Hyppää pääsisältöön

Palkitseminen Ylessä

Ylessä palkitseminen perustuu valtion omistajaohjauksen linjauksiin. Tulospalkitseminen on johtamisen työkalu, jonka piirissä ovat kaikki yleläiset. Palkitsemisen tarkoituksena on edistää Ylen tavoitteiden toteutumista.

Vuosittain koko Ylen yhteiset tavoitteet johdetaan yksiköiden, osastojen ja tiimien tavoitteiksi. Tiimi- ja tuloskorttipalkkioita maksetaan vain tavoitteiden saavuttamisesta, ja aina etukäteen asetettujen mittareiden perusteella.

Palkitseminen edellyttää Ylen arvojen mukaista toimintaa ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Valtio-omistajan ohjeiden mukaisesti tulospalkkion saaminen edellyttää haasteellisia tavoitteita ja poikkeuksellisen hyvää suoritusta.

Hallitus päättää palkkioiden maksusta

Palkitseminen on aina kytköksissä yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. Ylen hallitus päättää vuosittain minkä verran palkkioita maksetaan – vai maksetaanko lainkaan. Hallitus päättää myös Ylen ylimmän johdon tulostavoitteista.

Keskimäärin Ylen tulospalkkioiden osuus on vastannut hieman yli yhtä prosenttia yhtiön koko palkkasummasta. Valtaosa tästä maksetaan ns. tiimikorttipalkkioina Ylen eri tiimeille. Johtajilla ja ison vastuualueen päälliköillä on henkilökohtainen tuloskortti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua