Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle ei omista Muumi-sarjan esitysoikeuksia

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Yleisradiolla oli vuosikymmenien ajan Muumi-sarjaan esitysoikeussopimus. Yle oli aikoinaan tuottamassa sarjaa ja teetti siihen omalla kustannuksellaan suomen- ja ruotsinkieliset dubbaukset.

Yle ei kuitenkaan omista tv-sarjan esitysoikeuksia, vaan niistä on neuvoteltu oikeudenomistajien kanssa aina muutaman vuoden välein uudelleen.

Tällä hetkellä oikeudet omistaa Dennis Livsonin perikunta. Heidän kanssaan neuvoteltiin Muumi-sarjan esitysoikeuksien jatkamisesta noin vuoden ajan. Yle olisi halunnut pitää sarjan ohjelmistossaan. Valitettavasti neuvotteluissa ei päästy hinnasta tai oikeuksien ehdoista yhteisymmärrykseen. Yle olisi ollut valmis maksamaan sarjan oikeuksista normaalin markkinahinnan.

Koska sopimukseen ei päästy, Muumi-sarjaa ei voi nyt esittää Ylen kanavilla. Jos sopimukseen joskus vielä päästään, silloin sarjaa esitetään Ylen kanavilla vanhoilla dubbiäänillä.

Teija Rantala
päällikkö
Yle Lapset ja nuoret

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.