Hyppää pääsisältöön

Kerro, mikä elokuva ansaitsisi jatko-osan!

Kuvitteellisen "Tunnettu sotilas" -elokuvan juliste, joka mukailee Linnan romaanin kantta.
Kuvitteellisen "Tunnettu sotilas" -elokuvan juliste, joka mukailee Linnan romaanin kantta. Kuva: Yle / Mikko Lehtola. elokuvat (teokset),KulttuuriCocktail,Tuntematon sotilas (romaani)

Elokuvien jatko-osat tarjoavat aika harvoin varsinaisia yllätyksiä tai todellisia oivalluksia. Tänä vuonna nähdään kuitenkin kaksi kiinnostavaa jatko-osaa, kun Trainspotting ja Blade Runner palaavat. Samalla KulttuuriCocktail julistaa kilpailun puuttuvien jatko-osien keksimiseksi.

Danny Boylen ohjaama Trainspotting (1996) on huumeinen juoksu läpi nuoruuden ja toivottomuuden. Nyt edinburghilaiskaverukset palaavat rikospaikalle keski-ikäisinä. Uuden elokuvan nimi on T2 Trainspotting, ja sen ensi-ilta on 17. helmikuuta.

Ridley Scottin Blade Runner (1982) on kohonnut tyylitietoisen tieteiselokuvan monumentiksi. Lisäksi sen kuvaama maailma, jossa robotit ja ihmiset menevät sekaisin, on entistäkin kiehtovampi. Blade Runner 2049:n ohjaa lahjakas Denis Villeneuve ja sivuroolissa nähdään Harrison Ford. Ensi-ilta on 6. lokakuuta.

Nyt alkaa kilpailu!

KulttuuriCocktail julistaa kilpailun. Minkä elokuvan jatko-osan haluaisit nähdä? Siis sellaisen, jota ei vielä ole olemassa. Sinä saat itse keksiä sen.

Kirjoita artikkelin alle kommenttikenttään ehdotuksesi: elokuvan nimi, mitä siinä tapahtuu ja miksi juuri tämä jatko-osa olisi syytä tehdä.

Valitsemme parhaan ehdotuksen, ja graafikkomme Mikko Lehtola tekee siitä elokuvajulisteen.

KulttuuriCocktailin ehdotukset – keksi itse parempia!

Teksti "Tunnettu sotilas"
Teksti "Tunnettu sotilas" KulttuuriCocktail,Tuntematon sotilas (romaani)

Sotasankari, pienviljelijä Antero Rokka kohoaa 1950-luvulla lehtijuttujen ja suositun sotaromaanin takia valtakunnan julkkikseksi. Supliikkimiehenä Rokka pärjää hyvin haastatteluissa ja saa kutsuja juhliin. Rokka rokkaa ja nauttii naisten huomiosta.

Perhe-elämä kärsii ja Rokka eroaa vaimostaan. Hän muuttaa Helsingin Kallioon, mutta kärsii univaikeuksista. Painajaiset täyttyvät hänen tappamiensa venäläisten kasvoista.

Lopulta Rokka päättää etsiä käsiinsä majuri Lammion. Miehet selvittelevät vanhoja riitojaan. He keksivät järjestää konekiväärikomppanian miehille tapaamisen. Seurue tekee viikonloppumatkan Petroskoihin, jossa muistellaan menneitä ja katsotaan arasti tulevaan.

Teksti "2017: Reconstruction of Earth"
Teksti "2017: Reconstruction of Earth" elokuvat (teokset),KulttuuriCocktail

Roland Emmerichin elokuvassa 2012 (2009) maailmanlopun ennustukset kävivät toteen. Kokonaisia mantereita tuhoutui maanjäristyksissä ja hyökyaalloissa. Myös suurin osa Yhdysvalloista hajosi, mutta osa Afrikan mantereesta säästyi.

Jatko-osassa seurataan, mitä tapahtuu, kun maailmanpoliittinen voimatasapaino on keikahtanut ympäri. Rikkaista länsimaalaisista on tullut maattomia pakolaisia, jotka vaeltavat Afrikassa. Ihmiskunta yrittää rakentaa sivilisaationsa uudelleen. Seuraa ankaria konflikteja. Ja sitten estradille ilmestyy yllättävä rauhantekijä.

Teksti "Top Gun 2"
Teksti "Top Gun 2" KulttuuriCocktail,Top Gun – lentäjistä parhaat

Maverick (Tom Cruise) kouluttaa Yhdysvaltain armeijan lentäjiä, jotka lentävät upouusilla häivehävittäjillä. Vastavalittu presidentti Donald Trump asemoi Amerikan maailman ykköseksi ja ajautuu törmäyskurssille Kiinan kanssa.

Maverickin parhaat oppilaat lähetetään Etelä-Kiinan merelle, mutta päteviä lentäjiä on liian vähän. Niinpä Maverick istuu ohjaamoon. Ratkaisevassa ilmataistelussa koneen elektroniikka hajoaa, mutta Maverick lentää sokkonakin voittoon.

Elokuvan lopussa Maverick/Cruise kuitenkin putoaa viidakkoon ja perustaa sinne skientologisen kultin (tämä tarjoaisi mahdollisuuden myös Ilmestyskirja. Nytin kakkososaan).

Itse asiassa Top Gunille on suunniteltu jatko-osaa jo vuosia.

Teksti "Fifty Shades of Grey 3: Dementia"
Teksti "Fifty Shades of Grey 3: Dementia" Fifty Shades of Grey,KulttuuriCocktail

Fifty Shades of Grey 3 sijoittuu vanhusten palvelutaloon. 80-vuotias Ana on paennut tylsää suhdettaan. Sadistinen miljonääri Christian on näyttänyt kaikki temppunsa 50 vuotta kestäneen suhteen aikana.

Ana löytää uuden BDSM-seikkailun Suomesta. Tasokkaassa helsinkiläisessä palvelutalossa Ana kohtaa Einon, joka on varakas hammaslääkäri ja entinen SS-mies. Anan vaikutuksesta Einon 90 vuotta piilottelema pimeä kinkyeroottinen puoli paljastuu. Eino ei ole romantikko, jos ei vanhaa SS-pukua lasketa. Hän sitoo Anan rollaattoriin, mutta unohtaa turvasanan alzheimerinsa takia.

Valpas hoitaja Raimo huomaa pariskunnan kipeän leikin, mutta tahtoo pitkittää sitä edelleen, koska on sadistinen tirkistelijä. Elokuvan keskiössä olevasta pitkästä seksikohtauksesta tulee piinaava.

Ohjaajaksi sopisi eroottisen trillerin nyanssit taitava Paul Verhoeven (Basic Instinct, Elle).

Teksti "Fitzcarraldo 2"
Teksti "Fitzcarraldo 2" Fitzcarraldo,KulttuuriCocktail

Pohjana on Werner Herzogin ohjaama Fitzcarraldo (1982). Siinä Klaus Kinskin esittämä suuruudenhullu oopperafani päättää viedä oopperan viidakkoon. Kiinnostavaa on, että elokuvassa oikeasti raahataan valtava, kolmesataa tonnia painava jokilaiva vuoren yli.

Myös Fitzcarraldo 2 pitäisi tehdä samalla periaatteella, ilman digitaalisia efektejä ja lavasteita. Juuri hankkeen elokuvatekninen haastavuus perustelee tämän jatko-osan. Digitrikkimaailmasta on palattava juurille.

Herzog kaavaili Fitzcarraldon päärooliin alunperin Mick Jaggeria ja Jack Nicholsonia. Jompikumpi saa nyt uuden mahdollisuuden.

Jos jatko-osasta haluaisi toimintaelokuvamaisemman, niin Fitzcarraldo voisi kohdata Herzogin kenties kuuluisimman hahmon, Aguirren, joka oli myös Klaus Kinskin esittämä. Silloin elokuvan nimi olisi Fitzcarraldo vs. Aguirre.

Teksti "Kirjoita oma ehdotuksesi kommenttikenttään!"
Teksti "Kirjoita oma ehdotuksesi kommenttikenttään!" KulttuuriCocktail

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Rick Blaine jää Casablancaan pitämään ravintolaa Ilsa Lundin ja Victor Laszlon paettua natseja lentokoneella Yhdysvaltoihin. Hän kuitenkin varmuuden vuoksi tekee kuten poliisipäällikkö, kapteeni Louis Renault on häntä neuvonut, ja yhdessä he pitkän ja vaarallisen matkan suoritettuaan saapuvat Vapaan Ranskan tukialueelle Brazzavilleen, nykyisen Kongon tasavallan pääkaupunkiin. Heidän mukanaan Casablancasta lähtee myös pianisti Sam. Brazzavillessä Rick perustaa uudelleen Rick's-nimisen ravintolan, joka keskittyy afrikkalaisiin perinneruokiin. Sodan jälkeen kapteeni Renaultin kaipuu kotimaahan saa vallan, ja hän palaa Ranskaan ja päätyy Pariisiin, Seinen vasemman rannan boheemipiireihin eksistentiaalisia romaaneja kirjoittavaksi älyköksi.
Rick alkaa Brazzavillen yksinäisyydessä pikku hiljaa alkoholisoitua, ja pyytää Samia soittamaan joka ilta "As Time Goes By" kerta toisensa jälkeen, hyräillen pikkupöhnässä melodiaa Samin soiton mukaan. Jonkun ajan kuluttua Sam, joka haluaa uudistua taiteilijana, sanoo itsensä irti ja lähtee kongolaisen jazzbändin pianistiksi joen toiselle puolelle, Kinshasaan.
Rick on entistä yksinäisempi, kunnes eräänä päivänä hänen kapakkaansa astuu kauniisti ikääntynyt Ilse! Selviää, että Yhdysvalloissa Lazlo, joka pohjimmiltaan oli patriarkaalisen maailmankuvansa vanki, oli olojen rauhoituttua halunnut Ilsen jäävän kotiin ruokaa valmistamaan sillä aikaa kun Lazlo kiersi ympäri maailmaa poliittisena agitaattorina. Suhde oli ajautunut kriisiin, ja Ilse oli pettyneenä lähtenyt yksin Pariisiin, jossa sattumalta tavattu eksistentialistipoliisipäällikkö Renault oli kertonut hänelle Rickin olevan Brazzavillessä. Ilse lähti sinne niiltä sijoiltaan.
Ilse ja Rick asettuvat Brazzavilleen yhdessä, Rick jatkaa ravintoloitsijana ja Ilse perustaa ravintolan yhteyteen turisteille kongolaisia käsitöitä myyvän boutiquen. He menestyvät yrittäjinä ja elävät onnellisina yhdessä.

Lähettänyt käyttäjä

Jatko-osa vuoden 1938 Tulitikkuja lainaamassa -elokuvalle.

Antti Ihalaisen sekä Jussi Vatasen jälkeläiset muutamassa polvessa seikkailevat 2000-luvun alun Itä-Suomessa. Liperiläinen Arttu Ihalainen lähtee eräänä päivänä lainaamaan kaveriltaan aikuisviihdettä sisältävää muistitikkua. Traktorimatkalla vastaan tulee vanha tuttu Jukkis Vatanen. Miehet päättävät lähteä siltä seisomalta Joensuuhun oikeita naisia strippibaariin katsomaan, joten muistitikun haku jää siltä erää siihen. Välietappina heillä on Joensuun keskustan Alko, ja yllättävältä tappelultaan miehet eivät pääse strippibaariin vaan joutuvat yöksi putkaan. Aamulla, rahattomina ja bensaa vailla, kaverukset päätyvät soittamaan Maisan, Jukkiksen ex-tyttöystävän, ovikelloa. Krapulaa potiessa Jukkis päättää kokeilla, vieläkö Maisan kanssa olisi saumaa. Epävarmana Jukkis ei kuitenkaan osaa tehdä aloitetta, joten Artun pitää toimia puhemiehenä. Seuraa joukko noloja ja kiusallisia tilanteita, joiden jälkeen Jukkis jää asumaan Maisan luo Joensuuhun, ja Arttu lähtee jälleen muistitikun perään.

Lähettänyt käyttäjä

...kaivanneeko mikään jatkoa, tai tuo "DJ Särkän" ehdottama olisi kyllä hyvä, siis juuri "Muistitikkua lainaamassa". Ja ehdottomasti pitäisi mielestäni unohtaa sotien muistelu, ei edes jatkojen osalta eli sotien jälkeiseltä ajalta.

ps. Oliko tuo vitsi, siis tuo kysymys tuolla alhaalla, "Minä vuodenaikana Suomessa on lämmintä?"

Lähettänyt käyttäjä

Joidenkin yllätykseksi kahden Frankin epätoivoisen näköinen souturetki Calamari Unionissa päättyykin Piritan-rantaan Tallinnassa. Rantauduttuaan Frankit törmäävät Katriniin, joka on lit af ja juuri lähdössä neljäntoista Katrinin ja yhden Piretin kanssa lopullisesti Piritasta. Pirita on käynyt asuinpaikkana liian juntiksi. Neitojen unelmissa siintää Instassa nähty rosoisen trendikäs Kalamaja, jossa aladoobit ovat seitania ja sakut mikropanimoissa pantua amber alea. Matka voi olla kohtalokas... Keneltä pettää fixiratas ensimmäisenä?

Lähettänyt käyttäjä

Mahtisormuksen kadottua Sauronin hirmuvalta päättyi, mutta moni kysymys jäi vaille vastausta. Miltä tuntuu, kun tuhansien vuosien hallinnon jälkeen joutuu syössyksi vallasta? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin, vai onko niin, että kohtalon kulkua ei voi muuttaa? Voiko hirmuhallitsija vielä löytää sisäisen lapsensa ja ryhtyä tämän kanssa sovinnolliseen piirileikkiin?

Tässä kolmituntisessa kokoillan elokuvassa seuraamme sammuneen Silmän liikehdintää Tuomiovuoren jäänteiden keskellä ja käymme lävitse Mordorin Mussolinin intensiivisen sisäisen tulimyrskyn. Sanoja ei tässä elokuvassa kuulla, mutta piinaava tunnelma pitää katsojan varmasti penkissään.

Lähettänyt käyttäjä

Pojat-elokuva (1962) ansaitsee jatko-osan. Vaikka V-M Loiri kuolee leffan lopussa kiskoille, muut pojat jatkavat elämäänsä 40-luvun lopun ja 50-60-lukujen Oulussa. Yhdessä ja erikseen pojat nousevat kuka mihinkin asemaan, mutta ovat vapaa-aikoina yhdessä. Lopussa Oulu nousee sekä jääkiekon (Kärpät) että ITC-buumin (Nokia) aallonharjalle - pojat tietysti mukana vaikuttamassa. Ijäs ohjaamaan, Suosalo yhteen pää- ja Merja Larivaara sivuosaan.

Lähettänyt käyttäjä

leffan Ensimmäinen matka (Yasujirō Ozu 1953) jatko-osa:

Ykkösosassa esiintyneet ikääntyneet vanhemmat Shukichi ja Tomi Hirayama ovat rasittavalta Tokion-reissulta jo tasaantuneet normaaliin elämänmenoon.

Viikon kuluttua he istuvat tatamilla ja miettivät, pitäisikö lähteä Tokioon uudelleen lapsia tapaamaan. Teetä rauhallisesti juodessaan ja asioita pohtiessaan he tulevat siihen tuloksen, että mitä sitä suotta enää sinne.

Kesto 2 h 13 min.

Lähettänyt käyttäjä

Jack Nicholson jälleen pääosassa, jatko-osa kuvataan Suomessa. Posti on lopettanut postin jakamisen ja postinkantajien tehtäväksi jää soittaa asiakkaille, kun nämä voivat hakea saapuneen lähetyksen postikeskuksesta. Jos asiakasta ei saada ensimmäisellä kerralla kiinni, postinkantaja soittaa aina kahdesti.

Lähettänyt käyttäjä

Koska VR:n ja sen junien toiminta on tänä päivänä mitä se on niin veturimiehillä on kyllä aikaa edelleen heiluttaa satunnaisille kulkijoille ja varsinkin niille vihaisille asiakkaille jotka odottaa junaanpääsyä turhaan laiturilla.

Lähettänyt käyttäjä

Coppolan ohjaaman Draculan jatko-osa.

Kreivi Dracula herää linnansa kellarissa kovaan janoon. Hän laittaa viitan päälle ja lentää Bukarestiin. Siellä hän yön pimeydessä murtautuu Punaisen Ristin veripalveluun, mutta havaitsee kauhukseen, että kaikki veripussit ovat tyhjiä. Kimmastuneena Dracula nostaa veripalvelun pelosta vapisevan talonmiehen seinälle ja kysyy tältä, mistä on kysymys. Vapisevalla äänellä talonmies kertoo, että nyt eletään Nicolae Ceaușescun valtakautta, ja kaikesta on pulaa, myös verestä. Pettyneenä Dracula lentää takaisin kotiin, menee ruumisarkkuunsa ja lyö kannen kiinni ja päättää nukkua niin kauan, että Ceaușescun valtakausi menee ohi.

Lähettänyt käyttäjä

"Nyt shut the v***u fuck up tai you're next!"

Mäkinen (T. Korpela) lähes sekoaa, kun saa kuulla puolivillaisen huhun Ruotsista palaamassa olevalta humalaiselta, että Ruotsissa on paljon paremmat Dillingerit.
Leo (V-M Loiri) on saanut hoidettua seurueelle paremmassa kunnossa olevan 60-luvun lintan alle, omaan persoonalliseen tyyliinsä. Aiempi Cadillacihan meni surkeaan kuntoon. Uusi ajoneuvo löytyikin läheltä Haaparantaa, joten valtakunnan vaihto Ruotsin puolelle kävisi pikaisesti "lainatulla" autolla.
Takapenkin pojilla (J. Nissinen ja J. Pehkonen) ei luonnollisesti jatkuvassa pikku kaljapöhnässä ole asiaan kauheasti vastaanpistämistä.
Luonnollisesti pojat unohtavat Ruotsin puolella käytettävän ihan eri valuuttaakin ja bensa tuntuu tolppahinnasta luettuna maksavan niin paljon, jotta sitäkin on otettava ainakin aluksi juoksutankkauksena.
Valuutta-asioiden jo hieman selvittyä, matkan varrella täytyy myös pysähtyä tankkaamaan poikien janontarve. Olutta latkitaan innokkasti taas kunnes tvåan öölin karu totuus paljastuu ja pojista alkaa tuntumaan ruotsalaisten salajuonelta. Varsinkin kun selviää, että ruotsalaisilla on omat salaiset myyntipisteet vahvemille virvokkeille. Pojilla ei vain ole hajua, minkä niminen sellainen voisi olla...
Tästä tarina tietysti jatkuu hulvattomana road-moviena täydellistä Dillingeriä etsien.
Jännityksellä jäämme odottamaan, päättyykö seikkailu tähän vai olisiko syytä elokuvasarjan kolmannessa osassa pistäytyä vielä Norjassa... tai kenties Tanskassa...
(Rumble 3: The Best Dillinger!)
-

Lähettänyt käyttäjä

Kummelin Alivuokralainen. Leffa on tosi hauska ja hyväntahtoinen kaikkine kärjistyksineen.

Lähettänyt käyttäjä

Matt Damon nähdään tässä nykyaikaisessa jatko-osassa ykkösosan Ryanin pojanpoikana. Hän on armeijakomennuksella Euroopassa, kun hänen perheensä saa kuulla, että kaikki muut veljet ovat ruvenneet vegaanihipstereiksi ja puolustavat eläinten oikeuksia jossain Hollannissa poltellen kannabista. Ryan päätetään pelastaa takaisin Texasiin kunnon arvojen pariin.

Elokuvassa nähdään myös Tom Hanks, joka on Forrest Gumpin poika, Forrest Gump. Hän on huippuälykäs, mutta sarkastisena potee eksistentialistista kriisiä, ja johtaa pelastuoperaatiota, koska se on hänen mielestään ihan hiton hulvatonta! Käydäänpä välillä myös näyttämässä hanuria USA:n presidentillekin.

Tarina kimpoilee pitkin Eurooppaa kaartin kohdatessa erilaisia pelottavia kasvisruokia ja hybridiautoja. Lopulta brittiläiset Brexit-kommandot auttavat porukan takaisin jenkkilään bbq-ribsien, T-luupihvien ja rynnäkkökiväärien turvalliseen huomaan.

Lähettänyt käyttäjä

"On kulunut 50 vuotta siitä, kun Lepakkomies viimeksi saalisti Gothamin öisillä kujilla. Bruce Wayne (Michael Keaton), iältään yli 90-vuotias, on ripustanut Lepakkomiehen manttelin naulaan, ja uusi sukupolvi taistelee oikeuden puolesta. Mutta entäs kun Lepakkomiehen tähän mennessä kuolettavin vastustaja ja arkkivihollinen, Jokeri (Jack Nicholson), karkaa Arkhamin mielisairaalasta ja uhkaa jälleen Gothamin kaupungin asukkaita? Bruce Waynen on vielä kerran pukeuduttava viittaansa ja noustava vastustamaan pahaa.

Pystyykö Lepakkomies vastaamaan iän tuomaan haasteeseen, vai onko Lepakko viimein murrettu? Lepakkomies joutuu myös vastatusten uuden pahiskolmikon kanssa: Lonkkavikamies, Dementtia ja tohtori Prostata."

Elokuvan on ohjannut Christopher Nolan ja on suora jatkumo The Dark Knight -trilogialle.

Lähettänyt käyttäjä

Die Hard 6 - tai jokin viimeisin jatko-osa

John McClane (Bruce Willis, kuka muukaan) lähtee vaimon käskystä viemään roskia ulos. Kuuliaisesti on lajiteltu erityyppiset jätteet eri pusseihin. Roskalaatikoiden luona Johnin kimppuun käy pimeässä täysin yllättäen kuusi naamioitua kommandovehkeisiin sonnustautunutta hyvin ammattimaisesti toimivaa hahmoa Uzi-konepistoolein ja spec-op-veitsin varustautuneina. Vaikkakin on kantamassa roskapusseja pelkissä risaisissa kalsareissaan, paljain jaloin ja pikku krapulassa pimeällä kotipihallaan, ja kusihätäkin on, John onnistuu eliminoimaan kaikki hyökkääjät ja evakuoimaan heiltä osan aseista. Hän tajuaa toden olevan kyseessä. Kiivettyään mansardikattoisen omakotitalonsa katolle (vaimo ja kaksi suloista lasta syövät sisällä joulupipareita joulukuusen vieresssä takkatulen loisteessa tietämättä mistään mitään) hän huohottaen näkee tilanteen vakavuuden: koko talo ja koko kortteli on mustapukuisten poliisin erikoisjoukkojen (SWAT Team) piirittämä, miesvahvuudeksi John arvioi noin kaksi- ja puolisataa päätä. Hän ei lainkaan ymmärrä, mistä nyt voisi olla näin jouluaamuna kysymys, hänhän ei ole tehnyt mitään laitonta pitkään aikaan. Katolla valmiusasemissa kylmissään kalsarisillaan maatessaan hän kuulee poliisin kaiuttimien kautta ilkeän äänen huutavan hänelle, tietenkin itäsaksalaisella korostuksella:......

Lähettänyt käyttäjä

Jatko-osassa ekasta laivanupotuksesta selvinnyt Rose muistelee menneitä ja kutsutaan mukaan tutkimusalukselle. Alkuun käydään Titanicin hylyssä seikkailemassa, kunnes joku miljardööri saa päähänsä, että aluksen voisi nostaa. Sivujuonina seurataan laivasta aikanaan pelastuneiden sekavia ja joutavia elämäntarinoita. Aluksen nosto-operaatio menee tietenkin jotenkin pieleen ja lopussa Rose hukkuu tai kohtalonsa jää avoimeksi, ihan miten vaan, tuskin tämä raina ketään tulee kiinnostamaankaan.

Lähettänyt käyttäjä

Mikään elokuva ei "tarvitse" jatko-osia. Monet jatko-osat ovat hyviä, mutta tarpeettomia. Hyvä tarina, jossa on kunnon kaari, riittää sellaisenaan. Mieluummin katson uusia ideoita ja tarinoita.

Lähettänyt käyttäjä

Haamujengi on hajonnut ja Egon Spengler on kuollut. Itseään jumalana pitänyt henki vapautetaan muinaisesta luolasta Aasiassa ja uhkaa ottaa sen takaisin mikä hänelle aikojen alussa kuului... koko maailma. Hallitus alkaa miettimään onko maailma turvassa ja kuka voisi heidät pelastaa. Vanhoista arkistoista löytää kuitenkin Ghostbuster niminen kansio. Tämän jälkeen Haamujengi saadaan vielä viimeisen kerran kasaan ja avuksi otetaan myös uusi suojatti, josta voisi tulla tuleva Haamujengiläinen!

Lähettänyt käyttäjä

Mikään elokuva ei ansaitse jatkoa koska se on vain rahan keräystä yhtiölle, lisäksi kaikki kuvat ovat jo nyt kopioita tai ns uusintoja vuosia sitten tehdyistä.

Lähettänyt käyttäjä

Elokuva Huliharppukostaja ansaitsisi totisesti jatko-osan.
Eli: Huuliharppukostajan paluu, jossa hän tulee tapaamaan rakastettuaan, vie hänet vihille ja kukistettuaan kaupungin pahikset he suuntaavat onnelliseen elämään jossain ihanassa auringonlaskun solassa.

Lähettänyt käyttäjä

Jatkosota on Pekka Parikan Talvisodan henkeä kunnioittava teos, jossa sota ei ole näytelmää, hassuttelua tai teatteria vaan sotaa.

Yhdeksän surmanluotia suomii nykymenoa Niskasen hengessä, nurkkaanajetuista tulee tappajia kun yhteisö tai yhteiskunta heitä riittävästi kiusaa. Ehkä tilaisuus käsitellä kouluampujia tuoreeltaan muutama vuosi tapahtumien jälkeen. Ihmisiä, joiden tulevaisuudennäkymät olivat niin synkkiä, ettei millään ollut mitään merkitystä.

Lähettänyt käyttäjä

Niin, Parikan (ja Suomen poliittisen johdon) ohjaama Talvisota sai kylläkin jo jatkon, huonosti ohjatun ja huonosti päättyneen projektin nimeltä Jatkosota...

Niskasen "Kahdeksan surmanluotia" jatko? Yhdeksäs luoti? Kouluampumiset jne. ovat kyllä eri aikakautta ja eri yhteiskunnallisita syistä johtuneita juttuja.

Tämä siis kaikella kunnioitukselle nimimerkki "Vili Hopeaa" kohtaan.

Lähettänyt käyttäjä

Maa on syntinen laulu -elokuvatrilogian kakkososa Maa on surullinen laulu kertoisi Martan elämästä 60-70 luvun Suomessa. Maaltamuutto (Martta muuttaa Tampereelle puuvillatehtaalle töihin), seksuaalinen vapautuminen (e-pilleri), ulkopuolisuus (saamelaisuus). Käsikirjoittaja: Kari Hotakainen Ohjaaja: Matti Ijäs. Trilogian kolmas osa Maa on siunattu laulu kertoo Martan vanhuudesta kun hän on palannut juurilleen Tornionjokilaaksoon. Pieneläjän ainainen osattomuus aineellisesta hyvästä. Martta löytää kuitenkin viimein oman elämänsä laulun, joka resonoi Lapin samanaikaisesti niukan mutta yltäkylläisen luonnon kanssa.

Lähettänyt käyttäjä

Blondie on pelannut Tucon kanssa jakamansa rahat Renon kasinoilla ja on jälleen peeaa. Hän löyttäytyy Uudelleen Tucon kanssa yhteen ja he jatkavat aiempaa tienestiään: Tuco tuodaan palkkiota vastaan hirtettäväksi, ja Blondie ampuu sopivassa kohdassa hirttoköyden poikki. Rahat jaetaan kuten ennenkin. Yllättäen paljastuu, että Angel Eyes ei kuollutkaan ykkösosan lopun välienselvittelyssä, vaan haavoittui lievästi. Ja nyt hän janoaa kostoa...

Lähettänyt käyttäjä

Haluaisin nähdä jatko-osan Rambo kakkoselle: Rambo 2 II

Kiitos

Lähettänyt käyttäjä

Postia pappi Jaakobille, voisi olla realistisempi, ei väritetty versio. Oikean uskossa elävän ihmisen kirjeenvaihtoa sielunhoidollisista asioista. Vaikkapa Valamon luostarin kesää, mitä vapaaehtoistyöntekijät näkee ja kokee. Mitä usko merkitsee ja kuinka rukous auttaa monissa käännekohdissa elämän solmujen selvittelyssä.

Lähettänyt käyttäjä

Tom of Finland, osa 2

Marlon Brando syyttää Touko Laaksosta kasvonpiirteidensä kopioimisesta ja vaatii 100 miljoonaa dollaria korvaukseksi. Toukolla ei ole niin paljon, eikä Marlon suostu ottamaan maksua luonnossa. Marlon vetää Toukoa turpiin ja ottaa pantiksi Toukon lyijykynän ja piirustuslehtiön. Ne hän myy Suomi 100-kulttuurirahastoon 100 miljoonalla. Suomen kansa on ikikiitollinen saamastaan aarteesta ja vaatii näköispatsasta Tom of Finlandista. Patsas pystytetään Kiasman eteen Mannerheimin tilalle, joka on sulatettu ja metalli käytetty Tomin patsaaseen. Lokkiparvi kiertää kaukaa pystin ...

Lähettänyt käyttäjä

Huikea aussisarjiksen elokuvaversio ansaitsisi vähintään kaksi jatko-osaa Jet-, ja oliko se, Sub-girlin kanssa. Ainutkertainen anarkistinen seikkailumaailma täynnä vaihtoehtoisia tapoja katsoa maailmaa. Ehdottoman hauska, vaihtoehtoinen ja epäkorrekti. Tällaisia pätkiä ei usein näe.

Lähettänyt käyttäjä

Viimeisimmästä Suomisen Olli-elokuvasta on kulunut jo kovin pitkä aika, eivätkä edes Jonnen isät kohta enää muista niitä.
Ajat ovat muuttuneet, ja Suomisen Ollin pojanpojan ja hänen kansainvälisen perheensä Oliverin on aika astua parrasvaloihin ja elää alkuperäisen Suomisen Ollin seikkailut päivitettyinä. Aiheesta saa takuuvarmasti käsikirjoitettua poliittisesti korrektin ja opettavaisen tarinan.

Lähettänyt käyttäjä

Milloin Kulttuuricocktail julistaa parhaan ehdotuksen, jonka pohjalta tehdään voittajajuliste? Vai tapahtuvatko nämä samanaikaisesti?

Hei! Hyvä huomio, olemme tosiaan omasta aikataulustamme reippaasti jäljessä. Pahoittelut siitä! Graafikkoamme on työllistetty mm. Yle Teeman KulttuuriCocktail-dokumenteilla (esitetään tiistaisin klo 20.30, alkaen 25.4.), joten leffajulisteen viimeistely on siirtynyt. Voittaja on kyllä valittu ja työ on jo hyvässä vaiheessa, mutta ihan täsmällistä julkaisupäivää en uskalla vielä(kään) luvata. Koittakaa kestää!

 • Psycho

  Hitchcockin Psyko - Mitä suihkussa oikein tapahtui?

  Dokumenttielokuvassa analysoidaan kuuluisa suihkukohtaus

  Alfred Hitchcockin trilleri Psyko on yksi elokuvan historian ihailluimmista klassikoista suihkussa tapahtuvan murhakohtauksen taidokkaan kerronnan takia. Alexandre O. Philippen dokumentti 78/52 suuntaa suurennuslasin nimenomaan kolmeminuuttisen suihkukohtauksen estetiikkaan ja anatomiaan, sen leikkaukseen, kuvauksen taktiikkaan ja äänisuunnitteluun. Pohdinta lähtee myös filosofiseen lentoon.

 • Kolumnin artikkelikuva

  Marjo Niemi: Kuinka suojautua taiteelta?

  Kuinka suojautua taiteelta?

  Mikäli taiteesta ei ole löydettävissä yleisesti hyväksyttyjä kasvattavia tai hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, se on luokiteltava vaaralliseksi. Koska tällaista seulaa ei vielä laajamittaisesti ole luotu, annan sinulle keinoja pysyä turvassa. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Marjo Niemi neuvoo.

 • Peter Capaldi Tohtorina

  Steven Moffat — mies, joka teki Doctor Whosta aikuisen

  Steven Moffat — mies, joka teki Doctor Whosta aikuisen

  Doctor Who –tieteissarjan modernin version kymmenes tuotantokausi alkoi Yle TV2:lla pääsiäisenä. Kahdessatoista vuodessa sarja on kasvanut värikkäästä lastensarjasta varsin vakavia teemoja käsitteleväksi kansainväliseksi ilmiöksi. KulttuuriCocktailin artikkeli kertoo scifi-sarjan kehityksestä.