Hyppää pääsisältöön

Miljoona on jo melkein täynnä! Katso oman kuntasi linnunpöntöt per asukas

Lapset kantavat linnunpönttöjä talvella
Lapset kantavat linnunpönttöjä talvella Kuva: Yle/Juha Laaksonen lapsi (6 -12 vuotta),linnunpöntöt,miljoona linnunpönttöä

Miljoona linnunpönttöä -kampanjan pönttömäärä lähenee jo miljoonaa pönttöä. Mutta missä kunnassa on eniten pönttöjä asukasta kohti? Tarkista listalta oman kuntasi pönttöluku.

Miljoona linnunpönttöä -kampanjan pönttörekisteriin kerätään jokaisen kunnan toimivat linnunpöntöt. Pönttöjä on rekisteröity 17.2.2017 yhteensä 972 880 kpl, miljoonan pöntön raja menee rikki luultavasti lähiviikkoina. Kolmen kärki on pysynyt pitkään samana, kärkipaikkaa pitää Kouvola yli 21 000 pöntöllä, toisena Hämeenlinna ja kolmantena Joensuu, joissa on yli 15 000 pönttöä.

Pelkkä pönttöjen määrä ei kuitenkaan kerro siitä, miten aktiivisesti kunnassa pöntötetään. Kun pönttömäärät suhteutetaan asukaslukuun, saadaan selvillä missä kunnassa asukkaat ovat tehneet eniten linnunpönttöjä. Jos naapurikuntasi peittoaa omasi, ei muuta kun linnunpönttöjä tekemään. Muista rekisteröidä pönttösi kampanjan sivuilla. Pönttörekisteröinti on helppoa, ilmoita vain pönttöjesi määrä ja missä kunnassa ne roikkuvat.

TOP 5 KUNNAT 17.2.2017. PÖNTTÖJEN MÄÄRÄ/1000 ASUKASTA.
1. KUSTAVI 4 079
2. PUUMALA 1 981
3. KUHMOINEN 1 948
4. TAIVASSALO 1 891
5. ENONTEKIJÖ 1 785

Kustavi on jo pitkään pysynyt kärjessä asukaslukuun verratussa linnunpönttöjen määrässä, nyt pönttöjä on jo 4079/1000 asukasta. Toisena kirii Puumala ja kolmantena Kuhmoinen. Jo 15 kunnassa on enemmän pönttöjä kuin asukkaita.

Katso tästä oman kuntasi pönttövertailu.
Kirjoita Hae taulukosta -kohtaan sen kunnan nimi, jota haluat tarkastella.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Me olemme lisänneet kuten moni muukin pönttöjä, mutta jotenkin ei ole hakua niistä ilmoitella. Ei metallireunukset pönttöön sovi. Onko näin luonnossa?

Lähettänyt käyttäjä

Ehottomasti vaan lisää pönttöjä. Vaikka en olekaan mikään järin innokas luonnonsuojelija, niin tavoite voitaiisiin nostaa jopa 10 miljoonaan pönttöön esimerkiksi 2 tai 3 vuoden kilpailulla. Kesämökillä on kiva herätä aamukuudelta linnunlauluun kesällä. Voipi kisalla olla jotain matkailullista merkitystäkin.

Lähettänyt käyttäjä

Itse ainakin kun järjestelin tuota ylläolevaa taulukkoa pönttöjen ja pönttöjä per 1000 asukasta, niin sorttailee nomerot aakkosina eli melko jännä järjestys tulee. En keksinyt, että mihin olisin maininnut, niin mainitsin tähän.

Lähettänyt käyttäjä

Taitaa Kuopio olla kakkonen, meinaan Kuopio+ kuntaliitoksen mukana Juankoski ylittää 17000 pöntön rajan

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tästä pönttörekisteristä oikein pitäisi ajatella? Eikö niiden pönttöjen pitäisi olla siellä missä linnutkin ja eikö pönttöä per lintumäärä olisi osuvampi tilasto?

Lähettänyt käyttäjä

Laitoin pari pönttöä. Toinen on uusi samassa kuusessa kuin entinen. Herättänyt ainakin sinitiaisen kiinnostusta, mutta nokkii nokkansa tylsäksi yrittäessään muotoilla sisäänmenoaukon metallireunusta nokkimalla. Epäilen, etteivät mahdolliset poikaset mahdu ulos? Nehän ovat pulleita höyhenkeriä ja aukko vaikuttaa pieneltä? Ostopönttö.

Toisen pöntön ostin ilman metallivahviketta. Pönttö on on faneria. Saa nähdä. Pari päivää vaahterassa ollut vasta. Viime vuonna tein itse yhden pöntön. Ei pesintää. Heitin pois koko hökötyksen. Vastaavaan omatekoiseen oli Myllykoskella ihan tunku tinttejä.

Lähettänyt käyttäjä

Ei tuo halukkuus auttaa lintuja pönttöjä laittelemalla oikein laskennallisesti tasapuolisesti tilastossa mene. Helsingissä esim. ei ihan joka iikalla ole mahdollisuutta kovin helposti ripustella linnunpönttöjä. Suurin osa asuu kerrostaloissa kaukana ripustamismahdollisuuksista. Ei ole omaa pihaa tai metsää.
Kesämökkipaikkakunnille moni niitä laittelee ja nehän pöntöt koristavat kesäpaikkkauntien tilastoja. Pääasia lienee, että pönttöjä laitetaan. Moni vanha pönttö on vain niin risa, että pesä saattaa pudota maahan.
Kaikki naapurustossa ainakasn Helsingissä eivät siedä mitään lintuja, vaikka ovat asuttautuneet omakoti-ja rivitaloalueellle. Pitää vaivihkaa huomaamatta ripustaa pöntöt.

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä