Hyppää pääsisältöön

Palkitseminen Ylessä

Ylessä palkitseminen perustuu valtion omistajaohjauksen linjauksiin. Tulospalkitseminen on johtamisen työkalu, jonka piirissä ovat kaikki yleläiset. Palkitsemisen tarkoituksena on edistää Ylen tavoitteiden toteutumista.

Vuosittain koko Ylen yhteiset tavoitteet johdetaan yksiköiden, osastojen ja tiimien tavoitteiksi. Tiimi- ja tuloskorttipalkkioita maksetaan vain tavoitteiden saavuttamisesta, ja aina etukäteen asetettujen mittareiden perusteella.

Palkitseminen edellyttää Ylen arvojen mukaista toimintaa ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Valtio-omistajan ohjeiden mukaisesti tulospalkkion saaminen edellyttää haasteellisia tavoitteita ja poikkeuksellisen hyvää suoritusta.

Hallitus päättää palkkioiden maksusta

Palkitseminen on aina kytköksissä yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. Ylen hallitus päättää vuosittain minkä verran palkkioita maksetaan – vai maksetaanko lainkaan. Hallitus päättää myös Ylen ylimmän johdon tulostavoitteista.

Keskimäärin Ylen tulospalkkioiden osuus on vastannut hieman yli yhtä prosenttia yhtiön koko palkkasummasta. Valtaosa tästä maksetaan ns. tiimikorttipalkkioina Ylen eri tiimeille. Johtajilla ja ison vastuualueen päälliköillä on henkilökohtainen tuloskortti.

 • Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.

  Timo Huovinen: Oikein vai väärin?

  Journalismi ja etiikka ovat Timo Huovisen työkenttää.

  Timo Huovinen aloitti juuri Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkönä. Huovisen tehtävänä on edistää vastaavien toimittajien tukena Ylen journalismin laatua.

 • kuvassa Maija Hupli

  Maija Hupli: Toivotut – te valitsette, me toteutamme

  Yle Areenassa julkaistaan yleisön toivesisältöjä.

  Televisio- ja radio-ohjelmien tekijöitä edustavat järjestöt ja Yle solmivat vuoden 2016 lopussa sopimuksen, jolla Yle voi julkaista arkistostaan Yle Areenaan yli 5 vuotta vanhoja yhtiön tuottamia draama- ja viihdeohjelmia. Yle Areenassa julkaistaan suomalaisten toiveohjelmia.

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.