Hyppää pääsisältöön

Jane Kennedy, kuolinsyyntutkija

BBC:n uusi draamasarja Jane Kennedy, kuolinsyytutkija kuvaa pienen rannikkokaupungin arkea ja elämää.
Kuolinsyyntutkija Jane Kennedy (Claire Goose) ja ylikomisario Davey Higgins (Matt Bardock) tekevät tiivistä yhteistyötä. BBC:n uusi draamasarja Jane Kennedy, kuolinsyytutkija kuvaa pienen rannikkokaupungin arkea ja elämää. Kuva: BBC 2015 jane kennedy kuolinsyytutkija,yle tv1

TV1 lauantaisin 4.3. - 13.5.2017 n. klo 23.15 - 00.00 (1. tuotantokausi) ja 20.5. - 22.7.2017 (2. tuotantokausi)
TV1 arkisin 2. - 18.8.2017 klo 17.10 - 17.55 (1. kausi uusintana) ja 16. - 29.8.2017 (2. kausi uusintana)
Yle Areenassa 14 päivää

Lakimies Jane Kennedy on palannut kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyyntutkijaksi kotikaupunkiinsa Lighthaveniin Etelä-Devonin upeisiin maisemiin.

Kuinka äiti (Mielen lukot -sarjasta tuttu Claire Goose) ja teini-ikäinen tytär Beth (Grace Hogg-Robinson) sopeutuvat paikkaan, jossa lähes kaikki tuntevat toisensa?

BBC:n uusi draamasarja Jane Kennedy, kuolinsyytutkija (12) kuvaa pienen rannikkokaupungin arkea ja elämää. Sarjasta esitetään kaksi tuotantokautta, jotka molemmat sisältävät kymmenen jaksoa. Tuotantokaudet uusitaan loppukesästä kello 17.10-ohjelmapaikalla.

Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin.
Beth Kennedy (Grace Hogg-Robinson). Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin. Kuva: BBC 2015 jane kennedy kuolinsyytutkija,yle tv1
Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin.
Judith Kennedy (Beatie Edney) ja poikaystävänsä Mick Sturrock (Ivan Kaye). Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin. Kuva: BBC 2015 jane kennedy kuolinsyytutkija,yle tv1
Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin.
Clint Holman (Oliver Gomm). Lakimies Jane Kennedy palaa kiireisten Lontoon vuosien jälkeen kuolinsyytutkijaksi kotiseudulleen Cornwallin maisemiin. Kuva: BBC 2015 jane kennedy kuolinsyytutkija,yle tv1

Entinen poikaystävä poliisina

Janen äiti Judith Kennedy (Poldarkin Beatie Edney) ja uusi poikaystävänsä Mick Sturrock (Ivan Kaye) pyörittävät pubia.

Muitakin vanhoja tuttuja vaikuttaa yhä paikkakunnalla. Yksi heistä on Janen ex-poikaystävä Davey Higgins (Matt Bardock), joka työskentelee nyt paikallisen poliisin ylikomisariona. Entiset rakastavaiset törmäävät työnsä puolesta tämän tästä.

Kuolinsyytutkijan ensimmäinen juttu liittyy nuorukaisen epäselvään kuolemaan. Luvassa on myös muun muassa hautaustoimiston ja ravintoloitsijan sotkuisia tapauksia. Jane Kennedyn apuna työskentelee nuori tutkija Clint Holman (Oliver Gomm).

The Coroner. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Sally Abbott. Tuotanto: BBC, Britannia 2015 - 16.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä uudesta sarjasta! Nyt vaan lisää uusia brittisarjoja kehiin, uusintoja on ihan liikaa

Lähettänyt käyttäjä

Englantilaiset poliisisarjat ei petä koskaan ja iso plussa että tämä on kokonaan uusi sarja ja ei ole mikään uusinta ja saadaan ihailla jylhää englannin rannikkoa.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä tämä Jane Kennedy voi ihan ok sarja olla, mutta taas kerran brittiläinen kuolinsyyntutkija! Miksi ei esim. australialainen Janet King, joka on syyttäjä? Nyt kun Kotiin takaisin on tauolla, niin Marta Dusseldorpia olisi ollut mielenkiintoista seurata vaikka tällaisessa roolissa. Sitä paitsi, Janet on rankattu imdb:ssä korkeammalle kuin Jane...
http://www.imdb.com/title/tt2645122/?ref_=tt_rec_tti
http://www.imdb.com/title/tt5194866/

Lähettänyt käyttäjä

Hei Päivi! Täällä kun keskustellaan nyt aussisarjoista, niin kysynpä samalla, onko Doctor Blake Mysteries harkinnassa Ylellä? Sitä joskus aiemminkin ehdottelin. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, siitä on tehty jo useampi kausi ja on edelleen tuotannossa. Toivoisin, että sitä harkittaisiin, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Olen samaa mieltä nimimerkki Lauran kanssa. Tätä australialaissarjaa tuli seurattua BBC:ltä asuttuani ulkomailla. Todella laadukasta tuotantoa ja toisi vähän vaihtelua brittisarjoihin, joissa ei sinänsä vikaa.

Lähettänyt käyttäjä

Uuden sarjan ensimmäinen jakso katsastettuna, laadukasta brittisarjaa! Upeata! Seuranta jatkuu...

Lähettänyt käyttäjä

Erikoista. Kaksi kommentoijaa kiitti juuri alkaneen sarjan ensimmäistä jaksoa hyväksi. Tosin toinen kiitti vain maisemia, ei jaksoa.

Minusta sarja vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella poikkeuksellisen taitamattomasti käsikirjoitetulta brittiläiseksi sarjaksi.

Kannatan yllä aiemmin mainittuja australialaissarjoja hankittavaksi Ylen kanaville katsottaviksi.

Lähettänyt käyttäjä

Mikä pettymys oli juuri päättyneen eilisen Vera-sarjan jaksoon jälkeen alkaa seurata uutta Jane Kennedyä. Ensinnäkin, ihan samanlainen sarja tyypiltään eli brittiläinen rikossarja, jossa nainenn selvittelee murhaa. Nyt ei ole ylen ohjelmakarttasijoittelu/-lija skarpannut lainkaan. Toisekseen, Vera on ylivoimainen ja siihen nähden Jane hävisi pahemman kerran. 10 minuuttia viitsin seurata ja sitten lähdin nukkumaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä ihmettelin myös miten kaksi samanlaista sarjaa pantu peräkkäin lauantai-iltaan. Vera on niin upea, etten minäkään enää viitsinyt tätä toista katsoa kuin 10 min. Lauantai-iltana katsoisi mielellään näitä loppuillankin ohjelmia vaan vähän eroavaisuutta toivotaan. Olisipa meilläkin Skavlanin tasoinen keskusteluohjelma, vaan sellainen puuttuu täysin YLEltä.
Ihmettelin myös perjantaina uusittua tiistaina ensi-illassa ollutta saksalaista lapsikauppaelokuvaa eli eipä ollut silloin mitään mukavaa katsottavaa enää Catastrophen jälkeen.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt ymmärsin mikä tässä uudessa sarjassa häiritsi, siitä puuttui johdatteleva, henkilöhahmot ja taustat esittelevä pilotti-jakso. Nyt katsoja heitettiin suoraan 1. tapauksen kimppuun ilman mitään ennakkotietoja. Ja Vera-sarjan jakson jälkeen tornista maahan tippuneen ruumiin arvoitus ei imaissut mukaansa, sarjan henkilöhahmot ja heidän tarinansa jäivät etäisiksi eivätkä herättäneet tarpeeksi kiinnostusta, jotta heistä tai heidän kohtalostaan olisi välittänyt. Ja ohjelman kuvaus ja eteneminen oli myös liian nopeatempoista silppuamista. Näkee ja näkyy, että käsikirjoittaja, Sally Abbott, on aikaisemmin kirjoittanut vain sairaalasaippuasarjoja ja EastEndersia.

Lähettänyt käyttäjä

Vaikka rakastankin (brittiläisiä) nais-johtoisia jännityssarjoja, tuntuu juuri nyt ehkä jopa siltä, että liika on liikaa. Vera Stanhope, Jane Kennedy, Happy Valley, Scott & Bailey. Eivät yllä vanhan kunnon Jane Tennisonin (= Helen Mirren) tasolle yksikään näistä. No Vera ehkä lähimmäksi...

Näiden rinnalla kun on vielä nähty mm. Silta ja Camilla Läckbergin dekkarisarjaa, tuntuu todella ylitsemenevältä tämä sinänsä ihanien naispoliisien (yms.) ylitarjonta tällä hetkellä.

Jos voisin nyt tähän ehdottaa jotain ihan täysin muuta: Poliisikoira Rex! Ei kylläkään tullut muistaakseni Yleltä, mutta nyt voisitte korjata profiilianne myös tämän sarjan avulla. Ja alusta lähtien, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Eikö YLE voisi näyttää mieluummin uuden kauden vaikka Murha Paratiisissa tai Murdochin murhamysteeristä ? Eikä uusintana Jane Kennedy sarjaa vaikka hyvä on tämäkin sarja !

 • Kai Lehtisen ohjaama elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkalla pohjoiseen naisen.

  Umur

  Nuori mies tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

  Elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

 • Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Yle Live: Olavi Uusivirta

  Karismaattisen laulajan keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.

 • Parikymppinen Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan vanginvartijana parin päivän koulutuksen jälkeen.

  Dokumenttiprojekti: Kesävartija

  Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan kesävartijana.

  Parikymppinen Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan vanginvartijana parin päivän koulutuksen jälkeen.

 • Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä.

  Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto

  Mitä Lenita ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?

  Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Mitä hän ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?