Hyppää pääsisältöön

Voiko etäsuhde onnistua? Kyllä voi, kun noudatat näitä neuvoja!

maapallo
maapallo Kuva: YLE maapallo

Suurimman osan ihmiskunnan historiaa etäsuhde on ollut lähes mahdotonta saada toimimaan. Nykyään tietotekniikka ja halvat lennot helpottavat etäparien elämää, mutta mutkatonta se ei ole vieläkään. Keräsimme etäsuhteessa elävien neuvot siihen, miten suhteen saa toimimaan välimatkasta huolimatta.

1. Suunnittele tulevaisuutta.
– Milloin tapaatte seuraavan kerran? Pitäkää aina yksi tapaaminen sovittuna.

2. Tavatkaa säännöllisesti.
– Tapaamisista tulee helposti juhlaa, mutta varatkaa aikaa myös arkiselle tekemiselle ja yhdessäololle.

3. Viestittely saattaa päätyä riitaan, koska siitä puuttuu fyysinen läheisyys.
– Joskus viestejä kannattaa säästellä pari päivää, kunnes pahin tunnekuohu on ohi.
– Viestejä kannattaa yrittää lukea monesta näkökulmasta, koska nopeasti kirjoitettujen tekstien sävyn saattaa helposti tulkita väärin.

4. Yllättäkää lahjoilla ja kirjeillä.
– Lähettäkää välillä pitkiä sähköposteja ja usein pieniä viestejä, jotka muistuttavat toisesta.

5. Varokaa mustasukkaisuutta.
– Elämä jatkuu, vaikka toinen ei ole vieressä. Tarinoita juhlista ja riennoista ilman toista ei silti kannata liioitella. Rakentakaa luottamusta.

6. Viestein ei kannata riidellä, koska niistä puuttuu toisen läheisyys ja kehonkieli.

7. Lähettäkää yllättäviä seksuaalisia viestejä toisillenne.
– Ne voivat toimia paremmin kuin ajoitettu videopuheluseksi (sekin toki kuuluu etäsuhteeseen).

8. Järjestäkää toisillenne etätreffit vaikka katsomalla samaa leffaa tai syömällä videopuhelun välityksellä.

9. Pitäkää yllä myönteistä ajattelua.

Erään rekkakuskin sanoin: “Säännöllinen etäisyys pitää suhteen kunnossa!”

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tapasin vaimoni 10v sitten Suomessa konsertissa, kun olin vielä opiskelija. Hän on kotoisin Keski-Euroopasta. MSN Messenger ohjelman avulla pystyttiin pitämään yhteyttä käytännössä päivittäin. Vuodessa tapasimme toisemme 2-3 kertaa ja tätä jatkui hieman yli 3 vuotta. Nykyään vaimo asuu Suomessa ja osaa suomea sujuvasti. Hieman kärsivällisyyttä tuon suhteen ylläpitäminen vaati ja pari kertaa harmitti oikein tosissaan kun etäisyyttä oli satoja kilometrejä. Onneksi nuo lennot vaimon kotimaahan olivat suhteellisen halpoja siihen aikaan, eikä niistä vararikkoon joutunut. Huomattavasti vaikeampaa olisi luultavasti suhteen luominen ja ylläpitäminen ihmiseen joka eläisi täysin eri aikavyöhykkeellä ja rakkaan luona vierailu maksaisi satoja ja taas satoja euroja, siinä olisi yksi stressaamisen aihe lisää.

 • Vaikuttaako raskaus aivojen toimintaan?

  Raskaus muuttaa aivoja – äideistä tulee entistä terävämpiä

  Raskaus valmistaa aivoja äitiyteen

  Oletko kuullut käsitteen raskausaivot? Termillä tarkoitetaan sitä, että lasta odottavan ja juuri synnyttäneen naisen muisti ja yleinen älyllinen toiminta heikkenee. Mutta onko väitteessä perää? Kysyimme asiaa integratiivisen neurotieteen ja psykiatrian professorilta Hasse Karlssonilta.

 • Legoukot hääparina sateisen ikkunan edessä

  Oletko mustasukkainen puolisosi menneisyydestä? Vastaa Puoli seitsemän kyselyyn!

  Tarinoita käytetään jutunteossa.

  Kummitteleeko miehesi nuoruudenrakkaus elämässänne ikuisesti? Vaikuttaako siltä, että naisystävälle lasten isä on aina vaan ykkönen? Mustasukkaisuus puolison tai seurustelukumppanin menneisyydestä on yleistä. Italiassa sille on jopa oma nimi: Rebekka-syndrooma. Jos tunnet tai olet tuntenut mustasukkaisuutta puolisosi vanhoista parisuhteista ja kumppaneista, kerro tarinasi meille. Teemme juttua aiheesta ja käytämme tarinoita osana jutuntekoa. Tarinan voi jättää nimettömänä.

 • Kuvassa kissa seisoo pöydällä ja syö lautaselta.

  Jopa joka toinen kissa on ylipainoinen – koko perheen pitää sitoutua, kun lemmikki alkaa laihduttaa

  Lihavuus aiheuttaa lemmikeille terveysongelmia.

  Jos painontarkkailu on vaikeaa ihmisille, niin ei se ole helppoa lemmikeillekään. Eläinlääkärien arvion mukaan jopa joka toinen kissa ja kolmasosa koirista on ylipainoisia. Lihavuus altistaa lemmikit esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksille sekä diabetekselle. Siksi lemmikin ylipainoon täytyy suhtautua vakavasti. Yksi syy karvaturreille kertyneistä liikakiloista on liiassa inhimillistämisessä: lemmikin herkkupalaa kerjäävää katsetta on vaikea vastustaa.

 • Puoli seitsemän -ohjelman vieraat 21.-24.3.2017: Tuija Piepponen, Ville Leinonen, Rosa Meriläinen ja Oskari Saari

  Kiisseliä, kuukautisia ja kasaridiskoa! Tässä Puoli seiskan viikon vieraat

  Puoli seitsemän -ohjelman vieraat 21.-24.3.2017

  Puoli seiskassa mennään taas tunnelmasta toiseen. Tällä viikolla asiaa riittää niin kiisselistä kuin kuukautisista - autourheilua ja lemmikkien laihdutusta unohtamatta. Tässä koko viikon vieraskattaus, olkaapa hyvät! Tiistai 21.3. Vieraana näyttelijä ja kuvataiteilija Tuija Piepponen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.