Hyppää pääsisältöön

Voiko etäsuhde onnistua? Kyllä voi, kun noudatat näitä neuvoja!

maapallo
maapallo Kuva: YLE maapallo

Suurimman osan ihmiskunnan historiaa etäsuhde on ollut lähes mahdotonta saada toimimaan. Nykyään tietotekniikka ja halvat lennot helpottavat etäparien elämää, mutta mutkatonta se ei ole vieläkään. Keräsimme etäsuhteessa elävien neuvot siihen, miten suhteen saa toimimaan välimatkasta huolimatta.

1. Suunnittele tulevaisuutta.
– Milloin tapaatte seuraavan kerran? Pitäkää aina yksi tapaaminen sovittuna.

2. Tavatkaa säännöllisesti.
– Tapaamisista tulee helposti juhlaa, mutta varatkaa aikaa myös arkiselle tekemiselle ja yhdessäololle.

3. Viestittely saattaa päätyä riitaan, koska siitä puuttuu fyysinen läheisyys.
– Joskus viestejä kannattaa säästellä pari päivää, kunnes pahin tunnekuohu on ohi.
– Viestejä kannattaa yrittää lukea monesta näkökulmasta, koska nopeasti kirjoitettujen tekstien sävyn saattaa helposti tulkita väärin.

4. Yllättäkää lahjoilla ja kirjeillä.
– Lähettäkää välillä pitkiä sähköposteja ja usein pieniä viestejä, jotka muistuttavat toisesta.

5. Varokaa mustasukkaisuutta.
– Elämä jatkuu, vaikka toinen ei ole vieressä. Tarinoita juhlista ja riennoista ilman toista ei silti kannata liioitella. Rakentakaa luottamusta.

6. Viestein ei kannata riidellä, koska niistä puuttuu toisen läheisyys ja kehonkieli.

7. Lähettäkää yllättäviä seksuaalisia viestejä toisillenne.
– Ne voivat toimia paremmin kuin ajoitettu videopuheluseksi (sekin toki kuuluu etäsuhteeseen).

8. Järjestäkää toisillenne etätreffit vaikka katsomalla samaa leffaa tai syömällä videopuhelun välityksellä.

9. Pitäkää yllä myönteistä ajattelua.

Erään rekkakuskin sanoin: “Säännöllinen etäisyys pitää suhteen kunnossa!”

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tapasin vaimoni 10v sitten Suomessa konsertissa, kun olin vielä opiskelija. Hän on kotoisin Keski-Euroopasta. MSN Messenger ohjelman avulla pystyttiin pitämään yhteyttä käytännössä päivittäin. Vuodessa tapasimme toisemme 2-3 kertaa ja tätä jatkui hieman yli 3 vuotta. Nykyään vaimo asuu Suomessa ja osaa suomea sujuvasti. Hieman kärsivällisyyttä tuon suhteen ylläpitäminen vaati ja pari kertaa harmitti oikein tosissaan kun etäisyyttä oli satoja kilometrejä. Onneksi nuo lennot vaimon kotimaahan olivat suhteellisen halpoja siihen aikaan, eikä niistä vararikkoon joutunut. Huomattavasti vaikeampaa olisi luultavasti suhteen luominen ja ylläpitäminen ihmiseen joka eläisi täysin eri aikavyöhykkeellä ja rakkaan luona vierailu maksaisi satoja ja taas satoja euroja, siinä olisi yksi stressaamisen aihe lisää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Vesipisarakuvan päällä vaaleanpunaisella pohjalla sydän.

  Haavoittunut mieli kaipaa pysähtymistä, tukea ja aikaa itkulle

  Miten mielen haavoja voi parantaa?

  Käteen tullut haava on helppo hoitaa. Ihon puhdistus ja laastari päälle, that’s it. Jos haava vaatii tikkejä parantuakseen, kiireesti päivystykseen. Mutta miten hoitaa mielen haavoja, kun lapsuuden läskiksi haukkumiset tai rimppakintuksi kutsumiset ovat iskostuneet tiukasti mieleen? Millaisilla keinoilla pohjamutiin tallotun minuuden ja terveen itsetunnon voi löytää? Mistä tietää tarvitsevansa ammattiapua?

 • Rovastin vaurioitunutta mopoa tarkastellaan huoltamon pihalla. Erkki Siltola, Tauno Karvonen, Sylvi Salonen ja Tuire Salenius.

  Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

  Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

  Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

 • Kaikkien aikojen juhannusjuhlien kartta

  Tule mukaan kaikkien aikojen juhannusjuhliin!

  Juhannuksena koko Suomi muuttuu valtavaksi juhla-areenaksi.

  Tänä juhannusaattona juhlimme yhdessä satavuotiasta Suomea! Keräämme yhteen festivaalit, tanssilavat, kaupunkien juhannustapahtumat ja ihmisten omat mökkibileet ja muutamme Suomen yhdeksi valtavaksi tanssipaikaksi – kaikkien aikojen juhannusjuhla-areenaksi. Katso kartasta, ketkä ovat jo mukana, ja lisää oma juhlasi mukaan!