja ymmärsin, mutta kysymyksiä katsoessa sai olla vaan ihan öönä. Sinne taisi mennä toiveet hyvistä arvosanoista.

Lähettänyt käyttäjä

Yllättävän iisi! Tarpeeks hitaasti puhuttiin ja oli helppo ymmärtää, jos joku tuotti ongelmia nii ehkä sanasto. Ei ainakaa iha penkin alle menny!

Lähettänyt käyttäjä

Tosi tulkinnanvaraisia joo jotkut kohdat oli... kiva ku muutamassaki kohdas mietin et tähä kelpaa 2/3 ja sit vaa arpomaa et kumma siit sit valitsee... en tykkää

Lähettänyt käyttäjä

Mikä siinä on, että aina tehään liian vaikeita noista produktiivisista :( esim mihin asti ravintola auki vklp meni niin nopeasti ohi, en ehtinyt yhtään kuulla muutaku noche ja mañana... Ja niissä monivalinnoissa ne mitkä kuultiin vaan kerran oli kans liian vaikeita. Ja joo mullakin oli toi ongelma, että mielestäni muutamaan kelpasi useampi vaihtoehto!! :( Mutta mitäs ootte saanut noihin produktiivisiin? :)

Lähettänyt käyttäjä

Avoimet oli tosi pahoja. Etenkin se Yobalex ja ne alennuksen ehdot !! Mitä niissä ois pitänyt olla?
Kaikki oli kyllä selkeästi puhuttuja, mutta kun katsoi vaihtoehdot niin siinä vaiheessa ei enää mitään hajua mikä ois pitänyt valita.

Lähettänyt käyttäjä

Paljon helpompi ku 2016 sykyn koe... toivottavasti en pudottanu ku pari pistettä :DD

Lähettänyt käyttäjä

Produktiiviset oman ymmärrykseni mukaan:
a) asunto soveltuu lomailuun ja on 4 kilometrin päässä keskustasta
b) tarjotaan välimerellistä ruokaa ja ravintola on auki puoli kolmeen yöllä
c) alennuksen saa jossei lento/matka/mikälie ole jo valmiiksi alennuksessa ja jos sen tilaa nettisivuilta
d) kengät sopivat pitkiin kävelyihin, koska ovat mukavat
e) lääke on vatsavaivoihin, siinä on kuitua?

Lähettänyt käyttäjä

Mulla muuten samat avoimissa kun sulla^ mutta b) en saanut mihin asti auki ja sitten
c) että alennuksen saa lennoista joita ei voi perua?
ja d) et käytetään päivittäin vatsan normaalitoiminnan avuksi

Lähettänyt käyttäjä

Kuuntelu vaikutti helpolta eli tosinsanoen siis minulle sopiva. Tosin en väitä, ettenkö silti tehnyt virheitä. Nähtäväksi jää paljonko tulee pisteitä.

Joitakin kohtia oli joissa jouduin arpomaan kahden vastauksen välillä ja olisi tehnyt mieli vaihtaa osa näistä vastauksista jälkeenpäin, mutta menin ensimmäisen valinnan mukaan jos en ollut täysin varma. Yhden vastauksen vaihdoin jälkikäteen. Paljon tuntui olevat aika selkeitäkin vaihtoehtoja (tämäkin on ollut toisinaan harhaanjohtava tunne). Ensimmäinen osio tuntui tällä kertaa helpolta.

Oma taso kuunteluissa vaihdellut viime aikoina 67.5 -82.5 pisteen väliin riippuen vaikeusasteesta ja keskittymisestä. Tällä kertaa pystyin keskittymään hyvin, ainoa mikä rikkoi hieman rytmiä (hidasti) oli pallukoiden merkkaaminen kuuntelun aikana. Jospa pääsisi oman rangen ylälaitaan niin siitä olisi hyvä jatkaa, kuuntelu on kuitenkin heikoin ja tai ainakin epävarmin osa-alueeni.

Lähettänyt käyttäjä

Ei ollu mikää huippuvaikee kyllä. Ärsyttävää vaan on se kun esimerkiksi sukka kohdassa miestähän ärsytti se että vaimo oli heittänyt sukat roskiin eikä ollut muita käytettävissä niin mitenköhän tässä sitten tulkitsee, että oliko miehellä liian vähän sukkia vai ei ollut yhtiäkään puhtaana. Muitakin sellaisia kohtia oli mitkä piti aika pitkälti arvailla vaikka puhepätkän olisikin ymmärtänyt. Avoimien kysymyksien kaksi viimeistä kohtaa eivät opettajankaan mukaan olleet lyhyen espanjan tasoisia.

Lähettänyt käyttäjä

Ja avoihin sain täysin samat a-d:n kuin anonyymi estittää. e:stä sain kiinni, että se oli vastavaihoihin, mutta tuota kuitua en saanut.

Lähettänyt käyttäjä

Luin tähän joka päivä enkä silti tienyt yhtään siitä kalsuritehtävää että kun oliko niiasä reikä vai likaa. Aiis Itsellä ainakin normisti likasia. Sen perustella vastasin.

Lähettänyt käyttäjä

Avokohdat yllättävän haastavia ja monivalinnoissa pari kohtaa joissa olisi käynyt kaksikin vaihtoehdoista. Ravintola oli auki puoli yhteen minun mielestäni. Hasta las doce y media de la mañana.

Lähettänyt käyttäjä

Itse kuulin sen "dos y media", mutta saatoin kuulla siis väärin. Ehkä olisi pitänyt vastata aamuyön puolelle niin olisi voinut saada jotain pisteitä.

Lähettänyt käyttäjä

Kuuntelussa ei tullut mieleenikään, että olisi voinut olla doce y media, mutta ei noissa kuultunut ole isoa eroa kun sen sanoo nopeasti. Jälkikäteen järkeiltynä on paljon todennäköisempää, että ruokaravintola menee kiinni puoli yhdeltä kuin puoli kolmelta. Eli taisin valita väärin. Tämä oli tehty varmaan erottelukysymykseksi. Ehkä tuo de la mañana antoi itselle mielikuvan, joka johti harhaan doce y media kuulostaa jotenkin niin puolelta yöltä, etten osannut harkita edes sitä vaihtoehtoa. Tosin mañana on omasta mielestäni kumpaankin kellonaikaan vähän huono termi, madrugada olisi parempi.

Lähettänyt käyttäjä

Katsoko joku mitkä kertoimet kuuntelussa oli? Ite unohdin kokonaan.

Lähettänyt käyttäjä

Joo jäin miettimään kanssa tota ravintolan aukioloaikaa, kun laitaoin heti 2.30 ja sit vasta kun kohta oli mennyt nii rupesin miettii ettei vaa ois ollu 12.. Ja ite en löytäny kertoimia mut kai suoraan pisteytettiin 4 ekaa tehtävää 3p/vastaus ja avoista ainakin sai 6/3/0p. (muistaakseni)

Lähettänyt käyttäjä

Mä laitoin dos y media, mun mielestä se kuulosti aika selkeältä. Espanjan espanjaksi sanaa doce ei edes lausuta noin kovalla s:llä, eri asia sitten jos on latinopuhuja kyseessä. En tiedä menikö väärin, sen näkee sitten.

Sukkatehtävään laitoin, että ei ollut tarpeeksi puhtaita sukkia, koska siinä ei varsinaisesti sanottu etteikö sukkia ylipäätänsä olisi ollut tarpeeksi. Nainen sanoi lisäksi laittavansa pesukoneen heti päälle, joten siksi päättelin, että nimenomaan puhtaita sukkia ei olisi tarpeeksi.

Saa nähdä miten menee, tuntui ainakin menevän ihan hyvin mutta ei sitä koskaan tiedä. :D

Lähettänyt käyttäjä

Se sukkajuttu oli mustakin epäselvä, mutta päädyin sitten kuitenkin laittamaan, että ei ollut tarpeeksi sukkia ylipäätään. Kattellaan...

Avoimissa oon varmaankin/varmasti mokannut sen ravintolan aukiolon. Alennusjuttuun laitoin, että alen saa, jos varaa lennot netistä ja jos lennoissa ei ole valmiiksi jo muuta alennusta; kenkiin laitoin ton samaisen, että sopii pitkiin kävelymatkoihin, koska on mukavat jalassa; ja viimeiseen, että päivittäin käytettävä tuote vatsan normaalin toiminnan ylläpitämiseen.

Lähettänyt käyttäjä

80/90 pistettä tulee omien laskujen mukaan, mikä on omaan aikaisempaan tasoon nähden ok-tulos. Tietysti avot on aina pieni kysymysmerkki. Oman arvioin mukaan voin saada niistä 15/18. Tällä tuloksella E-pitäisi olla aika varmasti tulossa ja L:ään jää vielä pienet saumat jos loppuosa menee huipusti. Hieman kaihertaa, että kaksi kohtaa joita mietin toisella lailla pitkään olisi olleet sittenkin oikein, mutta sen verran meni kuuntelussa ohi, etten lähtenyt vaihtamaan. Sillä rivillä olisi tullut 84/90, mikä olisi ollut jo hieman yläkanttiin omaan tasoon nähden.

Lähettänyt käyttäjä

Mulle pitäisi tulla 87/90 pistettä. Monivalinnat kaikki oikein, avoissa vikasta kohdasta jäi mainitsematta että lääkettä pitää ottaa päivittäin. Siitä lähtee 3 pistettä, mutta todella tyytyväinen olen silti. E:tä lähdin tavoittelemaan, kai L on mahdollinen myös, jos panostan kirjalliseen, tähän taas en harjoitellut juuri yhtään. Seuraavaa koetta odotellessa :)

Lähettänyt käyttäjä

Mitä mieltä ootte: voiko avojen e-kohdasta saada pisteet, jos laittoi, että "sitä tulee käyttää kerran päivässä"? Ärsyttää, kun menin kirjoittamaan näin, vaikka kuulin ihan selvästi, että kuuntelussa sanottiin "päivittäin".

Lähettänyt käyttäjä

Alustaviks pisteiks täydet 90! Nyt kelpaa hymyillä! :)

Lähettänyt käyttäjä

Saitteko kaikki jotain 80-90 jo kuuntelusta voi tsiisus... ite luulin et meni iha jees ja sain tosiaa 60, nyt meni kyl koko luottamus... coño

Lähettänyt käyttäjä

Itse sain kuuntelusta ainakin alustavasti 65 pistettä, joka on minulle älyttömän hyvä. Yleensä olen espanjan kuunteluista saanut 30-40 pisteen luokkaa, sillä kuuntelut ovat pahin heikkouteni. En ikinä pysty keskittymään kunnolla, ajatukset aina hartailevat etc. Olen muuten ihan hyvä espanjassa (kaikista kursseista ysi numerona) mutta puhuminen tuottaa vaikeuksia, vaikkei sanoja ei ole edes vaikea lausua. Uskon pystyväni saamaan magnan pienellä lukemisella ja kertaamisella. Teimme koulussamme prelinä viime vuoden kevään yo-kokeen ja sain siitä ceen lukematta. Että luulisi sen magnan irtoavan helposti. Onnea huomiseen kokeeseen amigos! (:

Lähettänyt käyttäjä

täällä yks joka on alottanu espanjan opiskelun kakkosella vasta "itsenäisesti" elukiossa..... :) hehe, en tiiä mitä aattelin syksyllä ku päätin että tietenki kirjotan espanjan. onneks on vika yo. huomenna joloillaan ;)))))))

Lähettänyt käyttäjä

No mähän oon tosiaan käynyt vaan neljä kurssia niin vähän pihalla.. Eilen opiskelin futuurin ja konditionaali, mutta subjunktiivi ihan hukassa... Ehkä vaan skippaan sen :D

Kuuntelusta sain tosin 74p joten ehkä läpi pääsen.. Onko vinkkejä?

Lähettänyt käyttäjä

Oon ihan vitun hukassa... 8-9 joka kurssista ja luin jo yläkoulussa espanjaa. Nyt tuntuu ettei perus asioita osaa enää :( en jaksa masennus iski, eilinenkin meni itkiessä

Lähettänyt käyttäjä

hei ei saa itkee!! yhessä ollaan tässä liemessä, minä en tosiaan oo käyny koskaan edes konditionaalia ja futuuria..... :) atm opiskelen käskymuotoja:D rennosti menee vaan nii eiköhän se siitä oikeesti! t. tyyppi joka ainoana opiskelijana kirjottaa (ja edes opiskelee) espanjan meijän koulusta

Lähettänyt käyttäjä

jännittää meinaa iha saakelin paljon!! mäkää en oo ikinä opiskellu konditionaalia :D nää on nää landelukiot. yritän vaa olla stressaamatta vaikka kaikki epäsäännölliset verbit kummittelee aivoissa.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä etten oo ainut kuka on pihalla :DD Keskityn kirjotelmiin, pysyn preesensissä ja perfektissä ja yritän olla tekemättä virheitä :D

Muistakaa ottaa hyvät eväät, pidetään kiva piknikki :)))

Lähettänyt käyttäjä

Taitaa piknik olla mullakin huomisen teemana. Hirvee paniikki tosta kirjallisesta ku kuuntelukin meni niin penkin alle... toivo menetetty hyvästä arvosanasta :((

Lähettänyt käyttäjä

Jäi ihan hyvä fiilis! Luetut aikaisempienkin yo-vihkojen tasoo, avoimet kysymykset aika helppoja (tosin sen leffajutun möhlin, tajusin vasta kun kaverin kanssa vertailtiin vastauksia). Monivalinnat ehkä vähän haasteellisia tai sitten en vaa jaksanu enää keskittyä :DD esseisiin sai kivasti sanastoo muualta vihosta

Lähettänyt käyttäjä

Aika hyvä fiilis kans jäi! Sopivan vaikeilta tuntu ainaki melkein kaikki, ainoo mikä meni vähä penkin alle oli kirjotelmat mut oma vika jos aina on käyttäny kääntäjää :D

Lähettänyt käyttäjä

El examen fue muy raro porque una pregunta estaba vacía y no sabia que poner. Al final decidí de poner "que" aunque no tengo ni idea de lo que había que hacer. En total, el examen no me gustó mucho porque encima las preguntas con tres opciones eran ambiguas... 2/5

Lähettänyt käyttäjä

helppoo ja kivaa
ensimmäistä kertaa ikinä luetut meni aivan todella hyvin. nautin.

Lähettänyt käyttäjä

Mun kirjottamista aineista eka mistä ei jäänyt vitutus kokeen huonojen laatijoiden takia, eli eiköhän se ole hyvä merkki! Tosin tuntuu et ehkä oli liian helppo jossain kohdissa eli kusin varmaan kaiken :D ja laitoin kans que siihen tyhjään^^

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin nyt tuntuu että meni hyvin, saa nähdä tuntuuko samalta kun näkee oikeet vastaukset :D Luetunymmärtäminen oli mun mielestä tosi helppo, kieliopissa sai muutamaa kohtaa miettiä. Kirjoitelmat kans ihan ok. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta :D

Lähettänyt käyttäjä

Kiva koe yleisesti, sopivan haastava ja muuta, mutta välillä on hankalaa noissa avoimissa esim kohdassa 2.2 tietää et mitä halutaan. Mietin pitkään esim kohtaa "levätäkseen" ja olisin halunnut laittaa para descansar mutta en sit uskaltanu laittaa kahta sanaa ni laitoin vaa descansar tms. Ja sitten oletin että kohdassa 8-9 piti ilmeisesti laittaa kaks sanaa, joten jätin artikkelin pois dia- sanasta. En aina iha kässää et mitä niis tehtävis halutaan, välillä nii epäselvät tehtävänannot.

Lähettänyt käyttäjä

Tekstit hyvin ymmärrettävissä! Tosi selkeitä ja mukavia. Mutta sitten ne kysymykset ja vastausvaihtoehdot taas tässäkin aineessa, ei vaan jumalauta oo kivaa jos tajuu 1/3 vaihtoehdosta niinkun jollain tavalla siedettävissä määrin, kun niis on sanoja mitä ei oo ikinä nähny tai kuullukkaa. Mut toivotaan parasta täälläki, ei kai muuta voi

Lähettänyt käyttäjä

ihana!!! ekaa kertaa (mun tekemistä) hyvin laadittu koe. kaikki oli mulle pääsääntösesti helppoja, vaikka yksittäisiä hankalia kohtia oli joitakin. tuliks 2.2 7.kohtaa es vai sea?

Lähettänyt käyttäjä

meni ehkä ihan ookoosti! kirjotelmat oli tosi helppoja jos vaan riitti toi taso miten kirjotin.:) paitsi öö mistä leffajutusta puhutaan??:D joku mainitsi tuolla yläpuolella

Lähettänyt käyttäjä

Laitoin siihen es mut mietin vaik kui kaua et pitäiskö sea, mut nii toivotaa et se oli se es :D

Lähettänyt käyttäjä

Hahaa tulin kotii ja pyörryin samantien :D tais stressi purkautuu vihdoin...

Lähettänyt käyttäjä

Siis oliko jollakulla muulla ongelmia kohdassa 1.1b 7? En tajunnut millään, kumpi oli oikea vastaus B vai C, koska mielestäni molemmat olisivat sopineet... Koitin sitten järkeillä kumpaa siinä haettiin ja fifty fifty luultavasti valitsin väärin.

Lähettänyt käyttäjä

Mä vaihdoin siihen sit loppuje lopuks just sen C et pidetää peukkuja :D

Lähettänyt käyttäjä

Millasia pisteitä ootte saanut? mietin vähän että tuleeko pisterajat kallistumaan jompaan kumpaan suuntaan... :D
nimim. 90/110 (ilman esseitä)

Lähettänyt käyttäjä

Sain 123 jos laskin yhtää oikee xd toivottavasti kirjotelmat meni hyvi et ois ees jotkut mahikset saada M :/

Lähettänyt käyttäjä

Meni vaan 4 väärin monivalinnoissa...mitä kummaa.. Otin vielä sika ison riskin, kun kirjotin aineista tosi "vaikean" tasosia, käyttäen riskillä kaikenmaailman subjunktiivin imperfektejä ja muuta fancyä settiä, ja varmana menivät pieleen nii laskeehan pisteet sinne minne kuulukin :D

Lähettänyt käyttäjä

69/90p kuuntelusta
95/110p monivalinnoista, rakenteista ja avoimista

Sitten vielä ne esseet.
Vähän pistää kyllä ärsyttämään, sillä jos kuuntelu olisi mennyt samalla tavalla kuin kurssin aikana tehdyt 5 kuuntelua (jokaisesta +84p) olisi taskussa varma L. Pitänee ensi kerralla nukkua hyvin :)):)

Lähettänyt käyttäjä

Mitä nyt laskin niin kuuntelu 90 pistettä ja tästä osiosta arviolta 104/110 (ilman esseitä). Huh... Toivottavasti esseissä ei oo menny mitään pieleen, jos ne menee hyvin niin L voi olla mahdollinen. On vähän vaikea arvioida miten ne meni edes niinkun omasta mielestä :D Yritin kyllä kirjottaa mahdollisimman oikein ja monipuolisesti kaikkee mutta jos onkin tullu jotain kämmejä. Saa nähdä miten pisterajat menee tänä keväänä, on aika paljon heitelly noi rajat

Lähettänyt käyttäjä

oon kyllä ylpee itestäni ku reilu vuoden siis lukenu ja itsenäisesti opiskellu! :-) ehkä C tulee (kuuntelusta en oo saanu alustavia nii en tiiä miten meni), kirjotelmista en tiiä ku en käyttäny mitään erikoisia sanoja tai kielioppia mutta aika varmaa sellasta helppoo kieltä et ei ainakaa virheitä välttis tullu:D mietin tota yhtä kohtaa (2.2 8.-9.) et eikö siihe kävis että "próxima día"? onnea kaikille jotka tähän asti on selvinny! ollaan huippuja eiksjea!

Lähettänyt käyttäjä

Itelle laskin, että tästä tulee ainakin 103/110 ilman kirjoitelmia ja kuuntelusta sain 90/90. Toivottavasti rajat ei nouse ihan sikana...

Lähettänyt käyttäjä

Kuuntelu 83/90, kirjallinen 103/110. Eli tänhän mennessä 186/200. Niin lähellä, mutta niin kaukana. Ei tule riittämään L:n ellei kirjoitelmasta tule vähintään 90 pistettä. Ja voi olla ettei sekään riittää. Veikkaan, että L:n raja tulee olemaan tänä keväänä 275-282, koska koe tuntui keskivertoa helpommalta. Vähän harmittaa, että olin kyllä kartalla mikä menee mahdollisesti väärin ja mietin oikeita vaihtoehtojakin niissä, mutta en saanut puristettua oikeata vaihtoehtoa esiin. Esim. Luetun monivalinnassa tarkastuksessa vaihdoin yhden oikean vääräksi ja yhden väärän oikeaksi, joten tarkistuksen tulos oli +/- 0. Arpomalla epävarmat, mutta hajulla olleet kohdat oikein voisi nyt kokonaisuudessaan olla 5-8 pinnaa enemmän mikä on aikalailla ratkaiseva L-suhteen. Luetun aukkotehtävistä merkkasin itselle 30/30. Minulla on kaikki oikeat asiat niissä, mutta kolmessa on tietoa hieman laajemmin kuin mallivastauksista, mutta mielestäni ne voi tulkita olevan kysymysasettelun sisällä ( esim. ...kaikki olivat hyvin vaikuttuneita nähtyään yhden aihealueen parhaista elokuvista ). Toki jos näistä lähtee pisteitä, niin ei tarvitse odottaa ihmettä. Toistaalta se on sama sitten jääkö L:n rajasta sen 2 vai 12 pistettä.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kun katsoin noita pisterajoja aikaisemmilta vuosilta, niin huikeita noita L-rajat keskimäärin eli noiden perusteella saatetaan L:n vaatia jopa 285 pistettä. Näissä lyhyissä kielissä kirjoittajia on niin vähän ja kärki armottoman kovaa, niin pisteraja nousee todella korkealle, eikä virheisiin ole käytännössä varaa jos L:n haluaa saada. Eli näyttää siltä, että "vahvaan" E:n joutuu tyytymään. Parina edellisenä vuotena rajat on vain sattuneet olemaan hieman alempana, mutta keskimäärin pitää se yli 280 pistettä saavuttaa jos L:n haluaa. Vai onko täällä liikenteessä opettajia, jotka osaisi antaa ammattimaisen arvion tämän vuoden kokeesta ja pisterajoista?

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan aikaisempina vuosina on se noin 280 pistettä vaadittu Laudaturiin, mutta kolmessa edellisessä kokeessa on raja ollut noin 260-270 pistettä. Toivotaan, että rajat pysyvät samallat tasolla :D

Abitreenit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle abitreenit
 • lähetyskuva abitreenien reaali 2 lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Reaali II, kevät 2017

  Perjantaina 24.3.2017 käytiin läpi terveystiedon, maantieteen ja kemian yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös kyseisten aineiden opettajia ja kirjoittajia.

 • lähetyskuva abitreenien matematiikan lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Matematiikka, kevät 2017

  Keskiviikkona 22.3.2017 käytiin läpi lyhyen ja pitkän matematiikan yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös lukion opettaja ja matematiikan kirjoittajia.

 • lähetyskuva abitreenien ruotsin lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Ruotsi, kevät 2017

  Maanantaina 20.3.2017 käytiin läpi keskipitkän ja pitkän ruotsin yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös lukion opettaja ja ruotsin kirjoittajia.

 • lähetyskuva kevään 2017 englannin lähetykseen, ennakko ja jälki

  Abitreenien lähetys: Englanti, kevät 2017

  Perjantaina 17.3.2017 käytiin läpi pitkän englannin yo-koe. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeesta. Studiossa myös lukion opettaja ja kokeen kirjoittanut abi. Tallenne tulossa illan aikana!

Uusimmat sisällöt - Abitreenit