Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Musiikkia moneen makuun

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Lapin Kansassa 15.2.2017.

Timo Salmi kirjoittaa Lapin Kansassa (11.2.) Radio Suomen musiikista ja pahoittelee, ettei hänen mielimusiikkiaan soiteta kanavalla. Radiokanavan musiikkivalinnat eivät varmasti aina miellytä kaikkia.

Kirjoittajan mielestä Ylen Radio Suomi ei saa olla nuorisoradio, eikä näin toki olekaan. Radio Suomi pyrkii tarjoamaan suurelle yleisölleen sopivaa musiikkia monenlaiseen makuun. Kanavan kuuntelijoiden musiikkimakua on tutkittu, ja lopputuloksena selvisi muun muassa, ettei millään ikäryhmällä ole yhtä yhteneväistä musiikkimakua. Myös miesten ja naisten musiikkimaut poikkeavat toisistaan.

On hyvä muistaa, etteivät Radio Suomen kuuntelijakunnan nuoruuden musiikkimuistotkaan ole samanlaisia. Viisi-kuusikymppisten nuoruusaikojen mielimusiikki voi hyvin olla rockia, poppia, iskelmää tai jopa punkia - myös ulkomaista musiikkia.

Perinteisen musiikin ystävillekin kanavalla on kuitenkin tarjontaa, esimerkiksi lauantai-illan Sekahaku ja sunnuntaiaamun Iskelmäradio. Onnen sävel- ja Puhelinlangat laulaa -ohjelmissa puolestaan soitetaan kuuntelijoiden toivekappaleita. Ja joka arkipäivä on Paikka auringossa -ohjelma, jossa soitetaan kotimaista musiikkia.

Saila Mattila
ohjelmapäällikkö, Yle Radio Suomi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.