Hyppää pääsisältöön

Palkitseminen Ylessä

Ylessä palkitseminen perustuu valtion omistajaohjauksen linjauksiin. Tulospalkitseminen on johtamisen työkalu, jonka piirissä ovat kaikki yleläiset. Palkitsemisen tarkoituksena on edistää Ylen tavoitteiden toteutumista.

Vuosittain koko Ylen yhteiset tavoitteet johdetaan yksiköiden, osastojen ja tiimien tavoitteiksi. Tiimi- ja tuloskorttipalkkioita maksetaan vain tavoitteiden saavuttamisesta, ja aina etukäteen asetettujen mittareiden perusteella.

Palkitseminen edellyttää Ylen arvojen mukaista toimintaa ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Valtio-omistajan ohjeiden mukaisesti tulospalkkion saaminen edellyttää haasteellisia tavoitteita ja poikkeuksellisen hyvää suoritusta.

Hallitus päättää palkkioiden maksusta

Palkitseminen on aina kytköksissä yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. Ylen hallitus päättää vuosittain minkä verran palkkioita maksetaan – vai maksetaanko lainkaan. Hallitus päättää myös Ylen ylimmän johdon tulostavoitteista.

Keskimäärin Ylen tulospalkkioiden osuus on vastannut hieman yli yhtä prosenttia yhtiön koko palkkasummasta. Valtaosa tästä maksetaan ns. tiimikorttipalkkioina Ylen eri tiimeille. Johtajilla ja ison vastuualueen päälliköillä on henkilökohtainen tuloskortti.

 • Toimeksianto: Ylen journalistisen päätöksentekoprosessin auditointi

  Ylen auditoinnin toimeksianto

  Taustaa Viime kuukausina julkisuudessa on käyty keskustelua Yleisradion journalistisen päätöksenteon laadusta ja prosessista. Yleisradion rooli verorahoitteisena julkisena palveluna edellyttää, että sen journalistinen ohjelmapäätöksenteko nauttii kansalaisten luottamusta.

 • JSN: Yle sai vapauttavan, Suomen Kuvalehti langettavan päätöksen

  Ratkaisut liittyvät samanaikaiseen kuulemiseen.

  Julkisen sanan neuvosto ratkaisi 22.2. pidetyssä kokouksessaan kaksi ensimmäistä päätöstä ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvistä kanteluista. JSN antoi samanaikaiseen kuulemiseen liittyvistä kanteluista Ylelle vapauttavan ratkaisun ja Suomen Kuvalehdelle langettavan ratkaisun loppuvuoden 2016 uutisista.

 • Yle teettää auditoinnin journalistisesta päätöksenteosta

  Auditointi valmistuu toukokuun puolivälissä.

  Ylen journalistinen johtaminen läpivalaistaan. Ylen vastaavat toimittajat ovat sopineet yhtiön hallituksen kanssa, että koko yhtiön journalismiin ja ohjelmiin liittyvä päätöksenteon laatu arvioidaan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua