Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Musiikkia moneen makuun

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Lapin Kansassa 15.2.2017.

Timo Salmi kirjoittaa Lapin Kansassa (11.2.) Radio Suomen musiikista ja pahoittelee, ettei hänen mielimusiikkiaan soiteta kanavalla. Radiokanavan musiikkivalinnat eivät varmasti aina miellytä kaikkia.

Kirjoittajan mielestä Ylen Radio Suomi ei saa olla nuorisoradio, eikä näin toki olekaan. Radio Suomi pyrkii tarjoamaan suurelle yleisölleen sopivaa musiikkia monenlaiseen makuun. Kanavan kuuntelijoiden musiikkimakua on tutkittu, ja lopputuloksena selvisi muun muassa, ettei millään ikäryhmällä ole yhtä yhteneväistä musiikkimakua. Myös miesten ja naisten musiikkimaut poikkeavat toisistaan.

On hyvä muistaa, etteivät Radio Suomen kuuntelijakunnan nuoruuden musiikkimuistotkaan ole samanlaisia. Viisi-kuusikymppisten nuoruusaikojen mielimusiikki voi hyvin olla rockia, poppia, iskelmää tai jopa punkia - myös ulkomaista musiikkia.

Perinteisen musiikin ystävillekin kanavalla on kuitenkin tarjontaa, esimerkiksi lauantai-illan Sekahaku ja sunnuntaiaamun Iskelmäradio. Onnen sävel- ja Puhelinlangat laulaa -ohjelmissa puolestaan soitetaan kuuntelijoiden toivekappaleita. Ja joka arkipäivä on Paikka auringossa -ohjelma, jossa soitetaan kotimaista musiikkia.

Saila Mattila
ohjelmapäällikkö, Yle Radio Suomi

 • Yle lahjoitti historiallisen äänitteen Lahden Radio- ja tv-museolle

  Hitler-äänite Ylen arkistoista Lahden radio- ja tv-museolle.

  Ainutlaatuinen ja kansainvälisesti merkittävä Yle Arkiston ääninauha luovutettiin museokokoelmiin. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen lahjoitti Lahden Radio- ja tv-museolle historiallisen äänitteen, jolle on tallennettu osa valtakunnankansleri Adolf Hitlerin ja marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin välisestä keskustelusta 4.6.1942. Lahden radio- ja tv-museo avataan yleisölle pe

 • Toimeksianto: Ylen journalistisen päätöksentekoprosessin auditointi

  Ylen auditoinnin toimeksianto

  Taustaa Viime kuukausina julkisuudessa on käyty keskustelua Yleisradion journalistisen päätöksenteon laadusta ja prosessista. Yleisradion rooli verorahoitteisena julkisena palveluna edellyttää, että sen journalistinen ohjelmapäätöksenteko nauttii kansalaisten luottamusta.

 • JSN: Yle sai vapauttavan, Suomen Kuvalehti langettavan päätöksen

  Ratkaisut liittyvät samanaikaiseen kuulemiseen.

  Julkisen sanan neuvosto ratkaisi 22.2. pidetyssä kokouksessaan kaksi ensimmäistä päätöstä ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvistä kanteluista. JSN antoi samanaikaiseen kuulemiseen liittyvistä kanteluista Ylelle vapauttavan ratkaisun ja Suomen Kuvalehdelle langettavan ratkaisun loppuvuoden 2016 uutisista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Kukkuu-leikki valmistaa elämään – nämä tärkeät taidot opetat lapsellesi leikin avulla

  Kukkuu-leikki opettaa turvallisuuden tunnetta ja pysyvyyttä.

  Kaikki tietävät leikin: aikuinen piiloutuu käsiensä taakse ja ilmestyy pian piilostaan sanoen painokkaasti KUKKUU! Ja leikkikaverina oleva vauva nauraa hykertää. Kukkuu-leikki on usein ensimmäinen leikki, jota vanhemmat lapsen kanssa leikkivät. Leikki on niin yksinkertainen, että ei uskoisi miten tärkeä se on vauvalle hänen kehityksensä kannalta.

 • "Tiesitkö, että sä oot tosi lihava?"

  Kannattaako lihavalle kertoa, että hän on lihava?

  "Huonot elämäntavat ja hyvinvoinnin laiminlyöminen kertovat jostain aivan muusta, kuin ihmisen halusta olla lihava. Oletko kysynyt, onko läheiselläsi kaikki hyvin? Selvittänyt, mitä ystävällesi oikeasti kuuluu? Voisitko auttaa häntä jossain? Onko ystäväsi elämä ja kalenteri liian täynnä, vai painaako häntä jokin henkilökohtainen asia?" kirjoittaa Saara Sarvas.